Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Nauka i cuda
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 36

Witam wszystkich. Zbieram informacje do mojej strony internetowej "Zjawiska paranormalne okiem sceptyka". Jest mnóstwo sceptycznych stron internetowych traktujących o ateizmie, agnostycyzmie itd. Bez trudu można znaleźć w sieci miejsca, gdzie demaskowane są ufo, talepatia, a także niejedzący. Dużo trudniej znaleźć strony internetowe zawierające odnośniki do artykułów z zacięciem naukowym, które mogłyby potwierdzić fakt zachodzenia zjawisk przez naukę niewytłumaczanych. Nie udało mi się do tej pory znaleźć w sieci miejsca, gdzie nandnaturalne fenomeny byłyby rozpatrywane obiektywnie z obu stron. Chciałbym stworzyć stronę internetową, która wypełniłaby tę lukę. Jedyne przedstawiające większą wartość materiały naukowe jakie do tej pory znalazłem dotyczą niejedzenia. Mimo wielu wysiłków nie udało mi się zlokalizować w internecie żadnych danych o ufo, które przedstawiałyby wartość naukową. 1. Czy ktoś z was zna adresy stron internetowych łączące entuzjastyczne i sceptyczne poglądy na rzeczy niewytłumaczalne ( gdzie wszystko toczy się na naukowym gruncie ). 2. Czy znacie wiarygodne ( dla sceptyków ) internetowe źródła zawierające dokumenty naukowe potwierdzające zachodzienie zjawisk niewytłumaczalnych dla nauki? Przykładowy artykuł naukowy: http://www.jsocf.org/sshrm.htm - pochodzi on z uznanego czasopisma medycznego. Najbardziej zależy mi właśnie na takich dokumentach.

Obawiam sie, ze nikt ci nie pomoze, przynajmniej jesli idzie o ufo. Wiadomo powszechnie, ze wiekszosc materialow w tej sprawie to oszustwa, poza tym trudno dokonac badan nad ufo, gdyz to jest nieprzewidywalne. Nigdy nie uda sie udowodnic niewierzacym, ze ufo istnieje. Jesli wyladuje dzis w Warszawie male ufko i ktos je sfilmuje, bedzie emisja w telewizji, to ludzie juz po tygodniu obeda sie ze sprawa i zapomna o niej. Naukowych dowodow nie uswiadczysz.

z dowodami to ciężka sprawa ktoś może napisać "są dowody na istnienie duszy" a, potem opisać szereg doświadczaczeń czysto matematyczno-naukowych to potwierdzajądzych i przedstawić wypowiedzi znanych naukowców, tylko skąd mam wiedzieć że rzeczywiście były takie badania i że to wszystko prawda? a dowody na ufo mogą zaistnieć jak ufoki zaczną chodzić między nami, zresztą obce formy życia z czysto naukowego punktu życia są prawdopodobne, skoro udało się na ziemi to czemu nie gdzie indziej, nasza planeta nie jest aż tak wyjątkowa, goszej już z istotami inteligentnymi, nie wiadomo czy zawsze się pojawiają w procesie ewolucji. Po zatym zawsze będzie grubka sceptyków ktorej żadne dowody nie przekonują. Pozym UFOem jest każdy latający obiekt ktorego nie zidentyfikujemu:)

Żeby udowodnić coś nadzwyczajnego trzeba nadzwyczajnych dowodów... a ich nie ma...

Ragnarok: Kiedyś już miałem "przyjemność" dyskutować tu na temat akceptowalności dowodów. Więc teraz powiem Ci w skrócie, o co mi biega. Napisałeś: "...dowody na ufo mogą zaistnieć jak ufoki zaczną chodzić między nami..." A wyobraź sobie, że jakiś związek chemiczny, jakaś interferencja fal świetlnych, lub jakikolwiek inny czynnik zewnętrzny działa na umysł KAŻDEGO człowieka w taki sposób, że ten WIDZI UFO'ka. Czy to byłby dowód, że UFO'ki istnieją ? Przecież każdy je widzi, chodzą między nami.... :)) [%sig%]

Kiedyś czytałem coś na temat teorii poznania. Śliskie to i nie za bardzo ciekawe. Wierzę swoim zmysłom i rozumowi.

Pseudonaukowy materiał o UFO znajdziesz na stronie http://republika.pl/pufoc/xxx_itk_zal.htm oraz schwalkowski.webpark.pl Są tam opisane moje przeżycia na gruncie mistycznym. Ufo istnieją i już niedługo będzie można je produkować. Przemieszczanie się w czasie będzie możliwe, bo czas dla każdego płynąć będzie inaczej. Żyjemy w rodzaju matrixa do którego będziemy mieć klucz. Z poważaniem Dawid Schwałkowski

leto, wtedy istnieli by w naszej zbiorowej świadomości pozatym idac tym trobpem można przypuszcażć że Słońce krzązy wokół ziemi a wszechświat nie istnie , wszystko jest wynikiem jakieś nieznanego czynnika. Po zatym jakby wszyscy ludzie już widzieliby kosmitów, to można by zprawdzić czy są prawdziwi

Oczlik - bardzo ciekawe pytanie... Mogę Ci podać jedną sprawę, która osobiście mnie przekonuje... Nie wiem czy można coś o tym znaleźć na internecie, ale jeśli będziesz kiedyś w jakimś sanktuarium... w każdym prawie jest prowadzona dokumentacja cudów... Największa taka księga znajduje ię oczywiście w Częstochowie... Poza tym pomóc może poszukanie wiadomości o egzorcyzmach, choć o to będzie trudniej i jeśli chcesz się czegoś dokładnie dowiedzieć to musisz raczej porozmawiać z księdzem... Np na czacie www.wiara.pl tam są księża codziennie < oficjalnie potwierdzeni przez portal > Jeśli zaś szukasz zjawisk niewyjaśniownych mógłbm Ci dać jedną radę... Jako najwazniejsze zjawisko wpisz ŻYCIE I WSZECHŚWIAT... my, ludzie, podchodzimy do tego naukowo od blisko 6 tys lat i jakoś jeszcze mało o tym wszytkim wiemy... Zainteresuj się też nagrodą Randy'ego, i stronami na których demaskowane są oszustwa... A poza tym podaj adres strony jak już będzie gotowa :) Chętnie obejżę :) Nie podaję konkretnych linków bo ich nie posiadam :) Moja wiedza pochodzi jedynie z życia :) Wszytskiego dobrego :) pozdrawiam :)

Tropem cudów Kościoła Katolickiego jeszcze nie podążałem. Może sprawdzę go w najbliższym czasie.

Witajcie:) Mam jedną myśl. Gdyby ludzie zdali sobie sprawę, że np. kosmici istnieją a My - my ludzkość jesteśmy przez nich obserwowani, na świecie wybuchłaby panika. Nie ma co ukrywać... Jeśli chciałbyś się dowiedzieć czegoś więcej na tematy związane z UFO, czy też innymi zjawiskami paranormalnymi, możesz przeczytać książki Enricha von Daenikena. Co prawda jest On fantastą naukowym, ale poczytać sobie przecieą zawsze można... Pozdrawiam:)

W starożytnych Indiach wszyscy wiedzieli, że obserwują ich obcy , czyli Bogowie, i paniki nie bylo. Ba ! O wiele lepjej wtedy społeczeństwa funkcjonowały.

Oczlik ,-przeoczyłeś pewien problem,mianowicie ,gdzie się zaczyna dokument [badanie naukowe],co nazywasz w ww tematach [dokumentem naukowym],problem jest dość spory,wystarczy poczytać o pochodzeniu człowieka w tzw-pracach naukowych.Tu z innej dziedziny przykład,-np. naście osób obserwuje obiekt [UFO],, i pytanie -obserwacja jest dowodem naukowym?, czy [tylko] zeznaniem świadków?.Życzę powodzenia.

Tak Winter masz rację. I to nie tylko w Indiach. Również w Afryce, Ameryce i starożytnym Egipcie. Zdaję sobie sprawę z tego, że autor tej strony chce ją poświęcić UFO. Wybiegając jednak trochę poza ramy, można stwierdzić, że UFO jednak istnieje. Niektórzy powiedzą, że są na to dowody. Nie wiem, czy kojarzycie sprawę z Rosweel. (Pomijając serial oczywiście:)) Tam się kiedyś najprawdopodobniej rozbiło UFO. Ale niestety rząd Stanów Zjednoczonych utajnił sobie całą sprawę (po co śmiertelnicy mieliby wiedzieć...) Tak szczerze mówiąc, to nawet ludzie nie do końca wiedzą skąd się znaleźli na tej Ziemi... Darwin sobie ogłosił swoją teorię, ale czy ona dotyczy również ludzi? Niekoniecznie. W końcu człowiek ma duszę, odczuwa emocje, potrafi śnić. Powiedziałabym, że do dzisiaj naukowcy nie potrafią tak na prawdę jednoznacznie określić czym jest sen. Czasami się zdarzy, że śnisz o czymś co ma dopiero nastąpić. I tak to już jest. Wbrew pozorom człowiek już współistniał z małpoludami 4 mln. lat temu. Przypadek?

No właśnie,-gdzie człowiek prawie jeszcze jak małpa ? ,i gdzie małpa co prawie jak człowiek,słowem brak rodzaju pośredniego.Człowiek to nie małpy potomek? .Taki żart-że małpa to zdziczały człowiek!!!-tu można [szybciej] znależć [pośredni eksponat]-he.

Z tym się zgadzam:) duchu, tylko wydaje mi się , że człowiek nie pochodzi jednak od małpy. Pozdrawam:)

I ja tak myślę -Weroniczko. pozdrówka.

A od czego zatem pochodzi człowiek ?? [%sig%]

Od małpy człowiek pochodzi, z tym, że podniesiono wibrację w clele tejże małpy i tak powstał człowiek (w olbrzymim skrócie). Nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy facet z widłami to Posejdon

To właśnie chciałem usłyszeć. Od małpy, może nawet bezpośrednio, ale nie NATURALNIE. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 36
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.