| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| sigile | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 47 |
|
Czy kto może napisać co o SIGILACH? Co to jest, jak i do czego się stosuje? Jakie przynoszš skutki? Jak się je tworzy? Itd.
|
|
|
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Hmmm to wyglada zupelnie jak moja tarcza w zagarq
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
nawet to ładnie narysowane, ale co z tego wynika. Czy chociaz sam wiesz?
|
|
|
ok juz sobie sama znalazlam...troche to skomplikowane ale znalazlam jakis prosty przyklad sigila popularnosci czy jakos tak....moze byc ciekawe,pobawie sie i moze nawet uwierze:P? wszysko to autosugestia i techniki wizualizacji prawdopodobnie dzialaja nawet lepiej....ale jak juz skumam co i jak to sie przekonam.....
moze mi ktos pomorze?...z ta energetyzacja czy jak to tam sie zwalo?
|
|
|
To chyba sš rodzaje kryształów do miecza wietlnego?:D
[%sig%]
|
|
|
Co to sš sigile? Sigile sš to znaki graficzne wyrażajšce Wolę maga. Bardzo ciekawa sprawa. Sigilizacji używajš w dużej mierze chaoci ( magia chaosu ).
|
|
|
A jaka jest różnica między sigilami a glifami?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Sigil (l.mn. sigila) to symbol stworzony dla specyficznego celu magicznego. Termin ten pochodzi z łacińskiego słowa sigilum, co oznacza "pieczęć". Przykładem samej idei sigili sš nordyckie runy. Różniš one się jednak od siebie tym, że sigile nie składajš się na alfabet, lecz tworzone sš tak, by uformować znak złożony z wielu symboli, który posiadać ma zamierzone niejasne znaczenie.
Sigil może posiadać abstraktycjš, obrazkowš, lub semi-abstrakcyjnš formę. Może występować zarówno fizycznie, wirtualnie jak i jedynie w myli. Wizualne symbole sš najpopularniejszš formš sigili, ale stosowane bywajš także dwięki i kształty.
Glif - płaskie, przeważnie skosne cięcie ocieżyn okiennych kub drzwiowych
|
|
|
Glif - obraz znaku pisarskiego w odróżnieniu od znaku rozumianego abstrakcyjnie (komunikowanego poprzez różne glify). Komputery przetwarzajšce tekst operujš na abstrakcyjnych znakach kodowanych w postaci elektronicznej. Wizualizacja znaku dokonuje się przez wygenerowanie glifu okrelonego w czcionce komputerowej. Czcionki sš to zatem programy rysowania glifów na ekranie lub w druku, na podstawie kodów znaków.
|
|
|
Też mnie to rozbawiło, dlatego wrzuciłem.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Do D. Wendołowskiego. Jeżeli chce się o czym wypowiadać to należy temat zgłębić i to w miare dokładnie a nie opierac się li tylko na jakiej stronce internetowej. Faktem jest, że w magii ( chaosu ) jednš z czynnoci ( ale sš także inne, mniej kontrowersyjne), aby sigil ( a nie glif ) zaszczepić w podwiadomoci może być orgazm, a nawet nacięcie na ciele, lecz poza tymi sposobami jest wiele innych, które sš bardziej przyjemne czy przyzwoite. To kwestia wyboru, umiejętnoci. Przy okazji podam inne strony mówišce na ten temat a ktore z całš pewnociš rzuvcš na tš sprawę zupelnie inne wiatło.
|
|
|
To ja polecam to.
Z tych różnych sposobów wybieram orgazm - jest chyba najmniej bolesny :)
![]() |
|
|
Czy jest kto na tym forum, kto za pomocš sigili osišgnał swój cel?
|
|
|
moja kolezanka ...udalo sie ej osiagnac to co chciala..
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 47 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |