Najpierw DarkDiablica :)
| DarkDiablicka: |
| że nasz- ludzki wiat jest piękny |
fakt piękny bo nie jest doskonały :) ale o tym pózniej :)
| BlackDeath: |
| podzielic sie na pol i czcic szatana i Boga na rowni?? |
hehehe jeli nie zauwazyłe to po za tym bytem i tym jest jeszcze kilka ciekawych religii ktore czczš innych Bogów :) więc co za roznica czy dodasz to tego jeszcze jakiego przedwiecznego zbuntowanego anioła :)?? nie rozumiem wogóle o co Ci chodzi :)
| Dodo: |
| nawet zło w jakiejkolwiek postaci łatwo usprawiedliwić |
skor tak twierdzisz to usprawiedliw mi mord rodziny w iraku przez Amerykan wyslanych w misji pokojowej i gwałt na młodej dziewczynie włanie z tego domu? Lub zgwacenie kobiety rakietš dosyc duzego kalibru tez Amerykańskich zołnierzy w iraku ?? :) jeli znajdziesz tego całkiem racjonalne usprawiedliwienie to nic tylko pogratulowac :)
| Jak łatwo jest żyć w poczuciu , że wszystkie zło kiedy tam będzie zbawione i finito :) |
jak by to ujšc widze że nie rozumiesz koncepcji ideii założenia, nie zło zostanie zbawione tylko doskonałe zło (czyt. Satana) sie nawróci :) apotem mega sšd ostateczny a co jest po sšdzie ostatecznym to juz raczej z lekcji religi jeszcze pewnie pamiętasz ;]
| szatan miałby być " zbawiony" to i wszystkie zło w postaci ludzkiej również. W takim razie po co się troszczyć |
powtarzam :) zostałby zbawiony bo by sie nawrócił:) w takim wypadku powiniene/a napisac "to mozna byc złym przez całe zycie a przed miercia sie nawrócic prawda?"
nic bardziej blednego ;)
kolejna uwaga z lekcji religii ;] takie mylenie samo jest grzechem przeciw Duchowi więtemu :) grzech miertelny :) chyba juz nie musze tłumaczyc o co chodzi w byciu dobrym człowiekiem przez cale zycie ?
| DarkDiablicka już samo twoje logo mówi za siebie. |
co sie czepiasz? wiesz co znaczy "assamite" ? jest to klan wampirzy slynšcy z wybijania i wypijania krwi własnych pobratynców innych klanow ;] diabli sie do nich nie równajš;]
| Nie ma naszego ludzkiego wiata, |
i znów nic bardziej błędnego :)
pozwól ze przytocze słowa jednego z najwiekszych polskich poetów od 2 lat wietej pamieci:( Jacka Kaczmarskiego
"... On diabłu będzie słuzył klęknie przed aniołem,
i obu zdusi jednš rękš,
a potem zniszczy to co stworzył z trudem i mozołem..."
hehe jesli cieżko ci zrozumiec o co mi chodzi juz wyjaniam:
ten wiat jest jaknajbardziej ludzki nie ma czego takiego jak na jednym ramieniu aniołek na drugim diabeł każde zachowanie jest jaknajbardziej ludzkie nawet to najbardziej brutalne musisz pojšc ze czlowiek jest zwyklš bestiš obdarzonš duszš, uczuciami i wolnš wolš... tak więc wsyzstko co sie stało, stanie i dzieje nie jest sprawš szatana i nie jest to wiat szatana czyli ludzi najpoteżniejszych istot we wszechwiecie :)
|
O tak! zapewne bardzo nudny dla tej 14 latki obnażonej publicznie, która samobójstwo popełniła, dla gwałconych i mordowanych kobiet, dla staruszków , którzy żebrzš na ulicy, dla dzieci bez miłoci matki i ojca, dla głodnych i chorych , upoledzonych itd, itp.....możnaby tak bez końca wyliczać skutki grzechu, bez którego wiat byłby "nudny". |
A powiedz mi co człowiek miałby do roboty w idealnym wiecie ? Kiedy nie byłoby zła, bólu, gwałtów? co bymy robili? czym ty by sie zajmował? co robili by ci wszyscy ludzie na swiecie? byłby/łaby warzwykiem idealnie wykonywujšcym swoje zadania w celu dalej rozwijajšcego sie warzywkowego wiata? nie miałby/łaby nawet uczuc bo nic by nie było w stanie wzbudzic w tobie smutku, żalu, lęku, samotnoci, przecierz to włanie takie uczucia pozwalajš nam zauważyc jakimi sš pięknymi ludzmi wszyscy dookoła? miałby/łaby wszystko czego by tylko pragnšł/ła nie byłoby marzeń nie byłoby niespełnienia wszystko zostaloby odkryte nie było by tajemnic więc i ciekawosci wiata powiedz mi czy ten wiat jest tak naprawde doskonały w którym nie byłoby nic do naprawiania, w którym nie mozesz nic zmienic na lepsze? co by ty robił/ła w takim wiecie ? dla mnie on jest bardziej przerazajšcy niz ten w ktorym zło pozwala mi dostrzec dobro...
opisałem sie jak szalona gę ale chyba pierwszy raz napisałem co naprawde mšdrego w zwišzku z tym zastrzegam prawa autorskie zwiazaniem z korzystaniem z tego tekstu w czymkolwiek jeli wogóle kto byłby zainteresowany skozystaniem z tego zostawiam e-mail:
assami7e@tlen.pl i gg: 2167697
A specjalnie dla Ciebie Dodo
PS: Uwazaj na mnie ;] jestem strasznie upierdliwy i czepiam sie każdego słowa pozdrawiam wszyskich a w szczególnoci Ciebie ;]