| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dawid R wyśle sondę na ksieżyc - potrzebna pomoc. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
|
W zwiazku z tym ze szykuje sie do powtorzenia experymentu Podkletnova i prowadze zaawansowane badania liftera na http://www.xdave.webpark.pl/ppj.html ;-) to pomyslalem ze mozna by rozwiazac w koncu watpliwosci dotyczace tego co jest na ksiezycu, poprostu jak experyment Podkletnova w moim wykonaniu sie powiedzie to mozna znalesc sponsorow i wyslac polska sade na kasiezyc, sada porobi fotki, nakreci film, wysle do nas to droga radiowa albo przywiezie z powrotem. Mysle ze to 100 % realny projekt i nie drogi, jezeli powiedzie sie experyment Podkletnova w moim wykoaniu. Chcialbym prosic wszystkich o informacje na temat budowania sad kosmicznych, czyli:
1. Materialy
2. Izolacja i stabilizacja termiczna wewnatrz sady.
3. Aparatura radiowa - charakterystyka.
4. Budowa scian.
5. Zabezpieczenie elektoniki przed roznymi promieniowaniami w kosmosie.
Wszelkie intormacje na temat urzadzen pednych tez mile widziane :) Rozwazam tez sprawdzenie technologii Schaubergera, ktora zapowiada sie bardzo obiecujaco, zwarzywszy, ze koles pracowal dla samego Adolfa H.
|
|
|
CO wyśle...?? Bogowie... Ja wiem, że niektórzy utrzymują, że gramatyka i ortografia to bezwartościowa kupa przysłowiowego guana, ale do kroćset ! Kiedyś jedną z miar inteligencji była zdolność do wypowiadania swoich myśli i posługiwania się słowem... Czyżby młode pokolenie już potrafiło się porozumiewać tylko obrazkami, jak ludzie pierwotni..? Zgroza, panowie, zgroza !
[%sig%]
|
|
|
Leto: dzieki za komplement i gratuluje Ci ambicji i waskiego umyslu :-) bijesz rekordy, rozmawialem z wieloma takimi gosciami ale Ty jestesz w czolowce :-) chyba ktos Ci wypral mozg bo ja niewiem co tu jest takie szokujace dla Ciebie, mamy 2004 rok, zawalistych naukowcow w Polsce, wystarczy tylko z sukcesem powtorzyc exp. Podkletnova i ksiezyc nasz :-)
|
|
|
Przyjmuję gratulacje, szczególnie że ni w ząb nie wiem, o co Ci chodzi. Ale ja rozumiem, że 3min przed 03:00 umysł może nie za specjalnie wunkcjonować, więc nie zdenerwuję się, a jedynie ramionami wzruszę...
[%sig%]
|
|
|
To naprawde nie samowite ze tak piekny i ambitny projekt nikogo nie interesuje...a wiedziec co jest na ksiezycu chcialby kazdy :>>>
|
|
|
Wielebny, znam kogoś kto pracuje nad podbnymi rzeczami, mogę zapewnić kontakt...
|
|
|
Wielebny jeśli jesteś zainteresowany, napisz do mnie maila.
|
|
|
fajna sprawa ale jak zawsze chodzi o kase!!! jakie sa przypuszczalne koszty??? jeszcze raz gratuluje pomysłu
|
|
|
paluch: dzieki za zrozumienie, mysle ze w PAN mamy takich fajnych naukowcow ze chetnieby pomogli, gdyby byla kasa. Ja sam zajalbym sie napedem sondy, tak jak napisalem rozwazam lifter choc malo prawdopodobne aby sie nadal na naped kosmiczny, urzadzenie Podkletnova, ktore gdyby dzialalo to byloby idealne, koszt experymentow z nim to tylko ok kilku tys zl zeby sie wszystko wyjasnilo, no i ostatnio doszedlem do wniosku ze mozna i cos poprobowac z SEGiem, nie chodzi mi o to zeby sie sam napedzal tylko o to ze mozna go i napedzac silnikiem ale zeby tracil mase, podobno wirujace magnesy moga jakos wplywac na grawitacje, wiec trzebaby bylo wykonac takiego przykladowego SEGa o ok 30 cm srednicy wsadzic go w azot i sprawdzic co sie stanie gdzy go zaczniemy krecic silnikiem. Teoretycznie powinno dziac sie to samo co kolo maszyny Podlketnova czyli niwejacja grawitacji na okolo maszyny, chodzi o to ze gdyby udalo sie to grawitacje zniwelowac o ok 90 % to ma malutkiej ilosci paliwa rakietowego, albo nawet na zwyklym silniku jonowym moznaby wystartowac z ziemi na ksiezyc i z powrotem na kilkudziesieciu litrach Xenonu, uda sie t tylko wtedy jak zniwelujemy mase ciala, a dokladniej mowiac grawitacje ktora przyciaga cialo czyli nasza sade. A sam koszt to trzeba obliczyc:
1. Konstrukcja nosna i ochrona konstrukcji w kosmosie - ok 20 tys zl
2. Elektronika i system lacznosci - na oko ze 40 tys zl
3. Laboratorium do prob z napedami i stworzenie odpowiedniego silnika napedowego - ze 70 tys.
4. Porady u profesorow - z 20 tys.
5. Dodatkowa aparatura pomiarowa - 20 tys.
6. Niepowodzenia, bledy i inne - 50 tys.
Ale zanim co do czego to trzeba sie zajac prostym modelem SEGa i Podkletnowa, jak proste modele za ok 4000 zl dadza chciane rezultaty to dopiero mozna dalej to rozwijac, a to nie bedzie juz trudne, mozna powiedziec ze to juz bedzie z gorki caly czas bo mamy dzialajaca podstawe do budowy silnika.
Mysle ze w 300 tys zl mozna sie zamknac z tym projektem. Co do amerykanskich sad to ja nie rozumie skad u nich te miliony, pewnie sama sada kosztuje ze 500 tys $ a wystrzelenie jej i pensje profesorow to sa te miliony chyba.....Podstawa to ten nowatorki naped !!
|
|
|
Wielebny Dawidzie, najpierw niech KTOKOLWIEK zbuduje urządzenie Podkletnova które niweluje grawitację a potem można snuć dowolne plany. Podkletnov twierdzi że jego urządzenie niwelowało grawitację o ok. 3% a na dodatek nikt nie był w stanie powtórzyć jego eksperymentów (!!!).
|
|
|
Podkletnov twierdzil ze 2 % a nie 3% a te pierdy o powtorzeniu to jakies pierdy ktore kazdy powtaza, z 30 % efektem powtorzyli to w londynskiej akademi nauk i ostatnio jakies japonce tez, cos tam na american antygravity pisalo. NA mojej stronie www tez cos tam pisze, i chcem ja powtorzyc ten experyment, poniewaz jakbym sie sprzeyl to moge miec dostep do super laboratoriow po znajomosci i nadprzewodnikow, zobaczy sie :) jak to bedzie moze sie uda :)
|
|
|
Poproszę o konkretny LINK a nie kolejne PIERDY że "cośtam gdzieśtam ktośtam powtórzył i mu cośtam wyszło". Londyńska Akademia Nauk, tak? Nazwisko szefa zespołu poproszę, tytuł publikacji i gdzie ją można znaleźć, dokładny opis używanego sprzętu i przebieg doświadczenia. To samo poproszę do tych japońców. Bez tego to są kolejne PIERDY. Americanantigravity to niestety kolejna strona z PIERDAMI. Takie rzeczy to zostawmy do opowiadania babciom sprzedającym pietruszkę i śliniącym się nastolatkom czytającym o UFO.
|
|
|
K: poszukaj sobie a znajdziesz. Albo napisz do Fundacji NAutilus oni cos tam wiedza o tym experymencie z londynu. A Japoncow szukaj na Amerucan Antygravity moze znajdziesz tam nawet nazwisko pradziadka szefa zespolu. Zycze milych poszukiwan.
|
|
|
Daruj sobie takie teksty Wielebny - albo masz te dane albo ich nie masz. Jeżeli masz to rzuć na stronkę - oryginały a nie marne tłumaczenia. Jeżeli nie masz to daruj sobie robienie ludziom wody z mózgu i skończ te PIERDY.
Fundacja Nautilus to ma dowody na wszystko ale tych dowodów nikt w życiu na oczy nie widział bo są "analizowane".
|
|
|
hahah przeciez Nautilus tworza niemalze te same osoby co slynne "Nie do wiary" czy jak to tam sie zwie . Wszystko to sciema dla kasy, przecietny czlowiek jak uslyszy ze jakiegos Pana Zenona porwalo ufo, od razu sie lapie na takie programy tudziez witryny www
|
|
|
To temat o polskiej sadzie kosmicznej a nie jakies gadanie o nie do wiary czy nautilusie, wszyscy tak sie wzbraniacie...itd...a zaloze sie o dzbanek mszalnego, ze co tydzien to ogladacie :> i wszystko to czytacie co oni publikuja.
|
|
|
:) jestem za malo inteligentny i nie wiem co wam odpowiedziec :( sory.
|
|
|
Powtórz eksperyment Podkletnova i uzyskaj więcej niż 50% utraty ciężaru to będziemy mogli poważnie porozmawiać.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |