| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| osoby, które przeżyły OBE... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
|
O obe już było, ale tu chodzi o coś innego. Proszę o kontakt mailowy osobę bądź osoby, które faktycznie przeżyły OBE, lub były w astralu. Nie interesują mnie gdzieś przeczytane lub zasłyszane opowieści w styli "mój znajomy..." itp. Interesują mnie osoby które faktycznie to przeżły i są co do tego pewne. Wiem, że brzmi to troche śmiesznie to: "są pewne co do tego" ale ... muszą być tego pewni :-) !!!
[%sig%]
|
|
|
No i o co w tym chodzi, chcesz robić jakieś spisy, czy spisywać doświadczenia?
|
|
|
Nie Simonus :-), ale właśnie na Twój post czekałem, aż trudne do uwierzenia, ale z drugiej strony właśnie ta zwłoka upeniłe mnie w przekonaniu, że warto było poczkać :-)
Chodzi o to, że chciałbym wymienić, bez całej otoczki forumowej doświadczenia i poszukać porady co robić dalej. Jeśli mail, który wyświetla sie z Twoim singiem jest ok, to daj znać , napisze do Ciebie i wyjasnię w czym rzecz...
[%sig%]
|
|
|
czyżby konkretny plan badań ,-panowie-jestem zainteresowany ,lecz ajawisko OOBE jest dość indywidualne ,zatem nie da się itworzyć ekipy razem eksterioryzującej -jak myślę ,lecz może się myle .
Inteligentnym jest każdy kto zdaje sobie sprawę ze swej niewiedzy
nara
|
|
|
OOBE osiagamy tylko w medytacji: czyli w zaglebieniu sie i zobaczeniu tylko swoje "JA".. tylko czujesz to czym jestes. Wszystkie mysli musza zostac "przepuszczone", nie walczy sie z nimi. Nalezy osiagnac tzw. "cisze myslowa". Jest to trudne do uzyskania, dlatego, ze mimo tego iz nie chcemy tych mysli, tworza sie one jako sugestia podswiadomosci - to wlasnie element uboczny naszych nagatywow myslowych, zlej woli, balaganu duchowego, sumienia.
Zanim zaczalem interesowac sie zjawiskiem OOBE, przeczytalem ksiazke "Oni byli poza ciałem - dowody życia po śmierci" ks. Giovanniego. Tam znajduje się odpowiedz: nalezy byc przewodnikiem duchowym, czystym, wierzacym i dobrym... a wszystko samo przychodzi, gdy duch jest czysty, harmoniczny!
Nakladniam to przemyslen i analiz swoich postepowac i wlasnego "ja". Wyzbyc nalezy sie w pierwszej kolejnosci negatywow, zlosci, pychy, pozadania, itp - wszystko co zle (a to sie wie, co jest zle, a co dobre!). Zapewniam, ze dziala na 100%. Gdy juz osiaga sie "cisze myslowa", kazda pojedyncza mysl w tej sferze ciszy, jest mysla tworcza, bez powatpiewania, jest mysla na mocy wiary!
Pozdrawiam.
|
|
|
Duch - zgłoś się do mnie ! pisz na efeb7@go2.pl , przedwczoraj wieczorem popsuła mi się myszka i musiałem wyjść z czata !
|
|
|
witam.
Od 7 lat osiągam obe prawie zawsze kiedy tego chce.Po prostu wiem kiedy musz się położyć spać ,żeby "wyjśc".interesuje mnie kontakt z ludźmi którzy mają podobne doświadczenia z tego rodzaju stanem.
Czekam na odpowiedź.maciek
|
|
|
witam.
Od 7 lat osiągam obe prawie zawsze kiedy tego chce.Po prostu wiem kiedy musz się położyć spać ,żeby "wyjśc".interesuje mnie kontakt z ludźmi którzy mają podobne doświadczenia z tego rodzaju stanem.
Czekam na odpowiedź.maciek
|
|
|
Tak piszecie o tym jakie to jest w spaniałe bo może jest.. ale DOBRZE bby bylo porozmawiać może o konswekfencjach.. bo nie wiem czy są one warte tych miłych chwil. PROSZE TYLKO o zastanowienie...
|
|
|
ja nie powiedziałem madziu że zawsze jest miło.a co do konsekwencji to jest już prywatna sprawa każdego.ciężko jest mi się wypowiadać w tej sprawie ponieważ udało mi się porozmawiać dopiero z jedną osobą, która była wiarygodna w tym temacie.dla mnie konsekwencją obe jest zwiększenie postrzegania poza zmysłowego i osiąganie celów za pomocą mojego umysłu.pozdrawiam.maciek
|
|
|
stary ja to mam co noc to znaaczy jmam ale niechce co w ostateczności kończy się cłkowitą utratą zdolność do oddychania i niewiem co mam zrobić ponieść się temu czy unikać tego jeżeli tego nie przeżyłes to wiedz że ja sram w batki jak sieto zaczyna
|
|
|
mam nadzieje ze mnie nie pokroisz z tego wzgledu i nie bedziesz prowiadzil doswiadczen ;)
mialem takie przerzycie na wlasne zawolanie lecz przez moj strach trwalo to bardza krotko przynajmniej tak mi sie wydaje
|
|
|
Czego tu się bać. Najwyżej możesz umrzeć, hehe. Powiedzmy, że umarłeś podczas obe, przez chwile byś panikował, a potem to olewasz. Raz tak miałem, myślałem że umarłem, ale w tym przypadku olałem to odrazu no i nie chodzi tu o śmierć kliniczną, tylko o zwykłe spontaniczne obe.
|
|
|
napiszcie.prosze.jestem strasznie ciekawy wtakich rzeczach.powiedzcie mnie co to jest obe czekas na was
|
|
|
Zadajcie sobie pytanie: skad rodzi sie ta obawa, lęk, strach? Moze obawiacie sie smierci, a obawa ta z braku wiary powstala?
|
|
|
Ja juz wiele razy przezywalam OOBE,ale nigdy nie mialam w pelni satysfakcji przez...STRACH.Zawsze tak bardzo pragne OOBE,akiedy juz nadchodzi swiadomie je przerywam,bo sie boje co bedzie dalej.Pomórzcie,co mam zrobic zeby zniszczyc ten okropny STRACH
|
|
|
maciek -właśnie tak to się zaczyna jak opisałeś ,to ta mniej przyjemna część przed wyjściem,nie panikuj ,daj się udusić [wytrzym to umieranie] może ciebie z Ciała wywali,że tak to nazwę
|
|
|
Mogę tylko tyle napisać, że wszelkie obawy okazują się nieuzasadnione, kiedy przekroczymy tą magiczną granice. Nie ma obaw, że się umrze, dalej będziesz czuł swoje fizyczne ciało tzn, będziesz jakby funkcjonował w dwóch ciałach naraz.
Co do wiarygodności osób, lub ich doświadczeń to bardzo łatwo wyczuć. To widać w tekscie to czuć, kiedy dana osoba pisała w stanie podniecenia :D . Nie wiem jak wy, ale jak czytam czyjeś teksty to wiem w jaki sposób się wypowiada, poprostu wiem, tzn. widze jakby to mówił.
Cóż już dawno nie miałem obe, chyba ze dwa tygodnie, wogóle od wakacji bardzo mało mam, a to przez późne chodzenie spać.
narka
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |