Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Prohibicja
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28

W zwišzku z wizytš papieża, w dniach 25-26 maja wprowadzony zostanie zakaz sprzedaży alkoholu. Ciekawe dlaczego? Myœlę, że temat jak najbardziej paranormalny. Ja się zaopatrzyłem w 4 piwa i mam jeszcze butelkę wina w domu - jakoœ przeżyję :) Telewizji i tak nie oglšdam, a wizyty przywódców religijnych mnie nie interesujš. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

to jest absolutnie bez sensu, bo wštpie, że milion katolików, którzy jadš na komercyjne wydarzenie roku, będzie zapijało się alkoholem, wštpie też żeby dresiarze odważyli sie pić w okolicy centrum, gdzie będš tysišce gliniarzy i służb porzšdkowych

no to haarp się doładuje trochę, aby w tych mniej stabilnych i wštpiacych przywalić, a co poniektórych ponadgryzać apropo-mam fotki dla Goski, jak haarp rdzewieje! sš Super

wogóle ten cały cyrk który robiš media wokół wizyty bšdŸ co bšdŸ NIE DLA WSZYSTKICH ważnej osobistoœci jest GRUBO przesadzony. Już w tv nie ma co oglšdać bo wszędzie biało! Zupełnie jak w zimie.

czeemu, to ma sens, przeciez ta prohibicja zwiekszyla sprzedaz alkoholu :D loudzie wykupili wiecej niz by wypili przez ten czas gdyby jej nie bylo :D

To tylko mały epizod pokazujšcy ludziom że demokracja to oszustwo, wcišż sš rzšdzšcy i rzšdzeni. Nie spotkałem żadnego człowieka który zgodziłby się z decyzjš o tym zakazie, wszyscy twierdzš że to GŁUPOTA, więc gdyby była demokracja to nie ma możliwoœci aby taki zakaz ustanowić. Powiem wam więcej na temat wizyty papy benedykta. Kiedyœ œmiano się że jak miała być wizyta delegacji rzšdowej czy partyjnej to malowano nawet trawę na zielono. Mieszkam akurat na trasie którš będzie jechał papa do oœwięcimia, w przecišgu ostatnich dwóch miesięcy wyremontowano całš tš trasę (od zjazdu z A4 w chrzanowie, do oœwięcimia) wymalowali na nowo pasy na jezdniach, naprawili przejazd kolejowy który był remontowany ostatnio w jakšœ rocznicę holokaustu i do oœwięcimia zjechali się przywódcy wielu państw. Przy trasie przejazdu w niektórych miejscach sadzono nowš trawę (teraz nie trzeba malować, przywozi się gotowš i rozwija jak dywan) na rondach sadzš kwiatki, normalna paranoja. Przy całej trasie postawili setki znaków zakazu postoju i zatrzymywania ważne jednego dnia 28 maja, potem będzie je można wyżucić, a w niektórych miejscach jak wyrwali znaki lata temu to nie ma za co wstawić nowych. Wszyscy mieszkańcy œmiejš się że szkoda że benedykt nie zrobi rundki po chrzanowie bo by nam naprawili drogi po których nie da się jeŸdzić. Ale ja mam anty plan, pokaże gołš dupe temu papieżowi i będe miał ze sobš szyld na którym mu napiszę dlaczego wokół drogi jakš jedzie jest tak ładnie, zapewne mnie za to znowu zamknš, ale co tam, jebie mnie to, bo ja już żygam tym krajem.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

"zapewne mnie za to znowu zamknš"? """""""

benedykt XVI? Czy kiedykolwiek zastanawiało was czemu akurat on został papieżem? Sš głosy, ale nie potrafię ocenić ich prawdziwoœci, że była to pewna ugoda, pewien układ, który miał zagwarantować stabilnoœć i brak rozłamu w koœciele i powrót do konswerwatywnych zasad (wiadomo celibacik, zero-homo, itp itd). Przypuszczam że był to pewien wybór strategiczny, no ale czy zniesienie celibatu czy też kapłaństwo kobiet zmieniło by coœ w dzisiejszym koœciele?

Co wy sie tak czepiacie Benia :) Szumu wokół dużo robiš , bo niby nasz kraj jest wzorem wiary i to tutaj przyjeżdża " doładować się papa" , że przy okazji zakaz sprzedaży alkoholu? No to co z tego, przecież każdy to rozumie , że katolicyzm to same zakazy i nakazy - więc wszystko łšcznie z zakazem sprzedazy alkoholu jest jak najbardziej " na miejscu ". Ja nigdzie nie jadę, mnie wyniuchali nosem - nie dali wolnego dnia.....heretycy do roboty , reszta vivatować papie :)))))

Nikt się nie czepia papieża, lecz tego co z nami wyrabia "władza", to że przyjeżdża paież nie jest powodem aby czegoœ zakazywać. To obłuda, bo jak ktoœ nie chce pić z szcunku dla papy i jego pobytu u nas to jego prywatna sprawa, a jak ktoœ chce sobie wypić piwo to też jego sprawa, lecz niestety jesteœmy niewolnikami.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

no właœnie, każdy polak (katolik dodam by nie było wštpliwoœci, a że każdy polak to katolik to powinniœcie rozumieć bez słów!) powinien kochać papieża, powinno się okreœlić w jakim procencie polak-(katolik) może kochać papieża niemca mniej niż papieża polaka, by jedynie-słuszni ludzie nie błšdzili. Jednym zdaniem mówišc - jesteœmy wolni jak rybki w akwarium. Kim jest dla mnie papież? Starcem który dorwał niezłš posadkę, biedakiem który musi udawać kogoœ innego niż jest w rzeczywistoœci. Żal mi go, ja jestem wolny w większym stopniu niż on, a i tak uważam się za niewolnika tego chorego systemu!

Piwo czy wino - oto jest pytanie. Na poczštek winko (macedońska Kadarka & Vranac), bo ostatnio piłem tylko piwo. No to zdrowie papy! ;) [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

ja dziœ pije szampana :-P tzn już po szampanie zwykle pije piwo

Mniam mniam, dobre to winko. Jednak dobrze czasem zamiast piwa wypić wino :) [%sig%]

hehe dokładnie, wino lub wódeczkę, dawno nie paliłem czegoœ zielonego, może to błšd...

Dobrze, że mi przypomniałeœ o paleniu, zaraz pójdę na balkon :) Wódki raczej nie piję, ale napiłbym się trzech dziewištek (999) - taka litewska mocno ziołowa wódka. [%sig%]

nie znam takowej wódeczki, jeden szampan to za mało by wprawić się w rewolucyjny nastrój, ale wystarczajšco by poczuć bezsens istnienia i wqrwiać tym innych na forum haha ;-)

Coraz więcej ludzi czuje bezsens istnienia przy obecnym stanie rzeczy. A mojš wróżbę odnoœnie 2012 roku widziałeœ? Moje wróżby zawsze (jak dotšd) się sprawdzały. http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=8241&p=118 [%sig%]

nie, ale zaraz przeczytam...

przeczytałem, ja również wróżyłem z Tarota, często mi się sprawdzało, ale czy nie uważasz że jeœli chodzi o Tarota istnieje wyjštkowo duże niebezpieczeństwo życzeniowej interpretacji, czyli takiego odbierania wróżby jakie jest w danej chwili pożšdane? Symbole łatwo jest zinterpretować pod swojš wolę. Dam ci przykład... Wczoraj wróżyłem sobie, pytajšc Tarota "Czy dziœ przyjdzie kometa i pierdolnie w ziemie" ;-) Wyszło mi: IXM, XV, VIIP (dziewięć mieczy, diabeł, siedem monet). Jak byœ to zinterpretował?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.