| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Lepper, dobry człowiek czy wariat?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 57 |
|
Witajcie, mysle ze ten temat jest ciekawy do poruszenia, jak sadzicie czy A. L. jest czlowiekiem godnym zaufania, czy gdyby jego partia objela wladze w Polsce byloby lepiej?? Czy sadzicie, po jego dziwnych usmieszkach i wypowiedziach, ze ten czlowiek moze byc opetany i po objeciu wladzy wszystko by zrujnowal, wprowadzajac faszystowski terror znany z poczynan Hitlera?? Ja osobiscie nie wiem co o nim sadzic, a poruszam ten temat nie bez powodu gdyz tylko patrzec jak Samoobrona z nim na czele obejmie wladze, lub po prostu zniknie tak szybko jak sie pojawila??!!
CZŁOWIEK JEST TYLKO CZŁOWIEKIEM
|
|
|
Dobry temat na UFO Forum ;))) ja mysle ze nie sa straszne rzady ludzi bez wyksztalcenia - to nie problem. Naprawde huj***owo jest dopiero jak rzadza ludzie bez honoru i zadnych wartosci, ateisci czyli ludzie zwierzeta. To jest to czego nalezy sie obawiac. Z reguly jest tak ze polski chlop nic soba nie reprezentuje (wiekszosc a nie wszyscy), jest tylko maszyna do karmienia swin bez zadnych warotsci i czesto bez rozumu, naiwny (co widac na codzien) charapczywy na pieniadze, dajacy sie sterowac przez cfanszych od siebie. Watpie, aby rzady takich ludzi przyniosly jakis pozytek temu krajowi, jak mam wybierac Miller albo Lepper to wole mniejsze zlo o nazwie Miller, ten przynajmniej wie jak krasc aby kraj nie zostal doszczetnie zrojnowany, jakby rzadzil chlop ze wsi to niestety, ale z tego kraju juz nic nie zostanie, absolutnie nic. Glud jak po rewolucji w Rosji w 1917 roku, byloby dokladnie to samo, powtorka z historii ktorej ten rzadzacy chlop nie zna.
|
|
|
to nie jest człowiek na te wyzwania cywilizacyjne przed którymi stoi teraz Polska.
Polską musi rządzić supermózg.
|
|
|
Ja już dawno nie mam zdania o politykach, uważam że Polską powinien rządzić jakiś dyktator, ale mądry.
Chodzi tu o to, że jest zbyt dużo podziałów i zbyt dużo dyskusji o pierdołach, sry, ale takie są realia i polscy politycy (dorobkiewicze) nie widzą, że reprezentują wolę ludu, której wogóle nie przeszczegają, nie widzą również, że te ich głupie podziały nie prowadzą do niczego dobrego.
nara.
|
|
|
Lepper dobry człowiek, czy wariat?! Napewno człowiek ale czy dobry to ja nie wiem :P
[%sig%]
|
|
|
Dawid R-dlaczego piszesz,że ateista nie byłby dobrym władcą?
|
|
|
bo ateista nie ma ludzkich odruchow, ateista to zwierze a nie czlowiek, nigdy nie bedzie sie kierowal dobrem ogolu tylko swoim i wlasnie dla tego jest ateista, ja jestem za glupi zeby napisac tutaj dobra rozprawe naukowa na ten temat ale warto zapytac psychologow - powiedza to samo.
|
|
|
Jeżeli zwierze by się kierowało swoim dobrem to żadnego zwierzęcia na świecie by nie było!!! Oglądałeś kiedyś film dokumentalny o słoniach, orkach, małpach, wilkach, a nawet o szczurach i mrówkach wszystkie sobie wzajemnie pomagają, nawet gdy niektóre gatunki dbają tylko o siebie to i tak tylko to tak wygląda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:(
[%sig%]
|
|
|
popieram Dawidka:) to sa ludzie bez wartosci, konkretnego celu zycia... (99%)
pozdrawiam
|
|
|
Ja widzęto tak że mamy biedę...., bezrobocie aż piszczy, szara strefa trzepie tym krajem, korupcja, w TV gadające głowy zadufane w swych tezach i a część z nich ma gdzieś społeczeństwo i ich sprawy walczą o swoje du...
Niech A.L. zostanie prezydętem tego kraju bo przynajmniej odgoni toą polityczną szarańczę od zwłok jaką jest polska i sam będzi z niej czerpał a potem pujdziemy na wojnę przeciwko uni czy kto tam mu podpadnie i może wtedy po tej wojnie zostaną sami prawdziwi ludzie w tym kraju.
Hitler powiedział że nie musi walczyć z polkami wystarczy że da im władzę.
Miał rację ten starszy pan pod wąsem. Dziś mamy A.L naszą ostatnią nadzieję.
Pozdrawiam wszystkich otwartych.
|
|
|
Kasiu nie zapominaj ze ateista to zwierze obdarzone inteligencja, ktorej mrowki i slonie nie maja oraz swiadomoscia, a co za tym idzie ono mysli tylko jak zapewnic sobie samemu byt w tym systemie, Twoje zycie nie ma dla niego zadnego znaczenia, najwieksze kur***wy swiata, biznesmeni, mafioza, dyktatorzy, zabojcy to sa ateisci i oczywiscie czesto politycy tez. Czlowiek to jednostka slaba i niestety ale bez religi nie moze zyc samodzielnie !!!!!!!! czesc ateistow po kilkudziesieciu latach zycia dochodzi do tego samego wniosku, wiec bron ich dalej i pchaj na stolki Kasienko a oni beda okradac i wyzyskiwac Twoja mamusie i tatusia ktorzy musza jak wol na nich pracowac !!! a Ty ich chwal dalej. NIE MA DOBREJ WLADZY BEZ RELIGI to swieta prawda koniec i kropka !!!!!!
|
|
|
Czyli nie zwierze...
...Ej czy ty czasem nie myślisz, że ja jestem dziecko???
[%sig%]
|
|
|
Molly wygladasz mi na mloda laske :-) i taka jakby mila :* najwazniejsze ze podzielasz moje zainteresowania....
|
|
|
Chryste... Czy wy na serio bierzecie to, co piszecie ?? Szczególnie Dawid R. Takie mądre rzeczy wykombinowałeś, bracie, a jednocześnie odznaczasz się takim wstecznictwem ? To niepojęte. WSZYSCY ludzie są zwierzętami, nawet ci wierzący. To, jak się zachowują w stosunku do innych, do świata, do Natury - dopiero to może określić ich mianem ludzi. LUdzi w sensie pozytywnym, bo także "ludzkie" jest trzebienie lasów w Ameryce Południowej, zatruwanie oceanów i atmosfery, wynajdywanie nowych sposbów zabijania się nawzajem i podporządkowywania sobie Przyrody. To wszystko jest ludzkie, ale czy jest dobre ? Nie ma sensu rozróżnienie, jakie proponujesz. Niewierzący może szerzyć światło i dobro, a fanatyk (choćby katolicki) może siać śmierć i zniszczenie.
Co się zaś tyczy polityki, o którą niebacznie zahaczyliście, a szczególnie (nie)szanownego pana Leppera - to patrzcie na niego i uczcie się, bo tak wygląda czysty, nie domieszkowany populizm, czyli coś jeszcze gorszego od demokracji. Tworzy się na naszych oczach, bo populizm to doskonały lep na bezmózgie masy, które pociągną za przewodnictwem słodkich słowek pana Andrzeja.
Za co, oczywiście, my wszyscy będziemy musieli słono zapłacić. Ale jakby nie było - to prawie mistrzowskie stosowanie socjotechniki !
[%sig%]
|
|
|
Leto ja jestem pelny skrajnosci :-) Moze byc tak ze ateista szerzy dobro ale to zadko spotykane. Co do Leppera o masz racje, duzo gada malo robi, ale nasze wiejskie warstwy spoleczne, ktore cale zycie przy krowach siedza i ich wiedza ogranicza sie tylko do 2 + 2 albo do umiejetnosci podpier.... sasiadow czy tez okradania wlasnego gniazda nie rowunieja tego. Komuna dobrze wiedziala czym grozi inteligencja u ludzi, dla tego tak ganiali studentow i wywyzszali wyksztalcenie srednie a zwlaszcza zawodowe, poprostu glupim latwiej manipulowac, dla tego Lepper ma glownie i przewaznie zwolennikow na wsi. Samoobrona idealnie pokazuje czym sie rozni spoleczenstwo wiejskie od czysto miejskiego (miejskiego z dziada pradziada a nie wiesniaki z blokow co porodzili tu dzieci i mowia ze oni wielcy miastowi) Wyzsze stolki a samoobronie zajmuja wojki, ciotki, synki ogolnie kumple z pod monopolowego. Z 2 strony zas dobrze ze on jest bo Ci madrzy ludzie ujza wiele ciekawych rzeczy oraz uslusza o paru tajnych przekretach naszych politykow. Nie mowie ze na wsi nie ma madrych ludzi - oczywiscie sa ale to nadal maly procent neistety....musi sie przecedzic to stare pokolenie i dopiero cos sie zmieni, czyli jakies 20 lat jeszcze (ponijajac proroctwa dla Polski i rok 2012).
|
|
|
Niewiele dodać, a jeszcze mniej ująć. Nie jestem takim ekstremistą, jak Ty, ale ogólnie wiem, o co Ci chodzi i w dużej mierze popieram.
Natomiast chętnie posłucham (poczytam) o tych proroctwach. W czym rzecz ?
[%sig%]
|
|
|
Leto o tych proroctwach sporo jest na tym forum :-) trzeba poszukac dokladniej tutaj.
|
|
|
Według mnie każdy polityk, premier i inny taki powinien zarabieć mniejwięcej tyle ile przeciętny człowiek. I kupować za tyle ile kupujemy, a nie kupowac kilogram cukru za 40gr... Nie zrozumcie mnie że ja do komuny wracam, ale sami dostosowywali sie by do swoich potrzeb, a tym samym my byśmy korzystali...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 57 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |