Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pokazuja mi to nie kumam, sama kumam.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28

Nigdy nie lubilam, jak ktos mi tlumaczy. Niczego nie rozumiem z tlumaczenia innych ludzi. Gdy sama siadam do czegos, wiedzie sie mi lepiej. Natychmiast rozwiazuje cos, gdy sama sie tym zajmuje. Dlaczego na swiceie tyle luzie chce pokzywac innym, jak cos robic??

"Jak ktoœ coœ umie, to to robi. Jak czegoœ nie umie, to uczy tego innych."

Napisałas cos co ja odczuwam w stosunku do ciebie....! piszesz coœ a ja w ogole tego nie kumam i mysle ze nawet gdyby sto osob mi to tłumaczylo to i tak niezakumam bo nitk nie kuma dziewczyno o co ci chodzi,masz swoj swiat i piszesz taki bełkot ze robisz mi wode z mózgu !!Zastanawiam sie ciagle o czym ty piszesz!Skšd ty sie urwalas??Jeszcze nigdy nie spotakalam takiej osoby !! na forum i w zyciu ,ktorej ani jednego slowa bym nie rozumiala.....

Mi obojetne, czy ktos rozumie, czy nie. Jestem tu dla przyjemnosci. Co kto robi z topikami, to robi. Ja tu se mozg cwicze na tle innych topikow i ludzisk.

"Ja tu se mozg cwicze" N/c

Nie mam nic przeciwko postowaniu, ale czemu "ćwiczysz se mózga" akurat spamujšc tu? Możesz sobie ćwiczyć na kartkach, czytajšc, albo edukujšc się do œmierci, jak to polecasz innym.

prawie każdy wštek jest założony przez natx, w prawie w każdym z nich udziela się tylko ona i prawie każdy jest bezsensownym bełkotem. natx, zobacz ile osób prosi cie zebys przestala robic sobie z tego forum kozetke!

I prawie każdy ma tego doœć ! Natx czy ty tego nie widzisz ?? "Dlaczego na swiceie tyle luzie chce pokzywac innym, jak cos robic??" Chyba dlatego ,że w ten sposób się dowartoœciowujš ??? A może zwracajš na siebie uwagę bo majš poczucie odrzucenia? ZnajdŸ przyczynę , bo skutek jaki jest to powinnaœ wiedzieć.A może i z tym masz problem? Badaj siebie a będziesz wiedziała dlaczego inni ludzie pouczajš cię......lepsze to niż ignorancja.

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Coz, dla mnie jestescie niczym, w porownaniu do 6 miliardow ludzkosci.

Nikt mnie nie poucza. Znow mnie nie rozumie tych kilka osob, ktore tu sie udziela. Otoz chodzi o to, by pozwolic ludziom na samodzielne myslenie. Kosciol nie pozwala, szkola nie pozwala, rodzina nie pozwala, w pracy tez o to trudno. Trzeba sie rozpychac jak Leper lokciami, zeby do czegos dojsc. Takie odnosze wrazenie. Badz co badz Leper do czegos doszedl. Osobiscie go nie lubie i nie glosuje na niego, lecz widze, ze w Polsce trzeba sie pchac, zeby cos miec i kims byc. Wiele instytucji i ludzi zabrania takiego rozpychania sie, lecz w zyciu robia kariere ci, ktorzy maja odwage mimo grozb i marudzenia innych.

Rozpychać się? Kiedyœ zrobiono taki eksperyment: Były dwa przejœcia, jedno szerokie na pare metrów, drugie tak wšskie że mogła przejœć jedna osoba. Następnie do obu przejœć ustawiono takš samš liczbe osób, tym przy szerokim powiedziano aby po prostu szli wszyscy na raz, a przy wšskim ustawiono ludzi gęsiego i po koleji przechodzili przez przejœcie. Wynik był taki że ludzie przechodzšcy pojedyńczo szybciej przeszli przez przejœcie. Więc lepsze dla ogółu jest cierpliwe czekanie na swojš kolej i nie rozpychanie się, na tym skorzystajš wszyscy bo wszyscy przejdš, a wœród przepychajšcych się zyskujš tylko ci którzy się mocno rozpychajš.

Doswiadczenie to ograniczylo przestrzen do warunkow odbiegajacych od naturalnyc, zatem jego wynik nie jest komplementarny z warunkami, jakie panuja w realnym zyciu obwitujacym w znacznie bardziej rozbudowane przestrzenie, takze przestrzenie duchowe, mentalne, emocjonalne i finansowe.

A propo slowa 'KOMPLEMENTARNY'. Medycyna komplementarna to termin ogólny obejmujšcy wiele umiejętnoœci i terapii. Jest to dziedzina, która rozwija się obok medycyny konwencjonalnej i jest przedmiotem studiów cieszšcym się coraz większš popularnoœciš. Warto pamiętać: Dlaczego warto studiować medycynę komplementarnš w Wlk. Brytanii? Wiele z jej głównych dziedzin praktykowanych w Wlk. Brytanii ma organy kontrolne, które autoryzujš kursy i nadzorujš działalnoœć osób praktykujšcych. Istnieje szeroki wybór kursów na wszystkich poziomach, od certyfikatów i dyplomów po stopnie podyplomowe (postgraduate) i doktoraty. Większoœć dziedzin można studiować w pełnym lub niepełnym wymiarze godzin albo wieczorowo i w weekendy. Można wybrać naukę w specjalistycznym prywatnym college’u lub w państwowym college of further education lub na uniwersytecie. Przebywanie w anglojęzycznym otoczeniu ogromnie poprawi waszš umiejętnoœć mówienia po angielsku, co pozwoli wam pracować w bardzo wielu krajach. Tworzy się dopiero standardy krajowe w tej dziedzinie więc będziecie musieli potwierdzić że zarejestrowanie i ubezpieczenie sš dla was dostępne po pomyœlnym zaliczeniu kursu. Na polskiej stronie British Council: www.britishcouncil.org/poland-information-sheets.htm znajduje się tabela, która charakteryzuje każdš z terapii komplementarnych, ich organy kontrolne oraz rodzaj kwalifikacji, jakie moglibyœcie uzyskać.

dekonstrukcjonizm 1) kontrowersyjna teoria analizy tekstu przypisujšca mu brak stałego odniesienia przedmiotowego, niezależnoœć od autora jako dyspozytora sensu, brak hierarchizacji strukturalnej, semantycznš nierozstrzygalnoœć oraz wew. samozaprzeczenie; negacja tekstu jako struktury spójnej i zhierarchizowanej stanowi podstawę koncepcji misreading (niedoczytania), zakładajšcej, iż żadne odczytanie tekstu nie może pretendować do trafnoœci czy poprawnoœci; 2) reprezentujšcy teorię nieczytelnoœci tekstu ruch intelektualny zainicjowany w latach 60. we Francji przez J. Derridę, a rozwinięty w USA (m.in. P. de Man, J. Hillis Miller, G. Hartman, H. Bloom), S. Felman, J. Culler) jako nowa orientacja w humanistyce, odrzucajšca tradycyjne założenia i kategorie zachodnioeur. filozofii oraz powišzane z nimi hierarchie wartoœci (–» logocentryzm) i konwencje myœlowe; w pol. literaturoznawstwie zainteresowanie d. zaznacza się od lat 80., głównie wœród badaczy młodszego pokolenia (m.in. R. Nycz); (por. –» poststrukturalizm). Zrodlo: http://www.poetyka.gimnazjum.com.pl/index.php?nr=0&litera=D&id=155

Moze edukacja tez powinna byc KOMPLEMENTARNA DO RYNKU I SUGESTII UCZNIOW.

'Komplementarnoœć w tym przypadku rozumiemy jako zależne od sekwencji rozpoznawanie się molekuł (ang. ``molecular recognition'') i ich wzajemne wišzanie.' Zrodlo: http://arete.ibb.waw.pl/docs/node16.html

http://www.jandysbooks.com/pixcomp/bluebullet.gif http://www.jandy sbooks.com/pixcomp/bluebullet.gif

Natx, zmieniałaœ temat i znowu przeszłaœ do spamu. Nie mówię, że masz się wynosić z forum, nie życzę Ci Ÿle, ale po prostu mnie załamujesz. To forum jest dla mnie jak zeszyt zapełniany przez lata. Chciałabyœ żeby ktoœ pisał w nim bzdury, o których sam niewiele wie? Tworzysz dziesištki postów, piszesz w nich kompletne bzdety, rzeczy, o których nic nie wiesz, wymyœlasz sobie jakieœ informacje, wklejasz jakieœ fotki, kompletnie bez jakiegokolwiek powišzania, piszesz sama do siebie, a jak ktoœ Ci zwróci uwagę to wyzywasz go od trolli, chwalisz się ze jesteœ less, uważasz, że mężczyŸni to szowiniœci, kobiety to rasa wyższa. WyobraŸ sobie teraz, że ja bym wszedł na to forum innym kontem, zrobiłbym 30 tematów o powiedzmy jakimœ zespole, grze albo skarpetach, wypisywałbym o nich wszystko, co można, odpisywałbym sam na swoje posty, obrażał wszystkich dookoła, głosił bezsensowne poglšdy niczym nie poparte, wklejał masy fotek (powiedzmy, „O rly oak"), chwaliłbym się swojš odmiennoœciš i mówił wszystkim, że sš rasš niższš, ja jestem najmšdrzejszy i każdy, kto się ze mnš nie zgadza jest troglodytš. I że ćwiczę, se mózga. I co? Fajnie? Œrednio nie?

Przestan trollowac moj temat. Nigdy nie uzylam slowa rasa wyzsza, rasa nizsza. Ten temat jest o malej skutecznosci tlumaczenia komus czegos, czy to w edukacji, czy w jakims innym sensie. NAJLEPIEJ GDY CZLOWIEK MOZE ODKRYWAC SWIAT SAM.

Spam jest dla Ciebie kluczem do odkryć? Ja przestanę "trollować" twój tematy, a ty przestań spamować na forum. Deal?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.