Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Nostradamus
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63

Jestem ciekawa gdzie w internecie mozna znależć przepowiednie Nostradamusa??? chcialabym je przeczytać, albo chociaż jakiś ciekawe ich oprawcowania. Z góry dziękuje za pomoc!!!

Proszę bardzo: http://www.google.pl/search?q=nostradamus&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl

Hmm... witam znów :) Tak z doskoku :) Chyba się powtórzę mówiąc, że właściwie nie wierzę w żadne prawie przepowiednie... W Nostradamusa wogóle... Jego jezyk itop sa po prostu nie do rozszyfrowania. Napiszę coś: rozszyfrujcie o co mi chodzi. Taki mały rebus... Daen sulppain daen 87.87.3000997 :D A teraz to rozwikłajcie. Bardzo banalny przykład, ale sam chyba zapomnę do jutra jego banalne znaczenie... Przykład zielonego języka Brata :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cioeplutko :)

hmmmm to znaczy wg mnie:):)zkisze ale co tam- kurde nie wiem to nie byl widac moj ziomal :) moze chodzilo mu o jakas strone, wers, czegos np prosze, przeczytajcie prosze 87.87.3000997- co po przekreceniu da nam jakis czytelny konkretny sens.... HEHE POZDRAWIAM

Może on i jasnowidzem był ale jaki pożytek z tego skoro nie wyrażał się jasno? Dalej trzeba zgadywać "co artysta miał na mysli".

O Nostradamusa putałam z czystej ciekawości. Osobiscie tez nie wierze w przepowiednie, ani w przeznaczenie. Bo niby dlaczego nasz los ma być gdzieś zapiany? Jakby tak było to po co męczyć się w szkole, na studiach, w pracy...? Zresztą kto z nas chce być marionetką...??? :)

Czy wybrałeś sobie że urodzisz się w Polsce? Wybierasz czy chcesz się zestarzeć? Wybierasz jaka będzie zima? Jesteś w trybach stary

stara znaczy się... hmmm... hmmmm... cholera jak tu wybrnąć?

a moim zdaniem on jest jasnowidzem i prorokiem jutra po prostu czlowik wynalazl sobie jakis szyfr, uwazajac iz ten ktory go rozszyfruje bedzie na jego poziomie intelektualnym i tyle... jak sie nam uda rozszyfrowac- nie zgadnac zaznaczam. jego przepowiednie wkroczymy w nowy stan myslenia i tyle poki co nie zdarzylo sie nie nadajemy na tych samych falach wiec trzeba czekac ...

nostradamus wiedział że przepowiada przyszłość nie tylko cywilizacji ludzkiej lecz również obcych- stąd pozorne zagmatwanie i kołowacizna w jego wypowiedziach

Ostatnio patrzylem poniewaz szukalem tego samego co ty. W WP wpisalem Nostradamus i wybralem którąs tam strone. Pamietam ze byla tam skserowana nie cala ale we fragmentach WIELKA KSIEGA PRZEPOWIESCI wlasnie Nostradamusa. Zycze powodzenia w szukaniu.

Nostradamus był człowiekiem zagadką, ale ilu jest takich myślicieli jeszcze nie odkrytych... WYSZUKIWARKa na wp to dobry pomysł ;)

Dzieki za pomoc!!!

Ja czytałam tzw. przepowiednie Nostradamusa - szkoda czasu. Interpretacja tego co napisał dowolna.

Przeczytaj lepiej SOLARIS - wiekszy pożytek, przynajmniej zmusz człowieka do chwili zastanowienia nad wlasnym ego.

Ja tez w to nie wierze..... BTW: ktos zna 3 tajemnicę Fatimską?;-)

Co do przepowiedzni Nostradamusa powiem tylko tyle ze część przepowiedni się sprawdziła a część nie więc to nawet się zgadza z wiarą chrześcijan na temat wróżbiarstwa a co do 3 tajemnicy fatimskiej :) jak ktos pyta to odpowiem ze jest ona znana i publicznie udostepniona :) ...

"ze jest ona znana i publicznie udostepniona :) ..." To co krąży uważane za Tajemnicę Fatimską na pewno nią nie jest. Według mojego stanu wiedzy na ten temat, dotąd żaden z papierzy nie zdecydował się na razie na jej publikację... Ale, że ludzie są omylni być może coś mi umknęło :-) [%sig%]

... ztego co wiem to Ci duzo umknelo bo tajemnica FATIMSKA a dokladniej 3 czesc juz od dluzszego czasu jest udostepniona a dotychczasowych wersji przed jej ujawnieniem mialem juz dosc - poprostu zalew interpretacji ... faktem moze byc to ze byc moze nie zostala ona cala udostepniona ale jak dotad nie mam powodow by tak sądzić ... :)

to do .(.wul.). jak on brzmi ???????????????????????????
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.