| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czego pragną mężczyżni..., czego kobiety... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 25 |
|
Często piszecie na tym forum pytania szczególnie do Igora na wštku Zaklęcia:
"co zrobić by ona do mnie wróciła", "skšd mam wiedzieć, że on naprawdę mnie kocha", co zrobić by mnie pokochał,-a" itp.
Mam propozycję dla Was forumowiczów, spróbujmy się wymienić tajnikami wiedzy o... Was mężczyznach..., o nas kobietach...
Czego pragnš kobiety w mężczynie, z którym chcš być i którego chcš kochać,
jakiej kobiety szukajš mężczyni by nie była ona przelotnš miłostkš...
Czego tak właciwie pragniemy by móc storzyć co trwałego, wspólnego, prawdziwego?
Piszcie o "grach" - które stosujš kobiety..., które stosujš mężczyni...
jak rozpoznać co jest tylko gierkš, a co nie...
Chcecie prawdziwej miłoci?... nauczmy się siebie... Wy mężczyni... my kobiety...
P.S.
Pewnie się pojawiš posty o miłoci fizycznej... mam nadzieję, że nie będziecie o niej pisać w sposób wulgarny... bo fizyczne "kochanie się" wulgarne wcale nie jest.
|
|
|
Znalezione w sieci...
co Wy na to?
DOBRY MĽŻ
16 cech jego charakteru
1. budzi cię całujšc tam, gdzie najbardziej lubisz
2. pamięta nie tylko datę twoich urodzin, ale także dzień, w którym pierwszy raz pocałowalicie się
3. należy do tej kategorii mężczyzn, którzy na pracach domowych spędzajš więcej niż statystyczne 11 minut dziennie
4. dzwoni do ciebie co najmniej trzy razy dziennie
5. nie rozstaje się z ksišżkš "Petite Philosophie de l'amour" Alaina de Bottona (jeli nie zna francuskiego, czyta polskie tłumaczenie "Wszystko o miłoci", Prószyński i S-ka 2002), bo identyfikuje się z jej bohaterem; tak jak on, miał tylko jednš szansę na 5 840,82, żeby spotkać kobietę swego życia, tzn. ciebie, a jednak mu się to udało!
6. zaglšda dyskretnie do twojej szafy, by kupować ci ubrania we właciwym rozmiarze i tej marki, którš lubisz
7. aby uczcić waszš rocznicę, stara się odtworzyć dzień, kiedy się pierwszy raz pocałowalicie, i całuje cię z tš samš pasjš!
8. jeli musi wyjechać służbowo, zostawia ci przy łóżku dyktafon z nagranš wiadomociš "dobranoc, mój aniołku"
9. kiedy jeste przeziębiona, przygotowuje ci "zestaw leczniczy": ciepłe mleko z miodem, czekoladki i dobry film na DVD...
10. w sytuacjach podbramkowych pożycza ci swojš golarkę, nawet jeli łamie mu to serce
11. owiadczajšc się, daje ci złoty wisiorek z wygrawerowanym pytaniem: wyjdziesz za mnie?
12. ma stresujšcš pracę, ale zamiast wyładowywać się na podwładnych,
po pracy idzie z tobš na długi spacer
13. składa ci życzenia z okazji Dnia Matki, by dać ci do zrozumienia, że chciałby mieć z tobš dziecko
14. chciałby mieć czapkę niewidkę, by móc posłuchać, o czym mówiš kobiety na babskich wieczorach; zamiast tego zaczytuje się w powieciach Katarzyny Grocholi
15. często trzyma cię za rękę, obowišzkowo przepuszcza cię pierwszš w drzwiach i zawsze zachowuje się jak dżentelmen w stosunku do teciowej
16. kiedy wstajesz lewš nogš, robi ci porannš kšpiel z aromatycznym olejkiem
|
|
|
....no coz minely cztery lata jak jestemy razem a ja dopiero teraz odkrywam jaki on jest....i ze smutkiem stwierdzam ze nie taki jak do tej pory myslalam....a zdawalo sie ze bylismy tak blisko.... chociaz 3 punky z listy moglyby tak wiele zmienic........
|
|
|
Które punkty...?
Może sš na tym forum tacy faceci, którzy dla swoich kobiet chcieli by co zmienić, ale nie wiedzš co ich kobiety oczekujš...
A kobiety majš to do siebie, że pewnych rzeczy nie mówiš tylko czekajš aż facet sam na to wpadnie... co gorsza to "jego rozgarnięcie" majš to za dowód miłoci...
Pomóżmy sobie.
|
|
|
Dla mnie doć interesujšco... :) brzmiš punkty..., choć może następnym razem dopiszę jeszcze inne...
1. budzi cię całujšc tam, gdzie najbardziej lubisz
3. należy do tej kategorii mężczyzn, którzy na pracach domowych spędzajš więcej niż statystyczne 11 minut dziennie
4. dzwoni do ciebie co najmniej trzy razy dziennie
7. aby uczcić waszš rocznicę, stara się odtworzyć dzień, kiedy się pierwszy raz pocałowalicie, i całuje cię z tš samš pasjš!
8. jeli musi wyjechać służbowo, zostawia ci przy łóżku dyktafon z nagranš wiadomociš "dobranoc, mój aniołku"
9. kiedy jeste przeziębiona, przygotowuje ci "zestaw leczniczy": ciepłe mleko z miodem, czekoladki i dobry film na DVD...
10. w sytuacjach podbramkowych pożycza ci swojš golarkę, nawet jeli łamie mu to serce
12. ma stresujšcš pracę, ale zamiast wyładowywać się na podwładnych,
po pracy idzie z tobš na długi spacer
13. składa ci życzenia z okazji Dnia Matki, by dać ci do zrozumienia, że chciałby mieć z tobš dziecko
15. często trzyma cię za rękę, obowišzkowo przepuszcza cię pierwszš w drzwiach i zawsze zachowuje się jak dżentelmen w stosunku do teciowej
16. kiedy wstajesz lewš nogš, robi ci porannš kšpiel z aromatycznym olejkiem
|
|
|
......hmmmm...ktorekolwiek,nie jestem wybredna.....a tak szczecrze to juz chyba nie ma sensu...zal mi tych lat i uczuc ale coz.........mowienie czego chce juz nic tu nie pomoze jak nie ma zadnych checi aby sie dla kobiety starac....jest zbyt pewny z e bede go kochac pomimo wszystko....i tak bylo.....
|
|
|
....sex nie jest problemem i nigdy nie byl....bylo nam dobrze razem zawsze...nawet jak brakowalo fajerwerkow....choc to sie rzadko zdarzalo...teraz brak czulosci...radosci....raz-piec i po wszystkim....to boli...moze ktos inny na mnie czeka z mlekiem i dobym filmem.....moze i ztym zlotym wisiorkiem....?...nie wiem...jak na razie ciagle jestesmy razem...czas pokarze.....
|
|
|
Trudno mi się wypowiadać w imieniu WSZYSTKICH kobiet, ale sšdzę, że dla wielu z nich ważne jest:
- czuć miłoć partnera, jego nie gasnšce zainteresowanie i wiedzieć, że jeste dla niego kim naprawdę ważnym
- czuć troskę, bliskoć na różnych płaszczyznach, czułoć
- to by się nie skupiał tylko na swoich potrzebach, ale dbał także o potrzeby partnerki
Sšdzę, że jest to ważne w dwie strony - stšd wogóle ten wštek i zachęta do tego by uczyć się siebie nawzajem na każdym kroku.
... (---.du.simnet.is)
wolałabym nie dawać rad..., ale na pewno można co z tym zrobić... Tylko co...
|
|
|
...nie szukam rad....sama wiem co musze zrobic....ale pomaga mi wyrzucenie tego z siebie....sory wiem ze to nie ten temat:P.......wszystko sie kiedys konczy....niestety.....
|
|
|
Trudno faktycznie mówić za wszystkich. Każdy jest przecież inny, wyjštkowy.
"jakiej kobiety szukajš mężczyni by nie była ona przelotnš miłostkš..."
Odpowied jest jedna.
Takiej, która będzie dobrš matkš dla przyszłych dzieci/dziecka. Inne sprawy nie majš znaczenia.
Mówišc za w swoim imieniu... szukałbym takiej, która nie tylko byłaby dobrš matkš, ale też kim z kim można pobyć na tyle długo, by się sobie szybko nie znudzić. By mieć trochę czasu dla siebie. No co tu pisać można... przecież wszystko już napisano na te tematy :D
|
|
|
suki chca chuja w pizdzie, swierzbi je pizda i chca sie dupcyc, a chopy chca, zeby im te kurwy dawaly pizdy, zeby se mogli powsadzac i sie spuscic do cipy takiej kurwie
|
|
|
dodam jeszcze,ze wszystkie laski to KURWY!!! pusci i wyjebie wala kazda!!! wystarczy sie odpowiednio zakrecic!!!!!
|
|
|
Dziękuję za wypowied.
Oto przykład, że różni mężczyni szukajš różnych kobiet.
Piszcie dalej jakich partnerów szukacie i czego pragniecie by móc budować co stałego i opartego na... no włanie na czym?
Masz rację Strumyku, powstały różne ksišżki....
Zwykle sš to ksišżki typu - Toksyczne zwišzki, Dlaczego twój partner łże jak pies itp. Może i przydatne, ale po fakcie...
A o szczęliwym partnerstwie? I nie tylko teoria...
Pozdrawiam
|
|
|
Czego pragnš mężczyni?
To proste, a zarazem skšplikowane. W każdym razie ja "to" znalazłem!
Dziękuje kochanie:*
|
|
|
ja powiem wam tak. Jak to mozna opisac i zamknšc w stereootyp?
Przeciez kazdy człowiek (przynajmniej wedłóg mnie) pragnie i oczekuje innego od dziewczyny lub chłopaka wiec nie wszyscy chca tego samego. Tyle
|
|
|
mężczyni pragnš zaspokojenia swoich egoistycznych potrzeb, a kobiet sš tak głupie że nie mylš więc im to nie przeszkadza
|
|
|
44
Wiemy o tym doskolane, że mężczyni sš wiecznymi chłopcami i wymuszajš na nas nieustannego matkowania.
Chcš by traktować ich jak mężczyzn ale zachowujš się jak dzieci.
Traktujmy ich jak dzieci, a będš cišgle zabiegać o to by widzieć w nich faceta :)
Może wtedy ich egoizm i zadufanie pęknie jak bańka mydlana.
To czego kobiety od nich oczekujš jest dla nich za trudne, bo wykracza poza troskę
o siebie samego. W przeciwieństwie do kobiety , ona z natury jest altruistkš, potrafi
siebie samš powięcić ( i nie jest to dla niej trudne ) dla dobra ogółu. Dla niej nic nie
jest trudne , dla niego tak......jak od zawsze trudnociš było wyniesienie smieci,
zrobienie czego - dla kogo ! Kobiety zawsze wiedzš co zrobić , facetom cišgle trzeba o tym mówić , przypominać , prosić. Przyczyna tkwi w sposobie mylenia , kobiety mylš " On" , mężczyni " Ja" .
|
|
|
pierdolisz glupoty pani "PELENOPO" ;] -kobiety mylš " On"- nie przepisuj pierdol z Naj lub pani domu lolu, wystarczy lasce pomachac przed oczami zwitkiem banknotow i juz jest chetna na wszystko! tak niestety postepuje wieszkosc kurew zwanych powszechnie dziewczyna/kobieta :)
|
|
|
Nie wpadnijmy w pułapkę generalizowania.
Jak to ładnie zaznaczył Strumyk i tak każdy jest inny.
Co nie zmienia faktu, że pewne cechy mogš, ale nie muszš być wspólne.
Ciekawe to z tym zwitkiem banknotów, ale może "większoć" to i tak za dużo...
Pozdrawiam
|
|
|
moim zdaniem każdy pragnie tego samego - miłoci, uczucia, ciepłego głosu, zrozumienia.... i już nic więcej się nie liczy. A jeli zdarzajš się jakie nieporozumienia, wystarczy szczerze porozmawiać. Ale to już jeli kto jest w zwišzku z innš osobš.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 25 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |