Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Apel do wierzących Katolików
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224

Oto mój manifest, manifest uciskanego Katolika. W naszym świętym kraju panoszą się legiony nieczystych. Ateiści, sekciarze muzułmanie i ich plugawa ideologia stają się coraz bardziej u nas popularne. Oni chcą zatracić Naród, zatracić Polskę, oddać nasz kraj w obce ręce. Jeśli nic nie zrobimy Niemcy, Francuzi, Anglicy wejdą z butami do Polski by zasiać ziarno zła i wybudować swoje centra handlowe i przedsiębiorstwa. Jak wspomniał mój proboszcz, natchnieni przez szatana ateiści i inni heretycy planują zburzyć Polskę. Na diabła wcielonego nie pomoże woda święcona. Tu potrzeba otwartego i zdecydowanego sprzeciwu. Tylko w jedności siła. Kiedy my, Katolicy zjednoczymy się, będziemy w stanie zdetronizować nieczystych i położyć kres plugastwu. W naszym kraju dzieje się źle, dlatego, że jesteśmy manipulowani przez ludzi, którzy chcą zatracić Naród. Nie wiem, jak królowa Polski najświętsza Maryja Panna może na to patrzeć. Nieczyści chcieli mną manipulować. Wmawiali mi absurdalność Katolickich dogmatów, ale powiedziałem sobie w duszy „dość” nie dam sobie nic wmówić. W tych czasach to Kościół jest najbardziej szykanowany, a Katolicy nie maja absolutnie nic do powiedzenia. Oto szykuje się tajny spisek przeciwko kościołowi. Mój proboszcz, podobnie, jak i inni duchowni uważają, że nasz naród jest zły i rozpustny i trzeba go sprowadzić na dobrą drogę, póki nie jest zbyt późno. Widziałem smutek swojego proboszcza, kiedy na czele narodu stanął sługa szatana. Sam w duszy płakałem. Cała parafia głosowała, na pobożnego pielęgnatora i strażnika polskich tradycji. Nasz ksiądz mówił, że tylko JK mógłby w naszym kraju zrobić coś dobrego. Mam nadzieję, że u nas w parafii nie było zdrajców narodu. Takich trzeba tępić. Nie oszukujmy się. Na naszych oczach umierają tradycje i świadomość narodowa. Ludzie coraz rzadziej chodzą do kościoła, na tacę rzucają drobniaki, a ostatnio, kiedy była składka na remont dachu kościoła, dawali po złotówce, a inni nie dawali wcale. Najwyższa kwota to było 10 zł. Pragnę dla naszego narodu wzajemnego szacunku miłości, braterstwa i tolerancji. To wszystko. Czy to tak wiele? Oto wypowiadam wojnę wszystkim ateistom, heretykom i innym nieczystym i apeluję do prawdziwych Katolików- Niszczcie plugastwo!!

A wy, Ancik1410 i nicze jakie macie wykształcenie, żeby mnie krytykować i oceniać??? Pytam się... Trzecie oko, czwarty wymiar piąty element? Wiesz czym grożą kontakty ze złymi duchami?? Być mamionym przez demony to niebezpieczna rzecz!!

Z tego co widzę, to tylko wrona gada z sensem. A reszta, nie jest skora do nauki. Mówić im to jak rzucać grochem o ścianę.

jak już wspomniałem, szkoda słów i własnych emocji na cudze baraństwo to czasem tylko strzał w pysk pomaga- ta sama broń czym oni by wojowali, tylko takie aspekty przemawiają do nich które oni rozumieją i długo by to tłumaczyć ale jak każdy pomyśli to to zrozumie, że oni nie rozumieją miłości- te słowa co je klepią to mistycyzm, mantra za co dali by się zabić i by zabijali bo widzą w tym świętość choć nie rozumieją
Wrona:
Ja na tym forum jestem juz 6 lat. Moze teraz ktos potrzebuje sponsora, zeby tutaj zaistniec ?
byłbym nie miły gdybym powiedział czas najwyższy poszukać innego forum ale czasem człowiek jest na granicy własnej anielskiej cierpliwości i wiedz Gośka że to w ustach się ciśnie- bo bzdury kompletne, których wypisywanie przyszło by mi do głowy tylko za dobre pieniędzory- gdybym cofnął się deko w rozwoju rzecz jasna a na forach można pisać co się chce- jak się popłynie za daleko to moderator zrobi co trzeba i o to nikt się martwić nie musi i nikogo umoralniać tym bardziej za faktycznie brak obelg- ale jo- solidarnośc- to czym kolwiek w oczy- aby szczypało... jak bawie się z psem/powiedzmy szczeniakiem i dokuczam mu do granic jego cierpliwości to początkowa radość z zainteresowania własną postacią poprzez zadziorność przeradza się w wściekłość zwierzęcia i gotowe kąsać wszystkich w pobliżu to robią Ci fanatycy- nakręcają się i wzajemnie podgryzają jak trafi się obcy to albo ze strachu będzie gryzł- co ma troche wspólnego z syndromem sztokholmskim albo jest zakrzyczany sponiewierany i pogryziony- a oni kupą i lepiej zagryzć jednostkie niż pozwolić jej widzieć cokolwiek inaczej, bo jeszcze gotowa powiedzieć prawde i zarażać- nawracać to jest obecne wszędzie i w różnych postaciach- pamiętamy fale, kotów wszelkiego rodzaju zabawy- otrzęsiny itp... czyli pozyskiwanie współwyznawców terroru do tej pory nikt z tym pożądku nie zrobił i cicho sza- bo to wygodne przedszkole do wprowadzenia nienawiści w umysł poza tym nie prawda powtarzana do bulu lub w świecie bez alternatywy staje się jedyną prawdą i nawet jeśli by przez niski własny intelekt tego nie wiedzieli/rozumieli to podświadomość i intuicja jak i pewnego rodzaju zbiorowa świadomość im to podpowie może o to chodzi z tym końcem świata- sądem ostatecznym itd... że po prostu się nie da tych ludzi zmienić, tak przesiąknięci nienawiścią że trzeba to odgórnie wytępić i zacząć od nowa z jednostkami które coś będą rozumieć, gdzie jakaś stymulacja w formie przekazów medium, widzeń, objawień- będzie trafiać do odbioru i realizacji a nie oprawienia w ramki i zamknięcia za murami kościołów, do obejrzenia za co łaska to tak tonem pokrewnym- może dotrze choć część w te wszystkie fanatyczne główki- bo zobaczą dlaczego są tacy

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

wojownikprawdy:
A wy, Ancik1410 i nicze jakie macie wykształcenie
Cie wykształciuchu zaskocze tu sami wykształceni ludzie i zajmujący poważne stanowiska udowodniłem Ci że nie masz się czym przechwalać- licencjacie za jajka :-)

Zbyszek te informacje były dla Ancik, wszelkie inne odzywki możesz pominąć. Chyba że chcesz się kształcić w sztuce elokwencji, tylko problem polega że poziom konwersacji nie ten, zbyt jednostronnie ograniczający. Ktoś usiłuje Ciebie ściągnąć do założonego przez siebie poziomu. Potrafi Ciebie zdenerwować, a po co. Jak ktoś jest taki "genialny" to jego sprawa, co Jemu do tego czy my tutaj skończyliśmy podstawówki.

nicze:
I ten wojownik nieprawdy też jest jakimś oszołomem do prania innym mózgów nie nadążysz za nim bo raz jest w Warszawie właśnie coś je i już leci pod krzyż a inny raz z gór
Kazdy Don Kichot musi mieć swojego Sancho Panse..

sorki masz racje sam o tym pisałem ale to takie małe.... dziamgające przy nodze.... :-) już mi przeszło

Ja już dawno na tego wojownika przestałem zwracać uwagę - to znaczy lubię go czytać, bo jest zabawny, ale nie traktuję go poważnie :) Mózg ma wyprany i klapki na oczach, więc mu nie pomożemy, póki przynajmniej nie zacznie się rozglądać. PiS? Peace! :)) Ja chętnie porozmawiam z Tobą wojowniku w kulturalny sposób :) Lubię zwłaszcza dysputy "teologiczne" :) Masz jakieś merytoryczne argumenty? :) A jak byś przypadkiem nie chciał rozmawiać z "byle kim", to powiem Ci, że jestem wykształcony i zajmuję państwowe stanowisko, więc pogadajmy jak swój ze swoim :)) Recheche... :)) No nie mogę... :)) Zapraszam Cię wojowniku na piwko do Rembertowa :D Z mojej strony do rękoczynów na pewno nie dojdzie :))

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
- to znaczy lubię go czytać, bo jest zabawny
jeśli robienie wody z mózgu traktować jako zabawne.
wendol:
jestem wykształcony i zajmuję państwowe stanowisko, więc pogadajmy jak swój ze swoim
A tu dalszy ciąg całkiem zastanawiających deklaracji. Ale piwo chłopaki Wam dobrze zrobi. Cóż my bez podstawówki nie będziemy tam pasować.

nicze:
jeśli robienie wody z mózgu
Przeceniasz go :))

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Jak się gównem bawisz zawsze istnieje prawdopodobieństwo że się pobrudzisz, to nie miał bym nic innego do roboty tylko próbować się bawić i nie pobrudzić.

wojownikprawdy:
Trzecie oko, czwarty wymiar piąty element? Wiesz czym grożą kontakty ze złymi duchami?? Być mamionym przez demony to niebezpieczna rzecz!!
a z kad Wojowniku tyle o tym wiesz?? wogole z kad czerpiesz swoja wiedze, natchnienie czego chcesz nauczac na jakich podstwach?? ja Cie chetnie wyslucham Twoich argumentow masz pewnie spora wiedze na temat chszescijanstwa biblii pewnie bede mial jakies pytania. Na poczatek chcialbym sie Ciebie zapytac jak Bog odnosi sie do jedzenia zwierzat??

Do jedzenia zwierzat przez czlowieka Bog odnosi sie tak samo, jak do jedzenia ludzi przez zwierzeta.

Wrona:
Do jedzenia zwierzat przez czlowieka Bog odnosi sie tak samo, jak do jedzenia ludzi przez zwierzeta
widzę pewien ciąg w przyrodzie gdzie króluje myśl nad bezmyślnością jednak ta bezmyślność z naszego punktu widzenia w rzeczywistości jest pewnym ładem i porządkiem w przyrodzie tak na prawdę ważne jest źródło energii- potem zaczyna się obieg jej i różnych jej form fotosynteza-rośliny potem pierwsze organizmy które próbują je zjadać, potem mechanizmy obronne potem jakieś przystosowanie i w konsekwencji próba powstania harmonii czyli organizmy wzrastają jednak są podporządkowane wyższym formom życia- bo wydaje się że ogólnie życie dąży do wyidealizowania struktur doskonałych- czyli połączenia form energii dostępnych(od fizycznych-materia po jakieś duchowe) w jeden twór-potem ich obsługę - co zwykliśmy cudownie nazywać- matka natura tak wymyśliła życie tak na prawdę jest jedno tylko zróżnicowane, i towarzyszy temu pewien kierunek przede wszystkim w zjadaniu- gdyż nie potrafimy wchłaniać czystej energii słońca i wydaje się pewnym marnotrawstwem w przyrodzie, gdy tryumfuje powiedzmy dzicz, zjadanie wyższych form przez niższe- co bardziej przypomina pasożytnictwo- jedyne jakieś wytłumaczenie to jakaś selekcja naturalna dlatego myślę że naturze nie chodziło o wypromowanie gatunku a może gatunków humanoidalnych by były pożywieniem dla niższych form życia i to w czasie produktywnym dla siebie ten obieg jest po śmierci- wtedy zabierają się za nas bakterie, robaki, za nie ptaki itd lub następuje użyźnienie gleby czasem padlinożerstwo nie wprowadzajmy chaosu do tego co natura wymyśliła bo wydaje się że taka w tym myśl Boga

Natura tak wymyslila, ze zwierzeta sa zyt glupie, zeby latwo upolowac czlowieka, ale porozmawiaj a Afrykanczykami, to Ci powiedza, ilu ludzi zjadly glodne lwy czy inna zwierzyna, kiedy ludzie nie mieli sie jeszcze czym bronic ? Ile ludzi w Australii zjadly rekiny, a w Europie niedzwiedzie ? Ilu ludzi na swiecie zjadly krokodyle czy piranie, a ilu padlo przez zwykle komary, pijawki czy glodne weze ? Itd. Nie badz Zbyszku taki cukierkowy, bo niczego Cie to nie doprowadzi !

MYŚLE ŻE TO ZACZYNA BYĆ ZWYKŁE PRZEKOMARZANIE a nie taki był cel cel był uświadomienia że w łańcuchu pokarmowym zjadanie ludzi przez zwierzęta mimo że występuje jest marnotrawstwem i pomieszaniem kierunku czegoś co wymyśliła matka natura że cel i wysiłek masa energii psu w dupę gdy człowieka życie, przyroda karmi, piska a tu lew- to bestialskie i te miliardy istnień co podłożyły życie własne dla życia człowieka też to jak byś wrona szła przez pustynie i padła na ostatnim kilometrze wierciła do ropy i zabrakło ci kasy na ostatnim metrze tuczyła zwierze do sprzedania gdzie dzień przed zabiciem zwierze padło na chorobę wytarła tyłek przed zrobieniem kopy i zaciskała resztę dnia zwieracze jeśli, życie i przyroda podkłada dla nas masę energii- to na prawdę nie po to by karmić lwa jeśli sama nie znasz celu życia i nie widzisz tego co podstawą twej egzystencji- to nie dziwie się takim efektom tegoż życia i tej twórczości- deko radosnej

zbyszek123:
organizmy wzrastają jednak są podporządkowane wyższym formom życia- bo wydaje się że ogólnie życie dąży do wyidealizowania struktur doskonałych
zbyszek123:
i wydaje się pewnym marnotrawstwem w przyrodzie, gdy tryumfuje powiedzmy dzicz, zjadanie wyższych form przez niższe- co bardziej przypomina pasożytnictwo- jedyne jakieś wytłumaczenie to jakaś selekcja naturalna
zbyszek123:
dlatego myślę że naturze nie chodziło o wypromowanie gatunku a może gatunków humanoidalnych by były pożywieniem dla niższych form życia i to w czasie produktywnym dla siebie
Witaj :) Nie zgadzam się Zbyszku z Twoim punktem widzenia. Mam wrażnie iż zbyt łatwo ulegasz urokowi zdolności człowieka do tworzenia technologii i poważnie nie doceniasz świata zwierzęcego i jego mozliwości. W obliczu sił natury nasz gatnek jest zupełnie bezradny, pozbawieni wsparcia od którego jesteśmy uzależnieni, 9/10 populacji staje się żerem dla padlinozerców- w tym też tych z własnego gatunku ponieważ szybko by się okazało że CYWILIZACJA to była tylko kolorowa bańka mydlana którą sztucznie popchnięto do przodu zostawiając daleko w tyle rozwój duchowy ludzkości. Ujmujesz zwierzętom rozumu a jednak to one trwają w harmonii, są najdoskonalszymi tworami natury dzięki wlaśnie tej zdolności w przeciwieństwie do nas którzy piłujemy, z zawziętością godną lepszej sprawy, galąź na której siedzimy. Wykorzystujemy je i trzymamy w obozach zagłady by zaspokoić głód rosnących rzesz konsumpcjonistów którzy pozbawieni dostaw stoczyli by się błyskawicznie na samo dno zezwierzęcenia. Poza tym jeśli madrość liczyć w latach które udało się danemu gatunkowi przetrwać, to my w najlepszym razie pętamy się gdzieś dopiero w wieku pacholęcym a przed nami trudne dorastanie którego możemy nie przetrwać. Reasumując- Wydaje mi się że ludzie na obecnym etapie rozwoju nie mogą uzurpować sobie nazwy dominującego gatunku- mamy swoje 5 minut i parcie na szkło- :) że się tak wyrażę ale co będzie 5 minut przeminie ?
Wrona:
Ilu ludzi na swiecie zjadly krokodyle czy piranie
Protestuję w imieniu piranii- nie udowodniono zadnego przypadku pozbawienia życia czlowieka !

twój wizerunek istoty doskonałej widzę doskonale oscylował by przy OBCYM jesteśmy czym jesteśmy argumentów użyłem podręcznych nie wytaczając ciężkich dział- po prostu nie zgadzam się że człowiek może być pożywieniem dla zwierząt równie dobrze jak zwierzęta ludzkim pożywieniem można zahaczyć nawet o paradoksy- czy lew świadomie zmieni dietę na wegetariańską i co wegetarianin z takim usposobieniem miałby do powiedzenia w chwili śmierci gdy lew wbija mu kły świadomość- wysiłek w kreowaniu nie idealizuje jednostek a posłużyłem się wizerunkiem kolektywu nie dzieliłem na gatunki, obozy zagłady zwierząt tylko odniosłem się z wyższego punktu widzenia nie boje się własnej śmierci- czemu miałbym się przejmować śmiercią zwierzęta- szkoda mi ich ale taka kolej dzisiejszej rzeczywistości we wzrastaniu dzisiejszych naczelnych, gdybym miał doskonałą perspektywę pozbawienia się żywności pochodzenia zwierzęcego- tak bym uczynił- dziś mnie na to nie stać, mam parę rzeczy do zrobienia w życiu więc wole nie eksperymentować, nie marnotrawię tej żywności zachowuje szacunek i dla tej żywności i dla zwierząt które oddały( nie dobrowolnie) własne życie- smutna konieczność- nie zabijam nawet karpia- nie objadam się niesamowicie preferując podstawę węglowodanów nie mam powodu by stać w kącie i się smucić swoim zdaniem czy zachowaniem tym bardziej że widzę we wszystkim globalny ład włączając w to człowieka jako całość- po prostu może nie doskonałość słów by właściwie to wyrazić- może dwuznacznie da się to rozumieć w treści pozbawionej wyższej przewodniej myśli natura wie co robi, Bóg też może dojdziemy do takiego punktu że człowiek będzie w stanie ocalić kiedyś życie gatunków, całej planety może jeszcze więcej będzie od nas zależeć i naszego rozwoju, wiedzy wole traktować spożywanie ludzi przez lwy jako pewne wykolejenie rzeczywistości a nie normalność- inaczej jacyś ekolodzy dojdą jeszcze nam do wniosku że naszymi zwłokami można karmić padlinożerców może chorych, starych i niedołężnych w przyszłości też lwom podrzucać

Przepraszam, że wracam jeszcze do wcześiejszych spraw, ale nie chcę, żeby ktokolwiek pomyślał, że uciekam od odpowiedzi. Nie mam ostatnio czasu, jeszcze najbliższy tydzień będzie dla mnie trudny. Musiałam nawet oddać swoje bilety do teatru, bo się nie wyrobię w czasie.
wojownikprawdy:
A wy, Ancik1410 i nicze jakie macie wykształcenie, żeby mnie krytykować i oceniać??? Pytam się...
Mam wykształcenie wyższe. Trochę kierunków podyplomowych, trochę studium ukończyłam. I pewnie jeszcze coś "hapnę", zanim uznam, że dość. Moje motto życiowe: "rozwijać się do końca swoich dni". No, to "Alleluja - i do przodu!!!". Ciągle staram sie być "dzielną dziewczynką". Wiedzy mi nie brakuje. Jeżeli zabieram głos, to na podstawie wiadomych mi kwestii. :) Ja cię nie oceniam, więc nie kąsaj - smaczna nie jestem. :)) Ja tylko przypomniałam ci, że się zagalopowałeś. :)
wojownikprawdy:
Wiesz czym grożą kontakty ze złymi duchami?? Być mamionym przez demony to niebezpieczna rzecz!!
Ja nie kontaktuję się ze złymi duchami. Ja się im przeciwstawiam. Mam wiedzę niezbędną do przezwyciężania zła, do wzmacniania się, żeby nie ulegać złym pokusom (np. agresja, lub namawianie do niej, ...)Ciągle jednak wiem za mało. :) Czuję się jak ziarenko maleńkie, a chcę być okazałą rośliną! :) Co do innych kwestii - odpowiem, jak uporam się z całą materialnością tego świata (czyli wszystko co do zrobienia szybko wykonam) i będę miała trochę więcej czasu. pozdrawiam - A. :)

zbyszek123:
twój wizerunek istoty doskonałej widzę doskonale oscylował by przy OBCYM jesteśmy czym jesteśmy
Nie przy Obcym, choć lubię tę serię a szczególnie niesamowitą Sigourney Weaver :) W jednym z wątków zamieściłeś zdjęcie z kadru filmu Star Trek- Seria "Następne pokolenia" z Patrickiem Stewartem wzbudza we mnie takie uczucia- istoty dążącej do doskonalości- ludzie którzy wyzbyci są pędu za nowym samochodem z próżności bądź zawiści- ludzie którzy pragną doskonalić siebie a zarazem pomagają w tym innym-Mądrzy i współczujący- kiedyś może tacy się staniemy ale jeszcze nie teraz. Teraz musimy przetrwać i wypić piwo którego nawyrzyliśmy.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.