| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przechodzę | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 59 |
|
Na katolicyzm. Brat przekonał mnie. Jezeli w kimś tkwi taka siła i odpowiedzi na wszystko to wiara katloicka jest istota potężną. Brat, chcę się nawrócić, co teraz mam robić ?
|
|
|
Bracie, jeśli nawrócileś Wintera, musisz nawrócić Leto i jeszcze kilkadziesiąt osób, jeśli Ci się to uda i tak nie przejdę na katolicyzm. Musisz mnie przed tym nawrócić :) Gdy to zrobisz powstanie ósmy cud świata :)
|
|
Mam rozumieć, że jajka na święta sobie robisz ?? :-)
[%sig%]
|
|
|
Wbrew pozorom, winter ma (jak zwykle...) rację.
Coś w tym, cholera, musi być !! Zawsze mają na wszystko odpowiedź, gładko udowodnią Ci, że się mylisz (a oni mają rację !), znają sposób prowadzący do zbawienia, przyjmą każdego z otwartymi ramionami... Pies trącał wolną wolę, logikę i liberalizm !! To przeżytek !!
LETO TEŻ CHCE BYĆ KATOLIKIEM !!
Z okazji Wielkiej Nocy wszystkim życzę wesołych JAJ....
[%sig%]
|
|
|
heh... nawracanie to nie moja działka ale Pana Boga i Jego posłanników :)
Ja tutaj nikogo nie nawracam i nie mam zamiaru :) Po prostu mówię co czuję.
jeśli chcecie się nawrócić to nic trudnego - jeśli na prawdę chcecie i wiecie dobrze co robić.
A jeśli szukacie rady czy coś podobnego to tutaj pomocni będa tylko księża. Przez internet polecam portal www.wiara.pl i tamtejszy czat ( codziennie z księdzem, Old potwierdzi :) )
heh :) Wierzę ale brakuje mi wiary...
Pax :) Trzymajcie się ciepło :D Wszstkiego dobrego :D
|
|
|
Tak, na portalu wiara.pl miałem niejednokrotnie styczność z katolicką wyrozumiałością i po katolicku współcześnie rozumianym ekumeniźmie. Jeden z księży publicznie terroryzował (słownie oczywiście) i straszył mnie, że zostane ponownie wyrzucony z czata. Przyłapałem go jedynie na tym, iż jego wypowiedź nie w pełni zgadzała się z nauką kościoła (rzecz dotyczyła ewolucjonizmu), od zaraz wyleciałem stamtąd. ( z czata wiary.pl)
Poszedłem więc na forum opisać ten "wypadek" w stosownym dziale tematycznym. Post został wycięty po kilkunastu minutach. Tak Bracie - byłem, zobaczyłem, doświadczyłem i... Zemdliło mnie. Podobnie zemdliło mnie Twoje hasanie po czacie, gdy przyłapałem Cię na kłamstwie - udowodniłem je, a Ty rzecz jasna od razu powiedziałeś, że to tylko był żart. Ehhh... Chcecie - idźcie zobaczyć jak traktuje się tam ludzi o odmiennych poglądach.
pozdrawiam
|
|
|
Old :D jak zwykle piszesz i piszesz :) nie wiem jak było na forum, ale z czata i ja byłem nieraz wyrzucany :D Tam wielu jest wyrzucanych często :D :D :D ;) Mówię serio :) poza tym ostatnio nie widziałem żeby Cię ktoś wyrzucił OlD :D Sporadyczny wypadek. A na czacie jak na czacie - udowadniaj co chcesz :) Mnie to nie interesuje jeśli nie tyczy się dyskusji :) pax! :)
|
|
|
Braciszku, ostatnio to ja, jeśli tam wchodzę, to nie w godzinach urzędowania księży, ponieważ wtedy wylatuję na bank gdy odezwę się w związku z tym, o czym tam się mówi.
Na forum było jak mówię, jeśli chcesz, wkleję listy jakichś katolików obsługujących to forum, wystosowane do mnie. Jeden napisany w tonie - "nie było mnie wtedy i nie wiem dlaczego Twoj post został wycięty", a drugi w tonie typowym (góra do dołu).
Braciszku myśl, to nie boli. W jednym miejscu reklamujesz portal wiara.pl, a potem mówisz mi :"old, a Ty jak zwykle piszesz i piszesz". Wybij sobie z głowy to, że miałbym zamilknąć. Obłuda to dla mnie obrzydlistwo.
|
|
|
:D Old gdybym był podobny do ciebie to pod swoimi postami wklejałbym:
;) Ale staram się być normalny :) No cóż... mówię że nie wiem jak było :) I ja tutaj mogę napisać wiele rzeczy. nie mam podstaw żeby Ci nie wierzyć więc Ci wierzę. A z czata jak już mówiłem nie jesteś wyrzucany edynie Ty. Są wyrzucani wszyscy, którzy usilnie i nahalnie ignorują księdza i piszą co im sie podoba. Old... jeśli nie zauwazyłeś każdego dnia są na tym czacie tematy o których rozmawiają ludzie z księdzem :) I bynajmniej nie jest to temat o astralnych przewodnikach tylo o czymś znacznie bardziej powaznym. Jeśli wpadasz i robisz co Ci się podoba to nic dziwnego ze Cię wywalają. Wszytskie czaty tak mają :) wiara nie jest wyjatkiem :)
Old - gdybyś zamikł me serce oblałaby fala rozpaczy :D :D :D ;) ;) ;) nie wolno Ci milknąc Old :) I ze swej strony obiecuję ze póki co też nie zamilknę :)
Wszytskiego dobrego :) Pozdrowienia :)
|
|
|
Jak zwykle wykazałeś się dużą beszczelnością. Napisaleś, że wyrzucani są wszyscy Ci, którzy usilnie i nahalnie ignorują księdza i piszą co im się podoba. To bardzo typowe dla takich jak Ty, dwuletnich ludzików kierujących się przede wszystkim zaślepieniem, a nade wszystko ignorancją i traktowaniem innych z góry.
Na czatach wiary bywasz niezmiernie żadko, ale to nie pozwala Ci w tym, by autorytatywnie wypowiadać się za co i kogo katolicy wyrzucają stamtąd. Rozmawiałem z niejedną osobą, która stamtąd była wyrzucana. I powód tych "banów" jest gremialnie, w przeważającej zdecydowanie części taki, iż Ci ludzie są dla tamtejszych katolików i katolickich księży nie wygodni i nie poprawni politycznie. Owszem, zdarzają się także i słuszne wywałki, lecz przede wszystkim dotyczą one tego o czym wspomniałem.
Nie było Cię ani razu wtedy (spotkaliśy się na czacie 1 raz), gdy mnie wyrzucano, więc kłamstwem jest mówienie, że zostałem wywalony za "usilne i nahalne ignorowanie księdza i pisanie co mi się podoba". Ani razu też nie wspomniałem na tamtym czacie o energetycznej stronie życia, eterycznych formach istnienia, astralu, itp., więc kolejnym kłamstwem i naciąganiem sytuacji jest z Twojej strony mierne tego sugerowanie. Mówisz : "Jeśli wpadasz i robisz co Ci się podoba to nic dziwnego że Cię wywalają." Co Ci daje prawo by tak mówić? Zasłona anonimowości? Posługujesz się obłudą drogi katoliku, zachłystający się wyziewami dmuchanego ego. jak zwykle zachowuję się kulturlanie, zabieram głos w dyskusji i przedstawiam fakty oraz swoje poglądy.
Tak się składa, że to o czym mówiłem (wywalenie z czata i opisanie tego na forum wiary, co zostało wycięte) mogę udowodnić, a to dlatego ponieważ otrzymałem od księdza zapis z tego czata. Poprosiłem go o to, a on biedny nie skojarzył mnie z tym kimś, kto został wtedy wywalony i za co. Więc zapis wysłał mi na maila.
Oto wyrywek zapisu z czata, nie będe oczywiście wklejał tu wszystkiego:
ksiadz_na_czacie4: a jak znajdę prawdę lepszą niż ta z Ewangelii
ksiadz_na_czacie4: to wam pierwszy powiem i od razu wystąpię z Kościoła
Lars_P: old jasne ..... ale wszystko miało jakis poczatek, ktorego Ty nie uznajesz
~Nataniel: ks4 moglbym ci podac kilka taklich systemow filozficznych ... :)
~Nataniel: nie katonie to ty sie do nich odwolujesz :)
ksiadz_na_czacie4: Nat jestem po filozofii też
~Katon: podaj przyklad..!
ksiadz_na_czacie4: old jak nie ma lepszych to czemu ta o ewolucjonizmie ma być lepsza od tej z Ewangelii??????
~Katon: to są tezy .
~Nataniel: prosze bardzo, nie mozesz udowodnic prawdziwosci biblinej wizji, ja nie moge udowodnic prawdziwosci ewolucjonizmu, ktory z nas odwoluje sie do mrzonek ? :)
~Katon: puki ich nie udowodnią, jest to hipoteza. proste?
Nataniel: jakie masz dowody logiczne na potwierdzenia biblinej wizji powstania zycia ?
~pedziwiatr: Nataniel, Jezus to nie wizja
~Nataniel: ewloucjonisci juz je m,aja
~Katon: Objawienie nie wymaga dowodu, bo samo jest dowodem.
~Nataniel: pedzi nie mowie teraz o jezusie
~gnu: no to Katon nie pisz, masło maślanne, czy szyba szklanna
ksiadz_na_czacie4: już od 15 minut czekam......:)
~__Lowca_D_U_S_Z______priv__: k4 ...a jak ktoś jest muzulmaninem to powinien prejsć na katoliicyzm ????????
flecistka: łowca po 22
~Nataniel: katonie jakie objawienia ? mahometa ? buddy ?
ksiadz_na_czacie4: Lowca zacznij czytać o czym piszę po prostu
~happy: trzymajcie sie tematu
kris61: łowca masz wolna wole i daj juz spokoj skup się nadzisiejszym temacie
ksiadz_na_czacie4: old ja wiem co Kościół uznaje i nie pouczaj mnie o tym może
Lars_P: pojednanie z Bogiem jest .... powrotem do godnosci dziecka Boże go Ojciec dał synowi szate, pierscien i sandały ,
~Katon: Natanel, przeciw faktom, nie ma argumentów. możesz je przyjac lub odrzucić. Ty w swojej ciemnoicie, je odrzucasz .
ksiadz_na_czacie4: natomiast odpowiedziałem na wasze zarzuty wg tego co napisaliście
chermenegilda: ks, gdzieś ty tą filozofię kończył?
~__Lowca_D_U_S_Z______priv__: hehehe
chermenegilda: bo też się wybieram;)
~__Lowca_D_U_S_Z______priv__: ;)
_esse: ech - a temat?
ksiadz_na_czacie4: esse stanęliśmy nad zerwaniem więzi z Ojcem
_esse: ano...
~__Lowca_D_U_S_Z______priv__: zapytam inaczej...czy aby muzulmanin sie mógl pojednać z bogiem to musi przejść na katolicyzm ??
~happy: opik moze posprzataj tu ....spceyjanie rozpraszaj.oto im chodzi
Lars_P: czy pojednanie z Ojcem było po powrocie ks czy w refleksji syna?
Lars_P: kiedy ono nastapiło?
ksiadz_na_czacie4: Lars a skąd wątpliwości?
_esse: ale przecież tego chciał - wolności...
Lars_P: ks bo od refleksji do powiorotu do domu minał czas
ksiadz_na_czacie4: a co to jest pojednanie?
Lars_P: własnie
gitarzystka_: powrót
kris61: Lowca i nat osiagneliscie juz swoj cel to posluchajcie troszkę , humanisci dobrze wychowani
mateo1986: witajcie
~gnu: Latys decyzja powrotu, to początek pojednania
gitarzystka_: pogodzenie sie z bogiem
gitarzystka_: B
old_spirit: ksiądz> ok, wiesz o czym kościół naucza, więc skąd przykład o ewolucjoniźmie który to nie jest sprzeczny z nauką koscioła, powiedział ksiądz: "dlaczego prawda w ewloucjonixmie ma być lepsza niż ta z ewangelii". Przecież to rodzielanie tego co kościół już p...
old_spirit: połączył
Mam wklejać wspomniane listy Twoich sióstr w wierze, dotyczące wycięcia mego posta? Sprawa dotyczy innego wydarzenia czatowego. Na tamtym mówiono o cierpieniu, więc zabrałem głos, wyrazilem swój pogląd względem wartości cierpienia, powiedziałem tylko dwa zdania i wyrzucono mnie. poszedłem opisać ten fakt na forum - post wycięto po kilkunastu minutach.
Obłuda to dla mnie obrzydlistwo.
|
|
|
A ja powiem krotko - nie szukajcie dookoła dowodow! MIŁOŚĆ - tylko to jest sensem... milosc to energia kosmosu... a Bog jest ta energia, ktora tworzy piekno i prawde!
|
|
|
Zgadzam się na całej lini z Arkadiushem.
"Bóg jest, nawet jeśli Go nie ma"
[Emil Cioran]
|
|
|
Miłość jest sensem, zgadzam się, lecz Bóg nią nie jest.
1. Kim jesteśmy?
2. Czym jest miłość?
Chcę podzielić się z Wami informacjami dotyczącymi odpowiedzi na drugie fundamentalne pytanie(jeśli chodzi o pierwsze mamy na forum ju z taki temat). Napiszcie jeśli chcecie, co o tym myślicie...
Miłość jest energią szczególnego rodzaju. Częstotliwość wibracji tej energii jest najwyższa spośród wszystkich, jakie wibrują we wszystkich wszechświatach.
Istota jaką jest człowiek to złożony konglomerat dość wielu energii, a raczej częstotliwości jej wibracji. Prócz ciała, (czyli energii na odpowiednim stopniu rozprężenia) i systemów energii zabezpieczających oraz służących do komunikacji w kolonii wcieleniowej, człowiek ponadto posiada jeszcze potężniejszy energetyczny system, zwany potocznie Duszą.
Miłość związana jest z Duszą bezpośrednio. Ona (miłość) jest wyznacznikiem naszego przeznaczenia, naszych potrzeb. Lecz Dusza posiadająca o wiele subtelniejszą wibrację od systemów energetycznych astralnych ją zabezpieczających, potrzebuje odpowiednich systemów by mogła absorbować energię miłości. Takimi systemami są: zespół kolorowych energii pierścieni, okalających duszę oraz system splotu słonecznego wraz z "kanałem" doprowadzającym energię miłości wprost na pierścienie.
System kolorowych energii pierścieni to zespół energii służących Duszy do komunikacji w swej macierzystej strukturze energetycznej, czyli tzw. Niebie oraz aranżacji przestrzeni i dźwięku. Niektóre Dusze dzięki olbrzymiemu doświadczeniu nabytym podczas wielu wcieleń, posiadające duże pierścienie zbudowane z energii miłości posiadają dodatkowo umiejętności stwórcze realne, nie hologramowe.
By miłość, czyli energia o odpowiedniej wysokiej wibracji mogła być doprowadzona na pierścienie, musi być doprowadzona specjalnym "kanałem", który to tworzy system splotu słonecznego.
Człowiek w warunkach środowiskowych kolonii wcieleniowej nieustannie generuje różnego rodzaju emocje dzięki zaistniałym interakcjom w społeczeństwie oraz w warunkach przyrody.Odpowiednie nawarstwienie się emocji wyższej częstotliwości wibracji w systemie emocjonalnym prowadzi w konsekwencji do wytworzenia się w tym systemie emocji miłości. Wysokość wibracji tego rodzaju energii otwiera drogę ku kanałowi splotu słonecznego i stamtąd poprzez dodatkowe podniesienie jej wibracji w systemach Graali kierowana jest na pierścienie ( Graale umieszczone są na każdym z podstawowych czakramów ).
Aby powstała energia miłości w naszych systemach emocjonalnych wystarczy, aby na bazie kontaktów z otoczeniem odczuwać radość, poczucie bezpieczeństwa i akceptacji oraz szacunek dla inności i odmiennych poglądów, a także inne tzw. ciepłe uczucia, które z pewnością każdy z Was niejednokrotnie gromadził w swoim emocjonalnym systemie. Gdy te emocje stale są dostarczane, po jakimś czasie wibracja w naszych systemach emocjonalnych podniesie się do zakresu energii miłości i tylko o to chodzi we wcieleniach. Tylko o miłość.
Aby dać komuś miłość, wystarczy stać się przyczynkiem powstania emocji radości i innych ciepłych uczuć, które po pewnym czasie dostarczania przerodzą się w miłość. Natomiast chorobliwe doprowadzające do wycieńczenia poświęcenie się jednej osoby dla drugiej, może doprowadzić do wypromieniowania energii miłości z systemu splotu słonecznego. Chcemy obdarzyć tą miłością drugą osobę jednak tak się nie staje. Ta miłość trafia do drugiego człowieka tylko na poziomie, co najwyżej radości, reszta jest marnowana, mają z tej reszty pożywkę Astrale, które chłoną ją jak gąbka, bo to podnosi ich wibrację. Mają dzięki temu większe możliwości działania. Miłość tę najczęściej zbiera negatywny astral, który działa bezustannie w tym kierunku by ludzie jak najczęściej postępowali w ten właśnie sposób, całkowicie poświęcając się dla drugiej osoby.
Po co wypromieniowywać miłość z siebie jak i tak ona może być odebrana tylko na poziomie, co najwyżej radości, wystarczy podarować drugiemu człowiekowi radość, stać się przyczyną jej powstania w systemie emocjonalnym drugiego człowieka. Mamy ten sam efekt przy o wiele mniejszym wydatkowaniu energetycznym i całkowitą eliminację problemów i różnego rodzaju napięć emocjonalnych wynikających z takiego postępowania. Konfliktów opartych na tej własnej zasadzie w związkach partnerskich jest bardzo dużo. W dzisiejszych czasach powszechnym zjawiskiem jest obraz rozbitej rodziny i głównie wpływ na to, mają właśnie konflikty na bazie emocjonalnej w oparciu o mechanizmy opisane powyżej. Są jeszcze i inne przyczyny lecz wykraczające po za tematykę tego posta.
Czekam na opis waszych przemyśleń w związku z powyższym.
|
|
|
Oldzie, a powiedz mi , jak trwać w jakims zwiążku ( wyłącznie dla seksu ) i jednoczesnie nie zakochać się, ani nie uzależnić od partnera ?
|
|
|
Jeżeli mowa o ZWIĄZKU, to nie może być mowy, że tylko dla czegoś tam. ZWIĄZEK to PEŁNA zgodność partnerska na wszystkich poziomach. Nie wiem dlaczego zadałeś to pytanie, Winter. Chcesz takiego związku? Tylko dla seksu? To juz nie będzie ZWIĄZEK.
|
|
|
No właśnie. Chodzi rozwój duchowy i samotność, a jdnocześnie pozostanie samotnikiem, zaspokajać ( na razie ) potrzeby seksualne. Dlatego pytam...
|
|
|
Tzn., nie wiesz jak pogodzić rozwój duchowy i samotnictwo z zaspakajaniem seksualnym? Hmm, Winter, nie wierzę abyś nie mógł czegoś wykombinować ;)
Najlepszym rozwiązaniem było by chyba znalezienie partnerki/partnera o podobnych do Twoich preferencjach, założeniach i celach, czyli nie chcącej żyć w trwałym związku, a jedynie zaspokajać się seksualnie z kimś innym. Rozumię, że z powodów higienicznych odpadają pewne opcje, Winter? :) Chodzi Ci o jedną osobę, a nie ciągłe zmiany partnerów seksulanych? Obecnie na rynku wydawniczym oraz w internecie jest prawdziwy zalew różnorakich ogłoszeń i z pewnością wiele z nich spełniało by Twoje w tym względzie potrzeby, a raczej osoby ogłaszające się w nich.
|
|
|
Nie sądze. Osobę juz mam na okui. Teraz tylko odpowiednio pokierować mocą. Tylko właśnie zmiana za względów higienicznych nie wchodzi w grę. Więc sam widzisz...
|
|
|
Priorytety Winter, priorytety...
Co niby widzę, że zapętliłeś się nieco?
Jeśli o higienię chodzi, miałem na myśli wielość partenrek/ów, a Ty mówisz o samym seksie, że jest nie higieniczny? Priorytety...
|
|
|
Ja jestem katoliczką i jest mi stym dobrze=),wbrew pozorom nie chodze do koscioła zbyut często ale gdy mam taka potrzebe.Uwieżcie mi czasem fajnie jest pójsć do kościoła gdy nikogo nie ma i sie zwieżyc bogu,to daje poprotu ulgę.I spróbujcie!~~
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 59 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |