Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
gupi temat
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40

Nudzi mi się troszku, więc chcę was o coœ spytać. Od czego zależš pory roku? Dlaczego sš tak regularne, czemu w lecie jest u nas cieplej niż w zimie? Pytanie pozornie głupie, pozornie...

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

<http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&i=71254&t=71216> "Bo Koło ma dwa wymiary: promień" ;) A tak głębiej: to skutek efektu telekinetycznego. (w tym sezonie nie były tak regularne, czego wszyscy zapewne doœwiadczyli) Choć jeœli miałeœ na myœli punkty przesileń, to sš one regularne, ze względu na regularnoœć koła/EliPsy. tylko nie pytaj mnie kim jest Ela i czyje to Psy Moherowy cycacik: "A PSU ci to na budę"?!

Kiedyœ pani na lekcji geografii tłumaczyła (o jakichœ zwrotnikach: raka, koziorożca) i coœ nawet z globusem i latarkš pokazywała, ale zapomniałem. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pory_roku [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

X-Detektyw? :) [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

tak, raka i koziorożca... A najlepsze jest to, że prubuje się Astrologie potępiać, jednoczeœnie nie zauważajšc, że cała Astronomia była dziedzinš wtórnš, powołanš na potrzeby astrologów.

Bredzisz hehe [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

Przeczytałem to na wikipedi i nadal tego nie rozumiem. Co to za różnica że ziemia jest przechylona? To nam daje minimalnš różnicę, mniejszš niż promień ziemi, dużo większa różnica to odległoœć ziemia - słońce która wacha się w granicach kilku milionów kilometrów, a i tak jak słońce jest najbliżej to my mamy zimę, a jak najdalej to lato. Tam mi się coœ zdaje że ziemia jest jednak płaska.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Ten zodiak to jest do kitu, bo dzieli przestrzeń na idiotyczne asymetryczne kliny. Lepszy podział galaktyki to jest na radianty i sektory, bo przynajmniej to wychodzš ładne szeœciany próŸni.

no sporo jest powykręcane. Jak widzisz te radianty i sektory? może fotkę...

Radiant to umowna sferyczna warstwa - radiant jšdra galaktyki to taka kula, a wyższe radianty - od jšdra galaktyki w stronę peryferiów galaktyki to sferyczne warstwy o gruboœci np. jednego eksametra, ponakładane jedna na drugš nad jšdrem galaktyki jak warstwy cebuli. Z kolei sektory to kawałki danego radiantu poszatkowane tak jak Ziemia południkami i równoleżnikami. A to wszystko wyrazone nie jakimiœ pogańskimi jednostkami miar jak stopnie, tylko jak na nowoczesnoœć przystało, wyrażone np. w pi*mikroradianach.

Przy takim podziale kosmosu żegnamy się z okultystycznym zodiakiem na dobre. A przecież o to chodzi, bo okultyzm to szatan.

OKULT to raczej wypaczone przez tysiaclecia , fragmenty pradawnych kultur i szkicowy zapis róznych POWODÓW... POZDRO

Co do Radiantów ...to temat wart jest uwagi. Jednak w szczegółach opis jest mętny..ilustracja byłaby bardziej wymowna. Faktem jest, że na mechanizmy Gwiazdo-Logiczne nałożono wiele (przyklejono) bzdurnych teoryjek. jednak (słownie) OKULT jest słowem doœć czystym! O-Kult = kult KRĘGU. to Głębokie zrozumienie istoty kręgu ...a więc Bardzo wielu zjawisk również. więc nie widzę w nim nic zdrożnego. Tylko Wybitny Dupek mógłby walczyć z "kregiem" i jego istotš, jako figurš geometrycznš w teori i Elipsš, jakš wariacjš PRAKTYCZNĽ tejże figury Geometrycznej!

No żeczywiœcie pozornie głupi temat ale...

Jajca sobie robicie czy żeczywiœcie jestescie tak niedouczeni? Pory roku spowodofane som tym ze oœć ziemska nie przebiega pionowo tylko jest pochylona pod kontem jakis 23,5 stopnia w stosunkó do plaszczyzny orbity. Powoduje to to, ze raz dany punkt na ziemi jest bardziej skierowany w kierunku slonca a pol roku pozniej (po przecifnej stronie orbity) - mniej. Widac to na pszyklad w polsce zimom kiedy slonce nawet w poludnie znajduje sie nisko nad horyzštem a latem zdecydowanie wyzej. A pszeciesz kazde dziecko wie ze pod im wyzszym kontem slonce sfieci tym wiecej ciepla oddaje a im nizej tym mniej bo pod niskim kontem sie promienie odbijajom. Ot i cala filozofija pur roku. [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

"A pszeciesz kazde dziecko wie ze pod im wyzszym kontem slonce sfieci tym wiecej ciepla oddaje a im nizej tym mniej bo pod niskim kontem sie promienie odbijajom. Ot i cala filozofija pur roku." Pod niskim kštem się promienie odbijajš?? Oj loleczku coœ niedouczeni jesteœmy? Jak słonko jest nisko to po prostu promienie chyba muszš pokonać grubszš warstę atmosfery więc mniej ciepełka dociera do nas, ot i cała filozofia.

ciekawa dysputa ale właœnie ršbnšłem się w żyrandol i próbuję go wyrwać z sufitu i zrewanżować się za chamski cios w tył głowy

Gdyby żyrandol był częœciš Ciebie, to mógłbyœ napisać "ršbnšłem się w żyrandol", ale że tak nie jest, to powinieneœ napisać "ršbnšłem się o żyrandol". [%sig%]

więc dobra ršbnšłem się o żyrandol czy już mogę przyjebać w żyrandol w akcie zemsty czy jeszcze muszę kurwa poprawić jakiœ jebany bład stylistyczny?

Żyrandol nie jest niczemu winien (to martwy przedmiot) i szkoda go niszczyć. [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.