| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Porada potrzebna Chłopoki kurna | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
|
Egzamin na prawko mam w rode i chce zdać za pierwszym razem.
Czy jak podejde do gocia i powiem no nie 4 raz na pana trafiam ja to mam szczęcie do pana to pomoże to zdać.
Macie jaki inny sprawdzony sposób?
|
|
|
jeżeli nie będzie kamer w samochodzie, to może polskim zwyczajem dać w łapę :P
|
|
|
najlepszy sposób to: a) jeli masz szerokš klatę, powiedzieć "słuchaj gostku, no te jak tam się zwiesz no, egzaminator, tak chuju albo zdam albo ci nasram do szyji , rozumiesz fajfusie czy mam powtórzyć b) jeli masz węższš klatę to wsad w kopertę trochę królów polski najlepiej 10 kazików i już.
a najlepszy sposób to poprostu nauczyć się jedzić!
|
|
|
|
|
|
tak jak mnie jak zdawałam za 1 razem!
argumet! nie trzyma sie pani prawej strony!!!
|
|
|
orodki nauki jazdy muszš przecież jako zarabiać, nie oszukujmy się ;)
za 1 razem to zdajš chyba członkowie rodzin egzaminatorów :P
|
|
|
Od niedawna jest obowišzek posiadania kamery w pojedzie egzaminacyjnym, więc jak umiesz jedzić to zdasz, a jak co to zawsze można złożyć "reklamację".
Jak ci na miecie karze gdzie zaparkować to bšd pewny że po zaparkowaniu pojazdu będziesz mógł swobodnie otworzyć drzwi z obu stron, jeżeli będzie za mało miejsca to powiedz że tu nie zaparkujesz bo nie ma miejsca i koniec.
A najlepiej jest zrobić dobre wrażenie, czyli pokazać że samochód to dla ciebie nie jest nic nieznajomego, przed ruszeniem z miejsca posprawdzać wszystkie ważne rzeczy (wiatła, kierunki). Z kasš i głupimi gadkami można tylko pogorszyć swojš sytuację, trzeba słuchać egzaminatora i wyczuć jaki styl jazdy preferuje i dostosować się.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
juz sa kamery?
ej jak sie teraz zdaje bo musze sie wybrac!!!
jesli oczywiscie Igor sie do mnie wreszcie odezwie...........
|
|
|
wypije kawe i biore się za Testy jutro Egzamin :) Mam zamiar dzi wchłonšć znaczenie tajemnych znaków przy drodze.
|
|
|
We grubš kartkę urodzinowš i napisz życzenia, włóż do szarej koperty i po wejciu do samochodu połóż na oknie. Egzaminator-łapówkarz zrobi ci egzamin a na koniec powie że zdałe i wemie kopertę - oczywicie się nielicho zdziwi sprawdzajšc kopertę w kiblu, ale wtedy będzie już po sprawie. Uczciwy egzaminator może cię np. opiepszyć i oblać a wtedy powiesz mu z urazš że zdajesz którytam raz i oblał cię po raz kolejny - i to w urodziny wybranej przez ciebie osoby - najlepiej dziewczyny/żony, mamy lub babci!
Have fun! :D
|
|
|
sprawdzone sposoby to powiedziec ze zdajesz kturys tam poczebujesz bardzo prawko najlepij powiec ze ty bedziesz mial jako pierwszy prawko ale bez wazeliny jakos to wrec w rozmowe i nie zapomni o pasach i ustaw sobie lusterka cos pogrzeb pszy nich nawet jak bedom dobrze ustawione i qrwa owazaj na tunelu na placu niby najlatfijsze co moze byc ale jedna pomylka i dowidzenia ja zdalem za 4 razem :) mysle ze na nowych zasadac jest latfiej^^
|
|
|
własnie ucze się testów. Mam zamiar powiedzieć że trafiam na pana 2 raz ale i tak nie jest le bo tamten z brodš usadził mnie za zbyt dynamicznš jazde a ten łysy za zbyt wolnš jazde ogłupiec można a siostra głodna i pracy bez prawka nie dostane więc niech pan nie krzyczy jak zamocno się zestresuje. Ale mam po co zdac a to jest bardzo stresujšce.
|
|
|
tera to trzense dupš bo niedouczony testów jestem a o 9.30 egzamin Mocy przypywaj Koncentrujcie zwieracze wysyłajšc mi prawiłowe odpowiedzi.Bezodbioru. CDN... po egzaminie
|
|
|
NIe bój sie Promyk jakby co nie szło... to pomyl, że masz jeszcze nieskonczona liczne podejć............ poza tym kolejne examiny to kolejne dowiadczenia i oczywiscie nowe przyjanie z examinitorami:))))))))))))))))
Ale jak sam wiesz to JE........... tylko wsytzumaj się na exam bo możesz dostać w twarz!!!!
NO i wtedy to chyba Cie zawiesza w zdawaniu:))))))))))
Nie jestem chopokiem, ale tak sie dupnie czuje, że musialam Ci przygadac;)))
papa
smerfie:)
Olla
|
|
|
Relacja z egzaminu który odbył się o godzinie 9.30 w sali 2 w miecie Sieradz.
Stoje przed drzwiami po lewej stronie drzwi Tabliczka z listš osób bioršcyc udział w egzaminie Moje nazwisko pod cyfrš 9 chłopaki i tu numerologia się sprawdziła Liczba Energii. Trzęsłem dupš pomylałem za 5 minet się zacznie zdšże zapalić ognia nie mam wychodze zaczepiam gocia częstuje mnie ogniem zdaje sobie dopiero wtedy sprawe że 3 godziny na testy + 1 godzina rano to za mało aby przerobić większoć pytań ogarnia mnie strachh przed chańbš udupienia na testach biore 3 wdechy z papierosa myli się kotłujš pytam gocia od ognia czy ma też zegarek grzebie w kieszeni wycišga komurke i mówi 9.30 wczeniej na drzwiach sali nr 2 przeczytałem "Po rozpoczęciu Egzaminu zakaz wstępu na sale"
wyrzucam fajke wchodze do orodka szukam dziewczyny która stała przed drzwiami wczeniej i odnalazła się na tej samej licie co ja UFFF stoi dalej czyli nie zaczęło się jeszcze dochodze do drzwi otwierajš się słychać zaproszenie Pan Tomasz stanowisko nr 9.Już je widze siadam rozglšdam się wkoło wszyscy opanowani douczeni kurde znów myli ale będzie kicha jak uwale.
18 nacie pytań do rozwikłania z większociš sobie radze stoje na 16 nastym z pomocy pierwszej Rana krwawišca zaznaczam ucisk ale widze jeszcze jodyne skojarzyła mi się z piochtaninš no tak mama obok rany nakładała mi to więc zaznaczam dodaje tez odpowiedz C. wczeniej stanšłem na pytaniu o prędkoć samochodu z przyczepkš poza teranem zabudowanym zaznaczyłem 70km ale to była jezdnia o 2 pasach w tym samym kierunku oddzielona wyspš za którš też była jezdnia o 2 pasach ruchu w przeciwnym kierunku to był mój 2 błšd bo powinienem zaznaczyć odpowied B 80km a nie A 70km
decyduje się nic nie zmieniać ufam pierwszej myli. wciskam koniec Komputer pyta czy napewno tak na pewno
Mym oczš ukazał się napis Wynik Pozytywny 2 błędy z 2 .
za mnš instruktor klepie po ramieniu no to się pan załapał :) jebitna ulga na Twarzy namalowało się słońce promieniujšcy umiech wypełnił sale w której oprócz mnie zostały jeszcze 3 osoby. Czas do końca miałem jeszcze 10 minut z 25 większoć pewniaków wyszło po 9 minutach.
Udałem się na plac manewrowy tam czekałem 15 Minut na wyczytanie nazwiska i numeru auta. W megafonie głos na cały plac Pan Tomasz P...... proszony do samochodu nr 6 nie mylałem wtedy o numerologii i wywróconej liczbie 9 teraz jak to pisze dopiero zauważam. Prosze o Dowód Osobisty, proszę bardzo a Nazywam się tak i tak przystępujemy do Egzaminu proszę otworzyć maske i wskazać elementy które powinnimy sprawdzić przed jazdš. Pykam Maske do góry podpieram cišggam kurtke wrzucam do Gabloty do modelu Opla Corsa
z którym włanie pierwszy raz mam do czynienia bo uczyłem się na Astrze.
zaczynam od Bagnetu,a Goć do mnie kto panu kazał to wycišgać ma pan tylko powiedzieć wymieniłem wszystkie zbiorniczki pokazałem ichh miejsce oraz miarki poziomu min i max opisujšc miarke na Bagnecie którego miałem nie wycišgać warzne aby powiedzieć że po wyjęciu przecieramy bagnet dopiero go zanużamy i wycišgamy do sprawdzenia pomiaru. Proszę opucić maske i sprawdzić wiatła samochodu Nie wymienił konkretnie jakie więc pykam pozycyjne obchodze Gablote wkoło goć pyta jakie wiatła pan włšczył pada dobra odpowied prosze sprawdzać dalej pykam mijania potem droggowe potem włšczyłem Awaryjne aby raz obejć samochód sprawdzajšc kierunki po tym fakcie o przeciwmgielnych nie wspomniał tylko poprosił o wietle cofania pykam wsteczny wszystko działa Lecz ja przed sprawdzaniem wiateł przekręciłem stacyjke bo z tego co wiem nie każde wiatło się zapali bez stacyjki uwaga dla zdajšcych.
Prosze przygotować się do jazdy tu kożystam z porady Alkazam-a bo wszystko ustawione mam jak należy mimo tego dotykam lusterek
goć wysiada z auta mówi proszę podjecać do rękawa idzie tam na pieszo ja patrze a kontrolka od oleju mi się pali na czerwono wpadam w panike nie wiem co robić wysiadam z auta wycišggam dowód osobisty z kieszeni lece do barierek do instruktora swojeggo podaje dowód i szepcze kontrolka od oleju się pali szybka odpowied odpalisz samocód zganie wracam wsiadam dzieje się tak jak powiedział zaliczam rękaw chociaż auto bardzo czułe dużo czulsze niż astra którš jedziłem delikatny nacisk na chhamulec okazuje się Bardzo skuteczny myle se Ja Jebę no to będzie perwera sprzęgło łapie przy końcu jak zawsze odwrotnie do sprzęggła ustawionego w Astrze. GGórka zaliczona instruktor wsiada a mi Noga na sprzęgle drgga jak szalona myle sobie ja Jebe opanuj się albo już uwaliłe dociskam pięte do podłogi drganie przechodzi pierwsze skrzyżowanie spoko luzacko przepłynšłem 2 także 3 skrzyżowanie za nim widze zaraz przejcie dla pieszychh za nim osobówka zblokowana przez wyjezdzajšcy autobus depcze po hantlach przed skrzyżowaniem nie widzšc możliwoci kontynuowania jazdy za skrzyżowaniem bo albo stane na tym przejciu albo na rodku skrzyżowania, wtedy stres mija powoli bo stoje tak 3 minuty oswajam się z osobnikiem obok. Podczas dalszej jazdy miałem 3 sytuacje gdzie ostro wciskałem w Hamulec za każdym razem przez innych kierowców którzy popełnili błędy moja relacja między egzaminatorem polegała jedynie na tym że mówił na wrocław na kalisz w prawo w lewo bšd nic nie mówił a wtedy płynšłem według pierwszeństwa. Moment kulminacyjny był jak Instruktor powiedział proszę zaparkować na tym parkingu szukam znaku zakazu wiazdu bo przecie na pewno podpierdzielke mi szykuje zakazu nie znajduje więc wjezdzam goć prosze przodem zaparkować samochód jeli będzie miejsce patrze na końcu widze miejsce podjazd robie skręcam z migaczem się pilnujšc i w momęcie obracania się samochodu o 90 stopni ukazuje się moim oczš tabliczka wbita w trawe przy tym miejscu z wizerunkiem inwalidy co mylę oczywicie JA JEBIĘ ale się udupiłem na to nie patrzšc na instruktora sprzęło i wsteczny myle se mam przecie korekte zawsze przy parkowaniu a za plecami miejsce kolejne do parkowania pykam wsteczny obracam głowe a tam też taka sama tabliczka mylę JA Jebę ale trzewo zachowuje orientacje cofam auto i do kocia "Niestety nie ma miejsca na zaparkowanie więc wjecałem aby zawrócić samochód a goć dobrze dobrze przecież nic nie mówię. UFFFF poezja doszła wtedy do mych uszu po Zaparkowaniu samochodu instruktor powiedział nie mam żadnych zastrzeżeń co jest dla mnie bardzo wielkim osišgnięciem, Jazda trwała 40 minut ani minuty mniej w samochodzie były kamery, musiałem zawracać i także byłem poza terenem zabudowanym gdzie 90km pokazałem na liczniku i wykorzystałem 5 bieg tej czułej gabloty.
Może te spisane dowiadczenia się komu przydadzš ja jednak pisze je z Dumy bardziej niż z chęci przekazania wiedzy pozostałym. Pozdrawiam Jebišcy Promyk X
|
|
|
to teraz trzeba sprawdzac jak sie zdaje czy wszystkie swiatła działaja:/ Jak zdawałem to nie bylo czegos takiego. A bylo to 3 lata temu. Ja zdawałem w Radomiu i dopiero za 4 razem jazde zdałem. Dla mnie to był koszmar, chociaz jak 4 raz zdawałem to juz z mysla ze nie zdam a poszedłem tylko z tego wzgledu ze opłaciłem wczesniej. NIe chciał bym znowu tego horroru przechodzic.
Gratuluje prawka. Szkoła jazdy dopiero przed tobš:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |