| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Żydzi | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 151 |
|
Wczoraj był zdaje się jaki dzień powięcony holokaustowi. Byłam ze szkołš na wycieczce w Chełmnie, gdzie pokazywali jak Niemcy zabijali Żydów (chociaż bardziej ciekawe było to, że widziałam zresztš całkiem niezłych Izraelitów:). Ale to na marginesie.
Dzi, kiedy byłam u babci, podwiedziiała mi, że nie lubi Żydów, aczkolwiek niewybaczalne było tak tragiczne ludobójstwo. Powiedziała, że kiedy była mała (ooo to było baaardzo dawno temu ;)), to Żydzi mieli największe bogactwa, byli najbardziej wykształceni, mieli majštki itd. Mimo, że nie byli w swojej prawdziwej ojczynie, byli wyższš i przede wszytskim wywyższajšcš się elitš. A na biednych Polaków patrzyli z góry. "Nasze sš kamienice- wasze ulice", jak zwykli mawiać. Oczywicie nie tyczy się to wszytskich, ale mimo to skšd się wzięło to okropne powiedzenie.
Hitler podobno nienawidził Żydów, bo to oni zajmowali wszytskie najważneijsze stanowiska i hamowali rozwój Niemców. Podobno, kiedy chciał zdawać na studia plastyczne (szkoda, że go nie przyjeli), a w komisji byli sami Żydzi, wymiali jego prace artystyczne i powiedzieli "Panie Hitler, pan może zostać malarzem, ale cian". I odtšd zaprzysišgł sobie zemstę. Krok po kroku, wybijał wszytskich Żydów.
Teraz moje pytania, owiećcie mnie, bo mam dopiero 15 lat i nie mieci mi się w główce: jeżeli Żydzi byli faktrycznš elitš państ, czemu nie wywalono ich w inny sposób? Musieli przelewać ich krew? Zresztš polityków i bogaczy akurat nie żałuję. Ale co z niewinnymi dziećmi, kobietami i meżczyznami? Czemu???
Czemu na murach w moim miecie Łodzi widniejš napisy- ŁKS jude, WIDZEW JUDE??
Tylko dlatego, że mieli faktycznš władzę i patrzyli na nas z góry? To już minęło, jest historiš, czemu nadal ich dyskryminujemy?
A czemu to włanie Żydzi zajmowali te chwalebne miejsca w naszym społeczeństwie, zbijali majštki, podczas gdy my, Polacy musielimy charować (harować?) dniem i nocš żeby mieć na chleb?
Bardzo proszę wszytskich, moich naukochańszych forumowiczów, których wszytkich ciskam i całuję :*:* o wyjanienie mi tej zawiłoci.
!!Peace!!No fighting!!
|
|
|
A dlaczego o Polakach zagranicš mówi się, że to pijacy i złodzieje?
Bo ludzie majš to do siebie, że często uogólniajš, a póniej to już idzie siłš rozpędu.
Jak płynšłem do Szwecji i trochę "zaszalałem" na parkiecie na promie, to Szwedzi mięli problem z uwierzeniem, że jestem Polakiem. Pytali się po dwa razy: Where are you come from? i z niedowierzaniem kręcili głowš. Widocznie im nie pasowałem do ich wyobrażenia Polaka.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
może przez te stereotypy, albo może dlatego, że trzeba sobie było znaleć wroga, a Żydzi byli stosunkowo łatwym "przeciwnikiem" :/
|
|
|
wojna jest zawsze narzedziem geopolityczny...w WWII chodzilo o utworzenie panstwa Izrael...Hitler( zarowno on jak i cala wiodaca paczka Rzeszy ma korzenie zydowskie) zwrocil sie przeciw zydom aby syjonistyczny PR po wojnie mogl zbijac na holokauscie kapital polityczny( dlaczego to zrobil, coz to jest wlasnie POLITYKA)...jednym z przykladow dzialanie syjonistycznego PR po wojnie jest Wisenthal slynny lowca zbrodniarzy, ktory jak sie okazuje byl szpiegiem pracujacym na uslugach SS...ale tego nie uslyszycie w syjonistycznych mediach, uslyszycie natomiast ze skazano D.Irvinga za MOWIENIE O LICZBACH :)...
|
|
|
tylko po matce jest się uzanym za vero Żyda .
Poza tym , magnaci żydowscy dopiero dzi maja nieograniczona potęgę
Hilter oczycil tak naprawdę rasę żydowskš , na co od Wielkich Żydów dostawal potajemnie pieniadze nawet o tym nie wiedzšc , sšdził iz pochodza od przyjaciół nazistów z usa i WB .....
pozdro
|
|
|
"Skoro Naród utraci kontrolę nad swym pienišdzem i kredytem, to przestaje być ważne kto dlań ustanawia prawa.
Lichwa, gdy raz dostanie się do władzy, każdy Naród zrujnuje i doprowadzi do upadku. Nie warto mówić o suwerennoci Parlamentu i demokracji dopóki rzšd nie odzyska władzy emisji pienišdza i kredytu, i dopóki nie uzna się, że jest to jego podstawowa i nienaruszalna powinnoć." - William Lyon Mackenzie King (1935).
mass-media - Prasa: w ponad 90% dzienniki, czasopisma, magazyny kontrolowane sš przez żydów
"Time" , "Newsweek" , "New York Post" ,
"New York Times" , "Washington Post" ,
"Wall St Journal" , "US News" , "World Report" ,
"Sun" , "Daily News" , "Dow Jones" , "Barrons" itp. New Yorker Vogue, Mademoiselle, Glamour, Vanity Fair, HQ, Bride's, Gentleman's Quarterly, Self, House & Garden
mass-media - Wiadomoci, Wydawnictwa, Film, Telewizja, Radio: od dawna w ponad 80% kontrolowane sš przez żydów
CNN , Reuters , The Times , CBS , NBC ,
Time Warner / AOL , FOX TV , Random House ,
MGM - Metro Goldwyn Mayer, 20th Century Fox ,
Columbia Pictures , Paramount pictures ,
EMI Records , Capitol Records , RCA records ,
Banki, Korporacje, Firmy finansowe, kredytowe i giełdowe: od dawna w 100% kontrolowane sš przez żydów
"Bank wiatowy" , "Rezerwy Federalne USA" ,
"Międzynarodowy Fundusz Walutowy" ,
"Wells Fargo & Lehman" , "American Express" ,
"Citybank" , "Chase" , "Bank of America" ,
"Harris Bank" , "Travellers Group" ,
Tylko w złych rzšdach, tylko w tych krajach, gdzie próżniacy majš obronę i trzymajš pierwszeństwo bezrzšdne, tylko tam żydzi obfitujš, gnieżdżš się i mnożš." Stanisław Staszic "Przestrogi dla Polski" 1790 r.
Wpływ żydów można rozpoznać w niedawnym wybuchu sił destrukcyjnych w Europie. Rozszerza się rewolta przeciwko tradycji i arystokracji, przeciwko religii i prawu włanoci (...) Przyrodzona równoć ludzi i zniesienie prawa własnoci sš proklamowane przez tajne zwišzki, które tworzš rzšdy tymczasowe; a ludzie rasy żydowskiej stojš na czele każdego z nich" premier Anglii, Disraeli w 1852 r. w trakcie przemówienia w Izbie Gmin, odnoszšca się do wydarzeń 1848 r.
"W naszych czasach, bardziej niż kiedykolwiek, głównš siłš ludzi złych jest lękliwoć i nieudolnoć dobrych; a cała żywotnoć królestwa szatana ma swe korzenie w opieszałoci chrzecijan" w. Pius X
Ospałoć w modlitwie, opieszałoć w poznawaniu i studiowaniu ważnych zagadnień, opieszałoć lub wręcz zaniechanie w działaniu...
"Powinnimy potępić samš myl, że jedni ludzie majš prawo przeladować drugich. Przemilczajšc zło możemy spowodować, że powstanie w przyszłoci tysišc razy gorsze, a młodzi ludzie będš przekonani, że zło nigdy nie jest ukarane, a zawsze przynosi korzyci"
Sołżenicyn
Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zaczęła myleć
"Być rewolucjonistš to służyć wrogowi.
Być liberałem to nienawidzić ojczyzny.
Współczesna demokracja to orgia zdrajców." - Fernando Pessoa
"Sprawiedliwoci musi się stać zadoć,
choćby wiat miał zginšć." w. Augustyn
(...) "Uznać antysemityzm za zdradę głównš i tępić go na każdym kroku.
Jeżeli stwierdza się, że jaki Polak jest antysemitš, natychmiast go zlikwidować przy pomocy władz bezpieczeństwa lub bojówek PPR jako faszystę, nie wyjaniajšc organom wykonawczym sedna sprawy." (...)
"Kwestia żydowska jeszcze jaki czas będzie zajmowała umysły Polaków, lecz ulegnie to zmianie na naszš korzyć, gdy zdołamy wychować choć dwa pokolenia polskie."
fragment z referatu Jakuba Bermana wygłoszonego na posiedzeniu egzekutywy Komitetu Żydowskiego w kwietniu 1945 r.
"Gdy mówić będš: Pokój i bezpieczeństwo, wtedy przyjdzie na nich nagła zagłada (...) i nie umknš.” [1 TES. 5, 2-3]
„Żyjemy w warunkach «totalitarnego liberalizmu», w których prawo zabrania nam zabraniać. Nasze prawo, skrajnie pobłażliwe dla czynišcych zło, jest bezlitosne dla ludzi próbujšcych zapobiegać złu lub przeciwstawiać się złu (...)
To my sami jestemy temu winni.
Ilekroć zezwalasz, by przestępstwo nie zostało właciwie ukarane, stajesz po stronie zła (...)
Musimy znowu odkryć elementarny poglšd na moralnoć". brytyjski filozof, R. Scruton
Zniewolenie jest cenš, jakš trzeba płacić za nieznajomoć prawdy lub za brak odwagi w jej głoszeniu.
"Kto kontroluje przeszłoć kontroluje przyszłoć :
kto kontroluje teraniejszoć kontroluje przeszłoć"
George Orwell
Demokracja prowadzi do dyktatury." Platon
|
|
|
4,000 Żydów nie poszło do pracy w WTC
11 wrzenia 2001r
Al-Manar Television - Beirut, Liban
Z informacjami na temat ataku terorystow na WTC w New York miedzynarodowe mass media, a media izraelskie w szczegolnosci, pospieszyly sie z histerycznym oplakiwaniem 4000 Izraelitow, ktorzy pracowali w WTC w jego obydwoch wiezach. Nagle ni stad, ni zowad wszystko ucichlo- jak nozem ucial, nikt nawet nie napomknal o Izraelitach. Otoz wkrotce okazalo sie, ze ani jeden z tych 4000 nie pokazal sie 11 wrzesnia w pracy(?)
Nikt nie mowi o Izraelitach zabitych i rannych w WTC. Zrodla dyplomatyczne krajow arabskich ujawnily jednak w Jordanskim al-Watan, ze owi Izraelici nie pokazali sie w pracy na wyrazne polecenie Glownego Biura Bezpieczenstwa Izraela Shabak, co oczywiscie wzbudza uzasadnione podejrzenia ze strony wladz amerykanskich, skad i jak agencje wywiadowcze Izraela wiedzialy wczesniej o planowanym ataku i jesli wiedzialy dlaczego nie poinformowaly wladz USA?
Podejrzenia wzmogly sie, kiedy zydowska gazeta Yadiot Ahranot ujawnila, ze kierownictwo Shabak nie pozwolilo premierowi Izraela Arielowi Sharonowi poleciec w tym dniu do Nowego Jorku, a w szczegolnosci na jego wschodnie wybrzeze, gdzie mial wziac udzial w festiwalu organizowanym przez organizacje Syjonistyczne dla poparcia Izraela. Aharon Beriel komentator gazety skomentowal ten fakt negatywnie konczac pytaniem, na ktore sam sobie odpowiedzial - Nie mam odpowiedzi.Nastepnie zwrocil sie z tym samym pytaniem o role Shabak w zatrzymaniu w kraju Sharona i znowu nie bylo odpowiedzi...
Bernie dodal , ze Sharon, ktory cieszyl sie na udzial w festiwalu i mial przygotowane wystapienie, specjalnie zwracal sie do szefa Shabak o doprowadzenia do wyjazdu, bezskutecznie! Kiedy sekretarka Sharona oficjalnie zawiadomila , ze ten nie pojawi sie w New Yorku, na drugi dzien rano wieze WTC zostaly zaatakowane.
Inna izraelska gazeta Ha'aretz ujawnila, ze FBI aresztowalo pieciu obywateli Izraela cztery godziny po ataku na WTC, w momencie filmowania dymiacych zgliszczy z dachu budynku ich firmy. FBI aresztowalo piatke na podstawie dziwnego zachowania. Agenci ujawnili, ze piatka ta zachowywala sie w sposob skandaliczny dowciwkujac i radujac sie z filmowanego widoku.....
http://www.paknews.com/flash.php?id=27&date1=2001-09-18
Tłum: RomanK
Izrael dał schronienie podejrzanym w ataku terrorystycznym na WTC.
Słynni pracownicy firmy przewozowej Urban Moving Systems, którzy zostali przyłapani na filmowaniu ataku na World Trade Center sš na wolnoci, mimo, że znajdujš się na licie FBI podejrzanych o terroryzm. Lista, która w tejemniczy sposób cyrkuluje pomiędzy instytucjami finansowymi we Włoszech zawiera nazwisko Dominika Sutera, właciciela firmy. Lista jest uzupełniana na bieżšco i nazwisko to cišgle na niej się znajduje. Podane sš na niej ostatnie adresy zamieszkania Sutera oraz jego numer Social Security, ale wyłšczono jego obywatelstwo, t.j. Izraela.
W wywiadzie dla agencji AFP rzecznik FBI odpowiedział: "lista nie jest upubliczniona - nie powinnicie jej mieć". Według przepisów Izrael nie ma obowišzku ekstradycji podejrzanych o terroryzm. Izraelscy urzędnicy odmawiajš natomiast odpowiedzi na pytanie czy Suter zostanie przekazany Amerykanom. Dodajmy, że w czasie filmowania zamachu aresztowaych zostało pięciu pracowników firmy, którzy wyglšdali na nadzwyczaj zadowolonych i filmowali się z zapalniczkami w rękach. Póniej potwierdzono, że byli szpiegami Mossadu. Po 2 miesišcach zwolniono ich i deportowano
|
|
|
Dobre, mocne.
Wiedziałem o tym, ale nie znałem szczegółów.
Dzięki dariuss.
Wyglšda na to, że Bush siedzi w tym po uszy razem z Żydami.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dariuss, u r my friend!
Zawsze sš przyczyny pewnych akcji. W wiecie dzieje się tak. Każda akcja powoduje reakcję.
Naród przeladowany przez wszystkich przez 2000 lat musi robić co le.
===============================================
Niemcy w 1933 po wybraniu Hitlera na wodza wypowiedzieli wojnę Hitlerowi i Niemcom i nałozyli na Niemcy miedzynarodowe embargo, które spowodowało dotkliwy kryzys w Niemczech. Dlatego Hitler ich tak przesladował.
Z innych przyczyn, ich nienawić do chrzecijaństwa jest nienawiciš wręcz chorobliwš a także ich postawa do... nienawici.
Oni maja prawo nienawidzieć chrzescijan ale my nie mamy prawa nienawidzieć czy nawet krytykować Judaizm czy raczej tamudyzm.
To oni za pomocš fałszerstw, kłamstw (mówišc -ONI - mam na myli Syjonistów) atakujš chrzecijaństwo, Biblię, czyjš się obrażeni, jeżeli kto celebruje więta chrezcijańskie oraz to włanie oni decydujš, co jest politycznie właciwe a co nie.
To ONI sprawiajš zdejmowani krzyży, na krzyże plujš i ziejš nienawiciš do wszystkiego co chrzecijańskie, godne, miłe i sprawiedliwe.
To ONI uważajš się za rasę wyższš i żšdajš abymy im usługiwali. Traktujš nas, czyli gojów jak pod ludzi, a tym samym oskarżali Hitlera o to samo.
To ONI rzšdzš USA, sš ródłem wszystkichn problemów na Bliskim Wschodzie, wrzodem w Palestynie.
Także ONI sš ródłem wszystkich problemów finansowych Polski oraz przyczynš polskiej biedy i zadłużenia.
Mało tego, żšdajš ostatnio od Polski 65 miliardów dolarów odszkodowania za rzekome polskie zbrodnie za rzšdów III Rzeszy. jest to absurd ponieważ Polska w latach 1939-1945 wogóle nie istniała, istniała natomiast Generalna Gubernia, stolica był Krakau i nie było żadnego Owięcimia tylko Auschwitz.
Tymczasem ONI pchajš się z Izraela do Polski i obrzucajš Polskę i Polaków błotem kłamišc, że wspólpracowalimy z Hitlerem w ich mordowaniu.
W wielu państwach zabroniono pewnego rodzaju matematyki.
W latach 1980 wiadomo było, że w Auschwitz zginęło 4 miliony Żydów a ogólna liczba ofiar żydowskich wynosiła 6 milionów.
Dzisiaj na oficjalnej witrynie Auschwitz istnieje OFICJALNA LICZBA 1.1 miliona ofiar żydowskich.
Czyli prawie 3 miliony Żydów 'zmartwychwstało'!
Czy ktokolwiek się ucieszył i celebrował?
NIKT!
Logicznie rzecz bioršc, od liczby 6 milinów ofiar powinno się odjšć 3 miliony.
Czy odjęto?
NIE!
Za przedstawienie tej matematyki można siedzieć do 10 lat w więzieniu ponieważ ONI w wielu państwach zabronili o tym mówić i pisać.
To, co napisałem powyżej jest w wielu krajach PRZESTĘPSTWEM.
Kto się jeszcze dziwi, że ONI sš tak znienawidzeni?
|
|
|
Z tego co wiem to Hitler sam był Żydem. Co ciekawe wczeniej miał zamiar zostać księdzem.
|
|
|
Tak czytam to wasze smuty o tolerancji , stereotypach ,i kurwa chuj wie czym jeszcze, ale prawda jest taka ,że gdyby Hitler zabił wszystkich zydów podczas II wojny swiatowej to byłby obecnie duzo większy spokój na wiecie i nie byłoby tylu konfliktów. A gdyby jeszcze wybić pierdolonych cyganow to byłaby naprawde sielanka
[%sig%]
|
|
|
|
|
|
Na jedenej z amerykańskich grup padło takie ciekawe pytanie:
Temat: Dajcie mi jeden powód, dlaczego wspieramy Izrael?
Arabowie majš olej a Izrael nie ma nic, co mogłoby się nam przydać!
|
|
|
Ile odszkodowania dostała Polska za II Wojnę wiatowš od Niemców?
Jeżeli Żydzi chcš obecnie $65 miliardów od Polaków, nam należałoby się od Niemców za Holokaust polski, za obozy mierci oraz wywóz mienia polskiego co najmniej $300 miliardów!
Od Rosji drugie tyle za bandycki i zdradziecki napad w 1939 roku oraz także masowy wywóz polskiego mienia narodowego w tym bursztynowej komnaty. Cholera wie kto to ukradł, Niemcy czy Kacapy, oddać nam wsiarze!
Niech Niemcy wypłacš nam $300 miliardów, Rosjanie następne $300 plus $500 miliardów za Katyń a my damy chętnie Żydom 65 miliardów, o ile nam wypłacš 300 miliardów za zbrodnie NKWD na Polakach oraz zbrodnie SB za rzšdów Bermana i innych katów.
$300 miliardów minus $65 żydowskich roszczeń = $235 miliardów Izrael jest nam nadal winny.
Jak się rozliczać to się rozliczać!
Problem finansowy Polski rozwišzany ale otrzymawszy takie sumy odszkodowawcze musielibymy 'naród wybrany' odsunšć od polskiego rzšdu, bo oni majš talent do zamieniania dóbr materialnych w długi.
Co na to rzšd 'polski'?
Żydzi majš tupet żšdać? My także żšdamy. Który polityk poruszy te sprawy i zacznie żšdać naszych odszkodowań?
Kaczory... do roboty!!!!!
;)
|
|
|
Ani szkopy, ani ruskie, ani żydy nam nie dadza tych pieniedzy
|
|
|
wiat jest mały
W styczniu 2001 r. amerykańska służba kontrwywiadowcza (National Counterintelligence Center, NCC) zaczęła donosić, że w gmachach rzšdowych notuje się zastanawiajšcy wzrost najć podejrzanych osobników. Dwumiesięczny raport tej instytucji z marca 2001 r. precyzował, że sš to studenci sztuk pięknych, usiłujšcy sforsować systemy bezpieczeństwa pod pretekstem zaprezentowania pracownikom budynków swoich dzieł. Zanotowano co najmniej 36 przypadków wejcia "studentów" do budynków Departamentu Obrony. W Dallas złapano jednego ze studentów z planem piętra w ręku.
Do walki ze studentami utworzono specjalnš jednostkę, w skład której wchodzili pracownicy służb narkotykowych (dlaczego?!) oraz imigracyjnych: DEA (Drug Enforcement Administration) i INS (Immigration and Naturalization Service).
W czerwcu 2001 r. siatka została rozbita. Jak się okazało, "studenci" to prawie wyłšcznie obywatele Izraela. Zorganizowani w grupy 4-6-osobowe, mieszkali w Dallas, St Louis, Kansas, Atlancie, Nowym Jorku. Łšcznie w 42 miastach.
Nie było wštpliwoci, że Żydzi sš szpiegami. Co najmniej 120 "studentów" aresztowano jeszcze przed 11 wrzenia 2001 r. (może było ich nawet 200). Kilkudziesięciu póniej. Ostatni wpadli na poczštku grudnia 2001 roku. Zazwyczaj odsyłano ich do Izraela pod pretekstem naruszenia przepisów wizowych, ponieważ (tak przypuszczam) nie znaleziono na nich nic konkretnego.
Co ciekawe, pięciu "studentów" mieszkało w Hollywood, małym miasteczku na Florydzie (25 tys. mieszkańców; nie mylić z orodkiem przemysłu filmowego o tej samej nazwie). Cóż za zdumiewajšcy zbieg okolicznoci! W tym samym miasteczku mniej więcej w tym samym czasie mieszkali również Mohammed Atta, Abdulaziz Al-Omari, Walid Waďl Al-Shehri i Marwan Al-Shehhi. Póniejsi porywacze z 11 wrzenia...
Jakiż mały jest ten wiat: lokalnemu liderowi siatki Żydów, Hananowi Serfati, najwyraniej nie wystarczało mieszkanie w tym samym miecie i wybrał sobie apartament tuż obok lidera siatki islamistów Mohammeda Atty. Ciekaw jestem, jak się witali, kiedy wpadali na siebie przy drzwiach...
Dwóch innych "studentów" terminowało w Fort Lauderdale. Nieco na północ od tego miasteczka leży Delray Beach, gdzie przebywali Ahmed Fayez, Ahmed i Hamza Al-Ghamdi, Mohand Al-Shehri, Saďd Al-Ghamdi, Ahmed Al-Haznawi, Ahmed Al-Nami i Nawaq Al-Hamzi. Kolejni porywacze z 11 wrzenia!
Z reportażu Camerona płynšł wniosek, że wywiad Izraela prowadził w Stanach Zjednoczonych operację na wielkš skalę. Dzięki niej miał dosyć dokładnš wiedzę o przyszłych atakach, ale nie podzielił się niš z Waszyngtonem. Przekazał pewne informacje, ale mniej dokładne niż te, które posiadał.
Można przypuszczać, że Izrael przekazał mętne informacje, aby zapewnić sobie alibi, kiedy amerykańskie służby specjalne były już na tropie żydowskich agentów. Być może wiadomoci były tak spreparowane, aby nie wskazać rzeczywistego zagrożenia i nie zapobiec atakowi na WTC, był on bowiem bardzo korzystny dla polityki Izraela wobec Palestyńczyków i innych muzułmanów.
Cui bono...
Wiadomoć ta układa się w logicznš całoć z przypuszczeniem, że niektórzy obywatele Izraela mogli zostać ostrzeżeni przed zamachem.
* * *
Być może już na zawsze zostalibymy tylko z mętnymi przypuszczeniami na temat "studentów", gdyby nie libertariański dziennikarz Justin Raimondo. Współpracuje z "Chronicles", jest adiunktem w Instytucie Ludwika von Misesa oraz autorem trzech ksišżek: An Enemy of the State: The Life of Murray N. Rothbard; The Lost Legacy of te Conservative Movement (ze wstępem samego Patricka J. Buchanana) i Into the Bosnian Quagmire: The Case Against U.S. Intervention in the Balkans. Poza tym jest redaktorem doskonałego portalu internetowego "Antiwar.Com".
Przypuszczam, iż libertarianie nigdy nie wygrajš żadnych wyborów, ale jedno jest pewne: w kwestii wolnoci słowa nie warto z nimi zadzierać.
Sprawa studentów zaczęła regularnie gocić na łamach "Antiwar". W lad za Raimondo sprawę zaczęły opisywać "antysystemowe" media na całym wiecie. Już dłużej nie dało się milczeć.
W marcu 2002 r. publikacje ukazały się w "Independent" i "Le Monde". 5 marca 2002 r. skromnš notatkę przedstawiła "Rzeczpospolita", powołujšc sie na redaktora naczelnego pisma "Intelligence Online" Guillaume'a Dasqui, ale kilka dni póniej wycofała się ze swoich doniesień. Mała ciekawostka: artykuł ten jest umieszczony w internetowym archiwum "Rzeczpospolitej", ale nie został zindeksowany w wewnętrznej wyszukiwarce. Oznacza to, że czytelnicy, którzy nie wiedzš, czego dokładnie szukać, nie majš szans trafić na ten sensacyjny materiał. Przypadek?
* * *
Niestety mass media zdominowały pokrętne tłumaczenia w stylu tych, które w padzierniku 2002 r. opublikował niemiecki "Die Zeit". Otóż Oliver Schröm sugerował tam, że żydowscy szpiedzy infiltrowali wyłšcznie islamistów. W domyle: usiłowali zapobiec zamachowi, a nierozważne aresztowania zniszczyły misterny plan i doprowadziły do ataku na World Trade Center. Rzekomo już w sierpniu 2001 r. Żydzi przekazali Amerykanom listę podejrzanych. Znajdował się na niej m.in. zamachowiec z 11 wrzenia Khalid al-Midhar.
Zdumiewajšce!
Izrael wysyła do Stanów specjalistów do walki z terroryzmem. Z niewiadomych przyczyn nie informuje o tym władz w Waszyngtonie. W sierpniu 2001 r. żydowscy terror investigators ostrzegajš rzšd Stanów Zjednoczonych przed zagrożeniem.
I co robi rzšd Stanów Zjednoczonych?
Aresztuje 120 izraelskich detektywów i kompletnie ignoruje ostrzeżenia. 60 dalszych "detektywów" z sojuszniczego państwa zostaje zatrzymanych po zamachach, nawet w grudniu 2001 r.
Jak reaguje rzšd Izraela na aresztowanie swoich detektywów?
Milczy.
Co mówi żydowska opinia publiczna na fakt, że dziesištki doborowych "specjalistów od walki z terroryzmem" sš NIELEGALNIE przetrzymywane przez FBI?
Milczy i zakulisowo naciska na media, aby pod żadnym pozorem nie pisały na ten temat.
Trudno wymylić mniej logiczne wytłumaczenie.
I jeszcze jedno: dlaczego tych "specjalistów od walki z terroryzmem" tak cišgnęło do gmachów Departamentu Obrony? Szukali tam islamistów?
Prawda, cała prawda - wcišż czeka na ujawnienie.
(powyższy tekst został opublikowany na witrynie internetowej Wandea - http://www.wandea.org.pl )
wszystkie cytaty za: http://www.antiwar.com i http://www.davidduke.com )
|
|
|
"Prawda, cała prawda - wcišż czeka na ujawnienie".
prawda nigdy nie zostanie ujawniona wystarcza tu przyklady JFK, RFK,iran-contras, watergate, BICCC, Jonestown, Waco itd itp...amerykanie sa mistrzami w sianiu dezinformacji, takze jedyne w 9.11 co jest pewne to to ze oficjalna wersja jest nieprawdziwa...9.11 jest bardzo podobne do JFK ( tu Norad odwolany, w jfk odwolani ochroniarze)...schemat jest zawsze ten sam...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 151 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |