Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kto w to wierzy?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 58

Wy na serio wierzycie w to co piszecie? Każdy w coœ wierzy - jeden w Boga, drugi w UFO, trzeci w NIC... Szkoda, że marnujecie swoje siły twórcze... Pax :-) [%sig%]

a w co ty wierzysz? :-P

A ty Bracie w co wierzysz? Jak twórczo spędzasz czas ziemski ?

witamy w naszych skromnych progach bracie. Czy nie było cię z nami tak długo bo próbowałeś przestać wierzyć. Czemu sądzisz że marnujemy swoje siły? Ty chyba się boisz że cokolwiek będzie prawdą (haarp, ufo, bóg, nic, itp.) to i tak będzie nieciekawie. Już kiedyś nad tym ubolewałeś Tutaj brat także się zastanawia czemu piszemy takie bzdury

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

A ja wierzę i w Boga i w UFO. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ja powoli przestaje wierzyc w cokolwiek. [%sig%]

"Długo nam jeszcze przyjdzie się uczyć, jak być samym sobš" Dostojewski

Szuineg... tam się zastanawiałem konkretnie nad bzdurami i się z nich œmiałem. A w tym temacie zastanawiam się czy nie zapłakać. A ja wierzę w wiele rzeczy: w Boga Jezusa, w ludzi, w Miłoœć, w œwiat, w pokój, w radoœć i w szczęœcie :-) Pytanie do mnie powinno być raczej skierowane w co NIE wierzę. A nie wierzę w brednie o 2012 roku, haarpie, OBE, spisku dziejowym, sensacje Browna, UFO itp. :-) Najleosze jest to że to właœnie na tym forum kilka lat temu ptzstałem wierzyć w te rzeczy... :-) Mam nadzieję, że Wy też przestaniecie. Te'te wolę Bułchakowa i cytat: "Królowo! Czy oœmieliłbym się nalać Damie wódki!? To czysty spirytus!" :-) Pax :-) [%sig%]

A dlaczego masz nadzieję, że my też przestaniemy? A jak to się stało, że wierzyłeœ, a przestałeœ? [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Poniżej chciałabym przedstawić relację pani Hanny Wiœniewskiej, która doœwiadczyła niesamowitego spotkania z Nieznanym. Pani Hanna nigdy nie wierzyła w UFO. Œmiała się, oglšdajšc w telewizji programy o latajšcych spodkach albo czytajšc wspomnienia ludzi. którzy spotkali pozaziemskie istoty. Byla przekonana, że to kłamstwo. Zmieniła zdanie pewnego lipcowego popołudnia. ,, To był pierwszy dzień mojego urlopu. Razem z mężem wybraliœmy się samochodem w odwiedziny do moich rodziców, którzy mieszkajš w małej wsi na SuwalszczyŸnie. Po dwóch godzinach podróży zdrzemnęłam się. Obudził mnie huk, a zaraz potem stukot kropel deszczu o maskę naszego poloneza. Nad nami rozszalała się burza. Marek zwolnił. Przez œcianę ulewnego deszczu z trudem widzeliœmy drogę przed nami. Zaklęłam pod nosem. Mazurskie drogi nie sš najlepsze i jeszcze ta burza... Mijały minuty, a my bardzo powoli >> turlaliœmy << się do przodu. Nagle stało się coœ dziwnego. W ułamku sekundy znaleŸliœmy się na suchej jezdni. Gdzieœ niedaleko od nas biły dalej pioruny i padał deszcz, ale w promieniu 20 metrów od auta nie spadła ani jedna kropla. Wyjrzałam przez okno. Niebo nad nami było jasne i czyste - bez jednej chmurki. - Ki diabeł... - wyrzucił z siebie Marek. - Przecież to niemożliwe. Zanim zdšżyłam cokolwiek odpowiedzieć, silnik samochodu zgasł. Marek próbował go zapalić, ale nie mógł nawet przekręcić kluczyka. Wcisnšł więc hamulec i... nic. W pewnej chwili poczułam, że unoszę się do góry, a koła przestały podskakiwać na nierównej drodze... >> Szybowaliœmy << tuż nad drogš. Zupełnie zgłupiałam, a moje serce zaczęło walić ze strachu jak szalone. Otworzyłam powoli okno i chwilę poŸniej oœlepiła mnie jakaœ niezwykła jasnoœć. Miałam wrażenie, że ktoœ zaœwiecił mi bardzo silnym reflektorem prosto w oczy. Trwało to kilka sekund, a potem œwiatło zniknęło i zamiast niego dostrzegłam okršgły, bardzo duży, płaski przedmiot. Wyglšdem przypominał gigantycznš monetę. Sunšł bezszelestnie nad przylegajšcš do szosy łškš. Wzniósł się na chwilę, zawisł bezwładnie nad autem, a potem poleciał dalej. Kiedy zniknšł, silnik naszego samochodu nagle >> zaskoczył <<, a potem znów znaleŸliœmy się w strugach deszczu. Marek bez słowa zjechał na pobocze, zatrzymał samochód. Chyba cały kwadrans siedzieliœmy, patrzšc na siebie i czekajšc, aż któreœ z nas coœ powie, ale żadne nie mogło się na to zdobyć. W końcu ruszyliœmy w drogę. Dopiero, gdy dojeżdżaliœmy do domu rodziców, zaczęliœmy rozmawiać. Obiecaliœmy sobie, że nikomu o tym nie powiemy, co się zdarzyło, że postaramy się zapomnieć o tym jak najszybciej ''. Nie dotrzymali obietnicy. Następnego dnia pojechali w to miejsce. Spodziewali się znaleŸć jakieœ œlady. Ale nic z tego. Po bokach szosy stały drzewa, trawa na łšce nawet nie była przygnieciona. Pan Marek podsumował krótko: ,, - To musiało być UFO ''. Pani Hanna chciała się rozeœmiać, ale jakoœ nie potrafiła. http://www.ufoswiat.website.pl [%sig%]

Wiesz, Brat ja się zgadzam, że niektórzy za bardzo skupiajš się na pitoleniu o rzeczach zupełnie do życia niepotrzebnych, ale sorki, każdy w coœ wierzy i ma do tego pełne prawo. Mało tego, nikogo nie powinno obchodzić, kto w co wierzy. Mówisz, że masz nadzieję, że przestaniemy wierzyć u UFO, harp i inne niezidentyfikowane i niedowiedzione rzeczy, ale z jakiej racji? Nie chodzi mi tu o niektórych œmiesznych fanatyków, ale co z osobami, które naprawdę wierzš? Równie dobrze ja mopgłabym napisać, "Brat przestań wierzyć w Boga, bo to głupota! Mogło nie być Jezusa, anui krzyża ani innych tych ckliwych relikfii i w sumie wielkie halo o nic", ale nie mówię, bo sama wierzę, mało tego, daję wierzyć innym. UFO może brzmi hmmm... egzotycznie... ale wiara może być równie silna jak w Boga, w miłoœć i inne bliższe nam siły. Nie ma potrzeby zachęcać innych o zaniechanie własnej wiary. !!Peace!!No fighting!!

A co z tymi, którzy nie tyle wierzš, co wiedzš, bo spotkali się z czymœ takim? [%sig%]

Tym bardziej nikt nie powinien mieć nadziei żeby zaprzesatał wierzyć, bšdŸ wiedzieć.

Jeœli komuœ się dobrze zyje z Wiarš lub Nie Wiara to jego sprawa, tak mi się wydaje, że niama co ludzi do swoich racji namawiac na siłę. Pozdrawiam Igor

No... mój chłopczyk :* :P

Hehe, wierzyć możecie we wszystko co się wam podoba, z tym że i tak umrzecie więc na duże się to wam nie przyda. Poza tym, wiara rzecz dla mnie œwięta. Mozesz wierzyc w Boga, hydraulika z 3 piętra, "olienów" itp. Ważne że radzisz sobie w życiu. [%sig%]

Gdybyœmy żyli nawet 1000 lat to, to jest za mało czasu aby samemu doœwiadczyć wszystkiego, więc musimy wierzyć innym ludziom, którzy przekazujš nam swoje doœwiadczenia. Ludzie majš sporš fantazję, sš łatwowierni i na odwrót, dlatego czasem ludzie wierzš w fałsz, a nie wierzš w prawdę.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

To zalezy co jest prawda a co falszem. [%sig%]

Może jestem nienormalny, ale czegoœ nie rozumiem, więc zadam to głupie pytanie: dlaczego ludzie kłamiš, po co ? Przecież to jest bez sensu. [%sig%]

ja znam odpowiedŸ kłamiš bo chcš :) proste
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 58
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.