| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Działo orgonowe | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33 |
|
Czy posiadacie informacje na temat używania takowego działa (w Polsce lub gdziekolwiek)??
|
|
|
Leto... nie oglądałeś wszytskich odcinków programu bodajże na TVN "Strefa 11";) ;D ;D ;) ??? Bo wchodząc kiedyś na tamtą strone znalazłem właśnie wzmiankę o takowym dziale :) M.ówia tam, że takie działo zmienia pogodę, co jest zresztą prawdopodobne :)
Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
Tak, zmienia. Akurat w tym odcinku niedowiary pokazali różne eksperymenty.
Efekty były niedopodwarzenia. Takie działa są wykorzystywane w Afryce, a przynajmniej były, ale nie pamiętam już w jakim kraju. Ale byli z nich bardzo zadowoleni, bo działa spełniały swoją rolę i wywoływały deszcze, których
praktycznie tam nie było.
nara.
|
|
|
Tak, to zostało udowodnione naukowo, że działo takie może zmieniać pogodę.
|
|
|
Chyba muszę sobie zainstalować TV. Ale poszukam na Net'cie.
|
|
|
Ja znam orgono terapie stosowana przez bioenergetykow.
I tu chodzi pewnie o orgon-energia kosmiczna jako medium w ktorym poruszaja sie sily (np swiatlo, elektromag..)Fizyk Geiger zajmowal sie rozpraszaniem czastek w promieniowaniu kosmicznym.Ale moze sie calkiem myle Pomocy!
|
|
|
Możliwe, że orgon to to samo co mana, prana, chi, niewidzialna energia życiowa, energia kosmiczna, uniwersalna. Wszystkie nazwy określają to samo, więc może naukowa nazwa tej energii może brzmieć "orgon".
|
|
|
Słyszałam, że wyładowania orgonu blisko przy ziemi tworzą pioruny kuliste, to było w Drogach smoków Butlara zdaje się, całkiem ciekawe... jak znajde to wam przytoczę... orgon ponoc ma ogromna moc. i wpływa na człowieka w dziwny sposób.
[%sig%]
|
|
|
:) He he he Winter :)
Ale wiecie co? O ile się orientuję i czytałem artykóły na ten temat < na stronach angielskich wpiszcie w google orgons cannon > to fizyka nie widzi w tym nic dziwnego. Jest to chyba naturalne zjawisko tylko jak do tej pory nie potwierdzone naukowo. Chodzi tutaj o aktywność pewnych cząstek, które łącząc się z innymi cząstkami < tymi z działa > wytwarzają zwiększone przyciąganie na szczeblu molekularnym. To znaczy że: działo orgonowe zwiększa przyciąganie cząsteczek pary wodnej do takiego stopnia, że cząsteczki skupiają się zewsząd. A jak wiadomo wilgoci jest wszedzie pełno. I w nas i w górnych partiach atmosfery i w roślinach etc etc etc.
:)
|
|
|
Tak Bracie, ale działo orgonowe, służy również do utrzymywania ładnej pogody, prawdopodobnie działa wtedy jak na reversie.
Orgon działa na człowieka, tzn. w czasie używania tych dział, osoba obsługująca, musi siedzieć w specjalnej przyczepie nie przepuszczającej promieniowania, bo promieniowanie jest i to bardzo silne, może zabić, albo doprowadzić do długotrwałej choroby.
narazie.
|
|
|
No właśnie - jeśli strumien tych cząstek zostanie skierowany na człowieka to albo ten "wyschnie" i się poparzy albo dosłownie "utonie"... Chyba o to chodzi... :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
Słyszałem o tym amerykańskim okręcie [przy Afryce] do wytważania i wysyłania ładunków statycznych o potencjale elektrycznym [dodatnim],do skraplania pary wodnej.Promieniowanie -prądy statyczne o ładunkach dodatnich,są bardzo szkodliwe dla organizmów żywych,oczywiście w takich ilościach [z działa].Acha przypominam sobie z podstawówki,-tarcie laski ebonitowej,-właśnie o takie ładunki chodzi.-cze.
|
|
|
Bracie, wyschnięcie, lub utonięcie to lekka przesada, ale oparzenia występują, czyli jak w zwykłym promieniowaniu.
Duchu, ja o takim okręcie nie słyszałem, ale słuszałem za to o amerykańskiej bazie wojskowej, gdzie prowadzono zmiany pogody za pomocą mikrofal. Chyba dalej jeszcze działa.
|
|
|
No niby racja. Ale teraz nasówa się pytanie: dlaczego naukowcy nie patentują tego i nie odkrywają do czego mogłoby być to pomocne. Znacie na nie odpowiedź?
Chyba masz rację że przesadziłem :D ;)
Pozdrwiam :) Trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
Jasne, że znam. No cóż wynalazcą trudno opatentować coś, co korzysta z nieistniejących energii. Nie istniejących przynajmniej dla większości naukowców.
A może jest to opatentowane? Może mówie na zapas?
nara.
|
|
|
Ja nie wiem. Ale podobno orgomy są już dawno opisane pod innymi nazwami. Tylko ze my z nich nie korzystamy... No i nie wiem dlaczego???
|
|
|
tu macie link jak zbudować działko http://www.daro.it.pl/akumulator.html
ja próbuje, napisze jak mi się uda
|
|
|
Dobra, będę szczera: ten cały orgom, czy coś to mi się z orgazmem kojarzy, ale w końcu jestem niekumata...:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |