| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przekonaliście mnie wszyscy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 44 |
|
Dzięki wam za uzmysłowienie że jestemy tworem laboratoryjnym i niemiertelni ludzcy bogowie przyglšdajš się naszemu rozwojowi :)
Że Żydzi sš winni całemu złu na wiecie i należy ich gnębić i nienawidzieć oraz walczyć z nimi !
Autor: Watcher (---.tbcn.telia.com)
Data: 25-06-2006 06:09
Mamy się cieszyć i kochać was za to?
Jasne że nie ! możesz nawet mnie zabić , chociaż Żydem nie jestem a Polaków nie opluwałem ! To tylko moje chore pojęcie dobra i nawyk a może głupie dšżenie i mniemanie , że nie wszyscy sš tacy li jak się ich pisze. Za chorobę nic nie mogę , ale uleczyłe jš :)
Rozwijam się i uczę ,że dobro dobrem sie nie zwycięża a Żyd , Żydem pozostanie więc dlatego to słowo nie tyle stało się co jest synonimem zła .
OK! i ta lekcja przerobiona!
Autor: Dariusz Wendołowski (---.chello.pl)
Data: 25-06-2006 02:05
Nie mylić "bogów" z Bogiem (Absolutem, ródłem) !!!
Rozumiem , Kartezjański epistemologia .
Enlil+Anu+Enki = Jedna trójca sumeryjskie
El+Baal+Jahwe= Jedna trójca ugaryckie
Autor: Dariusz Wendołowski (---.chello.pl)
Data: 24-06-2006 18:28
"Alleluja to nic innego jak Chwała Jahwe."
To może sięgniemy jeszcze głębiej?
Jahwe (Jehowa) to nikt inny jak sumeryjski Bóg Enlil.
Dobra :) jedni nazywajš Enlil inni Jahwe ale wszystko jedno i to samo :)) kapejszi :)
Autor: X-Scale (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 25-06-2006 02:16
Jeste tak zapatrzony w siebie i swoje Zajęcie, że nawet nie spostrzegłe,
że X-Scale wogóle nie rozmawiał z toba o Bibli, ani nie ma zamiaru rozprawiać w tym temacie
Sorry , to zwichrowanie genetyczne , jestem tak zapatrzony w siebie jak i ty , pochodzimy z tego samego ródła no nie?
No ja też nie mam zamiaru rozprawiać w tym temacie.
Jeszcze raz serdeczne dzięki za usunięcie wirusów umysłowych :) Dobra robota chłopaki.
Za duże mniemanie miałem o swoich racjach, cóż pryszczem sie okazały w porównaniu do waszej wiedzy, elokwencji i umiejętnoci przekazu.
Jestecie na prawdę wielcy !!!!
X-Scale i Dariusz
Na Watchera się nie boczcie, on wie co robi , nauczył " Żyda" jak nienawidzieć Żyda :)))
Watcher
Nie bocz się na X-Scale i Dariusza oni wiedzš co robiš , przyjmij w końcu jak nauczajš , że to nie Bóg Stwórca jest naszym Ojcem ale , że jest ich cały zespół laboratoryjny i nie ważne jak ich nazwiesz, ważne aby był im wierny w wierze, że to oni sš ojcami ludzkoci.
Siema :)))
|
|
|
Kurde rozjaniło mi się w mózgownicy :))
Już wiem , Eureka !!! Jestemy tu po to aby rozwišzać tš zgaduj-zgadulę
- skšd jestemy?
- po co jestemy?
- dokšd zmierzamy?
- jaki ma sens to życie ?
- i co mamy zrobić by żyć
zadanš przez naszych stwórców , kto rozwišże ten zyć będzie i niemiertelnym się ostanie , kto nie rozwišże zgładzon będzie
a Bóg Absolut " przyglšda" sie temu co
liche, marne i niedoskonałe :))
|
|
|
lubię Ciebie Wolare
nie nie-na-widzę
osšdy pozostanš tylko osšdami .. czego-kogo-kolwiek osšdy
emocje ..
pozwolenie sobie na przestrzeń latania ..
wola ..
[%sig%]
|
|
|
Wolare
Bardzo mieszne, ale z tymi Żydami nie przesadzaj, że sš winni całemu złu.
Wczoraj w nocy (tzn. już dzisiaj) co bardzo ciekawego znalazłem (długi tekst) i tak czytałem, że nad ranem spać poszedłem, nie wyspałem się, ale warto było.
http://www.sm.fki.pl/Kontrowersje/Gwiezdny_Ogien_Zloto_Bogow_sir_Laurence_Gardner.htm
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
godini
Masz cudownie, kojšcy styl :)))
Słowa mogš być balsamem dla duszy a czasem jadem . Lecz kto o tym pamięta , że po drugiej stronie jest człowiek , istota nie tylko cielesna lecz pełna wrażliwoci, miłoci . Na tym polega "ego" że "ja" stoi przed " ty" .
"efektem nieuważnego stšpania na duchowej cieżce może być powstanie zniekształconej,skoncentrowanej na ego duchowoci;wówczas wydaje nam się że się rozwijamy,a w rzeczywistoci z pomocš technik duchowego rozwoju wzmacniamy jedynie ego" - prawdziwe i rzeczywiste !
Dariusz
już się wypowiedziałem , rób z tym co chcesz może to byc dla ciebie i mieszne i poważne - wolny wybór !
na lini życia
szukam punktu cięzkoci
ciało zwlekę do ziemi
ducha uskrzydlę miłociš
co moje, co twoje
nic nie znaczy
to moje, to twoje
tyle naszego
co nie wspólne, nie nasze
lecz moje, lecz twoje
więc nie kłój serca mego
wštpliwymi złudami
mylš nieodgadnionš
w rzeczywistoci
nie spełnionš
|
|
|
"Wszyscy sšdzimy, że Kain był pierwszym synem Adama i Ewy, lecz tak nie było. Nawet Księga Rodzaju mówi nam, że nie był nim, co znajduje potwierdzenie w stwierdzeniu Ewy, kiedy owiadcza ona Adamowi, że ojcem Kaina jest Pan. Kim był ten “Pan"? Pan to Adon, za Adon to Enki. Nawet dane pochodzšce spoza Biblii, hebrajskiego Talmudu i Midrasz, wyranie stwierdzajš, że Kain nie był synem Adama"
bg: Potem Adam poznał Ewę, żonę swoję, która poczęła i porodziła Kaina, i rzekła: Otrzymałam męża od Pana.
br: I zbliżył się mężczyzna do swojej żony, Ewy, a ona poczęła i urodziła Kaina. I rzekła: Z pomocš Jahwe urodziłam człowieka.
bt: Mężczyzna zbliżył się do swej żony Ewy. A ona poczęła i urodziła Kaina, i rzekła: Otrzymałam mężczyznę od Pana.
King James Version : And Adam knew Eve his wife; and she conceived, and bare Cain, and said, I have gotten a man from the LORD.
Young's Literal Translation -And the man knew Eve his wife, and she conceiveth and beareth Cain, and saith, `I have gotten a man by Jehovah;'
KOLEJNY "UCZONY" NIBY HISTORYK , KTÓRY FAŁSZUJE . ON NIE WIE, ŻE JEHOWAH ZMIENIONO NA PAN TYLKO DLATEGO BY PSALMY, PROROCTWA PASOWAŁY DO PANA NIE JAKIEGO ENKIEGO ALE JEZUSA ! W TORZE NIE MA "PAN" ODNOSI SIE TO SŁOWO TYLKO DO CZŁOWIEKA.
W TORZE PISZE TAK:
A Adam poznał żonę swojš i poczęła i urodziła Kaina i powiedziała : Nabyłam mężczyznę od JHWH . I uczyniła znowu aby urodzić brata jego Abla .
Co znaczy uczyniła znowu? No ale to, że czuła błogosławieństwo Boga ( tak często wierzšcy mówiš do dzi " Dzięki Bogu " to szczegół .
ZBLIŻENIE DLA GARDNERA TO PEWNIE UCISK DŁONI :))))))
"Czego jeszcze błędnie uczono nas na temat tego okresu historii? Księga Rodzaju (w formie anglojęzycznej) powiada nam, że Kain “uprawiał rolę" (tekst polskojęzycznej wersji Biblii brzmi identycznie – Księga Rodzaju 4.3). Jednak oryginalne teksty wcale tego nie mówiš. Podajš one, że “miał on zwierzchnictwo nad Ziemiš", co znaczy zupełnie co innego, bioršc pod uwagę jego królewski stat"
TORA PODAJE TAK : A Abel był pilnujšcym trzodyu, a kain był uprawiajšcym ziemię.
Inne teksty Biblijne :
bg: I porodził zasię brata jego Abla; i był Abel pasterzem owiec, a Kain był rolnikiem.
br: A potem urodziła jeszcze Abla, brata Kaina. Abel był pasterzem owiec, a Kain uprawiał ziemię.
bt: A potem urodziła jeszcze Abla, jego brata. Abel był pasterzem trzód, a Kain uprawiał rolę.
Gdzie tu mowa o zwierzchnictwie :)))
"Biblia mówi: “Stworzył mężczyznę i kobietę i nazwał ich imieniem Adam". Starsze zapiski używajš pełniejszej nazwy: “Adama", co oznacza “Ziemi"
bg: Stworzył tedy Bóg człowieka na wyobrażenie swoje; na wyobrażenie Boże stworzył go; mężczyznę i niewiastę stworzył je.
br: I tak stworzył Bóg człowieka na obraz swój, stworzył go na swoje własne podobieństwo - stworzył mężczyznę i niewiastę.
bt: Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył: stworzył mężczyznę i niewiastę.
av: And to every beast of the earth, and to every fowl of the air, and to every thing that creepeth upon the earth, wherein [there is] life, [I have given] every green herb for meat: and it was so.
ylt: And God prepareth the man in His image; in the image of God He prepared him, a male and a female He prepared them.
A tak nazwał !
2,7
bt: wtedy to Pan Bóg ulepił człowieka z prochu ziemi i tchnšł w jego nozdrza tchnienie życia, wskutek czego stał się człowiek istotš żywš.
br: Wtedy to utworzył Jahwe człowieka z gliny i tchnšł w jego nozdrza tchnienie własnego życia. I w ten sposób stał się człowiek istotš żywš.
bt: wtedy to Pan Bóg ulepił człowieka z prochu ziemi i tchnšł w jego nozdrza tchnienie życia, wskutek czego stał się człowiek istotš żywš.
Adam, Isz - człowiek
Isza - kobieta, niewiasta
Każdego z osobna Bóg nazwał nie razem !
uziemnienie połšczenie z ziemiš
haaraka
הארקה
Ziemia TO JEST NAZWA PLANETY ! Duża litera na to wskazuje .
kadur haarec
כדור הארץ
ziemia
erec
ארץ
ziemia
adama, karka
אדמה, קרקע
grunt
adama, karka
אדמה, קרקע
grunt
basis, ikar
בסיס, עיקר
rola
adama chaklait
אדמה חקלאית
rola
tafkid
תפקיד
"Adama " to nie człowiek lecz ziemia, grunt, rola !!!!
Ale pewnie inni się mylš a Gardnar ma raacje, kto przecież musi mieć rację :)
|
|
|
..również i to,
że kto tworzy Liche, marne i niedoskonałe...
..musi się temu przyglšdać.
|
|
|
wszystko jest doskonałe
oprócz kogo kto mam mało genu Y
a żyd to tylko nazwa na jakis tam ludzi
jeli japońce mieliby na nazwisko Rotschild :)))
huj w japońców wtedy :)))
na kolana i niewolników bym z nich zrobieł - doskonałych :))))
motto
''zero nienawici
za to uwielbienie do niepracowania- niech to robia madrzejsi''
pozdro dla wszystkich żydów -niezydów ..moich przyszłych jasyrów
|
|
|
To znaczy, że gdyby Polacy się więcej kochali
spadałoby więcej deszczu i zimnego powietrza?
|
|
|
Mi się wydaje, że goršco jest efektem międzywymiarowego łšczenia,
a zimno jest efektem skupienia na zawężonym pasie wymiarowym....
|
|
|
Goršco jest domenš artystycznej
prawej półkuli mózgowej, a zimno
domenš chłodnej, racjonalnej lewej,
dlatego Eisntein miał tyle kocha-nić.
Jego matematyka była słaba,
dlatego pomagali mu w tym,
lecz jego pełna wyobrani
prawa półkula aż się wieciła.
|