Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
APOKALIPSA 2012 !!!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24

Hmm.... Ujme to tak - przeczytałęm pare ksišżek które dajš do myœlenia i przekonujš o tym ze koniec niebawem Pierwsza niedziela po Wielkanocy Zgodnie z życzeniem Pana Jezusa, œwięto Miłosierdzia Bożego ma być obchodzone w pierwszš niedzielę po Wielkanocy, co wskazuje na œcisły zwišzek pomiędzy wielkanocnš tajemnicš Odkupienia, a tym œwiętem. Liturgia tego dnia najpełniej wychwala Boga w tajemnicy Jego miłosierdzia. Œwięto Miłosierdzia ma być nie tylko dniem szczególnej czci Boga w tej tajemnicy, ale także dniem łaski dla wszystkich ludzi, a szczególnie dla grzeszników. Pan Jezus zwišzał bowiem z tym œwiętem wielkie obietnice. Największš z nich złšczył z Komuniš œwiętš, przyjętš w tym dniu - jest to obietnica "zupełnego odpuszczenia win i kar", czyli takiej łaski, jakš otrzymujemy tylko w sakramencie chrztu œwiętego. Wielkoœć tego œwięta polega także na tym, że wszyscy, nawet ci, którzy dopiero w tym dniu się nawracajš, mogš uprosić wszelkie łaski, jeœli one sš zgodne z wolš Bożš. Chcę - powiedział Pan Jezus do siostry Faustyny - aby ten obraz (...) był uroczyœcie poœwięcony w pierwszš niedzielę po Wielkanocy; ta niedziela ma by㠜więtem Miłosierdzia. (49) Pragnę, aby œwięto Miłosierdzia było ucieczkš i schronieniem dla wszystkich dusz, a szczególnie dla biednych grzeszników. W tym dniu otwarte sš wnętrznoœci miłosierdzia Mojego; wylewam całe morze łask na dusze, które się zbliżš do Ÿródła miłosierdzia Mojego. Która dusza przystšpi do spowiedzi i Komunii œwiętej, dostšpi zupełnego odpuszczenia win i kar. W dniu tym otwarte sš wszystkie upusty Boże, przez które płynš łaski; niech się nie lęka zbliżyć do Mnie żadna dusza, chociażby grzechy jej były jako szkarłat. (699) Œwięto to wyszło z wnętrznoœci miłosierdzia Mojego dla pociechy œwiata całego (1517) i jest zatwierdzone w głębokoœciach zamiłowań Moich. (420) Słowa Pana Jezusa do Œwiętej Faustyny: W Starym Zakonie wysyłałem proroków do ludu swego z gromami. Dziœ wysyłam ciebie do całej ludzkoœci z Moim miłosierdziem. Nie chcę karać zbolałej ludzkoœci, ale pragnš jš uleczyć, przytulajšc jš do Mego miłosiernego Serca. (1158) Jest to znak na czasy ostateczne, po nim nadejdzie dzień sprawiedliwy. Póki czas niech uciekajš (się) do Ÿródła miłosierdzia Mojego, niech korzystajš z krwi i wody, która dla nich wytrysła. (848) Nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, otwieram wpierw na oœcież drzwi miłosierdzia Mojego. Kto nie chce przejœć przez drzwi miłosierdzia, ten musi przejœć przez drzwi sprawiedliwoœci Mojej. (1146) Byłem u egzorcystów podczas opętan widziałem błękitnš ziemie i na niej napis 144 000 Ludzie Czy wy niczego nie widzicie ?!?!?!?!?! W sumie wiode niezłe zycie ale œwiat nie jest szczesliwy takze dobrze by było zrobic z tym porzadek i wymazać zło z ziemii oraz zrobić jš STOLICĽ wszechœwiata !!!!!!!! Uprzejmnie prosze o re fleksje i wasze wersje

Grek, moze napisz nam, co widzisz bez opetania !!!

Z opętaniem przewidziałem pare rzeczy - katastrofe Samolotu w Atenach - itp.. wiem kto którędy wyjdzie gdzie sie pojawi i co bedzie w niedalekiej przyszłosci , wszystko przez to ze moja dusza utkneła w przestrzeni astralnej a bez opetania nie mysle w ogole ot akich rzeczach pozdrawiam

To itp mnie poruszyło. Wierzę ci. [%sig%]

Ja tez Ci Greg wierze !!!

A ja się nie wypowiadam. Aczkolwiek szanuję twoje zdanie.

Czyli Ty mówisz, że owa apokalipsa to przyjœcie pana Jezusa i zrobienie porzšdku na ziemi? Trochę bardziej podnoszšce na duchu, niż straszna œmierć pod obstrzałem komety :)

Greg, ale ja Ci wierze tylko w to, co widzisz bez opetania !!!!

ale bzdety

Greg nieŸle z ciebie odkręcony koleœ ! POZDRO =D

a ja wiem , ze cosik sie stanie ! tylko nie wiem co ?

Jezus nie został nigdy ukrzyżowany, ani też nie rozmnożył nigdy chleba i ryb, ani też nie chodził nigdy po wodzie, a te teksty napisano dla naiwnego ludu, aby nim manipulować duchowo. Jedyne, co robił Jezus, to uzdrawianie i podróże w snach. Poczęty został normalnie i uprawiał seks z kobietami. Był kolejnym wcieleniem Sokratesa, a ten wcieleniem Jozuego. 70% podań sfałszowano, żeby wbić ludziom do głowy symbol ofiary i nagrody za niš, czyli zmartwychwstania i tak przez wieki ludzie się ofiarowali na krwawych wojnach jak proste owieczki.

Czytałam Apokalipsę dwa razy i miałam wrażenie, że czytam Witkacego :)

Witkacy twierdzi, że wszyscy umrzemy od braku twórczych i niezależnych wrażeń w rzeczywistoœci, która będzie produkowała produkty tylko dla zbydlęconych mas. Apokalipsa zbydlęcenia, ratunkiem ucieczka w inne wymiary :)

Kurcze blade taka inteligentna kobieta, coraz bardziej mi się podoba. Co tu zrobić? [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Już nawet maila zaczęła podawać. Chyba poczekam do 2012 roku, to sprawy same się rozwišżš. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

posluchaj glosu jego wystarczy sluchac i postrzegac sluchaj pana w swym sumieniu on pomorzre to bie powstac jesli szczerze pragniesz tego sluchaj pan w swym sumieniu on pomorze to buie powstac jesli pragniesz tego \:) \:) @)!@

to nie sš moje słowa ale z tekstem tym sie utożsamiam “Co się zaœ tyczy przyjœcia Pana naszego Jezusa Chrystusa i spotkania naszego z nim, prosimy was, bracia, abyœcie nie tak szybko dali się zbałamucić i nastraszyć, czy to przez jakieœ wyrocznie, czy przez mowę, czy przez list rzekomo przez nas pisany, jakoby już nastał dzień Pański. Niechaj was nikt w żaden sposób nie zwodzi; bo nie nastanie pierwej, zanim nie przyjdzie odstępstwo i nie objawi się człowiek niegodziwoœci, syn zatracenia” (2 Tes 2:1-3).

Uważaj, mam groŸnego tatusia;-)

A może sama jest groŸna [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.