Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
MERKABA
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42

MERKABA czyli jak w temacie. Co wiecie, co sadzicie. A moze MARKABA=MAREKBAK - ponoc jedynie wspolczesnie nam zyjacy MISTRZ i osoba majaca wprowadzic rydwanem w swiatlosc. [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

http://merkaba.ezoteria.pl/Co_to_znaczy_Merkaba_.html rarczej nie jest to uosobienie jako przewodnika. Polecam linka

Drogi Kubelku ! Wlasnie dlatego, ze wiemy co to jest, to pisze, ze byc moze prawdziwym WILEOSCIANEM - prawdziwym duchowym - GWIZEDNYM Ciało-Umysł-Duch. jest wlasnie ten czlowiek, a jego imie i nazwisko (nie) jest przypadkiem. [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

wiem o co Ci chodzi Romku. Ale czy to nie jest szukanie czegos na ksztalt Dalajlamy? Skoro powiedziales ze zyje rownolegle do nas. Nie bardzo wiem o jaka "rownoleglosc" Ci chodzi. Bo dla mnie moze byc ich wiele. Temat jak najbardziej ciekawy i dziekuje za ruszenei sprawy

Nie, chyba nie szukam, po prostu kabalistycznie poprzestawialem literki, jedna zjadlem, czy gdzies mi ja wcielo i..... wyszlo cos takiego. Manipulacja ? Chyba raczej zabawa i nowy temat, a poniewaz juz MERKABA samo w sobie jest godne aby znalezc sie na tym forum, pomyslalem, ze odrobina intelektualnych cwiczen i duchowych rozmyslan, zle na nas wplynac nie powinna. Nie szukam Dalajlamy, ale tez nie odwazylbym sie na odzucenie mozliwosci jego istnienia... Rownoleglosci, rzeczywiscie moga byc rownolegle i przez to niezwykle wielorakie, lecz i wspolistotne zarazem. pozdrawiam [%sig%]

..

coœ o tym było juz na forum rodzaj pola energetycznego : Kosmobioenergetyka to synteza harmonii ciała, duszy, ducha i œwiadomoœci człowieka, stworzona na bazie uniwersalnych praw kosmicznych. Nauka ta rozpatruje człowieka w połšczeniu ze wszechœwiatem: mikro-, makro-, mega- i metakosmosem. Zmieniajšc siebie, człowiek zmienia otaczajšcy go œwiat. Los człowieka to energetyczne współdziałanie różnych planów i wymiarów. Kiedy się nauczy je kontrolować, uzyska harmonię - wyższy stan doskonałoœci na Ziemi, uwolni się na zawsze od cierpienia i ignorancji. Tak więc, rozwijajšc się, człowiek może się pozbyć kompleksów, nałogów, stresów itp. oraz pomóc swoim bliskim, a potem innym ludziom. Zrozumie przyczyny każdej choroby, sięgajšce często głębi przeszłych inkarnacji, oraz pozna wyższš energetycznš holograficznš matrycę ludzkiej istoty (monady wyższych wymiarów), przedstawianš w religii jako nieœmiertelna dusza. BIOKOREKCJA IMMUNOLOGICZNEGO SYSTEMU Eugeniusz Nikołajewicz Wselenski urodził się w Moskwie. W roku 1948 uzyskał dyplom z dwóch wyższych uczelni - Instytutu Elektroniki i medycyny. Ukończył też kursy z zakresu ezoteryki, ekstrasensoryki, parapsychologii, psychologii, psychiatrii, filozofii oraz medycyny chińskiej, japońskiej i tybetańskiej. Przez dłuższy czas był asystentem legendarnej Dżuny. Jest członkiem Rady Stowarzyszenia Uzdrowicieli Rosji. Od roku 1988 prowadzi badania naukowe z dziedziny telepatii, jasnowidzenia, odczytywania informacji na odległoœć i uzdrawiania. Tak powstało Centrum Duchowego Doskonalenia, w którym została opracowana autorska metoda BIS - biokorekcja immunologicznego systemu. Pozwala ona na diagnozowanie karmiczne każdej choroby. Wselenski jest też autorem metody odpracowania i neutralizacji negatywnej karmy człowieka. W Centrum stosuje się m.in. chodzenie po ogniu (spalanie karmy) oraz diagnozowanie i korekcję karmy. MIĘDZYNARODOWE CENTRUM KOSMICZNEGO ROZUMU (MCKR) Nigdy bym nie przypuszczała, że będę studiować po raz trzeci. A jednak zostałam studentkš Międzynarodowego Centrum Kosmicznego Rozumu w Moskwie. Mam perspektywę otrzymania wyższego akademickiego wykształcenia w zakresie kosmobioenergetyki. Często słyszę tu słowa: „Nie mamy już czasu! Nie mamy czasu na życie w nieœwiadomoœci, nie mamy czasu na marnowanie lub konserwowanie wiedzy! Nie mamy czasu na marnowanie czasu!” Akademik jeŸdzi starym samochodem, za naukę pobierane sš symboliczne opłaty. Ale jego szkoła, jak twierdzi, to „fabryka zajmujšca się przeprowadzaniem œwiadomoœci ludzi pištej rasy (którymi jesteœmy) na œwiadomoœć człowieka szóstej rasy”. Na dłuższš rozmowę Eugeniusz Nikołajewicz Wselenski nie miał oczywiœcie czasu. Przyjmuje pacjentów, konsultuje, pisze ksišżki i robi mnóstwo tajemniczych i niezwykłych rzeczy. Pozwolił mi natomiast wykorzystać fragmenty swoich ksišżek: „Człowiek jako nieœmiertelna nadistota ze złożonš hiperfokalnš strukturš œwiadomoœci” oraz „Merkaba-Uniwersum-Gwiazdotron: System wielowarstwowej torsyjnej ochrony”. WSZECHŒWIATOWY EKSPERYMENT NA ZIEMI Dusza, duch, monada i nadmonada człowieka to realne struktury w wielowymiarowej przestrzeni. Stanowiš one holograficzne energoinformacyjne systemy wielowymiarowych niezniszczalnych komórek pamięci (fokały), odkryte przez akademika Wselenskiego. W œwietle tego odkrycia człowiek uosabia nieœmiertelnš nadistotę, samorozwijajšcy się system z nieskończonš pojemnoœciš pamięci. Jest to bioplazmowa formacja wielowymiarowych przestrzeni w postaci złożonego systemu wideokomputerowego, wielowymiarowy energoinformacyjny hologram, zwišzany z mnóstwem równoległych, lustrzanych i innych œwiatów czasoprzestrzeni. Teraz przed ludzkoœciš stoi zadanie jakoœciowego przejœcia z poziomu œwiadomoœci pištej rasy na poziomy uœwiadomienia i wiedzy szóstej i wyższych ras, co odpowiada przejœciu z poziomu duszy na poziomy ducha, monady i nadmonady. Żyjemy w czasach zmiany biegunów na Ziemi i kwantowego przejœcia naszej planety na jej sobowtór w równoległym œwiecie czterowymiarowej przestrzeni. Na Ziemi trwa wielki wszechœwiatowy eksperyment, wyższe cywilizacje przygotowujš płynne przejœcie, aby zmniejszyć skutki planetarnej katastrofy i stworzyć korzystne warunki do narodzin nowej gałęzi nadcywilizacji bogoczłowieczeństwa (szósta rasa) na ewolucyjnym drzewie wszystkiego, co żyje na planecie Ziemia. Przedstawiciele wyższych cywilizacji uważajš, że stara gałšŸ ludzkoœci pištej rasy jest nierozumna, ponieważ w cišgu ostatniego dziesięciolecia, gdyby nie ingerowali, nasza cywilizacja mogła co najmniej pięć razy zniszczyć życie na planecie. DLACZEGO NIE MAMY CZASU? Latem 1972 roku w rezultacie poteżnych procesów wewnštrzjšdrowych Słoce miało się poszerzyć do gigantycznych rozmiarów i stać się czerwnonym pulsarem. Naturalnie cały œwiat fizyczny trzeciego wymiaru przestrzeni Ziemi uległby zagładzie, a wszystkie żyjšce istoty zginęły. Stracono by również wszystkie skarby ewolucji ludzkiej œwiadomoœci. Przedstawiciele wyższych cywilizacji podjęli próbę uratowania Ziemian. Wybuch Słońca został przesunięty do grudnia 2012 roku, abyœmy w cišgu tego krótkiego czasu podnieœli grupowš œwiadomoœć ludzkoœci do poziomu niezbędnego do duchowej przemiany i przejœcia do czterowymiarowej przestrzeni. Po tym czasie nastapi rozpad i oczyszczenie materii trójwymiarowej przestrzeni. PRZYMUSOWA DUCHOWA EWOLUCJA LUDZKOŒCI. W celu uratowania Ziemian przedstawiciele wyższych cywilizacji utworzyli wielopoziomowe pole ochronne. Każdemu człowiekowi pozostawiono więc prawo wyboru: albo będzie się szybko rozwijał duchowo, by przejœć do czwartego wymiaru na nowy poziom ewolucji szóstej rasy, albo zginie przy ognistym oczyszczaniu materii przez wyższe energie kosmiczne. Przedstawiciele wyższych cywilizacji stopniowo zdejmujš pole ochronne i poprzez to podwyższajš częstotliwoœć wibracji naszej planety. Ziemia nieuchronnie zbliża się do najważniejszego momentu swojej duchowej przemiany. Proces ten nierozerwalnie wišże się z duchowym oœwieceniem ludzkoœci. i wyjœciem na nowy poziom kosmicznego myœlenia. Nasz œwiat będzie TRANSMUTOWANY w realnoœć bardziej subtelnych wibracji czwartego wymiaru. Obecnie przedstawiciele wyższych cywilizacji pomagajš tym, którzy dšżš do duchowego oœwiecenia. Natomiast nie moga pomóc tym, którzy wolš przebywać w iluzji trójwymiarowego œwiata, nie pracujšc nad swoim intelektualno-duchowym rozwojem. Właœnie ludzie oœwieceni będš przedstawicielami szóstej rasy. Zmiana biegunów na naszej planecie zachodzi co 13 tys. lat. Towarzyszy temu globalna planetarna katastrofa i utrata œwiadomoœci żywych istot (œcieranie pamięci). Wišże się to z cyklem precesji równonocy, wynoszšcym około 26 tys lat. Po przejœciu punktów maksymalnego przybliżenia się (A) i maksymalnego oddalania (C) Układu Słonecznego w stosunku do centrum naszej galaktyki (Mlecznej Drogi), co odpowiada połowie tego cyklu na Ziemi, zachodzi zmiana biegunów. W cišgu ostatnich 26 tys lat nasza planeta przebywała w gwiazdozbiorze Ryb, a teraz przechodzi w gwiazdozbiór Wodnika. Okres całkowitego obracania się wynosi 25920 lat. OBECNY PROCES PRZEBIEGUNOWANIA ZIEMI. Pochylenie osi Ziemi w stosunku do płaszczyzny jej orbity naokoło Słońca, stopień przemieszczenia biegunów i oddalenia się od centrum naszej galaktyki, majš duży wpływ na œwiadomoœć ludzi. Na przykład. w pólokresie maksymalnego oddalania się od centrum galaktyki (BCD) występuje uœpienie œwiadomoœci wszystkich żyjšcych istot. a w pólokresie maksymalnego przybliżenia (DAB) - przebudzenie. Ostatnia zmiana biegunów sprzed około 13 tys lat spowodowała zagładę cywilizacji Atlantydy (czwartej rasy) Obecnie znów przeżywamy ten proces przepowiadany jako apokalipsa i koniec œwiata. Zaczšł się on w roku 2000 pod kontrolš kosmicznych nauczycieli. Będzie trwał do grudnia 2012 roku, kiedy Ziemia ostatecznie wejdzie do gwiazdozbioru Wodnika. DLACZEGO MOŻEMY STRACIĆ PAMIĘĆ? Nasza pamieć podtrzymywana jest przez pole elektromagnetyczne Ziemi. Przy zmianie biegunów wystšpi trzydniowy okres, gdy pole to całkowicie zaniknie. Jeœli człowiek nauczy się tworzyć wokół siebie wielowarstwowe torsyjne ochronne pola, "Merkaba-Uniwersum-Gwiazdotron" z duchowej bioplazmy miłoœci, ognia i œwiatła. obroni się przed zanikiem pamięci i przejdzie na nowy poziom ewolucji do czterowymiarowej przestrzeni. Bez ochrony to, co najcenniejsze - pamięć człowieka zostanie wytarta, czyli będzie czystš kartkš papieru jak pamięć noworodka, a nawet jeszcze gorzej - zostanie wytarta intuicyjna pamieć przeszłych inkarnacji. Każdy może jeszcze dokonać wyboru: 1). Z wytartš pamięciš w cišgu następnych 13 tys. lat na nowo przechodzić. ewolucję przez mnóstwo inkarnacji od żywiołów, metali, minerałów, roœlin, zwierzšt - ponownie do ludzkoœci pištej rasy, której przedstawicielami jesteœmy, lub 2) Uratować naszš planetę, chronišc jš i siebie, podnieœć się duchowo i przejœć z poziomu duszy, monady i nadmonady - na następne szczeble ewolucji bogoczłowieka szóstej rasy i wyższych ras. Niestety mamy bardzo mało czasu, każdy zasługuje na taki los, jaki odpowiada jego œwiadomoœci.

Kurs tworzenia wokół siebie wielowarstwowych torsyjnych pól ochronnych u Ruskich sporo kosztuje, więc dałem sobie z tym spokój. Ruscy celowo straszš wytarciem pamięci. Spoko. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Raczej każdy zasługuje na taki los, jaki odpowiada jego nieœwiadomoœci...

Jak się zintegrujesz, to będziesz spójna. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Nieœwiadomoœć to dla żaden brak œwiadomoœci, ale brak panowania nad energiami...

"Nieœwiadomoœć zbiorowa"? [%sig%]

Trzeba mieć silne nerwy na to, żeby być telepatš... ;-)

Uwielbiam pioruny, a raz chwyciłam podłšczonš do pršdu gałkę do ogrzewania wody i moja œwiadomoœć trwała ale inaczej, czy coœ mi groziło?

Mam bardzo silne nerwy. Kiedyœ przydarzyło mi się coœ takiego jakbym połšczył się z noosferš (wtedy jeszcze nie znałem tego pojęcia). Działy się niesamowite rzeczy, czacha dymiła i dziwnie działałem na ludzi. Po kilku latach pewna specjalistka powiedziała mi, że przeważnie ludzie przy czymœ takim wariujš lub popełniajš samobójstwo. Otworzyłem kanał (nieœwiadomie). Powiedziała, że jeœli przez to przeszedłem, to znaczy że poradzę już sobie ze wszystkim w życiu, nic nie będzie dla mnie problemem. [%sig%]

Myœlę, że groziło Ci uwolnienie się od tego ciała na zawsze. [%sig%]

Dariuszu, uwazaj, zebys lupiezu nie dostal !

Właœnie ostatnio dostałem. Prorok jakiœ, czy cóœ? A łupieżu czasem trudniej się pozbyć niż HAARP-a. [%sig%]

Jest pewna roznica. Lupiez sie Ciebie nie pozbedzie, a HAARP moze sie mnie pozbyc !!!

Zwłaszcza jak w to uwierzysz. Zacznij od tego ADR Protect, co Ci polecałem. [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.