| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
Ja szczerze to niewiem dużo o przepowiedni Nostradamusa, wiem coś, ale każdy dodaje cos do siebie i ciężko mi cokolwiek na ten temet powiedzieć. chce tylko pwiedzieć że świat kryje w sobie mnostwo zagadek i tejemnic, ktore pewnie beda kiedyś wyjawione...
|
|
|
Jak świat się będzie kończył to ja w obliczu śmierci się będę ŚMIAĆ! Muhahaha!!
[%sig%]
|
|
|
No patrz, tez tak słyzsałam ze jak zabraknie miejsca w krypcie to nastapi koniec swiata. Ake przeciez mozna w jakis sposob dobudiwac czy jakos tak. Mam w domu ksiazke nostradamusa, jest troche nie zrozumiała, ale pisze wiele ciekaweych informacji...A poza tym to jak moze nastapic koniec swiata co ....własnie niewime jest o dlamnie nie zrozumiałe...ale moze jest jakis sposob o ktorym nikt nie wime tylko Bóg!!1pozdro....;)
|
|
|
nie chwała oliwki,tylko mądrość oliwy lub mądrość z oliy-i wcale nie jest powiedzane że musi to być człowiek o czarnej skórze,może to być osoba bardzo mądra i wykształcona.
|
|
|
A wiecie co w 1989 roku przepowiedział jeden ksiądz? Ze po tych wszystkich wojnach rozbiorach, nadchodzą złote czasy spokoju dla polski i będą trwały co najmniej 40 lat... a rok 2012 niby konca swiata jest ho ho wczesniej a nie ma polski bez swiata :D
|
|
|
6 miliardow 211 mln ludzi na swiecie
6 miliardow 211 mln opinii na ten temat.
a ja napiszę to, co już kilka osób napisało i będę się tego trzymać: NIKT NIE ZNA DATY, ANI GODZINY...
przecież Nostradamus nie przepowiadał nigdy nic dosłownie. Wszystko było zapisane w formie metafory, zagadki. No nei wiem jak to nazwać. Módlcie się, a Bóg będzie dla Was miłosierny.
|
|
|
hej.
Dzisiaj zastanawiałem się nad końcem świata. Kolezanka powiaedziała mi że po Papiezu który ma zjednoczyć wszystkie kraje (prawdopodobnie o ciemnej karnacji) doprowadzi do III wojny światowej. Przyznam sie szczerze że dostałem cykora. Ale podobno Polska zostanie narodem wybranym i przetrwa a to dlatego że ś.p. Jan Paweł II był najlepszym papieżem. Mimo to dalej miałem cykora.
Gdy tak to sobie przemyślałem doszłem do wniosku że to chyba nie jest prawda. nie wiem dlaczego ale z tą przepowiednią będzie tak jak z pluskwą milenijną.
Nurtuje mnie tylko jedno pytanie: Wszyscy znają przepowiednie Nostradamusa i Saby. Na pewno w Watykanie też. Dlaczego więc stosują sie do nich??????
|
|
|
"Nurtuje mnie tylko jedno pytanie: Wszyscy znają przepowiednie Nostradamusa i Saby. Na pewno w Watykanie też. Dlaczego więc stosują sie do nich??????"
w jaki sposób stosują się do nich? ja chyba czegoś nie wiem...
|
|
|
nie wiem czy słyszałeś ale przed czarnoskórym papieżem ma być jeszcze krótko niemiec.
dzisiaj w radiu słyszałem że najprawdopodobniej papiezem zostanie niemiec. Podobno jest najlepszym kandydatem.
|
|
|
ludzie.... to, że w radiu gadają o prawdopodobnych wybrańcach, to nie znaczy, że to jest prawda... Wybory papieży są ściśle tajne, nikt nie wie w jaki sposób się ich wybiera. Czy zostanie nim Niemiec, Włoch, czy znowu Polak, to jest mi wszystko jedno. Byle był dobrym Papieżem. Byle sprostał swoim nowym obowiązkom. Oby ludzie go zaakceptowali i pokochali tak samo jak JPII.
BIEDRON, a czemu akurat Polacy mieliby przetrwać tą POTENCJALNĄ III WOJNĘ ŚWIATOWĄ? Tylko dlatego, że jesteśmy rodakami Karola Wojtyły????
Ludzie... Jeśli mówimy o czymś, czego nie ma, to coś jest z nami nie tak. Nie ma końca świata, a my wciąż na nowo analizujemy przepowiednie Nostradamusa. Nie ma III wojny światowej, a Wy już mówicie, przez kogo będzie rozpętana....
25 państw Europy jest w Unii Europejskiej. Dlaczego znowu miałaby wybuchnąć wojna? Zastanówcie się trochę... Jest już tyle pogłosek, plotek, ploteczek, opinii....
PS. wcześniej ktoś napisał, że Bóg za dobro wynagradza, a za zło karze... Że ci co się gorliwie modlą to przeżyją tą właśnie wojnę, czy ten "koniec świata".
ALE TU NIE CHODZI O ŻYCIE DOCZESNE, TYLKO O ŻYCIE PO ŚMIERCI. BÓG WYNAGRODZI NAM DOBRO I WEŹMIE DO SWOJEGO KRÓLESTWA, A CZYNIĄCYCH ZŁO ZEŚLE DO SZATANA.... Bóg nie karze ludzi podczas życia na ziemi.... Obiecał to nam przecież...
|
|
|
Mam w domu pismo dot. rozmowy biskupa z siostra Łucją (jedna z corek Bozych ktorej objawiała sie Matka Boska Fatimska) Opisywała wszystkie zdarzenia ktore beda mialy miejsce... Jak to czytalam to wydawalo mi sie ze czytam jakas ksiazke, zmyslona bajke..
Byla tam mowa o 3wojnie swiatowej... jak Chiny atakuja swiat.. warte poczytania... Co prawda to nie koniec swiata.. ale zmierza ku temu, ku Koncowi Pokoju..
|
|
|
data śmierci papieża: 02.04.2005 (2+4+2+5) >13
Godzina śmierci 21.37 (2+1+3+7) > 13
Jan Paweł Drugi (13 liter) >13
Ile dni był papieżem 9031 (9+3+1) >13
COŚ WTYM MUSI BYĆ
|
|
|
Dzień Pana wszystkich zaskoczy. Przyjdzie tak jak przychodzi złodziej w nocy...
Będą przemiany, świat się zmieni, zmieni się myślenie, ale nie świat się nie SKOŃCZY... Nie teraz.
|
|
|
"Ale podobno Polska zostanie narodem wybranym i przetrwa a to dlatego że ś.p. Jan Paweł II był najlepszym papieżem"
Tak, tak... "Polska Chrystusem Narodów" to juz dawno wymyslił jeden totalnie po****** facet. Niestety, my Polacy mamy skłonności do przekonania o naszej wyższości. I to juz od wieków.
Taka gadka przypomina przelewanie z pustego w próżne. Bo co? Pojedzie ktoś do Rzymu i stwierdzi nie wybierajcie tego i tego na papieża, bo cośtam. Przecież to chore. Nikt z żyjących nie wie kiedy i jak będzie wyglądał koniec świata. Ja mysle, że jeśli juz kiedyś, to Bóg na pewno nas zaskoczy. W końcu ma Facet fantazję. :D
Zamiast zastanawiac sie nad bzdurntmi przepowiedniami lepiej pomyśleć o naprawdę ważnych rzeczach. Rodzinie, budowaniu wiezi międzyludzkich, miłości, przyjaźni, wykształcaniu swojego charakteru, itp.
|
|
|
Zgadzam się z kotką co do tego, że powinniśmy pomyśleć (i nie tylko pomyśleć, również coś robić) o rodzinie, więziach, miłości, przyjaźni, pracy nad charakterem. Dodałbym jeszcze pracę nad rozwojem duchowym, bardzo szeroko pojętym :)
|
|
|
Takie gdybanie jest sprzeczne ze slowem Bozym ktore mowi "nie znasz dnia ani godziny".Koniec swiata moze byc dzisiaj ,za miesiac,za rok,w nastepnym stuleciu,w nastepnym tysiacleciu.Tylko Bog wie kiedy bedzie koniec swiata.Nie mozemy wybiegac przed niego,bo to moze nas wczesniej zgubic.Zajmijmy sie lepiej swoim dotychczasowym zyciem i zyjmy dobrze dla siebie i innych.A co ma byc to bedzie.Starajmy sie zyc w pokoju z innymi i z samym soba.O to min. chodzilo Naszemu Rodowitemu Wielkiemu Czlowiekowi ,Ucielesnionemu Slowu Bozemu, Janu Pawlowi II (Karolowi Wojtyle)."Wieczny Odpoczynek Racz Mu Dac Panie,a Swiatlosc Wiekuista Niechaj Mu Swieci.Niech Odpoczywa w Pokoju Wiecznym.Amen"
|
|
|
chyba masz rację,słyszalam że po czarnoskórym będzie chaos w kościele itp,a potem religią będzie islam.myślę zę końca świata nie będzie,no chyba ze za milion lat
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |