| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy leczyć adhd/add lekami? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 45 |
|
Tę chorobę miał Albert Einstein, Hans Chrystian Andersen, Cher, Winston Churchil, Salvador Dali, Walt Disney, Kirk Douglas, Madonna, Tomas Edison, Dustin Hofman, Michael Jordan, John F. Kennedy, John Lennon, Pablo Picasso, Muhammad Anwar-Sadat (prezydent Egiptu, laureat Pokojowej Nagrody Nobla), Steven Spilberg, Sylwester Stallone, Alberto Tomba (wielki mistrz narciarstwa alpejskiego), Werner von Braun (wybitny konstruktor rakiet od V1 do rakiety Saturn), Orville i Wilber Wright (konstruktorzy pierwszego samolotu).
Choroba jest znana lekarzom od 150 lat, choć kiedy się nazywała po swojemu. Czy majšc dziecko z adhd/add podawałybycie jako matki, czy podawalibycie jako ojcowie leki, czy znosilibycie problemy dziecka w szkole bez potrzeby podawania lekarstw?
|
|
|
Dodam, że choruje na niš coraz więcej dzieci, co jest być może spowodowane wzmożonym kontaktem matek z różnymi chemikaliami. Choroba się objawia nadaktywnociš psychoruchowš, odpływaniem w mylach, mówieniem bez zastanowienia i w oderwaniu od kontekstu, stšd problemy z naukš w trybie szkolnym.
|
|
|
ADHD/ADD TO OGÓLNIE NADAKTYWNOĆ PSCHO-RUCHOWA I PROBLEMY Z DZIECKIEM W SZKOLE.
|
|
|
20% dzieci rodzi się z adhd/add (być może wpływ chemikaliów) i nazywa się te dzieci czasem DZIEĆMI INDYGO z powodu umiejętnoci jasnowidzenia, czytania w mylach innych ludzi i stawiania szkoły do góry nogami z powodu ich nadaktywnoci psycho-ruchowej oraz marzycielstwa.
|
|
|
"Choroba się objawia nadaktywnociš psychoruchowš, odpływaniem w mylach, mówieniem bez zastanowienia i w oderwaniu od kontekstu" - to przecież idealnie pasuje do Goki.
Lekarstw nie bierze, a jako sobie radzi :)
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Nie widziałem żeby Gosia wyprawiała jakie nieokrelone ruchy.
[%sig%]
|
|
|
No, ona sama nie wykonuje tych ruchów - to HAARP niš steruje.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Jeli patrzeć na to z perspektywy czaso-przestrzeni, to ciekawe, jak wyglšda to sterowanie ;)
|
|
|
"ADHD/ADD TO OGÓLNIE NADAKTYWNOĆ PSCHO-RUCHOWA I PROBLEMY Z DZIECKIEM W SZKOLE."
Ja mam dopiero 55 lat [a nie 150] i nie pamietam, zeby dzieci w szkole na cos takiego chorowaly. W podstawowej szkole bylo nas 47 w klasie i nie byl nikt na taka chorobe chory. Zbyt ruchliwy uczen dostawal piornikiem po lapach i uspakajal sie natychmiast.
150 lat temu malo bylo szkol w Polsce i nie tylko, wiec moze problem byl malo zauwazalny, ale na szczescie naukowcy czuwali i wszytko nam dzisiaj przekazuja !!!
Jestem pewna, ze HAARP pomaga naukowcom w odkrywaniu tych dawnych zdarzen i prawd !!!
|
|
|
szkoła jest poprostu niedostosowana do dzieci, każde zdrowe dziecko ma adhd, a że takich zdrowych dzieci jest coraz mniej bo sš karmione psychotropami albo dla uciszenia ich natury kupuje się im komputer i robi się z nich przyszłych pantoflarzy.
Kapitalizm niszczy człowieka od zarania do staroci.
Gdy kapitalici opanujš technikę przebywania na słońcu to już po nas,nawet słońce wtedy zganie.
|
|
|
"W Polsce wzrasta liczba zachorowań na winkę..." :-)
"Odsetek dzieci w wieku szkolnym uznawanych za chore na ADHD wzrósł w ostatnich dziesięciu latach w USA z 3 - 7% do 15 - 20%. Najbardziej wymowne sš dane dotyczšce sprzedaży leków na ADHD - w cišgu dekady wzrosła ona aż siedmiokrotnie! Problemem jest to, że - jak mówi dr Julian Haber - w USA ADHD jest rozpoznawane i leczone lekami nawet pięciokrotnie częciej niż powinno być... "
"W 80 proc. wypadków zespół nadpobudliwoci ma podłoże genetyczne. Za jego rozwój odpowiada prawdopodobnie łšczne działanie co najmniej kilku genów, dlatego trudno jest opracować test wykrywajšcy predyspozycje do ADHD i stšd liczne pomyłki w diagnostyce. Objawy schorzenia często występujš u rodziców chorych dzieci, co utrudnia rozpoznanie i terapię. - Rodzice czujš się bezsilni, dlatego 90 proc.przyznaje się do stosowania przemocy fizycznej wobec dziecka z ADHD - mówi dr Wolańczyk."
"Jednoczenie uznano, że posiadane informacje nie pozwalajš również na odrzucenie hipotezy o wpływie thimerosalu na zaburzenia jak autyzm, ADHD, czy opónienia w rozwoju mowy. Członkowie komitetu uznali, że usunięcie thimerosalu ze szczepionek będzie rozsšdnym krokiem na drodze do ochrony dzieci przed wpływem zwišzków rtęci..."
|
|
|
Wszyscy ludzie nadwrażliwi mieli ADHD to nic nie normalnego, nienormalne by było gdyby nie mieli. Móżg musi przeciez odreagować.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Co to znaczy odreagować?
Spokój ma być!
Psychotropy im dać!
[%sig%]
|
|
|
Hehe, prawda, że sparodiować nowego ministra edukacji to można w trzech zdaniach?
|
|
|
Jako sš nauczyciele, którzy potrafiš tak prowadzić lekcję, żeby zainteresować uczniów tematem.
[%sig%]
|
|
|
zainteresowac tematem dziecko z adhd (zwlaszcza w grupie,np. klasie)jest bardzo trudno,hm przepraszam moze nie tyle zainteresowac co utrzymac jego uwage. te dzieci sa madre i inteligentne a le maja ogromne trudnosci ze skupieniem sie,to tak jakby wszystko co widzisz i slyszysz pomnozyc razy...no nie wiem 100? wszystko je rozprasza,a inne dzieci w klasie maja ubaw i sie zaczyna...koszmar i dla nich i dla nauczyciela czy prowadzacego zajecia...wiem cos o tym.
|
|
|
"te dzieci sa madre i inteligentne"
a sa dzieci nieinteligentne?...kiedys nie slyszalo sie tym zespole, jest to znak czasow i histeria wywolywana w celu podkopania autorytetu nauczyciela i rodzica...kiedys wystarczyla linijka na dupe dzis trzeba kupic playstation...oczywiscie generalizuje i jakies tam dzieci moga byc chore, ale naprawde jest to minimalny odsetek...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 45 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |