| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Sen o Koniach miałem | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
|
niły mi się Konie
zamknięte w wagonie
co na długim dyszlu zcišgane były z Góry ku Dolinie
cišgnęla je jaka stara prlowska lokomotywa
wszystko skrzypiało w szwach
jazgot metalu choć
nie było torów
wagon z końmi się przechylał i NIEMAL wywracał na nierównociach zbocza
współczuciem odczuwałem niepokój zwierzšt
nie wiedziałem jak im pomóc
zestaw zniknš w dolinie
nie wiem, co tam się wydarzyło, ale
po dosłownie chwili
Wszystkie KONIE Wolne
wbiegały na Górę spowrotem
Wyzwolone z homont i rzemyków
Radosne Swobodne Mustangi
Mijały mnie z wdzięcznociš
Dzielšc się Swš Radosciš
|
|
|
"X-Men (Ostatni bastion)", w kinach od 26. maja sobie, no i pytajš się w reklamie tak: po czyjej stronie będziesz??
"Wynalezienie lekarstwa odwracajšcego proces mutowania prowadzi do odwrócenia biegu historii. Po raz pierwszy mutanty stajš przed wyborem: zachować swš unikalnoć, co oznacza skazanie się na wiecznš izolację i alienację, czy też wyrzec się pozyskanej w wyniku mutacji mocy. Przeciwstawne punkty widzenia przywódców mutantów - Charlesa Xaviera, który naucza tolerancji, i Erika Lehnsherra, który wierzy w przetrwanie najsilniejszych, zostajš poddane ostatecznej próbie - dochodzi do wojny, która ma rozstrzygnšć wszelkie spory."
Charles Xavier, który naucza tolerancji=zachować swš unikalnoć, co oznacza skazanie się na wiecznš izolację i alienację.
Erik Lehnsherr, który wierzy w przetrwanie najsilniejszych=wyrzec się pozyskanej w wyniku mutacji mocy.
Tak wynika z cytowanego tekstu, czy się wydaje??
|
|
|
Może być jeszcze tak:
Erik Lehnsherr, który wierzy w przetrwanie najsilniejszych=zachować swš unikalnoć, co oznacza skazanie się na wiecznš izolację i alienację.
Charles Xavier, który naucza tolerancji=wyrzec się pozyskanej w wyniku mutacji mocy.
|
|
|
To takie rozmylenia w ramach "Radosnych Swobodnych Mustangów".... :-)
|
|
|
Czyli co, byłoby lepiej wszystkim, gdyby sobie wzieli leki na adhd, po których sš powikłania, a wtedy by nie było Alberta Einteina, Salvadore Dalego, Whoopi Goldberg, Michaela Jordana, tylko jakie powikłane, "zaleczone na mierć" jednostki....
|
|
|
Często ludzie, którym się wydaje, że uczyniš dobro, skomplikujš tylko sprawy, jak mówiš pięknie w Polsce, że dobrymi intencjami piekło jest wybrukowane.
|
|
|
"X-Men (Ostatni bastion)", w kinach od 26. maja sobie, no i pytajš się w reklamie tak: po czyjej stronie będziesz??"
;) ;) ;) ;) ;)
Pytanie wyłonione z minionego/przeszłego paradygmatu.
Otóż tepaki zawsze sobie tworzš jakie
ograniczone i sobie wiadome virtualne "strony"
i chcš przymuszać innych do alokacji.
NIE DAJCIE SIĘ!
X-Balance
jest oczywicie po stronie KRĘGU,
co WSZYSTKIE strony ma w sobie.
Z-RÓWNO-WAŻONE
i jest KREGIEM harmonijnym w efekcie.
Jest też "czym" Kompletnym i PEŁNYM / CAŁYM.
A więc DOSKONAŁYM!
X-Men-Balance jest za:
1. ZACHOWANIEM SWEJ UNIKALNOSCI
(co wcale nie oznacza alienacji i izolacji,
jak chcieliby Wojujšcy ostracyzmem od wieków zbrodniarze)
2. Wyrzekanie się swej Mocy jest Wyzekaniem się siebie i tego co w pkt1.
..to zbrodnia przeciw Rozwojowi.
3. TOLERANCJA ma sens, bo Nieprawdš jest, że przetrwajš najsilniejsi.
przetrwajš - NAJWARTOCIOWSI, którzy szanujš swš pracę i Moc,
choć nie zawsze jš prezentujš.
* ..a film .po owocach poznacie, kto go wykreował.
|
|
|
Chcę dodać, że brak tolerancji czyni ludzi sennymi.... Więcej, gdy już podajš "odtrutkę" na X-mena, to wynajdujš kolejne problemy i niezadowolenia.
|
|
|
Żuki z brakem tolerancji toczonym przed siebie sš wród nas....
|
|
|
Gdy już wszystkich naszprycujš lekami,
to zacznš siebie szprycować??
Wtedy, jak w piosence Justyny Steczkowskiej:
samobójcy
umiechnieci wchodzš tam
nic nie widzšc że
w tym ogrodzie koncert trwa
oto orkiestra
która raz tknieta
całe życie
całe życie gra
dusze myte
w narkotykach umknš nam
a my tu sami
zostaniemy - przyjdzie nam
słuchać muzyki
co raz zaczeta
już sie nie zmienia
w jednym akordzie
całe życie
całe życie
całe życie
całe życie trwa
kielich pełen snu
dajesz znak mi że to już
jak dyrygent co
włosy w tył odrzuca
nastrojeni
wpół upieni
gramy wam
w jednym akordzie
wyrzebieni trwamy
całe życie
całe życie
całe życie
całe życie tak... koncert trwa
|
|
|
Justyna Steczkowska
"W Kazimierzu Dolnym"
Dotknij pierwszej gwiazdy
Dotknšć mnie chciej
Dotknij gwiazdy drugiej też
Powiedz pierwsze słowo
Wydukaj je
Powie recznik tam gdzie chcesz
Ksieżyc na kolacje
Nie mów mi że
Nagle cię zaskoczył głód
I po drodze zjadłe
Co można zjeć
Jadšc do mnie
Jadšc tu
|
|
|
dalej dalej dalej
tatuuj mnie
chce by widział
wszystko co do mnie powiesz
wytatuuj mi to
ja tego chce
wytatuuj wszystko
słowo po słowie
"Tatuuj Mnie"
Justyna
Steczkowska
|
|
|
No dobra, Justyna Steczkowska to był taki przerywnik, gdy oczy mam za często zapatrzone w monitor, od czasu do czasu muszę spojrzeć daleko za horyzont. Wracajšc do Twojego snu, nic dodać, nic ujšć, po prostu bardzo czytelny i jasny, obrazuje terror, jakim poddawani sš ludzie majšcy rzekomo wolnš wolę, choć akurat w przypadku dzieci, to wolna wola już kompletnie jest zdegradowana, nawet minimum się nie zostawia. Tłumaczenie, że się kupuje dziecku zabawkę, jakš ono chce, jest usprawiedliwianiem swojego terroru, jaki rodzice roztaczajš nad zadaniami rodzicielskimi.
|
|
|
Przymus zawsze wykoleja sytuację, prędzej czy póniej. Powiedzmy, że właciciel fabryki wykorzystujšcy do granic innych ma dzieci, które dobrze ubiera, karmi, szkoli, trzyma ich los w szachu. On sam był prawdopodobnie wychowywany w domu, gdzie było beznadziejnie, dlatego nie ma skrupułów, by wysysać innych. Mylicie, że jak on się czuje?? Dobrze?? Wydaje się wam, że chcielibycie być na jego miejscu?? Bylibycie, gdybycie się zaopatrzyli w cechy charakteru (karmy), takiej, jak on, czyli braku serca, skrupułów, poczucie zagrożenia wyniesione z domu, udawana duma z interesu. Jeli umeicie to wszystko połšczyć w jednym momencie, się staniecie tacy, jak on, założycie co i ukosicie dla siebie. Czy jego dzieci sš szczęliwe?? Znam dzieci kilku bogaczy z Polski i dla większosci tata jest maszynkš do produkowania pieniędzy. Zwykle rodzina jest po rozwodzie, a ojciec się okłamuje, że dziecko go szanuje i kocha, skoro się szczerzy do niego. Po co to robi, żeby wyruchać tatusia z kasy, a tatu robi to samo z innymi i kršg się zamyka.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |