Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Huragan w babilonie! (nowym jorku)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27

Nowy Jork obawia się silnego huraganu Nowojorczycy przygotowujš się na nadejœcie silnego huraganu, co w tym sezonie może być tak realne jak nigdy wczeœniej. Poniżej scenariusze... PEŁNY ARTYKUŁ Nowojorczycy przygotowujš się na nadejœcie huraganu, co w tegorocznym sezonie może być tak realne jak nigdy wczeœniej. Meteorolodzy z amerykańskiego National Weather Service prognozujš, że jeœli jakikolwiek huragan dotrze znad Atlantyku do Nowego Jorku to może on mieć drugš kategorię w 5-stopniowej skali siły tego typu zjawisk. Oznacza to wiatr wiejšcy ze stałš prędkoœciš od 154 do 177 km/h. Fale rozbijajšce się o wybrzeża miasta miałyby wówczas wysokoœć nawet 2,5 metra, co oznaczałoby zalanie niżej położonych częœci miasta, niewykluczone, że także samego Manhattanu. GroŸba takiego zdarzenia jest jak najbardziej realna, gdyż Atlantyk w tym sezonie jest wyjštkowo ciepły, zwłaszcza u wschodniego wybrzeża USA. Dzięki ciepłym wodom w lecie mogłoby się rodzić więcej niż zwykle cyklonów tropikalnych, które w sprzyjajšcych warunkach przeistaczałyby się w huragany. Nowojorczycy obawiajš się powtórki z 1985 roku, kiedy to huragan Gloria nawiedzajšc metropolię dokonał spustoszeń na kwotę aż 900 milionów dolarów. Gloria była huraganem pierwszej kategorii, a mimo to zniszczenia były tak poważne. Meteorolodzy nie chcę nawet myœleć o tym co mogłoby się stać przy huraganie wyższej niż pierwszej kategorii. Największym zagrożeniem stałyby się wówczas drapacze chmur, gdzie na 30-50 piętrach wiatr wybijałby szyby i pustoszył wnętrza budynków. W tak wielkim mieœcie jakim jest Nowy Jork huragan to zagrożenie z którym trudno byłoby walczyć. Sceny z całš pewnoœciš przypominałyby słynny film "Pojutrze", gdzie ulicami Manhattanu przedzierały się gigantyczne fale. Straty okazałyby się wielokrotnie większe niż w Nowym Orleanie podczas Katriny. Lada tydzień może powtórzyć się sytuacja z 1938 roku, gdy amerykańska Nowa Anglia została nawiedzona przez potężny huragan nazwany "The Long Island Express". Przyniósł on wiatr o stałej sile 195 km/h, w porywach do 294 km/h. Fale wdzierajšce się w głšb lšdu zniszczyły tysišce domów, wiele miast pozbawionych zostało pršdu, a w wyniku uderzenia huraganu œmierć poniosło 600 osób. Dotychczas pojawienie się silnych tropikalnych huraganów w tym regionie odnotowywano œrednio raz na 50 lat, ale z biegiem czasu zjawiska te stawały się coraz częstsze i silniejsze. Powrót tego schematu to ostatni dzwonek dla mieszkańców stanów Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire i Maine, którzy wcišż nie sš nawet w najmniejszym stopniu przygotowani na tak niewiarygodnie silne zjawiska. ródło: Twoja Pogoda. (Dodane: 23.05 / 01:33) www.twojapogoda.pl

Brawo !!!

Brawo??? Greg???? Mam nadzieje ze nie cieszysz sie z tego, ze USA grozi huragan...

ja się ciesze i to bardzo!

a masz dzieci ?

no mam :))) 1000000000 w afryce .. i co /? ktoœ się nimi przejmuje ??? pier////lić usa

Nie masz ćwoku . Gdybys mial to wystarczy jedno spojrzenie na bajtla. Pomysl ze w USA tez zyja takie "Bogu ducha winne" maluchy . Jesli to do ciebie nie trafia to jestes rowny tym ktorzy tatuowali dzieci w obozach , istniejacych tylko w jednym celu..... Dluga droga jeszcze przed toba

cytat" Atlantyk w tym sezonie jest wyjštkowo ciepły, zwłaszcza u wschodniego wybrzeża USA" hmm.. nie wiedzialem ze zachodnie wybrzeze USA ma tez stycznosc z Atlantykiem :D jednakze ciekawy art

nie ma bogu ducha winnych ludzi, a pozatym jest reinkarnacja. Myœlenie strachliwe, które reprezentujesz antyrobocie od lat wstrzymuje zmiany, ja wychodzę z założenia że kto jest wart ocalenia tego Bóg ocali, nad tym opatrznoœć trzymać będzie piecze, œmierć jest i tak najmniej bolesnym epizodem w życiu, a po œmierci sš kolejne życia może ciekawsze, oczywiœcie się ze mnš niezgodzisz, bo poprostu nadajemy na innych falach, ale to nie znaczy że ja się mylę, pamiętaj, no chyba że uważasz że wiesz wszystko i twoje rozumowanie jest właœciwe...

Scoop a jak bym napisał że: "bałtyk jest w tym roku wyjštkowo ciepły szczególnie przy północnym wybrzeżu Polski" to też byœ myœlał że miałem na myœli że bałtyk ma stycznoœć z wschode, zachodem czy południem polski?? Podmiotem w zdaniu: "Atlantyk w tym sezonie jest wyjštkowo ciepły, zwłaszcza u wschodniego wybrzeża USA" jest atlantyk, a ten ma oprócz stycznoœci z wschodnim wybrzeżem USA ma stycznoœć z Europš, Afrykš, Amerykš Północnš i Amerykš Południowš oraz Antarktydš, więc raczej Ty jesteœ œmieszny a nie autor artykółu i nie umiesz czytać ze zrozumieniem, jesteœ wtórnym analfabetš? AtiUS, piszesz że nie ma niewinnych ludzi, a jest reinkarnacja. WeŸ ty chłopie pomyœl, czy nowo narodzone dziecko jest czegoœ winne? Czy ma jakieœ zło na sumieniu? Co myœlisz że bozia uratuje dzidziusie a resztę zaleje wodš? Jesteœ bezmuzgiem, kórva jak można życzyć komuœ œmierci? Oczywiœcie możesz się ze mnš nie zgodzić, ale to nie znaczy że ja się mylę, chyb że uważasz że wiesz wszystko i twoje rozumowanie jest właœciwe.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

"czy nowo narodzone dziecko jest czegoœ winne?" Jest. Choćby swojej karmy, a jeœli nie to... Winne tego że się narodziło. "Co myœlisz że bozia uratuje dzidziusie a resztę zaleje wodš?" Jeœli będzie potrzebne dla tworzenia czegoœ nowego po zagładzie to sšdzę że tak "Jesteœ bezmuzgiem" Emocje, emocje, emocje... Co ty wogóle możesz o mnie wiedzieć? "kórva jak można życzyć komuœ œmierci?" a mam ci przypomnieć co kiedyœ mi napisałeœ i z czym się pozornie nie zgodziłem zanim usunšłeœ temat? "Oczywiœcie możesz się ze mnš nie zgodzić, ale to nie znaczy że ja się mylę, chyb że uważasz że wiesz wszystko i twoje rozumowanie jest właœciwe." oczywiœcie. Możesz mnie obrażać i przeklinać ale to nie zmieni mojego zdania :-P. Z jednym ale, miałem cię za bardziej otwartego człeka i wogóle :-P No ale każdy dzień nauka, każdy... nowa lekcja... itd itp

""czy nowo narodzone dziecko jest czegoœ winne?" Jest. Choćby swojej karmy, a jeœli nie to... Winne tego że się narodziło." - no weŸ to przeczytaj i powiedz, czy ty jesteœ normalny? Rozumiem że można nielubieć tego co reprezentuje USA i życzy㠟le temu państwu, ale klęski żywiołowe uderzajš w zwykłych ludzi, a ci któych tak nienawidzisz będš bezpiecznie siedzieć gdzieœ daleko, ucierpiš tylko niewinnni. A po zdaniu w którym jest "jesteœ bezmuzgiem" jest pytajnik więc to nie emocje i nie stwierdzenie, no ale cel osišgnięty: "uderz w stół a nożyce się odezwš".

Cieszę się że mówisz że nie jestem normalny, kamień spadł mi z serca, "normalnymi" zwykle okreœlajš się ludzie nudni i nie majšcy nic do powiedzenia, którzy sš właœnie bezmózgowcami robišcymi to co jest ogólnie uważane za słuszne, to że ty nie wierzysz w reinkarnacje i uważasz samo życie fizyczne jako cel sam w sobie a œmierć czyjškolwiek jako tragedie nie oznacza że ja muszę tak myœleć. "no ale cel osišgnięty: "uderz w stół a nożyce się odezwš"." - no ale w tym wypadku użyłeœ tego bez sensu, bo przecież wypowiedŸ była kierowana do mnie, po zdaniu bezmuzgiem nie ma znaku zapytania, on jest po pytaniu "jak można komuœ życzy㠜mierci". Bulwersujesz się,bo mam inny kontrowersyjny poglšd, czujesz że będziesz miał poparcie ze strony innych użyszkodników forum i dodatkowo bardzo chciałbyœ mieć powód użyć swoich a-flag na forum haha. Ja poprostu nie uważam że œmierć jest czymœ złym, wręcz przeciwnie, jest oszczędzeniem tego całego bajzlu, kłamstwa i paranoi, jest raczej nagrodš niż karš. No ale cóż, ty wierzysz w demokracje chyba? więc masz demokracje, twój poglšd ma większoœć inaczej byœ nie skakał tak wysoko no nie? Aha tylko pamiętaj o znakach zapytania hehe.

Nie mówię i nie piszę że nie jesteœ normalny, tam znowu był znak zapytania, czy ty też jesteœ wtórnym analfabetš? Dla mnie moje życie jest bez znaczenia, równie dobrze mogę umrzeć zaraz po tym jak to napiszę, dla mnie to mogę się nawet nie narodzić, ale myœlę tak tylko w stosunku do WŁASNEGO ŻYCIA, każde inne życie jest dla mnie neitykalnym cudem, nie potrafię nawet zbić muchy, wolę jš gonić przez 5 minut i wygonić a nie zabić bo to ona powinna decydować o własnym zyciu. Ty chciałbyœ czyjejœ œmierci, jesteœ taki sam jak ci których tak nienawidzisz, chcesz decydować za innych. Różnica jest taka że ty byœ chciał a oni naprawdę decydujš za miliony ludzi. Czytaj ze zrozumieniem, a jak nie rozumiesz to lepiej zadaj pytanie, bo ja cię rozumiem i zgadzam się z większoœciš tego co piszesz, lecz ty przesycasz to żšdzš decydowania za innych, co tam miliony ludzi na wschodnim wybrzeżu USA, hahaha niech ginš, a USA niech upadnie. Hitler też był dobrym chłopakiem, chciał coœ zmienić, no i mu się udało, ja marzę żeby tobie się nie udało.

twoje wypowiedzi sš nacechowane negatywnymi emocjami w moim kierunku i starasz się mnie obrazić, chyba ci się to nie udało. analfabetš może i jestem w pewnym sensie, bo czytam i nie rozumiem jedynie słusznych myœli i poglšdów. Nadal mimo chęci. "każde inne życie jest dla mnie neitykalnym cudem, nie potrafię nawet zbić muchy, wolę jš gonić przez 5 minut i wygonić a nie zabić bo to ona powinna decydować o własnym zyciu." jak ty szybko zmieniasz zdanie, naprawdę nie pamiętasz co pisałeœ tak niedawno? " lecz ty przesycasz to żšdzš decydowania za innych, co tam miliony ludzi na wschodnim wybrzeżu USA, hahaha niech ginš, a USA niech upadnie. Hitler też był dobrym chłopakiem, chciał coœ zmienić, no i mu się udało, ja marzę żeby tobie się nie udało." Nie. ;-) Wiesz że te miliony ludzi na wschodnim wybrzeżu USA to ludzie nieszczęœliwi którzy te nowe narodzone dzieci unieszczęœliwiš jeszcze bardziej? Ale co tam, po co mam cię przekonywać, szanuje oczywiœcie twoje poglšdy, choć się z nimi nie zgadzam. Pozatym czy ja powiedziałem że zamierzam własnoręcznie ich zabić? ha? Chyba tak nie mówiłem, przeczytaj uważnie, ale jeœli taka jest wola Boga, i konsekwencja ZŁEGO POSTĘPOWANIA CZŁOWIEKA WOBEC NATURY to w pełni tš decyzję popieram. Stary, wysyłasz pretensje pod zły adres, nie jestem Bogiem! Co do decydowania za innych, narazie to inni decydujš o moich losach (twoich również) i z tych młodych amerykanów wyroœnie wiele takich którzy jeszcze o naszej przyszłoœci negatywnie zadecydujš chyba że się powstrzyma machinę kapitalizmu itp. Ale po co ja mam ci to tłumaczyć, skoro ty zamiast pomyœleć kierujesz się tylko emocjami i wysyłasz ku mnie różne słowa w stylu anal-fabetyzm :-P czy też bezmuzg. Hehe. Ale oczywiœcie masz prawo do swojego zdania, bo jest demo-kracja. Tylko przypomnij sobie co wczeœniej pisałeœ.

Ja pamiętam dużo z tego co pisałem wczeœniej, ale rozmawiajšc z innymi ludŸmi trzeba używać innych argumentów, niestety zdaje sobie sprawę z tego że jestem przez to niezrozumiany. Po prostu chodzi o to że dobro i zło nie istnieje. To nasz wymysł tak samo jak czas i prawda. A ludzie żyjšc robiš rzeczy skrajnie "dobre" i "złe" co wpływa potem na ich ocenę przez innych. Wola boga? Jakiego boga? " Moja obawa - BšdŸ a klękne" "Ani słowa ze strony ludzi i ja to odgadłem Mnóstwo słów o Tobie: Mówione, pisane, czytane i tak sie nie dowiem Bo tajemnica owiane jest to: Dobro czy zło Białe lekkie babie lato... Czarne lepkie babie lato... Białe lepkie babie lato... Czarne czyste babie lato! 100 stóp nad ziemiš wycišgnięta ma dłoń Będę mówić - dawno wyrzygałem knebel I mój głos, i moja Wieża Babel Ja urzšdzę post, otworze drzwi od klatki Ja spojrzę na Ciebie, ja moimi oczyma Ja spojrzę na Ciebie nie oczami mojej matki I zobaczę coœ... A może tam nic nie ma? A może ktoœ powie - to legenda..."

mamy podobne muzyczne gusta. "Po prostu chodzi o to że dobro i zło nie istnieje" NO WŁAŒNIE OTO CHODZI! ;-) Bóg - nie w sensie osoby a w sensie energii która ten œwiat i wszechœwiat stworzyła. Pewien kosmiczny porzšdek œwiata i wszechœwiata. Dobro i zło, zasady moralne to sztuczny twór. A co do hitlera, podobno go popierasz? Mnie ciekawi jako obiekt służšcy do (para-)psychologicznego poznania człowieka. Nic więcej.

Co do hilera, nie popieram go, lecz go nie osšdzam, był człowiekiem i mi to wystarcza, nawet był WIELKIM człowiekiem, z nikogo przeistoczył się w wodza który chciał zrealizować swojš wizję. Może on wiedział o planie żydów i stšd jego obsesja? Lecz niestety nie założył tego że inni nie wiedzš, nie jest to dla nich ważne, że niektórzy wolš ładne kłamstwo od brutalnej prawdy. "Po prostu życie pienišdz jest górš po prostu życie, które jest bzdurš" "Tu nie ma nic za darmo włšcznie z karmš"

ja również go nie osšdzam, bo czego on mógł doœwiadczyć w dzieciństwie i młodym życiu od ludzi?, (podobnie myœlę o innych zbrodniarzach, m.in o kolejnej mojej fascynacji - Stalinie). Zwykli, normalni ludzie potrafiš zrobić z dobrego człowieka potwora Pewnie się w tym ze mnš nie zgodzisz ale dla mnie najgorszym złem sš właœnie ci zwykli, normalni, słuszni, swoiscy ludzie. To oni tworzš krzywdę, poczucie że jest się wyobcowanym. Czy my zadaliœmy sobie trud by sprawdzić to czego doznali od ludzi ci najwięksi zbrodniarze, to jakie mieli dzieciństwo, młodoœć i życie? Co sprawia że człowiek staje się bezwzględny? Bezwzględnoœć! A czy ten system nie jest bezwzględny? Czy ludzie nie sš bezwzględni? Czy ten system nie jest niczym innym jak naukš bezwzględnoœci? Wszystko zależy od progu wrażliwoœci danej osoby i od tego czy po doznanej krzywdzie będzie potrafiła dojœć do władzy i zemœcić się na tych którzy jš skrzywdzili. Hitler potrafił. Ilu jeszcze hitlerów wyprodukuje to społeczeństwo zachwycone sobš zanim się skapnš że każda bezwzględnoœć, każdy ból który zadadzš innym ludziom niż oni wraca spowrotem do społeczeństwa. Czasem po długim czasie utajenia.

... najgorszym złem sš właœnie ci zwykli, normalni, słuszni, swoiscy ludzie. To oni tworzš krzywdę, poczucie że jest się wyobcowanym." Dokładnie, im ktoœ jest "lepszym" człowiekiem, tym gorszym się stanie przez otoczenie. A Stalin też był ciekawym człowiekiem, lecz jego obsesja była gorsza, on nie umiał zaufać nikomu i wszędzie wokół siebie węszył spisek.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.