| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kręgi w zbożu tworzy pewien rodzaj grzyba? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 156 |
|
Podobno ostatnio na Discovery nawet było to wyjanione.
Jest też opis powstawania takich kręgów np jeden czarci kršg we Francji spowodowany przez grzyba Clitocybe geotropa ma rednice około pół mili (600 m). Ten kršg ma około 700 lat.
http://herbarium.usu.edu/fungi/FunFacts/Polish/ringsfctPL.htm
Kto tu gadał o jakim UFO buhahaha lepszej bzdury nie słyszałem.
|
|
|
Grzyb, tworzy skomplikowane kręgi w kilka sekund, no nawet dam mu już ten cały dzień.
Chwila zastanowienia.....
hmmm ten kto wymylił takie wytłumaczenie no cóż brak mi słów. Zresztš wytłumaczenie jest conajmniej mieszne.
Czy my wogole o tych samych kręgach mówimy?
|
|
|
jakie grzyby o czym tu wogule mowicie......ja nie mowie ze to musi byc UFO(choć moze) ale nie sodze zeby te kregi jakies brzyby tworzyly...................buhahahah i takie zwory????????....buhah szybciej to juz czlowiek ale napewno nie grzyby......;/
|
|
|
No cóż według racjonalisa to jest racjonalne wytłumaczenie buhahaha :)
|
|
|
co niektorzy tu widze, w zyciu kregu na oki nei widzieli....
poruta
|
|
|
Ale tych kręgów nie mogli stworzyć ludzie. Zajełoby to im conajmniej kilka tygodni, jeżeli byliby w sporej grupie. A to tylko dlatego, że wzór łamania kłosów jest bardzo skomplikowany. Już leprzym wytłumaczeniem sš grzyby.
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ponieważ najdziwniejsze kęgi sš ( rozpoznaje się je po );
polu magnetycznym,
mikroskopijnych czšsteczkach żelaza
podpalonymi kolankami dbeł
powykrzywiane dbła
i napromieniowanie mikrofalami ,ale jest jakatam szansa 1 na 1000000000 ,że tworzy je grzyb.
|
|
|
Głupia teoria. Widziałe kiedy kręgi z USA? Nawet do 600 dochodzi. Wštpie czy to grzyb.
[%sig%]
|
|
|
Dziwni jestecie ja tam mylę że te kręgi w zbożu to jedna wielka lipa i nasa bawi się swoimi zabaweczkami
|
|
|
NASA to ma promy-staruszki z lat 70-tych i kupuje od ruskich rejsy ich rakietami.
Kręgi, przynajmniej niektóre, nie sš ludzkim dziełem. Czym sš ?
|
|
|
Nie !
Sš przesłaniem.
Prostym i oczywistym.
Ludzie jednak nie sš w stanie odebrać
nawet tak prostej informacji.
A informacja brzmi:
Nie jestecie sami !
Tylko tyle i aż tyle.
Pozdro
|
|
|
ZDaje mi się że włanie kto jš odebrał:D A poza tym te kręgi moga WIELE znaczyć. Ale ich rozmiary pewnie majš przycišgać uwagę, żebymy szukali odpowiedzi "tam u góry".
[%sig%]
|
|
|
Kręgi zbożowe i czarcie kręgi to dwie różne rzeczy!!!
W tych pierwszych zboże (albo inne roliny) sš po prostu "docinięte" do ziemi bez niszczenia.
Za to czarcie kręgi wyglšdajš jak czarne lub szare "WYPALONE" kręgi w trawie.
Czarcie kręgi znane sš od wieków!
Jeżeli "czarci kršg" jest naturalny tzn. grzybowy to z roku na rok zmienia wielkoć (ronie lub maleje) i kształt (przestaje być idealnie okršgły).
Jeżeli "czarci kršg" jest zrobiony przez lšdujšce UFO to da się wykryć zmienione pole magnetyczne, czasem topi się na nim nieg w zimie, poza tym nie zmienia kształtu i wielkoci, mogš na nim rosnać dziwne grzyby ale to tylko efekt uboczny.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 156 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |