| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Slowianie.... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
|
Od czasow Wielkiego Cesarstwa Rzymskiego Slowianie byli najlepszymi niewolnikami. Pracowici, lojalni, prosci, zdrowi. Nie bez powodu srodkowoeuropejskie plemiona nazwano Slowianami - Slavonic. Etymologia slowa slavonic siega czasow rzymskich i pochodzi z wysp brytyjskich. Ekwiwalentem angielskiego slowa "slave", zapozyczonego z jezyka wloskiego "schiavo" (wym. skiavo) w j. polskim jest "niewolnik".
|
|
|
Po 1989 roku stali się "niewolnikami" czyli"slaves"w pełni znaczenia tego słowa, służšc jak prymitywne pieski, germańsko=anglo=saxońskim interesom USA i ich głównego Reprezentanta w Europie, Niemiec , zdradziwszy szpetnie wczeniej poprzez masowe uczestnictwo w ruchu"Solidarnoci" i dolewanie do tego wybitnie wstecznego klerykalnego i zachowawczego w sensie dialektyki historii, ruchu, oliwy do ognia przez samego Papieża i wsteczny kociół katolicki , - słowiańskš Rosję poprzez odmowę dalszej budowy nowatorskiego naukowego komunizmu i uczestnictwa w umacnianiu Układu Warszawskiego.
Szczytem "zniewolonych "szczytów była działalnoć amerykańskiego szpiega Kuklińskiego w bezporednim otoczeniu Jaruzelskiego i wród generałów z dowództwa Układu Warszawskiego jak i podejrzanego milicyjnego gdańskiego Prowokatora ubeckiego Wałęsy.
Końcowym rezulatem tego solidarnociowego błędnego eksperymentu stała się całkowita degradacja gospodarki i nauki polskiej, w tym także zaprzepaszczenie jej udziału w rosyjskim programie kosmicznym, atomowym i militarnym
i wyrażny spadek znaczenia naszego kraju jako zacofanej "zniewolonej" nic nie znaczšcej ekonomicznie dobudówki i rezerwuaru taniej siły roboczej do wysokorozwiniętego germańskiego Zachodu.
|
|
|
Mój brat cioteczny wyjechał na stałe do Szwecji, zrobił tam inżyniera z informatyki i zniewolił w pracy Szwedów. Nie za bardzo go lubiš, bo zajmuje wyższe stanowisko.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
robot ma duzo racji...ja jeszcze dodam ze walesa to typowy pozyteczny idiota...chocby z tego powodu nie pozwoli sie na sakompromitanie go...
co do tego
"Po 1989 roku stali się "niewolnikami" czyli"slaves"w pełni znaczenia tego słowa, służšc jak prymitywne pieski, germańsko=anglo=saxońskim interesom USA i ich głównego Reprezentanta w Europie, Niemiec , zdradziwszy szpetnie wczeniej poprzez masowe uczestnictwo w ruchu"Solidarnoci" i dolewanie do tego wybitnie wstecznego klerykalnego i zachowawczego w sensie dialektyki historii, ruchu, oliwy do ognia przez samego Papieża i wsteczny kociół katolicki , - słowiańskš Rosję poprzez odmowę dalszej budowy nowatorskiego naukowego komunizmu i uczestnictwa w umacnianiu Układu Warszawskiego"
to tez jest prawda z jednym wyjatkime ze do rozpadu bloku wschodniego MUSIALO DOJSC, nic by nie zmienilo jesli by Polacy nie chcieli sie wylamywac...to bylo zaplanowane juz w chwili zakonczenia 2 wojny swiatowej...
|
|
|
Znalazlam taka mysl :
Wspolczesny niewolnik moze tylko zastanawiac sie patrzac na wielopietrowe biurowce, w ktorych przebywaja ludzie potezniejsi i daleko grozniejsi od regularnej armii.
A tutaj cos po angielsku :
The Police State : Turn on the red lichts
Thanks to you trust, fear and ignorance, our nation is no longer a safe haven for terrorists, killers, activists, Muslims, environmentalists, pot-heads, idealists, teachers, writers, readers or thinkers.
|
|
|
USA sš na skraju ekonomicznego kollapsu i nagłego rozpadu.Zadłużenie zagraniczne USA to 8700 miliardów USD.Jest to po prostu nieogłoszony jeszcze wszem i wobec jako jedna wielka masa upadłociowa wielki bankrut. Co po nim? Wzrost znaczenia czerwonych Chin i pseudokapitalistycznej, bo jedynie udajšcej kapitalizm, Rosji które to dwa kolosy euroazjatyckie komplementarnie się wzajemnie w naturalny, harmonijny sposób uzupełniajš - Rosja jako największy rezerwuar surowcowy w wiecie, za Chiny jako największy rezerwuar taniej wykwalifikowanej siły roboczej, wysokiej jakoci masowej produkcji przemysłowej i w niedalekiej przyszłoci(według ocen amerykańskich już poczšwszy od 2015) - największy inwestor w finansowane ze rodków prywatych i ze rodków państwowych w nowe nieznane jeszcze noniki technologii przyszłoci - prace naukowo - badawcze oraz "B+R" w skali wiatowej.Obecnie USA wydajš na B+R około 370 miliardow USD corocznie(pierwsze bezapelacyjne miejsce w wiecie w nauce i technice oraz technologii w ubiegłym roku) za w 2005 CHINY wydały na "B+R" trzy razy mniej czyli 98 miliardów USD (według "Power Purchase Parity"), a Rosja, po jej zaprogramowanym rozmiażdzeniu na poczštku lat dziewięćdziesiatych w ramach totalnego chaosu gospodarczego "pieriestrojki" i "pieriedyszki" gorbaczowowsko-jelcynowskiej,; wydała wraz z badaniami naukowo -wdrożeniowo -badawczymi wojskowymi , - jej słynnego z nieludzkiego wysiłku naukowego w drugiej połowie lat osiemdziesištych,; kompleksu militarno - przemysłowego tego kraju, tylko 42 miliardy USD w 2005 roku {blisko osiem razy mniej niż wszechpotężni Jankesi północnoamerykańscy}.
|
|
|
jeden z z wysoko postawionych chinskich generalow powiedzial "ze Chiny sa w posiadaniu broni biologicznej eksterminujacej kazdš innš rasę procz zoltej, i ze nie zawahaja sie jej uzyc jesli chinski lub bedzie potrzebowal przestrzeni zyciowej, a tylko ameryka jest dla nich wystarczajaca "...ta bron ma pomoc Chinczykom w opanowaniu amerykanskiej ziemi w niedalekiej przyszlosci gdy usa wykrwawi sie w wojnach z Iranem i Syria...
|
|
|
Nie ma co mówić Słowianie sš grupš wyjštkowš, ostatnio słyszałem o jaki odkryciach astronomicznych Polaków, możemy być potęgš opartš na biopaliwach, walczylimy na wielu frontach w słusznych sprawach. Szkoda że nasz dorobek jest zapominany przez innych. Żałuję też że mamy takich polityków którzy kłócš się między sobš i my na tym tracimy. Według mnie też niepotrzebna jest nam ta cała Unia Europejska. Kolejny twór który będzie stał nads nami z biczem i pilnował nas żebymy nie uroli za bardzo. Nie minęło dużo lat a znów dajemy się zniewolić. I to za nasza własnš zgodš. Według mnie powinnimy cały czas przeć na wschód niż na zachód. Tak samo pomysłem dobrym mogłby być utworzenie Unii z pańtwami słowiańskimi, np: Ukraina, Białoru (po wypierdoleniu Łukaszenki :-) ), Litwa, Łotwa, Chorwacja i inne. Rosje zostawiam bez komentarza. Słowianie sš jednš rodzinš i powinnimy się tego trzymać. POZDRAWIAM SŁOWIAN !!!!!
Co wy na mój pomysł ??
|
|
|
jak to powiedział Cygan (ten od "i tak powiem")
a mnie to kurwa pierdoli!
mam juz powoli doć tego życia w cywilizacji pienišdza, gówno wartych rzeczy, którymi te szare masy sie kierujš :/
już powoli odliczam, dzień za dniem, kiedy nadejdzie w końcu 2012 i ten dzień (lub jaki okres), w którym dojdzie do za przeproszeniem rozjebania tego systemu :)
III wojna wiatowa?
to tylko kwestia czasu
dlaczego?
bo amerykańce chcš mieć wszystko i ludzi majš za mięso armatnie i gówno, które dostarczy im pienišdza
dlaczego jeszcze?
bo bliski wschód zamieszkuje muzułmańskie skurwysyństwo fanatyczne, które chce zniszczyc każdego, kto nie klęka jak osioł po 4 czy 5 razy na ulicy, nie udaje więtszego niż jest, itd.
mam nadzieje, ze po 2012 wszystkie religie, dogmaty, systemy będš tylko złym wspomnieniem
bo mam doć rydzyka, KK, islamu i innych bzdur
walk o wiare, konkurowanie, który Bóg jest lepszy, a wiadomo że istnieje tylko jedna jedyna siła Najwyższa!
i że politycy pójdš w pidziec!
i że prymitywna ludnoć Ziemii wyparuje tam gdzie nie będę musiał z nimi bytować
i że forum ejsi przetrwa z jego forumowiczami (większocišz nich) ;-)
I ŻE W OGÓLE SIĘ ZMIENI
ŻE NASTĽPIĽ ZMIANY
ŻE BĘDZIE LEPIEJ
ŻE BĘDZIE NORMALNIEJ
ŻE ZJEDNAMY SIĘ Z KOSMOSEM I WSZYSTKIM CO W NIM ŻYJE
A NA SAMYM KOŃCU ZJEDNAMY SIĘ Z BOGIEM!
amen
"mnie boli
bo jestem wylewny" ;)
|
|
|
Tak słowianie sa lojalni , pracowici , ale do kurwy nędzy , nie nadajš się na niewolników! do niewolnictwa sš stworzeni czarni , oni nadajš sie tylko do tego. Choc akurat ,ani nie sa pracowici ani lojalni ani zbytnio rozumni....powinno sie stać nad nimi i biczowac żeby zmusic skurwysynów do pracy:)
A tak wogole to po co ten temat?
[%sig%]
|
|
|
kibolowi dolać arszeniku!
albo najlepiej cukierkiem pod postaciš cyjanku
po chuja taki motłoch żyje i bytuje
czarni stworzeni do niewolnictwa?
nikt nie jest stworzony do niewolnictwa!
nawet takie cierwo jak ty kibol!
takie gówno pełzajšce, taki mieć, taka szmata, taki nikt, takie zero
taka blad, która patrzy tylko na rasy, kolor skóry itd., a nie na to kto jest dobrym człowiekiem
|
|
|
campari dziwko ,najbardziej własnie miesza mnie takie zjeby jak ty , broniace jebanych czarnuchów. Ale widocznie prezentujesz podobny poziom intelekualny do nich (czyt. zerowy). Ja po prostu czuje sie lepszy od czarnych , bo uważam iż biała rasa jest własnie lepsza. Czy jakis czarnuch dostał nobla ? nie , nawet naukowo jest potwierdzone , że na 8 utalentowanych białych przypada tylko 1 czarny. Prawda jest taka, ze ta czarna dzicz to podludzie. Można ich nazwać zwykłym cierwem. A najlepsze jest to , że gdy czarnuch zrobi co białemu to nikt nie robi z tego afery , lecz gdy tylko kto biały zrobi co czarnemu to od razu kurwa rasizm.
BIAŁA SIŁA BIAŁY STAN BIAŁA ARMIA KU KLUX KLAN
[%sig%]
|
|
|
kibol, nadal się dziwie po co takie cierwo jak ty bytuje, nie mozesz zrobic w koncu czegos pozytecznego i np. zdechnšć? takich rasistów jak ty powinno się wieszać. bo włanie przez nienawić do 2 człowieka rodzi się prawdziwe zło. a jak wiadomo zło trzeba tępić i niszczyć od zarodka. dlatego najlepiej jak zdechniesz. jedna kurwa mniej i będzie ok.
rzygam na ciebie i gardze tobš szmato (i nie jest to nienawić, tylko głęboka pogarda)
p.s.
mam nadzieje, że trafisz kiedy do murzyńskiej dzielnicy, a tam znajdzie się jaki psychol, zboczeniec, który dowie sie o twoich poglšdach i zaopiekuje się tobš ;)
a jak wrócisz do swojej mamy (o ile wrócisz) to ona cie juz nie pozna. bedziesz mial jeszcze bardziej spaczonš psychę niż teraz i jedyne co ci do twojego pustego łba przyjdzie to zdechnšć.
|
|
|
Po co się tak emocjonować?
Przesada.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
przesada?
nie wydaje mi się
to tak jakby kto pisał hasła faszystowskie/nazistowskie
co moim zdaniem wzbudza emocje
ja akurat jestem bardzo wyczulony na wszelkie przejawy ciemnoty i nienawici do innych ludzi, tylko dlatego że sš innej rasy, wyznania, przekonań itd.
nic na to nie poradze
może i troche przesadziłem, ale nie powinno być pobłażania dla takich ludzi jak kibol
|
|
|
Tak tak, chodziło mi o formę.
Po co się denerwować, ja takich ludzi olewam, ale mylę że kto powinien im co powiedzieć, tylko nie w ten sposób, bo to dodatkowo wzbudza ich agresję, a poza tym forum robi się "ciężkostrawne".
[%sig%]
|
|
|
no tak, masz racje, po co ich prowokować;
i zgadzam się, że nie ma co w ten sposób zwracać im uwagi
|
|
|
buehehehe , ja też wam życze trafienia do murzyńskiej dzielnicy , z pewnoscia wtedy zmienicie o nich zdanie. Zapewniam was , że za to , ze jestecie biali czekać was będzie tam mierc. Ale co tam miejcie dalej klapki na oczach , widze że co poniektórym z trudnociš przychodzi myslenie. Pierdolcie dalej o tolerancji , która nie prowadzi do niczego dobrego.
P.s campari nie irytuj się tak bo ci zyłka w oku pęknie!
A ciekawy jestem jeszcze co sadzicie o demonstarcjach pedałów? też jestecia za tym . aby zalegalizowac zwišzki gejów? bo jak tak to juz nie mam więcej pytań.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |