Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
4 Wymiar
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 38

jak mzoecie opisac 4 wymiar? skoro 0 wymiar to punkt ktory niema wartosci, 1 wymiar to linia ktora okresla dlugosc, 2 wymiar to kwadrat ktory okresla dlugosc i szerokosc a 3 wymia t oszescian ktory okresla dlugosc szerokosc i wysokosc... wiec co okresla 4 wymiar i czy da sie to wyobrazic? wedlug mnie to nie ma zwiasku z czasem, wydaje mi sie ze to 2 szesciany nachodzace na siebie ale my tego nei widzimy tak samo jak postacie z dwuwymiaru nie moga zobaczyc mymiaru 3.

tak

WeŸ sobie trójkšt, pokręć nim szybko (najlepiej za pomocš jakiegoœ napędu elektrycznego), a zobaczysz stożek, podobnie po wprawieniu w ruch prostokšta zobaczysz walec. Moim zdaniem kwestia wymiarów jest zwišzana z poziomem (szybkoœciš) wibracji i poziomem percepcji obserwatora. Dlatego czas w różnych wymiarach biegnie inaczej względem innych wymiarów. Siakoœ tak. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

2 szeœciany .. 3 .. wiele szeœcianów .. przenikajšcych się wirujšcych :) tak i siakoœ i takoœ .. tak jak radoœnie bo wszystko pasuje jak to: "forma jest pustkš .. pustka jest formš" .. bo ma się do siebie-w sobie nawzajem

Ale zamiast szeœcianów, powiedziałbym że sš to kule majšce œrodek w tym samym punkcie zwanym Bogiem. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

na no no ba

formy

moin zdaniem my jako istoty zyjšce w 3 wymiarach nie mażeny zobaczyć 4 wymiaru

no wy nie. Czwarty wymiar otwiera się po przekroczeniu "Bariery Œwiatła", a więc "bariery Czasu". to Ostateczne opanowanie Czasu. Jest to zwišzane z mitologicznym tzw. "sšdem ostatecznym", gdzie każdy SAM SIEBIE osšdza lub nie... stwarzajac okreœlone warunki Œwietlno-GraVitacyjne dla siebie. Dlatego jedni mogli przekroczyć tę barierę, a inni nie mogli tego zrobić. Sš jeszcze i tacy, którzy mogli, ale tego nie zrobili. Czym sobie tzw. "piekło wieczne" uczynili a wymieniali się oni "miejscami" z tymi, co "niemogli" przekroczyć tej bariery - a jednak zrobili to. oczywiœcie żartuję nieco. Fakty niemile widziane poczytywane jako straszenie, choć nim nie jest. a w moich żartach zawsze dużo faktów.

spoko

'piekło wieczne' uczynili sobie bo tak właœnie wybrali odpowiedzialnie ;) żart-o-fakty (nie mylić z art-e-faktami)

4 wymiar to wymiar w którym istnieje tylko czas i przestrzen . Długoœć i szerokoœć nie graja tam znaczenia ponieważ w 4 wymiarze jest się w 4 wymiarach jednoczeœnie i wymmiary potrzebne do ruchu tam nie działaja .

~DW: "Moim zdaniem kwestia wymiarów jest zwišzana z poziomem (szybkoœciš) wibracji i poziomem percepcji obserwatora. Dlatego czas w różnych wymiarach biegnie inaczej względem innych wymiarów." Dokładnie. Napisałem o tym w 2001. (Kiedy jednolita teoria/praktyka iedn-O-Lit-Ego Pola (1-O-L-E-P) [Ego=E-GO;przypis0001] zaczęła w moim umyœle przyjmowac konkretne obrazy. Jest tam rozdział o percepcji, podczas tłumaczenia zjawiska Biolokacji. A Szybkoœć wibracji nazywam "prędkoœciš własnš/osobniczš/lokalnš". Ale jest jeszcze kilka innych aspektów tych zagadnień. np.Gradient (z percepcjš zwišzany, coœ jak rozdzielczoœć tej percepcji. Np. łatwiej osišgać duże przyspieszenia/opóŸnienia i prędkoœci rotacyjne na niskich gradientach-jednak z kolei następuje wtedy ograniczenie czasoprzestrzeni tych manewrów). ~Taki jeden: inaczej! ..te trzy, które nie grajš tam roli (okreœlajšce przestrzxeń) tam DZIAŁAJĽ ZAWSZE I WSZĘDZIE, więc RUCH Pojęty jako przebywaie DROGI PRZEJŒCIA od stanów: niedziałania - działania, istnienia - nieistnienia (czegoœ) NIE ISTNIEJE. Poniewasz jest ZAWARTY w Constans Wiecznym składniku tamtej rzeczywistoœci. Inny rodzaj RUCHU, tam istnieje. (rozpatrywać go można w kategoriach Spełnienia) Czyli opanowanie aspektu czasowego jako ZAKRES SPEŁNIENIA/Samorealizacji. A w kolejnym wymiarze w kategoriach jakOŒci spełnienia) Czyli opanowanie aspektu czaso-przestrzennego jako ZAKRES Osišgniętej JAKOŒCI procesu Samorealizacji/Spełniania. * Własciwie, to nie spytałem w do ilu-wymiarowego modelu się odnoszę, więc nie upieram się co do tego że opisuje tu własciwoœci aqrat "4" czy "n"-tego. (pomimo że może nie jest to naj-klarownijsze ujęcie, to jeœli będzie in-Spir`acjš jakšœ bedę happy) *[Ego=E-GO;przypis0001] [Lit ] [Edn ]

http://www.monbelami.com/images/photos/committmentphoto2.jpg

Protypes 'Chronic beatz oryginal edit' ----www.bestmp3.pl----

Dream Machine 'My LiFe Is Pure Energy (Trance Remastered Club mix)' ---- www.bestmp3.pl ----

Zeby byc w 4 wymiarze, tzreba byc w pierwszym wymiarze, w drygim wymiarze, w trzecim wymiarze i w czwartym wymiarze jednoczesnie.

TAK: (

Niestety nie moge napisac wzory z powodu jakiegos sabotazu admina.

UUU(
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 38
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.