| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| samobujstwo z naduzycia wiedzy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
|
wiec tak,ktos mysli sobie ze zyje poto zeby zyc,a tak naprawde w tym jest cel,ale jesli nie podołamy temu to nie damy rade z własnym myleniem.Zyc z wiedza ze i tak umrzesz to bez sensu,jesli niemasz na tyle sił zeby być dobry.Moze ktos tego nie rozumie ,ale ja niestety nie moge z tym dac sobie rady.
[%sig%]
|
|
|
Tak dlugo czlowiek zyje, jak dlugo zyje o nim pamiec najblizszych, otoczenia czy czasem nawet swiatowa.
|
|
|
Ale żyć z wiedzš, że umrzesz by odrodzić się po raz n-ty to jest dopiero ból. Bo nawet samobójstwo niczego nie rozwišzuje. Odradzasz się po nim i zaczynasz wszystko od nowa. Być dobrym gdy dzieje się dobrze to też nie problem, ale czynić dobro w czasach próby to dopiero sztuka. Przemyl to notsex:)
Pozdrawiam
|
|
|
Tak naprawdę to umierajš słabi i z własnej woli, zawsze jest wybór. mierć to żadne rozwišzanie nie będziesz miał żadnej korzyci z tego że umrzesz, będziesz tylko wiedział, chwili mierci, że umierasz i to niczego nierozwišże, poprostu się poddasz, a to co potem to już inna historia. Można powiedzieć, że już w chwili narodzin, rodzimy się z wyrokiem mierci, "życie-miertelna choroba przenoszona drogš płciowš". Trzeba walczyć, nie ważne jak by się czół, trzeba przełamać to poczucie na temat mierci i towarzyszšce temu wszelkie troski. Ja codziennie "muszę się martwić", czy jutro będę żył czy jutro zobaczš mnie bliscy i wiat, który mnie zna, otoczenie. Jeżeli wygrasz z tymi uczuciami to nie ma kto umierać, jeste ale nie umierasz. Wiedza i wiadomoć towarzyszšca mierci itp. to prędzej czy póniej "błędne koło, zaklęty kršg. Na wszystko trzeba spojrzeć z "szerszej" perspektywy, innego punktu widzenia. I niema co pytać z jakiego tylko i aż tylko poprostu innego, odmiennego, ponad mierć i "ze mierciš", umieraniem. Właciwie, każdy walczy z samym sobš i z tym co go otacza, własnš interpretacjš rzeczywistoci i zgodnoci jej z otoczeniem. "mierć" trzeba "pokonać" w sobie. Nikt inny tego nie zrobi. Chyba, że się zwyczajnie poddasz, tak najłatwiej ale dla kogo i poco. Możesz to nazwać jak chcesz, a może gram ci tylko na ambicjach i mówię ci że nie masz siły, odwagi itp. by zrobić inaczej, a ty masz pokazać sobie i innym, że jest inaczej dla własnej satysfakcji, czy czegokolwiek innego. Wszyscy "gramy", walczymy, żyjemy, umieramy.
Mnie też to męczy ale w inny sposób, "łatwiejszy", żeby nie upraszczać. KIedy pamiętam jak byłem "młodszy", że pewnego dnia obudziłem się i byłem dobity mylš, że żyję i umrę, i pytałem się rodziców czemu muszę umrzeć.
A teraz trochę inaczej: Życie to jak zsyłka, każdy człowiek ma prawo czuć się jak na zesłaniu. Można i tak. Albo inaczej: "wyobra" sobie, pomyl, że człowiek to program, oprogramowanie, wiadomoć działajšca w materi. Program posiada ciało, maszynę, którš może zarzšdzać, działać w niej i za jej pomocš i może mówić, że jest "maszynš", tym ciałem, człowiekiem. Ale ciało nie należy do niego on tylko wykorzystuje właciwoci materi w, której się znajduje i działa z tš materiš w materi i za pomocš tej materi, ale nie jest niš. Tylko w niej przebywa. Jak kto woli, każda "droga" jest właciwa, wszystkie prowadzš i pochodzš z jednego ródła.
"Prawda to strach umysłu, realia wszechwiata".
|
|
|
O samobójcach i negatywnych emocjach możecie pogadać na tym forum (dopiero powstało) www.darkfeels.fora.pl
|
|
|
wermenis
Umierajš słabi i zagubieni.
Dlatego fundamentalici bojš się myleć, bo się mogš zagubić.
Ale to żadna sztuka - nie myleć.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Spróbuję.
Goka np. jest fanatycznš wyznawczyniš HAARP-a.
Wiara w HAARP-a daje jej poczucie bezpieczeństwa.
Jakby zabrakło HAARP-a, to zostałaby sama ze swoimi problemami i musiałaby się nad sobš zastanowić, ale powiedziała że tego nie zrobi.
Czego się boi?
Odpowiedzialnoci?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dariusz Wendolowski jestes bardzo wytrwaly w gloszeniu swoich teorii o mnie. Piszesz, to co Ci slina na jezyk przyniesie. Baw sie dalej i nie wychodz z piaskownicy.
Pozdrawiam.
|
|
|
Zgodnie z sugestiš "bawię się" dalej:
Goka potrafi wytłumaczyć wszystko działalnociš HAARP-a. Żeby się nie zastanawiać nad sobš, woli stwierdzić że jest bezwolna i uciekać w chorobę.
Życzę Ci Gosiu, żeby się wreszcie HAARP od Ciebie odstosunkował, a Ty od niego.
Spokojnych wišt i szczęliwego Nowego Roku (już bez HAARP-a) i zdrowia oczywicie.
|
|
|
HAARP ma olbrzymie mozliwosci !!!! Uwierz mi.
Ja wszystko o sobie wiem !!!!
Mimo wszystko nie czuje sie bezwolna. Wlasnie dzieki temu, ze znam duzo mozliwosci HAARP-a. Glowe zostawiaj mi na razie w spokoju, wiec moge myslec i sie bronic.
Za zyczenia bardzo dziekuje. Tobie tez zycze wspanialych Swiat !!!!
|
|
|
OK
Chodzi mi o to, że "trochę" przeceniasz jego możliwoci.
Peace!
|
|
|
Dariuszu nie przeceniam mozliwosci HAARP-a. To jest niesamowita technologia, ktora naprawde moze wszystkie numery swiata !!!
Co powiesz na to : Dzisiaj kupilam czeresnie. Wyplukalam je i staly w salaterce. Ile razy siegalam po czeresnie, to mi powodowali scisk szczeki. Taki skurcz. Tylko przy tych czeresniach. Wszystko inne moglam jesc i pic. Bardzo czesto sie tak ze mna w rozny sposob drocza, ale dzieki temu ja poznaje przerozne mozliwosci.
Troche szkoda, zebym te wiadomosci miala tylko dla siebie i kiedys zabrala je do grobu. Chyba zaczne pisac ksiazke, ale kto mi ja wyda !
Pozdrawiam Cie. Goska
|
|
|
Jeste jedyna taka na wiecie?
Znasz kogo podobnego?
|
|
|
Dzieki moim listom poznalam sporo ludzi takich jak ja. Wielu ludzi dzieki mnie zaczelo sobie uzmyslawiac pewne rzeczy. Ludzie swoich doznan nie publikuja, bo czesto nie sa do tego zdolni. Nie wiedza, komu to wszystko przypisac.
Nie mysle, zebym byla jedyna na swiecie z taka gama roznych doznan i doswiadczen.
Nie wiem. Po prostu nie wiem.
Tu jest link do listow innych ludzi : http://www.objawienia.pl/leary/leary-spis.html#s
Pozdrawiam.
|
|
|
I sšdzisz, że za to wszystko jest odpowiedzialny HAARP?
Istniejš też inne "siły", zarówno zewnętrzne jak i wewnętrzne (np. psychiczne).
|
|
|
Mało wiem na tematHAARP,ale wnioskuje,ze zachodzi tytaj pewna manipulacja umysłowa.Moze to komu pomaga,bšdz co bšdz nie chciał bym zeby kto lub co rzšdziło mnš,a czasami nawet wbrew mojej woli.
[%sig%]
|
|
|
tak odbiegajac od tematu to moze ktos mi powie co to jest HAARP?
|
|
|
wiem sam po sobie niewarto se marnowac zycia ja tez sobie zmarnowalm i tego zaluje ale czase tez mysle ze nie warto zyc ale ma jeszcze dlago tyle osob stracilam ale ma jeszcze dlago zyc dalnas samych i dla lubi
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |