Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jestem za edukacją aż do śmierci...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82

Nikt nie może mi imponować tylko dlatego, że ma magistra i pracę. Jest to chyba coœ zwyczajnego. Można czuć się czasem oszukanym przez system oœwiaty. W USA nawet na kierunkach humanistycznych się wykłada rzeczy zwišzane z fizykš, choć nie sš to dokładne dane. Wiem, że Einstein jest tam szanowany. Poznałam wczoraj kogoœ, kto jest tylko po liceum elektronicznym i ma firmę montujšcš tak zwane inteligentne domy. Ten ktoœ jeŸdzi na szkolenia nieustannie. Przyjemnie jest obcować z ludŸmi, którzy sš otwarci na nowe œcieżki. Sama edukacja państwowa jest pewnym kryterium, lecz najważniejszym kryterium jest skutecznoœć.

jesteœ za obowišzkowš edukacjš aż do œmierci? czy może Ÿle zrozumiałem twój bełkot?

Po prostu szanuję takich ludzi, którzy w zaciszu domowym majš wyłšczony telewizor.

co ma jedno do drugiego?

Telewizor stymuluje pewien ograniczony wymiar neronów, który zyskuje przewagę.

szkoda gadać

Gdyby rozłożyc to na mapie mózgu, to jest to szklana pułapka. Może ona zupełnie przejšc kontrolę nad zachowaniem człowieka. Wszystko jest kwestiš powtórzeń, czyli behawioryzm, Skinner.

Bo napisali tak w "pani domu?" Przyznam że bez telewizji i Internetu na pewno nie wiedział bym wielu rzeczy które teraz znam. A jak chcesz się dokształcać przez całe życie to proszę bardzo. Powodzenia. A ten twój kolego jeŸdzi na swoje szkolenia bo sš mu potrzebne, a nie dla rozrywki. Nie uczysz się czegoœ czego nie chcesz. Bzdura i tyle.

Z resztš edukacja do œmierci jest NIEMOŻLIWA w tych czasach. Gdyby znalazł się taki cwaniak który chciałby się edukować przez cały czas to by długo nie pociagnoł. Praca=kasa. W polsce? Mała. Trzeba pieniędzy żeby żyć. Chyba że ktoœ lubi się dokształcać pod œmietnikiem. Potrzebny jest czas. Wiele ludzi pracuje po 10 godzin a nawet więcej. Styrani wracajš do domu i chyba na nauke nie majš ochoty.

Dobrze, że jesteœ wyckret. Mam pomysła. Napisz, czy mieszkasz w Warszawie i jakš masz konfigurację kompa.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

... bo mam do oddania w dobre ręce kartę graficznš na AGP. wendol@mayclub.pl Wracam 21 grudnia.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

GF 6800 GS 256 MB Za darmo - taki mam kaprys.

a masz może za darmo do oddania w dobre ręcę twardy dysk, około 200 GB ;]

Nie :)

ok ;)

Nie mieszkam w Wawie tylko w Gdyni. Kawał drogi:) Nie chcę być niewdzięczny ale czemu uważasz że "moje ręce" były by odpowiednie? Poza tym mój komp to antyk:) Musiał bym zmieniać kilka rzeczy.

Antyk, tzn.? jestem ciekaw bo sam posiadam archaicznš maszynę i interesuję się na jakich rupieciach ludzie jeszcze pracujš. Mój komp to K62 333MHz (kręcone na 450MHz) + 256 ramu i riva 128. Chodzi jak marzenie pod kontrolš XP. mam jeszcze celka 366, ale on jest już troche kapryœny.

Zwracam honor. Twój jest antyczny:) Mój jest co najwyżej stary:):)

Pentium 700 mhz 512 ram Gforce4 64 mg i Xp. Już jest za słaby na niektóre rzeczy.

Patrzę na to z perspektywy zatrudniajšcego. Wolę mieć do czynienia z ludzmi, którzy orientujš się w nowoczesnych zdobyczach nauki, w aktualnych trendach, w sztuce i w publicystyce. Z takimi ludŸmi szybciej o twórcze warunki pracy. Studia oduczajš ludzi wielu dobrych nawyków. Dobrze, że można je samemu zachować, choć zwykle to iloœć zbędnego materiału do nauki na studiach toruje temu drogę. Gdybym mogła swoje dziecko oddałabym w ręce edukacji w stylu korepetycji, skšd inšd wiadomo, że korzysta się z nich, by uzupełniać braki w systemie edukacji państwowej.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.