Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy będą wykładać androidy nadzorowane zdalnie???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 70

Może doczekamy się miast wiadomo czego komputerowego wykładowcy, a nawet wykładowcy-androida?? Taki program mógłby być zdalnie nadzorowany przez człowieka, więc nazdorujšcy mógłby wykładać z zupełnie innego miesjca stosujšc kary dŸwiękowe w razie rozbestwienia klasy;-)

zwisa mi to jeżeli coœ takiego będzie to może za 50 lat będę emerytem ;)

Jesteœ chyba niedoinformowany. Osobiœcie przypuszczam, że jest to proste w konstrukcji.

to możesz zrobic mi jednego androida

Po co, przecież zwisa Ci to.

zwisa mi to czy androidy będę prowadzić wykłady

Do tego trzeba zespołu ludzi oraz œrodków:-)

Myœlałam o tym dawno temu. http://praca.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2560721

http://roboty.w.interia.pl/

W Zielonej Górze było ostatnio wesołe miasteczko z okazji Winobrania. Wiem, że to œmieszne, lecz czasem sobie marzę, że maszyny czujš. Szłam nad ranem i wszystkie maszyny w wesołym miasteczku były wyłšczone, lecz się miało wrażenie, że czekajš na kolejny dzień, gdy ktoœ je podłšczy do pršdu ;-) HEHE

Może one zwyczajnie drzemały.

Ludzie woleli stawiać pomnik stalinowi, niż odkrywcy pršdu, tylko dlatego, że ten odkrywca był z innego kraju i nie reprezentował ojczyzny. Teraz dzięki internetowi, komórkom, filmom i muzyce œwiat się staje całoœciš. Szybko i powoli. Z jednej strony się to dzieje szybko, z innej to powoli. Koniec końców sama technologia jest niczym bez umiejętnoœci korzystania z niej. Umiejętnoœć ta to nie tylko inteligencja IQ, lecz inteligencja emocjonalna/uczuciowa.

zrobienie androida to rzeczywiscie żaden problem. Trzeba tylko mieć pienišdze, bo takie zabawki nie sš tanie. Problemem jest tylko zasilanie, ale nauczyciel-android nie musi się za daleko poruszać więc mógłby mieć kabelek zasilajšcy (przynajmniej by nie uciekł :D). Sterowanie przez człowieka to zły pomysł, lepiej gdyby to była forma sztucznej inteligencji. Nasz android mógłby być też kabelkiem podłšczony do większego (mocniejszego) komputera, który by był jego muzgiem. Taki nauczyciel mógłby być idealnym rozwišzaniem bo maszyny wykonujš skrupulatnie polecenia, nie wachajš się, nie dajš się "złamać", przekonać. Uczniowie raczej nie weszliby takiemu nauczycielowi na głowę, nie mogliby nawet szeptać bo robot słyszałby wszystko w sali, koniec ze œcišganiem. Normalnie ideał. Dobry pomysł, może zrobie prototyp i sprzedam jakieœ szkole :D

Badałam se IQ to mam wysokie, ale to IE (inteligencja emocjonalna) to właœnie pracuję nad tym.

ke1przez2g:
Taki nauczyciel mógłby być idealnym rozwišzaniem bo maszyny wykonujš skrupulatnie polecenia, nie wachajš się, nie dajš się "złamać", przekonać. Uczniowie raczej nie weszliby takiemu nauczycielowi na głowę, nie mogliby nawet szeptać bo robot słyszałby wszystko w sali, koniec ze œcišganiem. Normalnie ideał.
nie wydaje mi sie ze taki nauczyciel bylby idealem... Moim zdaniem zadaniem nauczycieli jest nie tylko nauka jako taka ale i rowniez "nauczenie zycia". Kto rozwiazywal by konflikty pomiedzy dziecmi? Jaki robot moze wczuc sie w sytuacje danego ucznia? Ma robot mozliwosc (zdolnosc) odkrycia w dzieciach ukrytach zdolnosci? Szkola powinna wskazac dzieciakom droge na przyszlosc a nie stac sie osrodkiem wojskowym... no i sorry... koniec ze sciaganiem? Co to za zycie? ;) @natx: jak zbadac IE?

znalazlam test... kurcze 90 pytan... bardzo ciekawe wyniki...

Ten android byłby zdalnie sterowany przez człowieka.

Zdolnoœci się ujawniajš same i można je zbadać.

Nie sterowany, tylko nadzorowany.

http://amanda.dd.com.au/gallery/pics/android.jpg
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 70
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.