| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Bardzo wazne - UFO | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 56 |
|
Odkryta natura UFO
Justyna Kowalska - wczoraj o 22:52
Osoby, ktore widzialy latajace spodki nie konfabulowaly ani nie mialy zludzen. W rzeczywistosci widzialy jednak nie UFO a naturalne zjawisko atmosferyczne - swiecace plazmy gazowe przemieszczajace sie za pomoca wiatru.
W raporcie sporzšdzoym na zlecenie Ministerstwa Obrony naukowcy całkowicie obalili teorię jakoby widziane przez wiele osób obiekty były rzeczywicie pozaziemskimi statkami kosmicznymi. Opisali natomiast zjawisko wyładowań elektrycznych tworzšcych wiecšce plazmy gazowe, które następnie w postaci różnokształtnych (często kulistych lub dyskowatych) obiektów przemieszczajš się w atmosferze.
- Wbrew oczekiwaniom - lub lękom - niektórych osób, udało się wyjanić to zjawisko w spoób całkowicie naturalny - podkrela jeden z urzędników ministerstwa. Trudno jednak stwierdzić czy brytyjscy naukowcy przekonajš pasjonatów UFO.
http://newsroom.gery.pl/notka,9320.html?rss
|
|
|
hehe, cóż zawsze wiedziałem że UFO to iluzja, jakkolwiek to można tłumaczyć, dla mnie UFO to wymysł XX wieku, który tylko miesza ludziom w głowach.
|
|
|
dla mnie istnienie UFO jest oczywiste
Goka i mylisz, że te bzdury, które napisała sš "bardzo ważne"?
|
|
|
Masz tu "genialna" Gosiu co na ten temat:
Brytyjscy naukowcy wyjanili tajemnicę UFO! - ta wiadomoć zelektryzowała naszych czytelników. Okazało się, że wszystkiemu winna jest bulwarowa gazeta Sunday Times.
Gazety starajš się w wydaniach weekendowych opublikować tekst, który będzie hitem w innych mediach. Tak się stało tym razem, ale wydaje się, że przekroczono granicę absurdu. Dlaczego? Najpierw przytoczmy cały tekst zacytowany przez onet.pl
Naukowcy rozwišzali tajemnicę UFO
Naukowcy z Wielkiej Brytanii rozwišzali tajemnicę UFO. Z opracowanego przez nich raportu wynika, iż większoć osób, które twierdzš, że widziały latajšce spodki, padło ofiarš fenomenu atmosferycznego - informuje "The Sunday Times".
Gazeta pisze, że naukowcy odkryli, że wyładowania elektryczne tworzš wiecšce plazmy gazowe. Pršdy powietrza nadajš im z kolei różne kształty i sprawiajš, że przesuwajš się one po niebie z ogromnš szybkociš.
Raport naukowców podkrela, że osoby, które twierdzš, że widziały UFO, nie miały przywidzeń. Pole elektromagnetyczne może bowiem oddziaływać na płaty skroniowe mózgu.
Twórcy raportu sš przekonani, że ich odkrycie może zostać wykorzystane w wojskowoci. Ich zdaniem, nad takš broniš pracujš już Rosjanie.
Od redakcji
Sprawa zwišzana z UFO jest wbrew pozorom jasna: jeli choć w jednym przypadku uda się udowodnić fakt istnienia obiektu UFO, to w zasadzie sprawa powinna być zamknięta. Naszym zdaniem udało się to wiele razy, a ostatnim przypadkiem nie budzšcym naszych wštpliwoci jest wydarzenie z 8 stycznia z miejscowoci ZDANY. Tytuł „naukowcy rozwišzali tajemnicę UFO” może być jedynie smutnym żartem, gdyż – jak to w przypadku brukowych gazet – jest teza majšca się nijak do faktów. Plazmy gazowe... w zasadzie gdyby był to 1 kwietnia, to potraktowalibymy za żart.
Tak się akurat składa, że w ub. weekend po raz pierwszy ruszylimy w Polskę naszym ruchomym laboratorium (w potężnym samochodzie zamienionym na Bazę Badawczš – na pewno usłyszycie o nim wkrótce!) i naszym pierwszym punktem były Zdany. Materiał zebrany na miejscu zostanie przedstawiony w programie w TOK FM w sobotę 14 maja o godzinie 18.00
Okazało się, że pojawiły się zupełnie nowe elementy tej historii. Tym razem było więcej czasu na rozmowy ze wiadkiem tego wydarzenia. Mielicie wštpliwoci, czy to wydarzenie miało naprawdę miejsce? Zapomnijcie o nich! „ZDANY – to się zdarzyło naprawdę!” – ta audycja przejdzie do historii stacji TOK FM. Wybaczcie, że wszystko dzieje się z małym opónieniem, ale uruchomienie tego laboratorium pochłonęło 99% naszego czasu i rodków. Powoli wracamy do projektów, stron i prowadzonych przez nas spraw.
Brytyjski brukowiec sprowadził zjawisko UFO do... plazmy
Burza wokół UFO!
http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=680
[%sig%] |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Niezidentyfikowane Obiekty Latajace byly i pewnie sa. Pisalam juz swoj poglad na ten temat. Naukowcom brytyjskim chodzi o swietlne zjawiska na niebie, a nie o zelazo.
|
|
|
Ja nie wierzylem w ufo, ale jak zobaczylem zdjecie zrobione moim wlasnym aparatem i do tego jeszcze nad domem to uwierzylem... dwa talerze, widac bylo jak swiatlo sie odbijalo ...
|
|
|
Masz to zdjęcie?
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
W serwisie Nautilius sš bardzo ciekawe zdjęcia wykonane w Szczecinie w styczniu (łatwo znaleć).
Wcale nie mówię, że na nich jest UFO. Zjawisko to można opisać na trzy sposoby:
1. Naturalny fenomen pogodowy - przykład z brytyjskiej prasy (mało prawdopodbne).
2. Zjawisko zwišzane z dzirurš ozonowš oraz rozbłyskiem słońca. Sšdzę, że mogła to być pewna odmiana zorzy. Naładowane czšstki rozepchnęły chmury.
3. Tunel podprzestrzenny. Zjawisko trwało 7-8 minut. Nie wiemy jak takie co wyglšda, ale nie wiemy też wielu innych rzeczy. To wytłumaczenie jest najmniej prawdopodobne.
Osobicie uważam, że obcy byli tu dawno temu na pewno. Czy obecnie nas odwiedzajš tego nie da się w żaden sposób potwierdzić. Należy jednak pamiętać o tym jakie zabawki zostawili niemcy po II wojnie wiatowej. Częć tego zabrali amerykanie a resztę rosjanie. Przez ostatnie 50 lat napewno co z tym robili. Tu pojawia się teoria spisku, choć jest bardzo nacišgana. Tak naprawdę to wcale nie trzeba się wiele namęczyć aby jaki fakt ukryć. Plotki powstajš same i sš bardzo skuteczne, do tego dochodzš brukowce, które podważajš nawet najbardziej autentyczne zdarzenia. Więc nawet, gdyby częć z nas przeżyła bliskie spotkanie 3 stopnia, to kto by w to uwierzył? Zawsze na poczštku postaje pewne zamieszanie (Tesla, Roswell) następnie pojawiajš się pewni oficjele, którzy zbierajš zeznania i na tym się kończy. Jeli jaka gazeta się tym zainteresuje to nawet dobrze. Większoć i tak nie uwierzy. Celowo dla przykładu podałem Tesle, ponieważ jego wynalazki znikły w podobny sposób. Roswell jest tylko przykładem celowego zamieszania, nawet jeli był to tylko balon.
Dzi prawie każdy ma aparat fotograficzny, wielu ma kamery cyfrowe. Powinnimy więc mieć mnóstwo zdjęć i filmów. Niestety iloć materiałów jest na tym samym poziomie, co może sugerować, że sš to niestety celowe próby wprowadzenia ludzi w błšd, a UFO jak nie było, tak nie ma.
Nie jestem sceptykiem, ale to nad czym niektórzy się zachwycajš (np tajemnicza mgła - dym papierosowy, czy zdjęcia ze wietlistymi liniami - zdjęcie z ręki bez flesza w słabym owietleniu) upewnia mnie tylko w przekonaniu, że bardzo bymy chcieli być wiadkami niezwykłych rzeczy. Nie ma takich, więc zajmujemy się pierdołami lub preprarowaniem takich materiałów.
Jeli znajdziecie gdzie materiał, który wydaje się prawdopodobny zapodajcie go tutaj. Postaramy sami ocenić prawdziwoć "tego" dowodu.
Pozdrawiam
|
|
|
taaak,poniewaz wszyscy widzacy maja wmowiona przez tzw instytuty "naukowe"
schizofrenie...i zludzenia optyczne..i kule gazowe...i wiekszosc ludzi ma myslec tak jak to mowia przedstawiciele nauki co sa superspecami i zarazem imbecylami od rzeczy niewyjasnionych
|
|
|
.... złota racja ....
Okrelenie imbecyl najbardziej mi się podoba, chociaż zwykłem o nich mówić jajogłowi. Gdyby skubańcy wzieli się do roboty, to byłby jakie efekty, a tak problem z głowy nic nie trzeba badać, bo to zjawisko naturalne. A reszta ludzi dla nich to głopole ze zwidami.....
... a pamiętacie, że 300 lat rozwoju cywilizacyjnego zatrzymał kociół.....
|
|
|
Gosiu! Chcę Ci pogratulować! Już z lękiem otwierałem ten wštek żeby przecytać "UFO to wymysl i manipulacja haarpa" a tu masz! Gratuluję! Trzymaj tak dalej :-)
Też nie wierzę w UFO i paradokslanie to forum mnie przekonało do tego, że to zjawisko jest wymylone.
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Brytyjscy naukowcy nie wyjasniaja, skad powstaja takie swietlne plamy na niebie. Wyjasniaja tylko, ze nie jest to UFO. Moze nie moga wyjasnic, ze jest to HAARP ???
|
|
|
Brat a w co ty wierzysz?
ale oprócz niejakiego paxa
p.s.
ja kiedys byłem do UFO nastawiony sceptycznie, ale to włanie to forum ostatecznie przekonało mnie, że ono istnieje. to forum i tacy ignoranci jak, m.in. ty
|
|
|
UFO raczej nie jest kwestia wiary
natomiast kwestia niewiedzy jest czy grawioloty te należš wyłšcznie do ludzi ..czy tez nie...
pojazdy ''wietlne takie jak w meksyku przed wybuchem wulkanu raczej nie należa do ludzi
należy wyodrebnic ''gatunki '' dobrych i ''złych '' misji tzw ufo ....
a ponieważ nie ma dobrej i złej policji , wiele z tych obiektów należy za pewne do ludzi , nieliczne za do ...kogo innego
Pozdro
|
|
|
dariusz gdzies powinienem miec to zdjecie... jak poszukam to ci puszcze na maila :)
|
|
|
Dziękuję z góry.
A może by tak wrzucić je w tym temacie?
Jak nie umiesz, to sam to zrobię.
A do Nautilusa wysyłałe?
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 56 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |