| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Wulkany,trzęsienia,tsunami | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24 |
|
Utworzyłem nowy wštek bo nie chcę go dopisywać do tych z serii apokaliptycznych czy spiskowych. Chodzi mi o konkretne wpisy osób, które posiadajš wiedzę merytorycznš na ten temat albo przeanalizowały więcej faktów niż tylko te z ostatnich miesięcy czy dni.
Włanie, a ostatnie dni to trzęsienie ziemi na Javie + Merapi i trzęsienia ziemi w Japonii (ostatnie duże dzisiaj rano 12.06.06). Jak do tego dodać tsunami w Indonezji z grudnia 2005, widać że co w tamtym rejonie zaczyna intensywnie pracować. Zastanawia mnie tylko brak informacji w mediach które łšczyłyby w jednš hipotezę te wszystkie wydarzenia, zaraz po grudniowym tsunami były programy na EURO News z animacjami ruchu płyt tektonicznych, wykresy linii pęknięć od Chin po Włochy, potem cisza. Teraz tez podawane sš tylko jednostkowe informacje, a mało jest takich które tłumaczš co tak naprawdę się tam dzieje, nie bardzo chce mi się wierzyć że japończycy nic nie wiedzš i zaskakujš ich te trzęsienia ziemi. Tam ziemia trzęsie się od wieków jakie to dziwne.
Pozdrawiam….
|
|
|
a mi to wygloda na teorje spiskowom ^^
RAPORTY INSTYTUTU SEJSMOLOGII RZĽDU USA (dane na dzień 10 maja 2005)
Wycišg z raportów Instytutu Sejsmologii przygotowanego dla Rzšdu Stanów Zjednoczonych, dokumentujšcy aktualny stan aktywnoci sejsmicznej na naszej planecie. (Dotyczy całej ziemi).
Skala odniesienia :
1 stopień w skali Richtera - aktywnoć wstępna
2 - 3 stopnie - aktywnoć względna
ok. 4 stopnie - aktywnoć znaczšca
5 - 6 stopnie - aktywnoć znaczšca do katastrofalnej
6 i powyżej - aktywnoć katastrofalna
Skala porównawcza do przedziału lat: od 1 stycznia 1980 - do 4 kwietnia 2005:
1980 - 65 trzęsień ziemi w całym roku - rednio ok. 4 - 4.5 stopni w skali Richtera
1985 - 65 trzęsień ziemi w całym roku - rednio ok. 4 - 5.0
1990 - 72 trzęsień ziemi w całym roku - rednio ok. 6.2 - 6.3.
2000 - 91 trzęsień ziemi w całym roku - rednio ok. 6.5.
2004 - 97 trzęsień ziemi w całym roku - rednio powyżej 4.0.
SYTUACJA W ROKU 2005
Według skali porównawczej i modelu komputerowego, do dnia 10 maja br. - od Nowego Roku, powinnimy mieć około 35 trzęsień ziemi.
Wykaz dziennej częstotliwoci trzęsień ziemi, od 1 kwietnia 2005 - do 10 maja 2005 - TYLKO znaczšcych, czyli powyżej 4.0 w skali Richtera!
1 - 7 KWIETNIA 2005 - 173 TRZĘSIENIA ZIEMI
8 - 14 KWIETNIA 2005 - 145 TRZĘSIEŃ ZIEMI
15 - 21 KWIETNIA 2005 - 102 TRZĘSIENIA ZIEMI
22 - 28 KWIETNIA 2005 - 67 TRZĘSIEŃ ZIEMI
29.IV - 5 MAJA 2005 - 96 TRZĘSIEŃ ZIEMI
OSTANIE DANE OD 6 DO 10 MAJA 2005
6 MAJA 2005 - 12 trzęsień ziemi w skali do 4.9
7 MAJA 2005 - 8 trzęsień ziemi w skali do 5.9
8 MAJA 2005 - 11 trzęsień ziemi w skali do 5.5
9 MAJA 2005 - 19 trzęsień ziemi w skali do 6.4
10 MAJA 2005 - 6 trzęsień ziemi w skali do 6.9
(do godziny 14:00 czasu w Waszyngtonie)
RAZEM, W OKRESIE NIECAŁYCH 6 TYGODNI ZDARZYŁO SIĘ 639 ZNACZĽCYCH TRZĘSIEŃ ZIEMI
(bez stycznia, lutego i marca 2005)
Wyglšda na to, że MATKA ZIEMIA ZACZĘŁA SWÓJ TANIEC
|
|
Wina tuska |
|
dzięki że mnie pocieszasz alkazam.
Ja jednak nie widze by cokolwiek się działo więcej niż zwykle, zawsze były trzęsionka ziemi itp.
Tu macie linki gdzie znajdziecie wiele info na temat zjawisk pogodowych i wiele naukowych informacji itp.
www.twojapogoda.pl serwis niby pogodowy, ale to jest skarbnica wielu ciekawych i mocno aktualnych info.
Pozdro.
|
|
|
ten text pochodzi ze strony projekt cheops kto zna tom nazwe wie oco chodzi z furum cheopsa mozna wywnioskowac ze zacznom szukac faraona do 2 miesiecy georadar wykryl pomieszczenia pod piramidom !!!!!!!!!!!! wiecie co to znaczy ??!!
|
|
Wina tuska |
|
mam nadzieje że faraon nie zostanie sklonowany ;-) ani przywrócony do życia
|
|
|
To że jest ostatnio więcej tzręsień ziemi to fakt z tym nie dyskutuje, chodzi mi o to co powoduje ten jak to ładnie okrelili naukowcy TANIEC, może Sołnce, może taki a nie inny układ planet (wzajemne oddziaływanie), może jedno i drugie, a może jedno i drugie i Nibiru, a może pizda o...
Przepraszam, bo mnie zmyliły
|
|
|
prosze z tej wiadomosci sie niesmiac ani nie pszekazywac jej do opini bublicznej :)
|
|
Wina tuska |
|
ja mylę że ten "taniec" spowodowany jest głupotš ludzkš czyli rozwaleniem ekosystemu przez przemysł itp.
Mi to na rękę właciwie, bo jestem za tym by ten syf był zmieciony z powierzchni ziemi, ale wiem że ludzie sš cholernie dumni z ich "osišgnięć nauki i techniki" i zanim pójdš po rozum do głowy, natura zmiecie ten bałagan i wreszcie nastanš lepsze czasy...
|
|
|
A ja słyszałem, że Ziemia się przegrzewa i wzrasta aktywnoć wulkaniczna.
Mylę, że wpływ ma jedno, drugie, trzecie i czwarte.
I jeszcze pište - układ słoneczny zmienia swe położenie względem jšdra galaktyki i innych układów - wszystko jest w ruchu i występujš tu duże siły.
Niektórzy mówiš nawet, że wchodzimy w rejony galaktyki o wyższym poziomie wibracji (drgań). Akurat poziom wibracji Ziemi jest mierzony i cały czas wzrasta i to coraz szybciej.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
a ja mysle ze to niczyja wina poprostu tak ma byc tak juz bylo i tak zawsze bedzie
poprostu nadszedl czas na wyzwolenie po 2tys latach ^^
Kiedy Ryba ustšpi miejsca Wodnikowi i Wodnik obejmie władzę, ludzie znajdš klucz do bramy i brama zostanie otwarta".NOSTRADAMUS^^
|
|
Wina tuska |
|
tylko pytanie czy stanie się to w najbliższych 10 latach czy będziemy czekać na to 50 albo 100 lat? Czy wogóle doczekamy zmian czy też gdy one nastanš będziemy już tylko myleć o tym ile włosów siwych nam jeszcze na głowie zostało :-P
|
|
|
Okazui si że nie jedno tylko dwa dzisiaj były te trzęsienia w Japonii i jeszcze jedno na Sumatrze no no ... a my przy kawce sobie tak co?
A tak na serio to jeszcze wibracje ostatnio też si podnieli , tzn. częstotliwoć wibracji naszej Mateczki Ziemii, tylko dlaczego si podnioli. Chyba ponieważ że przelatujemy niedaleko mlecznej drogi albo łona blisko nas, albo się mijamy bo przecież chyba nie stoimy w miejscu co?
Z tymi trzęsieniami to prawda popatrzcie na onecie.
|
|
|
alkazam: rok 2012 należy traktować jako prognozę a nie jako pewnik
|
|
|
bardzo chciałbym więc żeby miał racje ale narazie można zacytować słowa pewnej piosenki "i nie zmienia się nic" a dalsza jej częć brzmi "dalej trzeba żyć", wypada dodać - >>niestety<<.
|
|
|
mysle ze w tym roku juz uzyskamy iformacje kture bedom szokujoce dla opini publucznej!!! -Projekt Cheops-
oto zycie qrewskie kture tak przeklinasz oto zycie qrewkie oto zycie qrewskie zato zycie qrewskie miej do siebie pretesje :> sw slowa ^^
|
|
Wina tuska |
|
Majš temat 2012, majš Projekt Cheops, toooo nie kurwa, wszędzie nawtykajš taniej apokalipsy z ortografami i proroków udajš, a we łbie tyle co po liwkach zostaje...tfuuuu.
|
|
|
czytałem że na wschodnim wybrzeżu tam gdzie jest nowy jork i waszyngton w tym roku temperatura oceanu zwiastuje powstanie huraganów, ciekawe czy naukowcy majš rację bo jeli tak to nowy jork dostanie w dupe :-P
|
|
|
"Pojutrze" (The day after tomorrow).
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |