| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Międzynarodowy spisek | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854 |
|
Witam wszystkich tutaj zgromadzonych chciałbym poruszyć ,,nowy'' temat odnośnie międzynarodowego spisku który owiany jest tajemnicami wielu dziedzin ,np. ufo, terroryzm, 11 września, grupy Bilderberg (prawdopodobny rząd cienia), zniewolenia ludzi i utworzeniu nowego porządku świata. Czytałem posty na waszym forum i myślę ze nie podejdziecie do tematu sceptycznie bo kilka z tych wątków było już poruszanych na tej stronce. Spróbuje z czasem rozwinąc ten temat :).
I jestem bardzo ciekaw waszych wypowiedzi w tej kwestii??
Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich :D
|
|
|
Ja sie natomiast zastanawiam, czym beda sie bic Niemcy z Anglikami ?
|
|
|
spoko polska powili na czarnym rynku wysprzedaje broń więc znajdzie sie coś i dla anglików;p
|
|
|
nie wiem czy to dobry temat dla tej sprawy
zajmujemy się między narodowym spiskiem i nwo
a pomineliśmy to co się stało w Polsce
po przejściu z komunizmu na nowe nie wiadomo co mające czelność nazwać się demokracją mieliśmy rozwinięty przemysł i długi w wysokości ok chyba 30 mld dolarów- w stosunku do dzisiejszych obciążeń to pryszcz
dziś mamy ok 700 mld zł rozwarstwione problemowe społeczeństwo szpitale nie leczą non stop jakieś machlojki a sprzęt do szpitali kupuje owsiak
mało tego wydaje mi się że nas( akurat jestem 30 latkiem) więc najbardziej zainteresowanych problemem- prubuje się okraść z przzyszłych emerytur
to co się stało i dzieje jest skandalem na skalę międzzynarodową bo zle świadczy i o polsce i o nas jako sierotkach z którymi można zrobić wszystko
czytam pierwszą strone metra i ciężko nie odnieść wrażenia że sugieruje się własne dobrowolne systematyczne oszczędzanie w IKE a nawet piętnować myśle niepoważność naszą w stosunku do zbliżającech się lat emerytalnych
więc odnosze wrażzenie że mało tego że oskubano polskie i jej dobytek
mało tego że skubie się tu i teraz nas
jesteśmy pozostawieni sami sobie
przzypomną sobie o nas przy kolejnych wyborach- skandal i rozpacz
nie dziwie się ani jednemu który wyjechał ściągnął rodzinę i nie zamierza wracac
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Tak zbyszku to jest bolesne jak człowiek może być slepy i oddać własną wolność i rozum sferze rządacej jak bardzo mozna zawierzyc ze jest to wszystko robione dla naszego dobra.
ci którzy teraz pracują, dopłacają 2 emerytom do emerytury, a za 20-30 lat 1 pracujacy bedzie robił na utrzymanie 4 emerytów i dlatego nie może liczyc na zostawienie czegoś dla siebie by mieć z czego życ po 65 roku zycia.
sami daliśmy sie w kopać w tak wielkie długi społeczne bo nikt nie trzyma nad tym pieczy bo zbyt jestesmy zajeci i zapracowani.
to jest dobry temat obojetnie w jakim innym watku bo dotyczy nas ludzi, którzy pracując całe życie nic z tego nie ma bo nawet nie wie czy bedzie miał emeryture, i to jest kurwa dla mnie śmieszne, nigdy nawet nie wyjechałeś na wakacje, nigdy nie mogłes uzbierać pieniedzy na własne mieszkanie, samochód, godne życie. A innym przchodzi to z łatwoscią albo nigdy nawet nigdy nie musi pracować bo ma od tego swoich durnych niewolników.
trzeba coś z tym zrobić, manifestować walczyc z tym ,,opiekuńczym'' systemem, wyobrazam sobie moje dziecko umierajace na moich rekach które wymawia z wielkim bólem te słowa : Wiedziałeś, i dlaczego nic nie zrobiłeś.......
|
|
|
najgorsze że działo się to stopniowo
więc w każdej sytuacji mieliśmy obciążenie większe i sytuacje gorszą niż była ale działo się to nie postrzeżenie bo rozlewało się to skutkami powoli a my zawsze mieliśmy chyba nadzieje że właśnie ruszamy w dobrym kierunku
nasi oprawcy chyba nie zrozumieli naszych intencji bo można pogodzić się z utratą czegoś i przejść do porządku dziennego nad sprawą w myśl sformuowania- ok sprytny byłeś ale może odpracujesz to dobrymi rozwiązaniami a skoro to w kosztach się rozlało to z mojej kieszeni poszedł może grosz może miej
do tego wielkie machlojki wyciekały z dużym opuznieniem- dziś nie wiadomo by było kogo karać bo w tym procederze uczestniczyło zbyt wielu
niestety odnoszę wrażenie że w myśl twierdzenia że w miare jedzenia apetyt rośnie zaczynam mieć wrażenie że ten proceder nie wychamował
że cały ten system jest tylko systemem wyzysku który się napędza a decyzje na górze mają charakter wciskania ciemnoty nam na dole i jakiejś regulacji w celowości i wielkości tego chapania- bo wiadomo złodziej potrafi się wyjątkowo nie uczciwy wszędzie trafić i mając dostęp do środków zabłysną mu oczy a jedyne co w głowie się pojawi to majorka kajmany egipt tunezja i szwajcaria
a dobrze wiemy że system trzeba utrzymać przy choćby minimalnej sprawności i rzywotności w myśl stwierdzenioa że na jednej ofiarze może pasorzytować tylko ileś tam pijawek bo więcej zagrozi tym co już są podczepione i mają się dobrze.
tu już nie chodzi o schemat orwella ja się obawiam że możemy się staczać i na przestrzeni kilku dziecięciu lat się stoczymy
to nie jest dyskusja między kwestiami kto jest bogatszy czy biedny bez długów czy ten co ma w kredycie dom auto i sprzęt w domu gdy jego dług się napędza nikt mu emerytury nie da a kondycja finansowa spada a dzięki sztucznej reanimacji stwarza tylko pozory wypłacalności dla banku.
w polsce celowo doprowadzano przedsiębiorstwa do upadku by je przejmować kto zapewni mnie że nie dzieje się tak z całą polską
mam prawo wiedzieć że moja decyzja życia i pracy w i dla tego kraju to właściwa decyzja
dlaczego mam odkładać na własną emeryturę środki- których po prostu nie mam
|
|
|
może poprostu przekroczyłem granicę własnej tolerancji dla tego procederu
ale jeśli tak to i inni powinni odczuwać podobnie- więc to musi być czas na stanowcze zaakcentowanie własnego zdania
pozdrawiam
|
|
|
no tak z czego masz odkładać jak wszystko przeznaczasz na wyzycie do nastepnego 10(a czesto może nawet nie wystarczyć).
przedsiebiorstwa upadają bo teraz na nie kolej w tej maszynerii iluminatów przecież mają w planie ukrucenie klasy średniej, czasami bogacze przejmują firme a czasem zostawiają ja na pastwe ,,kryzysu'':/
wiem tyle że nas ,,niewolników''(wiem że to brzmi obrazliwie) jest wiecej niż panów można ich zniszczyć poprzez zryw(np. manifestacje) bo innego rozwiązania nie ma, by wkońcu lud miał ,,władze''.
|
|
|
|||||
|
napewno zauwazyłeś zbyszku ze przemawia przeze mnie złośc to widać, mam ciezki dzień. Ale popieram cie w 100% masz racje.
w koncu jesteśmy wszyscy równi(tak przynajmniej powinno być) ale niektórzy zapomnieli że są tak samo śmiertelni jak inni i nie płynie przez nich niebieska krew.
wiem ze to co pisze i co ogarłes jako fragmenty podkresla ze jestem jednym z anarchistów, ale zauważ co być dziś nie zrobił, czy to co napisałem(gburowato), a ty całkiem z sercem jest wrzucane do tego samego koszyka bo pragniesz zmian. Tak jak napisałeś i podałeś przykłady powinna wyglądać demokracja, ale to tylko demokracja to w tych czasach tylko symbol i nic wiecej, więc jesli my czegoś oczekujemy to my to powinniśmy zmienić, bo nikt tego nie zrobi za nas.
|
|
|
sorki za stylistykie ale w przerwach krutkich mało czasu
anarchistą może w jakiejś części jestem ale nie uważam byśmy do takiego społeczeństwa dorośli
potrzeba nam mądrego przywódstwa bo tylko z zcentralizowani damy rade przed innymi wyzwaniami
czasem dochodze do wniosku że dla tych co osiągneli stołek - on był celem i nic tam nie wnieśli
a przed nami wyzwania w postaci być może walki o przetrwanie ludzkości
być może islamizacji lub nawet w oparciu o nie porozumienia do głębszych wojen
mogą się pojawić jakieś nurty religijne o charakterze destrukcujnym wśród olanych srodowisk- bo wiemy że rozwijające społeczeństwa europejskie kupę bałaganu zrobiły
sprawy terroryzmu mogą się nasilać w dobie techniki
i zawsze może się pojawić zagrożenie z kosmosu
poza tym trzeba skończyć z rozwarstwieniem społeczeństwa i nastawić się na wiedze etykie i kulture człowieka do tego potężnie rozbudowany socjal- eliminujący możliwość wyłudzeń czy życia z socjalu ale i umożliwiający rozwój społeczeństwa skoro już machina wykorzystująca kobiety w pracy pod slangiem równouprawnienia emancypacji i parytetów rószyła dawno w życie- a bez nowych pokoleń nie damy rady chyba że ktoś chce i nam na kark ściągnąć kilka kilkadziesiąt milionów emigrantów-którzy zamiast szkół i szpitali będą budować minarety-to metafora bo nic do nich nie cierpie.
jest do wypracowania mnóstwo w anarchi tego się nie zrobi
a każda anarchia sprowadziła by się do małych społeczeństw gdzie w efekcie pseudo watażka/ burmistrz rządził by w różny sposób małym społeczeństwem być może w mało ludzki sposób- egzystencja takich społeczeństw musiała by koegzystować obok innego systemu zcentralizowanego i zależnego z naciskiem na wolność osobistą człowieka i ciągłe doskonalenie człowieka i to być może jest równoważące rozwiązanie dla ludzi wypalonych w kapitalizmie osób nie zdolnych do pracy dla "ostrego " systemu z uprawnieniami do socjalu-a w nagrode od społeczeństwa kawałek ziemi i chatka na wsi
przede wszystkim powinniśmy pozbyć się sytuacji w której pojawiają się bezdomni i zagospodarować tych co są stworzyć ładne czyste społeczeństwo koegzystujące z naturą i dbające o przynależność i wartości- zniszczyć znieczulice i przebudować system nauczanie na bardziej kreatywne i wrażliwe społeczeństwo
tak jak już gdzieś napisałem- ludzie kończą szkołe dorastają i są potem nie reformowalni- układy szkoła za pseudo jajka i mamy efekty
czas to zmienić bo staczamy się na każdej płaszczyznie- umieramy za życia znamy koniec-bez emerytury
a każdy rolnik wie że dziś zasieje a plony za kilka miesięcy
w naszym przypadku przeobrażenia i transformacje pochłoneły tak wiele że skutki siewu były by za 30-40 lat
i ten okres w zależności jak szybko się zacznie wszystko zmieniać będzie się wydłużał-bo destrukcja rośnie zeżartych interesów przez banki i system przybywa a Ci co myślą że wprowadzą NWO i dla tego tak działają doprowadzą tylko do wojny domowej prędzej czy puzniej i wszyscy powiedzą że przepowiednie się sprawdziły a zamiast zwycięscy będą tylko pokonani
|
|
|
Z grubsza podobnie to widzę Zbyszku.
Co do anarchii, to jedynym sensownym kierunkiem jest właśnie zbiór suwerennych społeczności żyjących w symbiozie i skoordynowanych w ramach ogólnie zaakceptowanego systemu wymiany informacji i dóbr, z uwzględnieniem na tyle wysokiej świadomości obywatelskiej, by gwarantowała zrozumienie sensowności takiej struktury i eliminowała wszelkie objawy działań psychopatycznych zmierzających do alienacji i skłócenia na podstawie ideologii nietolerancji.
Pozdro.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
powiem tak film avatar idealnie pokazuje jacy my ludzie jesteśmy i wszystko do czego dążymy to kasa.
O co by nie zachaczyć, to naprawdę, zeby nie wiem jak starannnie starać się zaistniałem problemy wytłumaczyć, to i tak wkońcu sprwoadzi was to do jednej definicji KASA, KASA rządzi światem i dopóki ona będzie istnieć, a my będziemy nawet na sąsiada jak na wroga patrzeć to nigdy nie będzie pokoju.
Każdy w tym wyścigu szczurów, dąży do jak największysch zysków, czyli między innymi do jak największej władzy, nic tego nie zmieni, a to, ze są ludzie którzy rządzą światem to wiadomo od dawna i nie ulega najmniejszej wątpliwości.
Jeszcze trochę a następnym razem buldożery przejadą ludzi wiszących na drzewach w dolinie rozpudy i nie będą tym razem patrzyli na zasady czy sumienie, tlyko wjadą jak te buldożery w avatarze.
Co skłania mnie do jednego wniosku ludzie z tego świata powinni zniknąć.
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Uważaj co mówisz Michale, bo znikniesz :)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
martwi mnie jeszcze jedna sprawa która moim zdaniem ściąga polskie w dół
|
|||
|
w formie machlojek wyssana zasiliła kąta tych co mieli dostęp
dziś tworzy ten kapitał który widzimy- interesy odsysające kase z przedsiębiorstw i fabryk które mósiały po drodze upaść by zostały przejęte po zaniżonej wartości więc proceder się powtarza tylko w innej formie
to dla tego nasze płace niskie a polska bidna
to jest skandal i do tego wychodzi że legalny
|
|
|
TAK EGZYSTUJE DZISIAJ ZACHOD
Źródło: Informacyjna Agencja Radiowa 2010-01-15 18:50
Francuski protekcjonizm i europejska swoboda gospodarcza
Francja znowu na cenzurowanym w Komisji Europejskiej za protekcjonizm gospodarczy. Brukseli nie spodobała się wypowiedź ministra przemysłu, który stwierdził, że samochód sprzedawany na rynku francuskim musi być wyprodukowany we Francji. Minister w ten sposób komentował planowane przeniesienie produkcji nowego Renault Clio do Turcji.
Komisja Europejska napisała list do władz w Paryżu żądając wyjaśnień i przypomniała o unijnych zasadach dotyczących swobodnej konkurencji na wspólnym rynku. Według Brukseli niedopuszczalne są naciski na francuskie koncerny samochodowe, by nie przenosiły się za granicę. A Renault zastanawia się nad produkcją nowego Clio w Turcji, gdzie koszty są niższe.
Kolejny już raz Komisja Europejska reaguje na protekcjonistyczne zapędy Paryża. Na początku ubiegłego roku Bruksela skrytykowała Francję za plan wsparcia rodzimych producentów aut pod warunkiem, że koncerny utrzymają zakłady w kraju. Wtedy Komisja wymusiła na francuskich władzach obietnicę, że wielomiliardowa pomoc nie będzie uzależniona od pozostawienia produkcji w kraju i zachowania miejsc pracy.
http://euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=2078173&type_id=1&category=10%2C11%2C12%2C13&display=1
Wielka Loza Angielska sypie wielkim groszem na te przeniesienia, bo takie postawienie fabryki w szczerym polu kosztuje cholerne pieniadze !!!
|
|
|
Izrael domaga sie oddania majątków żydów zabitych w polsce w czasie holokaustu:
http://www.rp.pl/artykul/2,315135__Polacy__oddajcie_miliardy_.html
tylko jestem ciekaw kto ma polakom oddac utracone majątki w czasie wszystkich rozbiorów i obu wojen?
o tym nie mysli już nikt, bo to żydzi są jak te świete krowy które zawsze są najważniejsze i najbardziej poszkodowane....bzdury
|
|
|
Popiel domaga się zwrotu majątków plemiennych rodowitych ziemian, w tym złóż naturalnych
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |