| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy będą wykładać androidy nadzorowane zdalnie??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 70 |
|
Może doczekamy się miast wiadomo czego komputerowego wykładowcy, a nawet wykładowcy-androida?? Taki program mógłby być zdalnie nadzorowany przez człowieka, więc nazdorujšcy mógłby wykładać z zupełnie innego miesjca stosujšc kary dwiękowe w razie rozbestwienia klasy;-)
|
|
|
zwisa mi to
jeżeli co takiego będzie to może za 50 lat
będę emerytem ;)
|
|
|
Jeste chyba niedoinformowany. Osobicie przypuszczam, że jest to proste w konstrukcji.
|
|
|
Mylałam o tym dawno temu.
http://praca.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2560721
|
|
|
|
|
|
W Zielonej Górze było ostatnio wesołe miasteczko z okazji Winobrania.
Wiem, że to mieszne, lecz czasem sobie marzę, że maszyny czujš.
Szłam nad ranem i wszystkie maszyny w wesołym miasteczku były wyłšczone, lecz się miało wrażenie, że czekajš na kolejny dzień, gdy kto je podłšczy do pršdu ;-)
HEHE
|
|
|
Ludzie woleli stawiać pomnik stalinowi, niż odkrywcy pršdu, tylko dlatego, że ten odkrywca był z innego kraju i nie reprezentował ojczyzny.
Teraz dzięki internetowi, komórkom, filmom i muzyce wiat się staje całociš.
Szybko i powoli. Z jednej strony się to dzieje szybko, z innej to powoli. Koniec końców sama technologia jest niczym bez umiejętnoci korzystania z niej.
Umiejętnoć ta to nie tylko inteligencja IQ, lecz inteligencja emocjonalna/uczuciowa.
|
|
|
zrobienie androida to rzeczywiscie żaden problem. Trzeba tylko mieć pienišdze, bo takie zabawki nie sš tanie. Problemem jest tylko zasilanie, ale nauczyciel-android nie musi się za daleko poruszać więc mógłby mieć kabelek zasilajšcy (przynajmniej by nie uciekł :D). Sterowanie przez człowieka to zły pomysł, lepiej gdyby to była forma sztucznej inteligencji. Nasz android mógłby być też kabelkiem podłšczony do większego (mocniejszego) komputera, który by był jego muzgiem. Taki nauczyciel mógłby być idealnym rozwišzaniem bo maszyny wykonujš skrupulatnie polecenia, nie wachajš się, nie dajš się "złamać", przekonać. Uczniowie raczej nie weszliby takiemu nauczycielowi na głowę, nie mogliby nawet szeptać bo robot słyszałby wszystko w sali, koniec ze cišganiem. Normalnie ideał.
Dobry pomysł, może zrobie prototyp i sprzedam jakie szkole :D
|
|
|
Badałam se IQ to mam wysokie, ale to IE (inteligencja emocjonalna) to włanie pracuję nad tym.
|
|
|
|||
|
znalazlam test... kurcze 90 pytan...
bardzo ciekawe wyniki...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 70 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |