Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jan Paweł II i liczba 13
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31

Pewnie już każdy zna tš dziwnš liczbę 13 zwišzanš z naszym poprzednim Papierzem. Jego wiek: 85 lat - 8+5=13 Godz. Smierci: 21:37 - 2+1+3+7=13 No i zamach na papierza był 13 maja I tak dalej i tak dalej...Było jeszcze coœ o latach pontyfikatu itp.. Ja już tego dokładnie nie pamiętam, w każdym bšdŸ razie wiele faktów zwišzanych z Janem Pawłem II wišzało się z liczbš 13. Takie dodawanie liczb jakie napisałam wczeœniej jest numerologiš jak pewnie każdy z was wie. No i chciałaby poznać wasze opinie na ten temat. Co sšdzicie o tej powtarzajšcej się liczbie 13 zwišzanej z Janem Pawłem II ?

A no i jeszcze była data œmierci Papierza: 02.04.2005 - 2+4+2+5 = 13 Smierć była w 13 tygodniu roku 2005 Pontyfikat trwał 26 lat i 5 miesiecy - 2+6+5=13, czyli 9301 dni- 9+3+1=13 Papież został wybrany majšc 58 lat- 5+8+13 Był 265 Papieżem 2+6+5=13 13 to Dzień Obajawień Maryjjnych, Której Jan Paeł II oddał cale swe życie A 13 to liczba maryjna..papierz ardzo kochał właœnie Maryję... Sorry że w następnym poœcie ale dopiero sobie przypomniałam, bo nie mogłam przypomnieć sobie wczeœniej co tam jeszcze było.

A 1+3=4 więc to może liczba 4? Co o tym sšdzicie?

X-Scale sšdzimy że jego przesłanie syntetyzuje się w kilka kwestii, oto One (a sš cztery): * 13 * 4 * Kobieta * Maria osobiœcie nie jestem wielbicielem jp2. Ale zdaję sobie sprawę z szacunku, jakim darzy go wielu polaków. (choć go nie podzielam). Zdaję sobie również sprawę, ze ów szacunek jest pewnego rodzaju projekcjš idealizmu. Jest również pewnego rodzaju potrzebš społecznš.

Hmm.. Ja myœle że szacunek to Jana pawła II nie jest potrzebš społecznš, a poprostu szacunkiem młoœciš. ja sama nie będšc Bóg wie jakš chrzeœcijankš szanuje jana Pawła II i uważam że jest wielkim człowiekiem. Nie jestem starš dewotkš tylko poprostu szanuje go i lubie. Ale prosze cie żebyœ nie pisał o nim : "jp2" bo to nie jest jakiœ nowy progra komputerowy tylko człowiek. I mógłbyœ zachowujšc resztkę dorego wychowania napisać to z dużej litery i pełnš nazwš. bez urazy oczywiœcie.

X-Scale sšdzimy że jego przesłanie syntetyzuje się w kilka kwestii, oto One (a sš cztery): 1* 13 2* 4 3* Kobieta 4* Maria osobiœcie nie jestem wielbicielem jp2. Ale zdaję sobie sprawę z szacunku, jakim darzy go wielu polaków. (choć go nie podzielam). Zdaję sobie również sprawę, ze ów szacunek jest pewnego rodzaju projekcjš idealizmu. Jest również pewnego rodzaju potrzebš społecznš. Prawdopodobnie dlatego DUCH w ten sposób posłużył się tš osobš i tš funkcjš , w celu przekazania owych czterech treœci ludziom, którzy ie majš czasu ani ochoty na osobiste badania różnych szczegółów. ..i tak... 1* Jest tu odniesienie do Kalendarza majów i cyklu 13 (lub 12/12+1/12). a więc, co za tym idzie i sugestia o poważnym traktowaniu daty 2012. 2* . . 4* -innš razš-

zgadza się ...poniękad , wiadomo także iż istnieje 13 wymiarów łšcznie ze ródłem ... Dusza Jest pierwotnym, czystym polem duchowym Wyższego JA-Bytu; niezawisłym, boskim wzorcem, nie objawionym jeszcze na zewnštrz w przestrzeni i czasie. Pole DUSZY jest wielkoœciš, która w procesie ewolucji rozrasta się, z jednej strony, dzięki duszy przyczynowej, z drugiej zaœ – dzięki polu międzywymiarowych rezonansów. W zależnoœci od stopnia indywidualnej dojrzałoœci pole duchowe Duszy albo inaczej Wyższego JA dopełnia się z Ciałem Œwietlanym i na koniec jednoczy z Ciałem Duchowym, czyli Wyższym Ciałem Mentalnym. Czterowymiarowe ciało elektryczne – HOLON Elektrycznoœć Kosmiczna jest najwyższš, pierwotnš formš emanacji PraŸródła Bytu. Wyżej wymiarowy sobowtór ciała emocjonalnego jest elektrycznym Ciałem ŒWIETLANYM. W nim manifestuje się holon ludzki. Jest on wielowymiarowym ciałem rezonansu, połšczonym międzywymiarowo. Holon zaczyna funkcjonować dopiero na okreœlonym poziomie rozwoju ewolucyjnego. Jego aktywacja wišże się z przekroczeniem wymiaru czwartego. Tutaj nabiera znaczenia trzynastoksiężycowy kalendarz bazujšcy na TZOLKIN, który jest jednoczeœnie holonen Ciała Œwietlanego czterowymiarowej istoty człowieka. Ciało DUCHOWE – Wyższe Ciało Mentalne Ciało DUCHOWE definiuje płaszczyznę wymiaru pištego. Prawidłowe sš również okreœlenia mówišce o ciele krystalicznym lub spirytualnym. Tutaj znajdziemy dostęp do wszystkich wyżej wymiarowych informacji, energii i istnień, które istniejš poza czasem i przestrzeniš. Jako pole komunikacji jest do dyspozycji wszystkich czterowymiarowo rozwiniętych istot. Do niego należy cały mistycznie pojmowany œwiat aniołów oraz wszystko to, co nazywamy Wyższymi Duchami, jak również dojrzałe dusze (wielcy mistrzowie, œwięci, prorocy), boskie istoty stwórcze itp. Dzięki holonowi mamy dostęp do węzłów otwierajšcych przed nami œwiat duchowy. Tylko przez czwartowymiarowe łšcza możemy komunikować się z płaszczyznami duchowymi wyższych wymiarów. To, z jakimi informacjami, aspektami i wielkoœciami nawišże kontakt indywidualne JA, zależy od poziomu œwiadomoœci, jak również pochodzenia i celu, jaki sobie postawi. Dopóki dominować w nas będš aspekty œwiata gęstej materii, dopóty nie poznamy prawdziwej wielkoœci œwiata duchowego. I to jest powód, dla którego w następnej fazie rozwoju musimy zanurkować w subtelnš gęstoœć. Tylko tak będziemy mogli stopić się ze œwiatem Wyższego Ducha. Podsumowanie Integracja trzech podstawowych aspektów – dala, Duszy i Ducha – jest najważniejszš częœciš procesu ewolucyjnego, ponieważ pozwoli rozwinšć w nas wielowymiarowe istoty – bogów-współstworców! Właœnie TERAZ stawiamy ten decydujšcy krok. Holon Ciała Œwietlanego i Ciało Duchowe były w znacznej mierze odizolowane od siebie. Dokonujšcy się w tej chwili proces połšczenia jest jednoczeœnie naszš drogš i celem. Choć ma on różne nazwy: skok kwantowy, droga w wymiar pišty, oœwiecenie, uœwiadomienie – zawsze oznacza to samo. Tu nasuwa się jedno ważne pytanie: Jak szybko może dokonać się ten proces u pojedynczego człowieka i całej populacji ziemskiej? Generalnie obowišzujš nas prawa cyklicznoœci, regulowane przez CZAS i w czasie. Nie mamy możliwoœci ucieczki przed CZASEM (program) ani zatrzymania czasu (upływ dni). Dlatego najrozsšdniej byłoby przyjšć propozycje CZASU i w pierwszej kolejnoœci stać się tym przebudzonym. Na wszystkich œpišcych wywierany będzie coraz większy nacisk, który może okazać się bardzo bolesny. To, jak szybko i gwałtownie nastšpiš zmiany planetarne, pozostaje sprawš otwartš. Znaki CZASU mówiš same za siebie. Patrzšc przez pryzmat trójwymiarowy, posunięcia przyspieszajšce bieg wydarzeń wyglšdajš rzeczywiœcie dramatycznie, ale nie musimy się ich obawiać. Przyrównajmy to do przeobrażenia się poczwarki w motyla. Obserwowany z boku proces przeobrażania może się wydać wyjštkowo drastyczny, przynajmniej dla larwy. Zniknie ona jako konkretna forma, ale pojawi się na nowo jako motyl. Wymiary W wymiarze dziewištym "ródło" objawia się jako pierwotna Monada. W wymiarze ósmym Iskra Boża rozprasza się na wehikuły monadyczne. W wymiarze siódmym Iskry Monadyczne formujš się w ródła Indywidualne – Naddusze. Faza dalszego zstępowania prowadzi przez 125 stopni do granic wymiaru szóstego – krawędzi œwiata zewnętrznego. Wewnštrz szeœciu dolnych wymiarów ewolucja porusza się już w œwiecie zewnętrznym. W wymiarze szóstym – w Œwiecie Czystego Œwiatła – stacjonuje Wyższe JA (Gwiazda Duchowa, Srebrna Istota). Przepustkš do wymiaru czwartego i pištego jest œwiadomoœć ludzka. Przekraczajšc wymiar pišty, wydobywa się ona ponad planetarnš ograniczonoœć. W wymiarze czwartym wibrujš programy i potencjały, które pobudzajš manifestację programów CZASU w œwiecie zewnętrznym. Wymiar trzeci jest œwiatem czysto fizycznym, wyznacza górnš granicę planetarnych pól życia. Linia oddzielajšca częstotliwoœci eteryczne od fizycznych wskazuje na specyficzne życie w formie materialnej, aż do biologii ludzkiej włšcznie.

X-Scale, poniekšd masz rację..W kalenarz majów œwięcie wierze.

jesli zachaczajoc o numumerologie to powino sie liczyc tak 1+3=4 lecz niezapominajmy o wczesniejszej liczbie 13 wišze sie ona z karmom mianowice 13 .14 i 16 som to liczby zle kture mowiš o tym ze czlowiek w poprzednim zyciu popelnil blond i w dotychczasowym musial go naprawic hmm ale to sie chyba niesprawdza jesli mowišc o JP2 ^^

Wina tuska

Widzę, że słabo się znacie na numerologii, otóż liczba 13, to liczba zmian, i tyle. http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=8241&p=108 [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

>Jego wiek: 85 lat - 8+5=13 >Godz. Smierci: 21:37 - 2+1+3+7=13 >No i zamach na papierza był 13 majaA no i jeszcze była data œmierci Papierza: >02.04.2005 - 2+4+2+5 = 13 >Smierć była w 13 tygodniu roku 2005 >Pontyfikat trwał 26 lat i 5 miesiecy - 2+6+5=13, czyli 9301 dni- 9+3+1=13 >Papież został wybrany majšc 58 lat- 5+8+13 >Był 265 Papieżem 2+6+5=13 >13 to Dzień Obajawień Maryjjnych, Której Jan Paeł II oddał cale swe życie Lolek prostuje: 1. 85? Goowno prawda, 85 miałby jakby dożył do maja 2. 21:37 - a dlaczego nie ma sekund? Aha bo by nie wyszło 3. 13 maja mówisz, ale 13.05 = 1+3+0+5 = 9, ewentualnie 13.05.1981 = 1+3+0+5+1+9+8+1 = 28 4. Aha tutaj juz pasuje i można wstawić rok? 5. Jebiesz, Odlej sie do Zlewu - w 14 6. Znowu jebiesz 26*365 to juz jest 9490 7. Jebiesz po raz kolejny, JP2 był 264, Benedykt XVI jest 265tym 8. No i co z tego? Ja juz tu po sprostofaniu żadnych "tszynastek" nie widze hehe ODLEJ SIE DO ZLEWU PS to niesamowite jak ludziš morzna kit wciskac, a oni nawet palcem nie kiwnom żeby cokolwiek sprafdzić. Tak samo jest z tym waszym rokiem 2012 i innymi dyrdymalami [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

Nie wrzucaj Lolku wszystkiego do jednego wora, zwłaszcza że akurat kwestię roku 2012 tylko liznšłeœ. Geryl też jest mocno jednostronny, trzeba by jeszcze poznać dzieła José Argüellesa i inne wczeœniejsze (niekoniecznie Ziemskie) przekazy. A jak zwykle czas pokaże i dopiero wtedy będziemy wiedzieć czy to prawda, czy nie. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

to tak jakby spędzić całe życie na rozmyœlaniu jakie znaczenie będzie miała ta moja egzystencja dla pokoleń za 1000 lat ... jesteœmy tu i teraz i to co się wydarza tu-teraz jest odpowiedziš nie jest to jednoznaczne z ignorowaniem "spadku" przeszłego i "nieWiadomych" przyszłoœci narzędzie pozostanie jednak narzędziem choćby diamentowe U-Ważnoœć CZUJ-noœć [%sig%]

X-Balance się sklonował? :) [%sig%]

a gdzie go widzisz? :)

Czuję Jego ducha, który jest jeden, ale w różnych osobach :) [%sig%]

.. ;) ...

Taaa a ty DW w kwestii roku 2012 jestes pewnie guru bo przeczytales 200 ksiazek na ten temat i dales zarobic oszolomom/biznesmenom armagedonu To moze spotkales sie z takim wytlómaczeniem (a raczej nie wytłómaczeniem tylko faktami): Wg wiary Majóf powracajacy Quetzalcoatl dawalby poczatek 9 cyklom kalendarzowym po kturych nastałby "koniec". A popiepszylo im sie bo wzieli najezdzajacego ich Corteza wlasnie za tego swojego boga. Cortez wykorzystal ten fakt swietnie i spuscil im manto hehe. A co na to twoje 200 ksionszek? Wiem ze po ich przeczytaniu jusz "wyrobiles" sobie wlasne zdanie ale prafda w oczy kole. Inne mity: Era wodnika zacznie sie w 2012 - bujda W 2012 Slonce pszejdzie przez rownik galaktyczny - bujda [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

no no poważna sprawa to moze jeszcze wyjaœnij zmiane częstotliwoœci naszej Ziemii która nagle od ilus tysięcy lat wzrosła z 7,8 Hz do 11 Hz monopolisto bujdy :))))))))))

o tym że w 2012 jest kolejne maximum na słońcu ( co 11 lat ) też jakos nie wspominasz ... secondo : kiedy Cortez zjawił się Majów przez duże M już dawno ne było ciulu :))) gdyż wszyscy zniknęli długo długo wczeœniej .... motto : Tolek Banan był wielki bo nie onanizował się co 15 minut
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.