| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| trzeba być skurwysyńskim! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95 |
|
Tyle pieprzycie ,że jak sie cos zrobi złego w tym zyciu , to że sie to odbije na twojej pozycji w następnym zyciu itd, itp , z drugiej strony mówicie ze czlowiek uczy sie na błędach , i trzeba sie kierować dowiadczeniem. A moje dowiadczenie jest takie ze lepiej jest byc złym niż dobrym!!! Taka prawda!Praktycznie wszysycy bogaci ludzie , doszli do swego majštku wszelkiego rodzaju oszustwami. Mylicie , że gdyby kierowali się oni zasadami to doszliby do tego co maja??? bo wydaje mi się że nie. Tak naprawde to każdy człowiek jest egoistš i nie ma co pierdolić , ze jest inaczej , nie ma sensu udawac że tak nie jest . Tak wiec przestańcie udawac mšdrych , jestecie tacy sami jak wszyscy!
|
|
|
Można się niele dorobić nie będšc przy tym oszustem i szmatš, ale raczej nie w Polsce. Jeli miałbym robić komu krzywdę, to dziękuję za zarobione w ten sposób pienišdze.
Ale czy bycie bogatym to cel, który ma uwięcać rodki?
Nie!
Najważniejsze jest bogactwo wewnętrzne, bo tylko to zabiera się ze sobš dalej.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
kibolu jako szmata moralnego mężczyzny nadajesz sie tylko do szybkiego odstrzału przez Gadów Kosmodoildalnych jako szczegółlnie upadła zwierzęca męska kupa bydlęcego mięcha.
|
|
|
do japoński rpbot dentaku:
spierdalaj jebany debilu , możesz mi co najwyzej zrobić loda ,ale najpierw umyj sobie zęby , bo jebie ci z mordy.
|
|
|
a tak poza tym ,to jesli ma się pienišdze to można mieć wszystko . Tak jest smutna prawda. Majšc kase możesz mieć miłoć , przyjaciół , możesz miec naprawde wszystko czego tylko chcesz w zyciu. Bedšc biedny , to możesz mieć ale co najwyzej takich przyjaciół z którymi mozesz napić sie pod sklepem , a żadna panienka nawet na ciebie nie spojrzy.
|
|
|
kibol
Jakš ty masz prostš receptę na życie.
Rewelka :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
mylisz sie kibol
za kase to mozesz miec seks a nie milosc , i "zyczliwych" a nie przyjaciol...
|
|
|
Panie Dariuszu , nie jest ona znowu taka prosta:D , wiat jest sztuczny , skoro inni lecš w chuja , ja też polece.
scoop , a własnie ze ty sie mylisz! nie ma czego takiego jak miłoć , jest tylko pożšdanie! tzn. wydaje nam że jestemy zakochani , ale tak naprawde to osoba w której niby jestemy zakochani podoba nam sie ,zarówno z wygladu jak i z charakteru. Podobno jest naukowo udowodnione że stan nazywany miłociš nie może trwac wiecje niż 2 lata. Potem zazwyczaj ludzie sš ze soba tylko dlatego że sa juz do siebie przyzwyczajeni.
|
|
|
"skoro inni lecš w ch_a , ja też polece" - i mamy to co mamy.
A co do "miłoci", to jeli jest ona oparta tylko na pożšdaniu, to szybko się kończy - i tu masz rację.
|
|
|
Mierzenie postepu
W jaki sposób mierzymy „postep” na Ziemi?
W jaki sposób mierzymy „sukces”?
Czy nie uzywamy pieniedzy do okreslenia postepu i sukcesu?
I lu znasz ludzi, którzy poswiecaja cała swoja uwage pieniadzom? Dlaczego tylu sposród nas ma obsesje na punkcie pieniedzy?
Czy nie jest to wiara ze gromadzenie materialnego bogactwa zapewnia nam „bezpieczna przyszłosc”?
Jakie to „bezpieczenstwo”? Jaka to „przyszłosc”?
Aleksander Wielki zawojował cały swiat, który był znany za jego czasów. Posiadał kazde materialne bogactwo jakie sobie zazyczył. Kiedy umierał, zwołał wszystkich wokół niego i powiedział: „Tam dokad teraz ide nie moge zabrac niczego z tego co posiadam...” Były to jego ostatnie słowa. Dopiero w ostatniej chwili zycia zrozumiał nonsens akumulowania materialnych bogactw.
Rozwijajac przywiazanie do materialnych przedmiotów, swiadomie ograniczamy nasz swiatopoglad i w ten sposób zawezamy zakres naszych decyzji – ignorujac pewne
alternatywy jako nieistotne.
Jak sadzisz, czy pieniadze moga słuzyc do oceny inteligencji?
Czy mozna nabyc Intelekt czy tez inteligencje za pieniadze?
Czy mozna kupic Miłosc za pieniadze?
(Niektórzy sie upieraja ze mozna, i ze jest to tylko kwestia ilosci pieniedzy – ale czy to Miłosc?
Czy oni sobie zdaja sprawe co to jest Miłosc?)
Czy pieniadze sa dobra miara stopnia zrozumienia Natury i Wszechswiata?
Niektórzy próbuja mierzyc zniszczenie Natury iloscia pieniedzy jakie trzeba by wydac, zeby „zreperowac” zniszczenie czy tez „oczyscic” srodowisko z
zanieczyszczen, ale czy to jest dobra miara?
Czy my naprawde rozumiemy dlaczego Natura jest tak zaprojektowana a nie inaczej?
Wybór róznych miar sukcesu w praktyce oznacza zmierzanie do osiagniecia róznych rezultatów.
WOLNA WOLA
Tomasz Chalko
Melbourne, Australia
10 grudzien 1999
pozdrowka
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Udawdniacie , ze pienišdze nie sa takie wazne , ale nie powiecie mi ze lepiej jest być biednym niż bogatym. Co powiecie na to ze prawie każdy kto miał jakies tam ideały , gdy tylko ma okazje, sprzedaje je? wystarczy spojrzeć na gwiazdy show biznesu. Zazwyczaj będšc dobrym dostaje się bardziej po dupie od życia niż będšc złym . A wy często piszecie o jakim ego i karmie , że dopadnie ona tych , którzy sa żli , a wynagrodzi tych dobrych itd . Niestety z tego co widze to zazwyczaj ci którzy sš zli sš górš , a ci którzy sa dobrzy majš pod górkę.
|
|
|
Widzisz tylko mały wycinek czasu kibolku.
|
|
|
A jakie macie dowody , że jest cos po mierci? to wszystko to sš zwykłe domniemania, ja pisze to co widze , to co wokół mnie sie dzije.
to nie ja jestem zły , to swiat jest zły
|
|
|
Czytasz jakie ksišżki kibolku?
A może by tak poczytał trochę to forum.
Znajdziesz sporo pytań, podpowiedzi i odpowiedzi.
Ale lekcje musisz odrobić sam.
Ale ty chyba zbyt niecierpliwy jeste i wolisz przejć życie na skróty.
No cóż - w takim razie pozostanie ci pustka.
|
|
|
Sek w tym, ze nie wszystkim dzisiaj wolno byc zlym !!!
Tak jest swiat teraz urzadzony, ze zlo u przecietnych ludzi jest bardzo karane !!!
Tylko wybrancy moga byc zli bez ograniczen !!!!
|
|
|
Czyli rzšdzš nami li ludzie.
"Olewam rzšd, mandaty drogowe, dealerów, maklerów, warty honorowe.
I jeszcze wšsacza olewam na zdrowie, prymasa w lampasach, komuchy nie lubię..."
Osišgniesz kibolku to upragnione "bogactwo" i co. Na jakim etapie się zatrzymasz? Będziesz już szczęliwy?
Pamiętaj, że pustki duchowej nie wypełnisz dobrami materialnymi, zawsze będzie ci mało. Najlepszym przykładem jest tu niejaki Rydzyk.
|
|
|
drogi Kibolku, sprobuje w inny sposob.
Jesli sie juz tutaj znalazles, to znaczy, ze juz zaczales szukac odpowiedzi na wewnetrzne pytania, ktore kazda inteligentna osoba sobie zadaje. A to juz jest wazne. Pierwszym krokiem jest wlasnie to co sie tobie przytrafia. Obrona przed oczywistym, przed tym, ze to COS rzeczywiscie istnieje, ze nie konczy sie tutaj.
Gdyby sie konczylo, to byloby bez sensu. A wiec istnieje jakis sens, bo wszystko musi, powtarzam MUSI, miec sens. Tak wiec z pewnoscia istnieje COS wiecej niz to obecne.....
a wracajac do pieniedzy. Tutaj nikt nie twierdzi, ze lepiej jest ich nie posiadac. Tutaj twierdzimy, ze moze byloby lepiej gdyby ich nie posiadala ludzkosc....
Pieniadze sa potrzebne kazdemu, ale TYLKO na tyle, na ile kazdy potrzebuje ich uzyc do rozwoju swej osobowosci, swojego intelektu, swojego ducha, jazni, umyslu i wreszcie DUSZY !
..."Gromadzenie materialnych bogactw nie prowadzi do postepu w zadnym kierunku. Jest jasne, ze sa one drugorzedne. Materialne wygody sa wazne tylko wtedy kiedy korzystajac z nich przyspieszamy rozwój naszego intelektu. Wiekszosc ludzi uczy sie znacznie wiecej gdy cierpia."...
Nie zachecam tutaj abys cierial, lecz abys sobie zdal sprawe, ze pieniadze sa nam na tyle potrzebne, na ile potrzeba nam przebyc lekcje w swiecie materialnym i moc wzrastac i rozwijac sie intelektualnie i duchowo...
pozdrawiam
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |