| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Huragan w babilonie! (nowym jorku) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
|
Nowy Jork obawia
się silnego huraganu
Nowojorczycy przygotowujš się na nadejcie silnego huraganu, co w tym
sezonie może być tak realne jak nigdy wczeniej. Poniżej scenariusze...
PEŁNY ARTYKUŁ
Nowojorczycy przygotowujš się na nadejcie huraganu, co w tegorocznym sezonie może być tak realne jak nigdy wczeniej. Meteorolodzy z amerykańskiego National Weather Service prognozujš, że jeli jakikolwiek huragan dotrze znad Atlantyku do Nowego Jorku to może on mieć drugš kategorię w 5-stopniowej skali siły tego typu zjawisk. Oznacza to wiatr wiejšcy ze stałš prędkociš od 154 do 177 km/h. Fale rozbijajšce się o wybrzeża miasta miałyby wówczas wysokoć nawet 2,5 metra, co oznaczałoby zalanie niżej położonych częci miasta, niewykluczone, że także samego Manhattanu. Groba takiego zdarzenia jest jak najbardziej realna, gdyż Atlantyk w tym sezonie jest wyjštkowo ciepły, zwłaszcza u wschodniego wybrzeża USA. Dzięki ciepłym wodom w lecie mogłoby się rodzić więcej niż zwykle cyklonów tropikalnych, które w sprzyjajšcych warunkach przeistaczałyby się w huragany. Nowojorczycy obawiajš się powtórki z 1985 roku, kiedy to huragan Gloria nawiedzajšc metropolię dokonał spustoszeń na kwotę aż 900 milionów dolarów. Gloria była huraganem pierwszej kategorii, a mimo to zniszczenia były tak poważne. Meteorolodzy nie chcę nawet myleć o tym co mogłoby się stać przy huraganie wyższej niż pierwszej kategorii. Największym zagrożeniem stałyby się wówczas drapacze chmur, gdzie na 30-50 piętrach wiatr wybijałby szyby i pustoszył wnętrza budynków. W tak wielkim miecie jakim jest Nowy Jork huragan to zagrożenie z którym trudno byłoby walczyć. Sceny z całš pewnociš przypominałyby słynny film "Pojutrze", gdzie ulicami Manhattanu przedzierały się gigantyczne fale. Straty okazałyby się wielokrotnie większe niż w Nowym Orleanie podczas Katriny. Lada tydzień może powtórzyć się sytuacja z 1938 roku, gdy amerykańska Nowa Anglia została nawiedzona przez potężny huragan nazwany "The Long Island Express". Przyniósł on wiatr o stałej sile 195 km/h, w porywach do 294 km/h. Fale wdzierajšce się w głšb lšdu zniszczyły tysišce domów, wiele miast pozbawionych zostało pršdu, a w wyniku uderzenia huraganu mierć poniosło 600 osób. Dotychczas pojawienie się silnych tropikalnych huraganów w tym regionie odnotowywano rednio raz na 50 lat, ale z biegiem czasu zjawiska te stawały się coraz częstsze i silniejsze. Powrót tego schematu to ostatni dzwonek dla mieszkańców stanów Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire i Maine, którzy wcišż nie sš nawet w najmniejszym stopniu przygotowani na tak niewiarygodnie silne zjawiska. ródło: Twoja Pogoda. (Dodane: 23.05 / 01:33)
www.twojapogoda.pl
|
|
|
Brawo??? Greg???? Mam nadzieje ze nie cieszysz sie z tego, ze USA grozi huragan...
|
|
|
no mam :)))
1000000000 w afryce ..
i co /? kto się nimi przejmuje ???
pier////lić usa
|
|
|
Nie masz ćwoku . Gdybys mial to wystarczy jedno spojrzenie na bajtla. Pomysl ze w USA tez zyja takie "Bogu ducha winne" maluchy . Jesli to do ciebie nie trafia to jestes rowny tym ktorzy tatuowali dzieci w obozach , istniejacych tylko w jednym celu.....
Dluga droga jeszcze przed toba
|
|
|
cytat" Atlantyk w tym sezonie jest wyjštkowo ciepły, zwłaszcza u wschodniego wybrzeża USA"
hmm.. nie wiedzialem ze zachodnie wybrzeze USA ma tez stycznosc z Atlantykiem :D
jednakze
ciekawy art
|
|
|
nie ma bogu ducha winnych ludzi, a pozatym jest reinkarnacja.
Mylenie strachliwe, które reprezentujesz antyrobocie od lat wstrzymuje zmiany, ja wychodzę z założenia że kto jest wart ocalenia tego Bóg ocali, nad tym opatrznoć trzymać będzie piecze, mierć jest i tak najmniej bolesnym epizodem w życiu, a po mierci sš kolejne życia może ciekawsze, oczywicie się ze mnš niezgodzisz, bo poprostu nadajemy na innych falach, ale to nie znaczy że ja się mylę, pamiętaj, no chyba że uważasz że wiesz wszystko i twoje rozumowanie jest właciwe...
|
|
|
Scoop a jak bym napisał że: "bałtyk jest w tym roku wyjštkowo ciepły szczególnie przy północnym wybrzeżu Polski" to też by mylał że miałem na myli że bałtyk ma stycznoć z wschode, zachodem czy południem polski?? Podmiotem w zdaniu: "Atlantyk w tym sezonie jest wyjštkowo ciepły, zwłaszcza u wschodniego wybrzeża USA" jest atlantyk, a ten ma oprócz stycznoci z wschodnim wybrzeżem USA ma stycznoć z Europš, Afrykš, Amerykš Północnš i Amerykš Południowš oraz Antarktydš, więc raczej Ty jeste mieszny a nie autor artykółu i nie umiesz czytać ze zrozumieniem, jeste wtórnym analfabetš?
AtiUS, piszesz że nie ma niewinnych ludzi, a jest reinkarnacja. We ty chłopie pomyl, czy nowo narodzone dziecko jest czego winne? Czy ma jakie zło na sumieniu? Co mylisz że bozia uratuje dzidziusie a resztę zaleje wodš? Jeste bezmuzgiem, kórva jak można życzyć komu mierci? Oczywicie możesz się ze mnš nie zgodzić, ale to nie znaczy że ja się mylę, chyb że uważasz że wiesz wszystko i twoje rozumowanie jest właciwe.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
"czy nowo narodzone dziecko jest czego winne?"
Jest. Choćby swojej karmy, a jeli nie to...
Winne tego że się narodziło.
"Co mylisz że bozia uratuje dzidziusie a resztę zaleje wodš?"
Jeli będzie potrzebne dla tworzenia czego nowego po zagładzie to sšdzę że tak
"Jeste bezmuzgiem"
Emocje, emocje, emocje...
Co ty wogóle możesz o mnie wiedzieć?
"kórva jak można życzyć komu mierci?"
a mam ci przypomnieć co kiedy mi napisałe i z czym się pozornie nie zgodziłem zanim usunšłe temat?
"Oczywicie możesz się ze mnš nie zgodzić, ale to nie znaczy że ja się mylę, chyb że uważasz że wiesz wszystko i twoje rozumowanie jest właciwe."
oczywicie.
Możesz mnie obrażać i przeklinać ale to nie zmieni mojego zdania :-P.
Z jednym ale, miałem cię za bardziej otwartego człeka i wogóle :-P
No ale każdy dzień nauka, każdy... nowa lekcja... itd itp
|
|
|
""czy nowo narodzone dziecko jest czego winne?"
Jest. Choćby swojej karmy, a jeli nie to...
Winne tego że się narodziło." - no we to przeczytaj i powiedz, czy ty jeste normalny? Rozumiem że można nielubieć tego co reprezentuje USA i życzyć le temu państwu, ale klęski żywiołowe uderzajš w zwykłych ludzi, a ci któych tak nienawidzisz będš bezpiecznie siedzieć gdzie daleko, ucierpiš tylko niewinnni.
A po zdaniu w którym jest "jeste bezmuzgiem" jest pytajnik więc to nie emocje i nie stwierdzenie, no ale cel osišgnięty: "uderz w stół a nożyce się odezwš".
|
|
|
Cieszę się że mówisz że nie jestem normalny, kamień spadł mi z serca, "normalnymi" zwykle okrelajš się ludzie nudni i nie majšcy nic do powiedzenia, którzy sš włanie bezmózgowcami robišcymi to co jest ogólnie uważane za słuszne, to że ty nie wierzysz w reinkarnacje i uważasz samo życie fizyczne jako cel sam w sobie a mierć czyjškolwiek jako tragedie nie oznacza że ja muszę tak myleć.
"no ale cel osišgnięty: "uderz w stół a nożyce się odezwš"." - no ale w tym wypadku użyłe tego bez sensu, bo przecież wypowied była kierowana do mnie,
po zdaniu bezmuzgiem nie ma znaku zapytania, on jest po pytaniu "jak można komu życzyć mierci".
Bulwersujesz się,bo mam inny kontrowersyjny poglšd, czujesz że będziesz miał poparcie ze strony innych użyszkodników forum i dodatkowo bardzo chciałby mieć powód użyć swoich a-flag na forum haha.
Ja poprostu nie uważam że mierć jest czym złym, wręcz przeciwnie, jest oszczędzeniem tego całego bajzlu, kłamstwa i paranoi, jest raczej nagrodš niż karš.
No ale cóż, ty wierzysz w demokracje chyba? więc masz demokracje, twój poglšd ma większoć inaczej by nie skakał tak wysoko no nie?
Aha tylko pamiętaj o znakach zapytania hehe.
|
|
|
Nie mówię i nie piszę że nie jeste normalny, tam znowu był znak zapytania, czy ty też jeste wtórnym analfabetš?
Dla mnie moje życie jest bez znaczenia, równie dobrze mogę umrzeć zaraz po tym jak to napiszę, dla mnie to mogę się nawet nie narodzić, ale mylę tak tylko w stosunku do WŁASNEGO ŻYCIA, każde inne życie jest dla mnie neitykalnym cudem, nie potrafię nawet zbić muchy, wolę jš gonić przez 5 minut i wygonić a nie zabić bo to ona powinna decydować o własnym zyciu.
Ty chciałby czyjej mierci, jeste taki sam jak ci których tak nienawidzisz, chcesz decydować za innych. Różnica jest taka że ty by chciał a oni naprawdę decydujš za miliony ludzi. Czytaj ze zrozumieniem, a jak nie rozumiesz to lepiej zadaj pytanie, bo ja cię rozumiem i zgadzam się z większociš tego co piszesz, lecz ty przesycasz to żšdzš decydowania za innych, co tam miliony ludzi na wschodnim wybrzeżu USA, hahaha niech ginš, a USA niech upadnie. Hitler też był dobrym chłopakiem, chciał co zmienić, no i mu się udało, ja marzę żeby tobie się nie udało.
|
|
|
twoje wypowiedzi sš nacechowane negatywnymi emocjami w moim kierunku i starasz się mnie obrazić, chyba ci się to nie udało.
analfabetš może i jestem w pewnym sensie, bo czytam i nie rozumiem jedynie słusznych myli i poglšdów. Nadal mimo chęci.
"każde inne życie jest dla mnie neitykalnym cudem, nie potrafię nawet zbić muchy, wolę jš gonić przez 5 minut i wygonić a nie zabić bo to ona powinna decydować o własnym zyciu."
jak ty szybko zmieniasz zdanie, naprawdę nie pamiętasz co pisałe tak niedawno?
" lecz ty przesycasz to żšdzš decydowania za innych, co tam miliony ludzi na wschodnim wybrzeżu USA, hahaha niech ginš, a USA niech upadnie. Hitler też był dobrym chłopakiem, chciał co zmienić, no i mu się udało, ja marzę żeby tobie się nie udało."
Nie. ;-)
Wiesz że te miliony ludzi na wschodnim wybrzeżu USA to ludzie nieszczęliwi którzy te nowe narodzone dzieci unieszczęliwiš jeszcze bardziej?
Ale co tam, po co mam cię przekonywać, szanuje oczywicie twoje poglšdy, choć się z nimi nie zgadzam.
Pozatym czy ja powiedziałem że zamierzam własnoręcznie ich zabić? ha?
Chyba tak nie mówiłem, przeczytaj uważnie, ale jeli taka jest wola Boga, i konsekwencja ZŁEGO POSTĘPOWANIA CZŁOWIEKA WOBEC NATURY to w pełni tš decyzję popieram.
Stary, wysyłasz pretensje pod zły adres, nie jestem Bogiem!
Co do decydowania za innych, narazie to inni decydujš o moich losach (twoich również) i z tych młodych amerykanów wyronie wiele takich którzy jeszcze o naszej przyszłoci negatywnie zadecydujš chyba że się powstrzyma machinę kapitalizmu itp.
Ale po co ja mam ci to tłumaczyć, skoro ty zamiast pomyleć kierujesz się tylko emocjami i wysyłasz ku mnie różne słowa w stylu anal-fabetyzm :-P czy też bezmuzg. Hehe. Ale oczywicie masz prawo do swojego zdania, bo jest demo-kracja. Tylko przypomnij sobie co wczeniej pisałe.
|
|
|
Ja pamiętam dużo z tego co pisałem wczeniej, ale rozmawiajšc z innymi ludmi trzeba używać innych argumentów, niestety zdaje sobie sprawę z tego że jestem przez to niezrozumiany.
Po prostu chodzi o to że dobro i zło nie istnieje. To nasz wymysł tak samo jak czas i prawda. A ludzie żyjšc robiš rzeczy skrajnie "dobre" i "złe" co wpływa potem na ich ocenę przez innych. Wola boga? Jakiego boga? " Moja obawa - Bšd a klękne"
"Ani słowa ze strony ludzi i ja to odgadłem
Mnóstwo słów o Tobie:
Mówione, pisane, czytane i tak sie nie dowiem
Bo tajemnica owiane jest to:
Dobro czy zło
Białe lekkie babie lato...
Czarne lepkie babie lato...
Białe lepkie babie lato...
Czarne czyste babie lato!
100 stóp nad ziemiš wycišgnięta ma dłoń
Będę mówić - dawno wyrzygałem knebel
I mój głos, i moja Wieża Babel
Ja urzšdzę post, otworze drzwi od klatki
Ja spojrzę na Ciebie, ja moimi oczyma
Ja spojrzę na Ciebie nie oczami mojej matki
I zobaczę co... A może tam nic nie ma?
A może kto powie - to legenda..."
|
|
|
mamy podobne muzyczne gusta.
"Po prostu chodzi o to że dobro i zło nie istnieje"
NO WŁANIE OTO CHODZI! ;-)
Bóg - nie w sensie osoby a w sensie energii która ten wiat i wszechwiat stworzyła. Pewien kosmiczny porzšdek wiata i wszechwiata.
Dobro i zło, zasady moralne to sztuczny twór.
A co do hitlera, podobno go popierasz?
Mnie ciekawi jako obiekt służšcy do (para-)psychologicznego poznania człowieka. Nic więcej.
|
|
|
Co do hilera, nie popieram go, lecz go nie osšdzam, był człowiekiem i mi to wystarcza, nawet był WIELKIM człowiekiem, z nikogo przeistoczył się w wodza który chciał zrealizować swojš wizję. Może on wiedział o planie żydów i stšd jego obsesja? Lecz niestety nie założył tego że inni nie wiedzš, nie jest to dla nich ważne, że niektórzy wolš ładne kłamstwo od brutalnej prawdy.
"Po prostu życie pienišdz jest górš
po prostu życie, które jest bzdurš"
"Tu nie ma nic za darmo
włšcznie z karmš"
|
|
|
ja również go nie osšdzam, bo czego on mógł dowiadczyć w dzieciństwie i młodym życiu od ludzi?, (podobnie mylę o innych zbrodniarzach, m.in o kolejnej mojej fascynacji - Stalinie).
Zwykli, normalni ludzie potrafiš zrobić z dobrego człowieka potwora
Pewnie się w tym ze mnš nie zgodzisz ale dla mnie najgorszym złem sš włanie ci zwykli, normalni, słuszni, swoiscy ludzie.
To oni tworzš krzywdę, poczucie że jest się wyobcowanym.
Czy my zadalimy sobie trud by sprawdzić to czego doznali od ludzi ci najwięksi zbrodniarze, to jakie mieli dzieciństwo, młodoć i życie?
Co sprawia że człowiek staje się bezwzględny? Bezwzględnoć!
A czy ten system nie jest bezwzględny?
Czy ludzie nie sš bezwzględni?
Czy ten system nie jest niczym innym jak naukš bezwzględnoci?
Wszystko zależy od progu wrażliwoci danej osoby i od tego czy po doznanej krzywdzie będzie potrafiła dojć do władzy i zemcić się na tych którzy jš skrzywdzili. Hitler potrafił. Ilu jeszcze hitlerów wyprodukuje to społeczeństwo zachwycone sobš zanim się skapnš że każda bezwzględnoć, każdy ból który zadadzš innym ludziom niż oni wraca spowrotem do społeczeństwa. Czasem po długim czasie utajenia.
|
|
|
... najgorszym złem sš włanie ci zwykli, normalni, słuszni, swoiscy ludzie.
To oni tworzš krzywdę, poczucie że jest się wyobcowanym."
Dokładnie, im kto jest "lepszym" człowiekiem, tym gorszym się stanie przez otoczenie.
A Stalin też był ciekawym człowiekiem, lecz jego obsesja była gorsza, on nie umiał zaufać nikomu i wszędzie wokół siebie węszył spisek.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |