Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Działo orgonowe
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33

Czy posiadacie informacje na temat używania takowego działa (w Polsce lub gdziekolwiek)??

Działo ? Komora orgoniczna, to słyszałem, ale działo ?

Leto... nie oglądałeś wszytskich odcinków programu bodajże na TVN "Strefa 11";) ;D ;D ;) ??? Bo wchodząc kiedyś na tamtą strone znalazłem właśnie wzmiankę o takowym dziale :) M.ówia tam, że takie działo zmienia pogodę, co jest zresztą prawdopodobne :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Tak, zmienia. Akurat w tym odcinku niedowiary pokazali różne eksperymenty. Efekty były niedopodwarzenia. Takie działa są wykorzystywane w Afryce, a przynajmniej były, ale nie pamiętam już w jakim kraju. Ale byli z nich bardzo zadowoleni, bo działa spełniały swoją rolę i wywoływały deszcze, których praktycznie tam nie było. nara.

Tak, to zostało udowodnione naukowo, że działo takie może zmieniać pogodę.

Chyba muszę sobie zainstalować TV. Ale poszukam na Net'cie.

Ja znam orgono terapie stosowana przez bioenergetykow. I tu chodzi pewnie o orgon-energia kosmiczna jako medium w ktorym poruszaja sie sily (np swiatlo, elektromag..)Fizyk Geiger zajmowal sie rozpraszaniem czastek w promieniowaniu kosmicznym.Ale moze sie calkiem myle Pomocy!

Możliwe, że orgon to to samo co mana, prana, chi, niewidzialna energia życiowa, energia kosmiczna, uniwersalna. Wszystkie nazwy określają to samo, więc może naukowa nazwa tej energii może brzmieć "orgon".

Słyszałam, że wyładowania orgonu blisko przy ziemi tworzą pioruny kuliste, to było w Drogach smoków Butlara zdaje się, całkiem ciekawe... jak znajde to wam przytoczę... orgon ponoc ma ogromna moc. i wpływa na człowieka w dziwny sposób. [%sig%]

A jest może coś takiego , jak działo ogonowe ?

:) He he he Winter :) Ale wiecie co? O ile się orientuję i czytałem artykóły na ten temat < na stronach angielskich wpiszcie w google orgons cannon > to fizyka nie widzi w tym nic dziwnego. Jest to chyba naturalne zjawisko tylko jak do tej pory nie potwierdzone naukowo. Chodzi tutaj o aktywność pewnych cząstek, które łącząc się z innymi cząstkami < tymi z działa > wytwarzają zwiększone przyciąganie na szczeblu molekularnym. To znaczy że: działo orgonowe zwiększa przyciąganie cząsteczek pary wodnej do takiego stopnia, że cząsteczki skupiają się zewsząd. A jak wiadomo wilgoci jest wszedzie pełno. I w nas i w górnych partiach atmosfery i w roślinach etc etc etc. :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Tak Bracie, ale działo orgonowe, służy również do utrzymywania ładnej pogody, prawdopodobnie działa wtedy jak na reversie. Orgon działa na człowieka, tzn. w czasie używania tych dział, osoba obsługująca, musi siedzieć w specjalnej przyczepie nie przepuszczającej promieniowania, bo promieniowanie jest i to bardzo silne, może zabić, albo doprowadzić do długotrwałej choroby. narazie.

No właśnie - jeśli strumien tych cząstek zostanie skierowany na człowieka to albo ten "wyschnie" i się poparzy albo dosłownie "utonie"... Chyba o to chodzi... :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Słyszałem o tym amerykańskim okręcie [przy Afryce] do wytważania i wysyłania ładunków statycznych o potencjale elektrycznym [dodatnim],do skraplania pary wodnej.Promieniowanie -prądy statyczne o ładunkach dodatnich,są bardzo szkodliwe dla organizmów żywych,oczywiście w takich ilościach [z działa].Acha przypominam sobie z podstawówki,-tarcie laski ebonitowej,-właśnie o takie ładunki chodzi.-cze.

Bracie, wyschnięcie, lub utonięcie to lekka przesada, ale oparzenia występują, czyli jak w zwykłym promieniowaniu. Duchu, ja o takim okręcie nie słyszałem, ale słuszałem za to o amerykańskiej bazie wojskowej, gdzie prowadzono zmiany pogody za pomocą mikrofal. Chyba dalej jeszcze działa.

No niby racja. Ale teraz nasówa się pytanie: dlaczego naukowcy nie patentują tego i nie odkrywają do czego mogłoby być to pomocne. Znacie na nie odpowiedź? Chyba masz rację że przesadziłem :D ;) Pozdrwiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Jasne, że znam. No cóż wynalazcą trudno opatentować coś, co korzysta z nieistniejących energii. Nie istniejących przynajmniej dla większości naukowców. A może jest to opatentowane? Może mówie na zapas? nara.

Ja nie wiem. Ale podobno orgomy są już dawno opisane pod innymi nazwami. Tylko ze my z nich nie korzystamy... No i nie wiem dlaczego??? Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

tu macie link jak zbudować działko http://www.daro.it.pl/akumulator.html ja próbuje, napisze jak mi się uda

Dobra, będę szczera: ten cały orgom, czy coś to mi się z orgazmem kojarzy, ale w końcu jestem niekumata...:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.