| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| OOBE | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253 |
|
Dużo słyszałam o OOBE. Byłam na pewnej stronie, na której jest napisane dokładnie, jak to zrobić. Próbowałam i ćwiczyłam przez kilka nocy, ale nawet nie mogę osišgnšć tego podstawowego stanu. Może jest to kwestia tego, że nie mogę dokładnie oczycić umysłu? Proszę o pomoc osoby, które wiedzš co robić lub już to przeżyły. Mam jeszcze kilka pytań: podobno można podróżować po innych miejscach, ale jak wrócić? Czy można tylko myleć wtedy o tym, żeby się obudzić? Nie chciałabym pozostać tak zawieszona na wiecznoć, kiedy nie wiem dokładnie, gdzie jestem. A może można wyskoczyć z ciała przed mierciš i podróżować po mierci naszego ciała? Czy wtedy umysł też umiera? Czekam na odpowiedzi.
|
|
|
Tylko Adamowi Bóg dał Ewę gratis,
reszta panów musi się trochę postarać,to tak jak z OOBE,kto dostał gratis a kto musi się postarać,ale warto nawet gdyby trzeba było poswięcić temu [zjawisku] lata!!!!!
tak jak kobiecie się powięca całe lata hah, no jest pewna różnica ,ale poznawanie jest jednak przyjemne,
pozdrówka
|
|
|
wiecie co ... mi się wydaje że to jest nie do zrobienia ... tu sa potrzebne lata praktyki a nie za pierwszym razem... ja bys się bała tylko tego że jak wyjde z ciała to do niego nie bede mogła powrócić i że wszyscy pomylš że umarłam i się obudze w trumnie ... dziwne ale moim zdaniem mozliwe
|
|
|
jakamcia,-uspokoję ciebie ,,OOBE trwa zwykle do kilku minut ,jeli trwa trzy minuty?-to jest bardzo dobry wynik w czasie.Co do powrotu ,-nie ma problemu.Ciało samo [wessie] ducha obeowicza ,nawet gdyby zabłšdziła albo gdyby znalazła się w innej bardzo trudnej sytuacji TAM.
Mówię o tym ,bo mam dowiadczenia z [takimi] sytuacjami,jednak zawsze powracałem do swego ciała ,nawet z opresji ,kiedy byłem juz bez nadziei że przeżyję owe problemy z którymi się zetknołem będšc w stanie eksterioryzacji [OOBE].
Oczywicie po powrocie jeszcze przez jaki czas [kilka dni ,tygodni] utrzymywał się strach przed tymi tragicznymi chwilami ,ale z czasem przechodzi i znowu stajesz przed wyborem ,-wyjć ? czy nie wyjć?,tylko kilka razy przerwałem proces do wyjcia ,bo miałem przewiadczenie że natychmiast po wyjciu zostanę zaatakowany przez byt,byty,które wyczówałem że na mnie już czekajš [to się czuje].
Mam w swych dowiadczeniach bardzo wiele wyjć ,znaczna wiekrzoc -to wyjcia przyjemne i bezpieczne,tragicznych wyjc było chyba ze trzy,no może kilka ,ale kilkaset!!! było bardzo spokojnych a nawet więcej niż spokojnych,w tym kilka było nie do opisania znanymi pojęciami ,które znam.
Powodzenia i bez obaw o powrót,. Problemem jest ostatnia faza przed wyjciem,trzeba odwagi,jest moment w którym trzeba zadecydować o przekroczeniu granicy własnego strachu ,-przyznam że rozumiem tych ,którzy się powstrzymali w ostatniej chwili.-nie neguję ICH woli.
Jednak osobicie zapewniam że najwiękrzym problemem jest własny strach,który często niweczy wielotygodniowe a czasem wielo-miesięczne przygotowania i nauki do wyjcia.
to tak jak pierwszy skok na bandi,póżniej wszysko jest prostrze.
powodzenia i zapewniam że nagroda jest niesamowita,nie do opisania.
|
|
|
Serdecznie witam.
Poszukuję dobrych ksišżek odnonie tej tematyki... prosze o waszš pomoc, może Duch zechciałby podać kilka tytułów, które sš wiarygodne i w których autor wie co mówi.
Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
|
|
|
up, bo przez te wulgarne wštki, te porzšdne spadajš na 2, 3 strone :-/
|
|
|
Ja już próbuje od pół roku osiagnšć oobe (cwiczenie minimum raz w tyg.). No i wczoraj zaczolem slyszec coraz glosniej szum (zadnych piskuw) i w koncu tak sie skupilem na tych odglosach ze niewytrzymalem i otwarlem oczy i nagle mi takie prady przeszly przez cale cialo (prawa strona najpierw i po 10 sek dopiero druga strona). Czy jestem juz chociaz w polowie? Bardzo proszę o odpowiedz na emaila
arek12-1991@o2.pl BAAARDZO MI NA TYM ZALEZY!! Jak ktos cos wie neich psisze PLZ!
~!pozdro!~
|
|
|
Czy jestecie wstanie udownić że wyjcie poza ciało jest faktem? Kiedys w tv laciał program o dziewcznynie która twierdziła ze potrafi wyjsc z ciała. Naukowcy zrobili eksperyment który polegal na monitorowaniu dziewczyny przez noc . Zapisali również na kartce słowo (którego dziewczyna nie znała) i usmiescili je w pokoju w którym spała na pułce nad łóżkiem.... miała je przeczytać po wyjsciu... Niestety dziewczynie sie nie udało. Czy wy bycie potrafili ?! Przypominam ze w USA jest milioner który daje milion dalrów człowiekowi który udowodni nadprzyrodzone zdolnoci ? A skoro niektórzy z was tak czesto wychodzš to .... juz dawno powinni być bogaci.... .... patrzšc obiektywnie na to wszytko ....BARDZO ŁATWO TO UDOWODNIĆ...
|
|
|
john,-mówisz logicznie,ale?bywać w OOBE a udowodnić? to nie jest takie wykonalne jak na to [logicznie] wyglšda.
przeprowadziłem wiele eksperymentów,-problem jest w tym że nie można na zamówienie wykonać cyklicznych zadań [planów],trudno o tym mówic komu kto nie był poza ciałem ,ale każdy kto był TAM -napewno rozumie mnie o czym mówię .
O tym milionerze słyszałem i powiem Tobie john że [zorientowani] wiedzš jaki jest regulamin owego milionera,-podam analogie do czego zmierzam,-zobaczysz ducha? zakuj Go w kajdanki i przyprowadż.
Osobicie jestem otwarty na sprawdzanie umiejętnoci umysłu przez osoby bezstronne ,analityczne.
Już przy moich umiejętnociach radiestezyjnych ?-mógł bym udowodnić [postrzeganie pozazmysłowe],jestem samoukiem i już trochę umiem a nawet ciut rozumiem jak na 20 lat praktycznych obserwacji,,,no nieco ponad 20 lat.
hmm ?-pienišdze? tak!!! przydały by się napewno ,ale jeli zaczniesz TO co umiesz i to czym się interesujesz rozróżniać w skali wartoci materialnych?-to chyba nie ta droga,bo czy możesz podać cene inteligencji?,duszy?miłoci?etyki? zasad?.
Kiedy powiedziałem kumplom że,,,,,oddałbym wszystkie moje wartoci materialne-oszczędnoci itp ,jeli bym mógł się choć raz spotkać z jakim dobrym duchem i z nim porozmawiać,albo przelecieć się [po czasie]między gwiazdami.
Tak sš jeszcze tacy ,którzy żyjš by jeć no i tacy ,którzy jedzš by żyć ,,,,,,,-niby to samo a jak wielka różnica między tymi dwoma przy stole,którzy obiektywnie nie różniš się od siebie ,lecz w rodku żyjš w bardzo różnych wiatach.
Sš tacy ,którzy umierajšc zostawiš TU swoje bogactwa [materialne] ale i sš tacy ,którzy odejdš TAM z bogactwem swego ducha,nie tracšc nic poza fizycznym ciałem .
sorki za ort. -picie piwa jest przyjemnociš a nie potrzebš .
"inteligentnym jest KAŻDY kto zdaje sobie sprawę ze swej niewiedzy"-Stefan
|
|
|
LOL,-cierpliwoci i wytrwałoci,
do połowy jeszcze bardzo daleko,lecz to nie powód by się zatrzymać.
pozdrówka
|
|
|
LOL,-cierpliwoci i wytrwałoci,
do połowy jeszcze bardzo daleko,lecz to nie powód by się zatrzymać.
pozdrówka
|
|
|
No Duchu masz racje ale mi juz nawet nie chodziło o ten milion dalarów ...to jest kwestia indywidualna ... mi chodzi o ten dowód ...sam sobie to udowodniłe?...Sam robiłe takie testy? Mówisz ze przeprowadzałe ekspermenty i jaki ich efekt?... Domylam sie ze wyjcie z ciała to super przezycie ale czy to nie jest jakis inny rodzaj snu ....może to niema nic wspólnego z duchami a raczej z LD (nie mówie ze nie wierze ) ... dlatego tak pytam o te małe ekspermetny które chyba niewymagajš wielkich nakładów finansowych itp... Wiec jak Tobie wyszly ?
pozdrawiam
|
|
|
john,-kiedy zaznasz tego OOBE,to nie będziesz w stanie dobrać znanych Ci słów by to opisać a o dowodzie dla samego siebie /-nawet nie pomylisz.
pozdrówka
|
|
|
chętnie bym zaznał obe ale muszę się szykować obecnie do lubu, wychodzę za mšż =), jestem taki szczęliwy!
|
|
|
u lala
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
d
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
Niedawno dowiedziałem się o OBE..Bardzo mnie to zafascynowało, tylko nie wiem jak sie do tego zabrać...Mam proble może kto mi do kilka cennych wskazówek jak dojć do tego stanu.... Moze bede miał ułatwione zadanie tym że kiedy ,,miałem" wiadome lnienie - tak mi sie przynajmniej teraz wydaje, po tym co przeczytałem o tym....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |