| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| *KrK - Dogmat zagładą świata* | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33 |
|
"Kociół Katolicki to sekta. Oto dowody:
cile wegług definicji:
1. Powstał przez oderwanie się od innej religii (słowo "sekta" pochodzi od łacińskiego "secare" - odcinać, znaczy więc tyle, co odłam): Kiedy? Na przykład w 1054 zachodni Kociół oderwał się od Wschodu, gdzie powstało chrzecijaństwo, choć można podać też wczeniejsze daty.
2. Silnie podkrelona rola przywódcy: głowš KK jest biskup rzymski, który przez wyznawców uważany jest za nieomylnego, nazywany jest Ojcem więtym (tytuł de facto deifikujšcy), nosi specjalne długie, białe szaty, otaczany jest czciš i specjalnym ceremoniałem majšcym wyodrębnić go sporód innych wyznawców, jego wizerunki (zdjęcia, obrazy, pomniki) znajdujš się w miejscach kultu i domach wyznawców. Wszyscy funkcjonariusze tej religii muszš być bezwzględnie mu podporzšdkowani.
3. Działalnoć sekty otoczona jest tajemnicš: częć z działaczy sekty przebywa jest w miejscach zamkniętych (klasztory, seminaria), nie wolno im utrzymywać kontaktów towarzyskich nawet z rodzinš i innymi przedstawicielami tego wyznania, ich życie ograniczajš rygorystyczne przepisy reguł wymylonych przez ludzi, których zadaniem jest pełna kontrola osób zamkniętych w tych miejscach, zwłaszcza ich życia osobistego. Poza tym tajemnicš otoczone sš działania przywódcy i aktywistów sekty, oraz archiwa i biblioteki przedstawiajšce historię (Watykan).
4. Psychomanipulacja (pranie mózgu): Członkowie sekty werbowani sš obecnie głównie wród niemowlšt, których wbrew ich woli zapisuje się do KK podczas ceremonii zwanej chrztem (nie ma nic wspólnego z chrzem biblijnym). Dorastajšce dzieci poddawane sš przez działaczy sekty psychomanipujacji polegajšcej na podsycaniu emocji (mity i legendy o rzekomych cudach i objawieniach) oraz na uczeniu na pamięć setek regułek (tzw. katechizm) przy wyłaczeniu logicznych właciwoci umysłu. Wyznawcy sekty przez całe życie muszš wierzyć, że wszystkie przedstawione przez przywóców regułki (tzw. dogmaty) sš objawione przez Boga i nie wolno ich podważać. Olbrzymia większoć wyznawców tej sekty nie ma jednak podstawowej wiedzy o swojej religii, nie interesuje się swoimi wierzeniami, opiera się na nauczonych w dzieciństwie regułkach i opinii opłacanych działaczy sekty.
5. Wyrany podział na przywódców i resztę wyznawców. Przywódcy sekty sš cile zhierarchizowani, na ich czele stoi tzw. "Ojciec więty" (białe ,długie szaty), podlegajš mu "kardynałowie" (długie, czerwone szaty), poniżej sš "biskupi" (długie, fioletowe szaty) a najniżej, ale ponad resztš wyznawców sš tzw. "księża" (długie, czarne szaty). Podczas ceremonii religijnych funcjonariusze sekty, aby podkrelić swojš nadludzkš rolę wobec tłumu, ubierajš dodatkowo bardzo zdobione, rytualne szaty oraz nakrycia głowy. Funcjonariusze sekty (tzw. kler) nie pracujš zawodowo na swoje utrzymanie, sš utrzymywani przez wyznawców (tzw. laików lub parafian). Pomimo to niektórzy członkowie kleru znajdujš dodatkowe (nie zawsze legalne) ródła utrzymania. Funcjonariusze sekty żyjš w większoci krajów na wyższej stopie życiowej niż laicy.
6. Reguły i ograniczena nałożone przez przywódców sekty: Wszystkim aktywistom sekty zabrania się zawierania zwišzków małżeńskich i prowadzenia normalnego życia rodzinnego. Członowie sekty w niektóre dni zmuszani sš do powstrzymywania się od pokarmów. Niektórzy wyznawcy, należšcy do podsekt (tzw. zakonów i innych organizacji) zadajš ból swojemy ciału i gloryfikujš cierpienia.
7. Destrukcyjny charakter moralny sekty: Wród szeregowych wyznawców szerzy się demoralizacja: stosunki przedlubne i zdrady małżeńskie sš traktowane jako normalne, palenia tytoniu nie jest w ogóle zwalczane, problem alkoholowy dotyczy 80% rodzin należšcych do tego wyznania, większoć przestępstw takich jak: kradzież, kłamstwo, rozbój, aborcja dokonujš członkowie tego wyznania (dane dotyczš Polski). Wród aktywistów szerzy się homoseksualizm i pedofilia tolerowane przez przywódców sekty.
8. Agresywny prozelityzm: wyznawców wyznania werbuje się już wród dzieci (chrzczenie niemowlšt). Dzieci w szkołach poddawane sš indoktrynacji (obowišzkowe lekcje religii) oraz zmuszane do uczestniczenia w ceremoniach wyznania (tzw. więta itp.). Osoby nienależšce do sekty sš szykanowane, czasem utrudnia się im ukończenie szkoły i znalezienie pracy. Przywódcy sekty wpływajš na rodki masowego przekazu i polityków, aby zwiększać siłę indoktrynacji. Szczególnš aktywnoć aktywici sekty wykazujš latem, gdy w mediach dzięki ich wpływom ukazujš się informacje zwalczajšce inne wyznania.
9. Szerzenie nienawici do wyznawców innych religii za pomocš oszczerstw, kłamstw, podsycania emocji. Przywódcy sekty zabraniajš interesowania się innymi wyznaniami, niegdy codziennš pratykš było odbieranie życia osobom, które chciały opucić szeregi sekty (zob. inkwizycja).
10. Mniejszociowy charakter sekty: aktywni członkowie sekty nie liczš nawet 1% społeczeństwa, nad którym poprzez manipulację i wpływy polityczne panujš. Na przykład w 37-milionowej Polsce kler katolicki liczy ok. 30 - 40 tysięcy księży, zakonników i zakonnic (1 promil społeczenstwa). Pomimo tak ladowej iloci członków sekta chce mieć samozwańczy wpływ na całe społeczeństwo. (Według niektórych definicji w Polsce "za sektę należy uznać zwišzek religijny liczšcy poniżej 100,000 członków".)
Czyż Kociół Rzymsko-Katolicki nie jest sektš? Czyż nie sš sektami dominikanie, franciszkanie, klaryski, Opus Dei, oazy, Odnowy w Duchu więtym i inne odłamy wewnštrz tej mega-sekty?"
[%sig%]
|
|
|
kogo to interesuje? Ten tekst widzialem na 1000 forach to nie zadna nowosc.
A liszaj jest pedałem, i to jest nowosc.
|
|
|
Ja tego jeszcze nie widziałem.
Już dawno sam stwierdziłem, że KK to najniebezpieczniejsza sekta dla ludzkoci, która w dodatku wybiła się na legalnoć.
Ładnie tu jest (prawie) wszystko podsumowane.
Wielkie dzięki!
Od dzi chyba polubię liszaje :)
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
katolictwo to nue sekta bog was ukjarze za te wasze slowka:-\
|
|
|
Żyd skoro obaj się ujawnilimy to może się spikniemy na małe ładowanie?
[%sig%]
|
|
|
a slyszeliscie o dzieciach rodzonych przez zakonice ktore bzykaly sie z ksiezami??
ponoc maja katolicy pod swoimi zakonami masowe groby nienarodzonych dzieci.
i znowu kosciol popelnil blad Jezus w zadnej swojej nauce nie wspomnial o celibacie. to slowo istnieje tylko w jednym miejscu w Biblii. chodzi o to ze jesli jestesmy wytrwali w wierze i wierzymy ze nie popelnimy cudzolustwa, to mamy sie nie chajtac, jesli nasze mysli ogarniaja zadze cielesne, mamy prawo zenic sie nawet jesli jestesmy ksiezami, ale mamy byc wierni tylko tej pierwszej wybranej i nie mozemy juz zmieniac na inny model
[%sig%]
|
|
http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit |
|
po co dajesz dowody że KK to sekta, nie trzeba dowodów to widać gołym okiem.
Tylko skoro tak jest to po cholere tyle z was zapiernicza na pielgrzymki do watykanu i bierze luby kocielne? Czyż to nie hipokryzja?
|
|
|
*niewierzyć
Niestety w tych czasach zamknięty umysł jest powodem do dumy, jeste tego najlepszym przykladem Alkazam.
|
|
|
ufita to się zgadza, dogmat to program który ułatwia kolektywne szeregowanie, indoktrynowanie, zchierarchowanie i ustalenie popierdolonych praw tego co wolno a co nie ustoi.
KrK to jedna z kluczowych instytucji która przyczyni się do manipulacji i otumanieniu bezbronnej szarej masy katolickiego cierwa.
Dzisas już *niepowróci* chodziło o zjednoczenie siły w duchu która nastšpiła po wniebowstšpieniu.
[%sig%]
|
|
|
alkazam:
a co to za alternatywa, ja mam własnš wiarę, osobistš, nie muszę jej manifestować ani łšczyć się w żadne wspólnoty i kulty.
Abstrachujšc odemnie, pasuje tu tekst Nów/By nigdy nie poddali się
[fragment]
ZABIERZ MNIE
TAM - GDZIE SERCA
NIE SĽ CZARNE JAK MOJE
I NIE SPĘTANE TĘ SMUGĽ CIENIA
KTÓRĽ KRZYŻ NICZYM MIERĆ
NAD MĽ ZIEMIĽ PANOSZY SIĘ
NIECH CZAS SIĘ ZATRZYMA
A JA WRÓCĘ W PRZESZŁOĆ
BY USTRZEC ICH
PRZED TĘ ZARAZĽ
CO NIESIE DLA NASZEGO WIATA ZAGŁADĘ
BY STANĘLI ZJEDNOCZENI
RAMIĘ W RAMIE
I ZAMKNĘLI PRZED FAŁSZEM
OBCOCI
BRAMY GRODÓW SWYCH
I SERC
I NIGDY NIE PODDALI SIĘ..
http://mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/73042.mp3
to dla osób lubišcych mocniejsze brzmienia, lubišcy britney spears niech nie cišgajš
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
wiekszosc wiernych ktora zaiwania na te pielgrzymki robi to dla pieknych oczu, zeby inni widzieli. Zaprawde powiadam wam ze katolicyzm przyczyni sie do upadku najwiekszego cudu swiata, ktorym my jestesmy. Bedzie to poczatek konca swiata, armagedonu, przejscia ze stanu cielesnego w duchowy calego krolestwa ziemskiego. Pozostnie po nas tylko pyl gwiezdny. modlmy sie zebysmy nie zaszkodzili innym planetom i istotom na nich mieszkajacym, bo dla ziemi jest juz za pozno
[%sig%]
|
|
http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit |
|
oby miała racje, ale to nie tylko katolicyzm to spowodował ale przedewszystkim kapitalizm.
Nie zginie wiat i ludzkoć, zginie obecny chory komercyjny wiat, oparty na materialistyczno-racjonalistycznej wizji wiata, ci co przeżyjš stworzš nowy wiat, nieidealny ale lepszy, powiększony o dowiadczenia tej chorej cywilizacji. Zmiany się powoli rozpoczynajš. Najpierw o swe prawa upomni się przyroda...
|
|
|
co masz na mysli mowiac nowy swiat?? jesli ktokolwiek przezyje bedzie jeszcze gorzej. Jesli czlowiek przezyje, przezyja jego wady.
[%sig%]
|
|
|
niekoniecznie. Dzi nie mam weny na pisanie. Ale mylę że Dariusz ci wyjani, najlepiej poczytaj ksišżki z jego strony i nie tylko. Polecam "Ja jestem innym ty" wszystkie tomy.
|
|
|
o jejku, nie zmuszaj mnie do tego. Ostatnio czytalam ze 6 lata temu i to byl maly ksišze oraz pierwsza i ostatnia ksiazka ktora przeczytalam w calosci.
a nie jednak pare misiecy temu przeczytlam "zapiski oficera armii czerwonej" czy jakos tak. smieszna byla. czytles ja??
[%sig%]
|
|
|
hehe, może czasem warto co innego przeczytać, ja też nienależę do super-czytaczy ale sš pozycje które warto przejrzeć.
|
|
|
sprobowac zawsze mozna, ale zeby byly pisane z sensem.jakaiego typu Darek ma ksiazki??
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |