Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
wspolczesny Hip Hop od lepszej strony
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29

Możesz powtarzać Hasła że wszyscy kradnš, a Polska to jedno wielkie bagno.To nie poprawi raczej sytuacji naszej demokracji nie wykorzystamy okazji by jeszcze raz uwierzyć w słowo człowiek uwierzyć tak aby to weszło w krwioobieg. Przeszłoœć jest tatuażem nikt jej nie zmarze. Ważne że potrafisz widzieć dobro ważne że doceniasz jego ogrom to kształtuje Twój œwiatopoglšd. Ktoœ może sprawi że będziesz miał chęć walczyć jak David i powstrzymywać bieg pędzšcych lawin...

Kiedy patrze w ich Ÿrenice widze własne odbicie wspomnienia które iskrzš jeszcze dziœ oczy szklš ilu takich jak on nie wiem...

nienawidzę mezo a piosenka która przytoczyłeœ (i jedna i druga) uważam że jest denna, jeœli już mówić o pozytywnym polskim hh to Peja i Ostr. Mezo to dopasowywacz i œpiewa to co jest modne, zresztš ten goœć sam nie pisze tekstów. Podobnie robi liber i doniu. To nie jest muzyka tylko nowa odmiana disco relax.

Mezo to czołowka żenady naszej sceny muzycznej jeżeli już polski hip-hop (mimo, że jest strasznie denny) to O.S.T.R. i Łona

Peja i O.S.T.R nie sš denni, to œwietna muza. Łona też nie jest najgorsza. Ale mezo i jego pseudooptymistyczne teksty to jest palant.

Daje Ci teraz to co mam jesteœ gdzieœ tam w górze wœród Gwiazd Cicho siedzisz sobie tam mimo widzę Cię w mych snach. W głowie nosze Ciebie w sobie wiesz dobrze o tym bo otulasz mnie skrzydłami...

Polski hip-hop - temat rzeka tak samo jak 2012 :D. Na poczštku było łatwiej bo był kozioł ofiarny liroy, liroy się skończył to zaczęło się dzielenie na tych co robiš prawdziwy HH i tych co robiš chałturę. A chałturę robiš teraz prawie wszyscy, tyle że częœć zaczynała od zera i nawijki typu: "nigdy się nie sprzedam i będe sobš" idšc przez: "przecież muszę czymœ nakarmić dziecko, a kasa jest dodatkiem do tego co lubię robić, czyli HH" i kończšc na: "nie kupuj płyt na targu" i pajacowaniu w ciuchach z logo sponsora, ew. z logiem założonej przez siebie firmy - PROSTO - największa chałtura polski pod przykrywkš mega-ganksta-uliczników z Wa-wy. Poznań ma znowu œpiewaków pop, których nie wiadomo czemu większoœć nazywa hip-hopowcami, częœć z nich można by tak nazwać gdyby nie to że zadajš się z tymi œpiewakami i sami uwarzajš ich za raperów. Ogólnie każdym rzšdzi wytwórnia, czyli pienišdz - "komercja, komercja to mnie bardzo irytuje bawi się w to..." każdy "artysta" hip-hopowy. Bo wszyscy artyœci to prostytutki.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

"Łona też nie jest najgorsza." - Łona-ona?? hiehie :D Łona jest debeœciak, przynajmniej umie rozœmieszyć człowieka.

A moze ulozyc jakas super muze o naszym ojcu Tadeuszu. Ja nie mam pomyslu na jakas hip hopowa rymowanke, ale moze ktos blysnie talentem na tym forum. Rydzyk to wydaje mi sie wdzieczny temat. Dochodzi jeszcze afera ze stocznia, Stella Maris w ktorej na pewno maczal swoje brudne paluchy. [%sig%]

Łona jako zespół :-P

To tylko Oni żyjšcy w monotonii każdy kolejny to anonim i nic nie zostanie po nich brak celu oczy im przysłonił œlepi i niemi bo zagubieni w beznadzieji zamurowani w scenerii przy czym zanim przyczyn widzš tylko cień na œcianie a nie to co jest na pierwszym planie panowie panie skamieniali cali sami w sobie zakłamani popatrz na nich...

Niezle,a o ojcu cos ulozysz? [%sig%]

Witek Ty maniaku Rydzyka :) o was mogge coœ sklecić :)

http://media.putfile.com/04-Martwa-cisza-feat-Kaf-Ka [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Zgadzam sie z szuinegiem! każdy na poczštku mówił , ze robi to tylko dla idei , a potem gdy uda mu sie wybic sprzedaje sie jak tylko moze. Ostr-a uwazałem niedawno za jednego z nielicznych nie skurwionych , ale powoli i o nim zmieniam zdaniem , jeszcze został tylko Peja , która stara sie trzymac jaki taki poziom. Najlepszy hip hop był robiony w polsce w polowie lat 90 - tych, wtedy za tę muzyke prawie wogóle nie otrzymywało sie gaży, to był własnie prawdziwy hip hop. Szczególnie polecam dwie płyty peji z tamtego okresu "zwykła codziennoœć" i "uliczne historie", naprawde sa one godne przesłuchania.

dzisiejszy polski hip-hop w zdecydowanej więkoœci to straszne gówno, dlatego tego nie słucham, jeżeli już mam słuchać hh to wybieram francuski albo amerykański

moze francuski hip hop jest bardziej melodyjny od naszego , ale amerykański hh mi sie akurat bardzo nie podoba. Czarnuchy w kapturach spiewajšce tylko o hajsie , dziwkach , nienawisci do białych.....poza tym tam to jest już totalna komercha.

Najwiekszym polskim gangsta raperem jest Doniu. Jest szczegulnie niebespieczny gdy otacza go jego przestrzen... [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

Na stos! [%sig%]

A co powiecie o Liroyu?? Bo jak dla mnie to on zaczšł to co teraz reprezentujš wszyscy "szanowani" raperzy i za to został pojechany, a kolo naprawdę potrafi rymować.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.