Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Upomnienie.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95

Przykro mi to pisać. Ale czytając wasze "fantastyczne" post'y na coponiektórych wątkach, naprawdę zastanawiam się nad zaprzestaniem wizyt tutaj. :(( Panie i panowie ! Towarzyszki i towarzysze ! Bracia i siostry ! ZAPRZESTAŃCIE tych osobistych wycieczek ! Czy nie widzicie, że tu już od dawna nie rozwaza się naprawdę ważnych, zajmujących, interesujących tematów, tylko zamiast tego uskutecznia się drobnomieszczańskie swary, nie przebierając przy tym w słowach...? To przykre i smutne. Nie o to tu chodzi, by pokazać swoją wyższość, ani by wyszydzić czyjś światopogląd, czy też czyjeś zdanie. A może o to właśnie chodzi ? Ja tu przyszedłem znęcony ciekawymi dyskusjami, wymianą poglądów z ludźmi, dla których świat to coś więcej niż gapienie się w RV i plastikowa rzeczywistość pop-kultury. I przez pewien czas tak było. Moja obecność na post'ach typu "Silnik grawitacyjny", czy "Wielowymiarowość..." jest częsta i codziennie z niecierpliwością czekałem chwili, gdy będę mógł odczytać, co napisali inni, może zobaczyć jakiś nowy wątek, dopisać się... W tej chwili jestem aktywny tylko na kilku, na innych ograniczam się do przeczytania (a i to nie zawsze) i zignorowania... To, co się dzieje na "miłości", to naprawdę żenada, proszę koleżeństwa ! Dajcie spokój ! Już się zawiązują koalicje, kliki, stronnictwa... Do cholery, nie róbcie z tego forum polskiego sejmu !!!! Chciałbym, żeby została tu przywrócona demokracja (błe..) rzymsko-grecka. Niech to forum ma w sobie więcej z Forum Romanum, albo z ateńskiej Agory, niż z tego murowanego cyrku z Wiejskiej... Dla tych, którzy przespali historię - na starożytnych forach przemawiać mógł każdy, i nikt mu wtedy nie przerywał, nie gwizdał, nie rzucał pomidorami... Dla starożytnych zaszczytem było publiczne występowania, zawsze się do niego dobrze przygotowywali, używając parlamentarnego języka, przedtawiali swoje stanowisko zwięźle, używając form wyszukanych, miłych dla ucha... Nie traktowali tego, jak graficiarze traktują mury ! Przemyślcie to sobie. Bo w tej chwili, to forum wygląda jak skrzyżowanie naszego "czcigodnego" sejmu, wiejskiego jarmarku, graficiarskiej ściany i występu podrzędnej kapeli, gdzie prymitywna publika rzuca jajami, pomidorami, tudzież guanem....

Chyba mówisz o tym odosobnionym wątku "miłość" ( błe ) gdzie jest nagonka na mnie. Owszem, nikt tam nie używa sensownych argumentów po drugiej stronie baryady.Przezwiska , wyzwiska, docinki i tego typu chwyty poniżej pasa. W rzeczowej dyskusji nikt mnie jeszcze nie pokonał więc towarzystwo poczęło mnie obrażać. Jest to niezaprzeczalny fakt. Jeżeli masz ochotę na rzeczową dyskusję to taką od niedawna reprezentuje mój wątek "chwała Hitlera , Karty na stół" , który nawiązuke do wątku mojego posta "idealne państwo". Jeżeli chcesz wziąść się za bary z moimi poglądami zapraszam na Hitlera. Jest też coś o kościele sworzone przez PTRqwerty , tam też napisalem coś od siebie. Ignorując posty innych przweczytaj to i wypowiedz się. Rozumiem twój ból przez zdziczenie silnika grawitacyjnego i wielowymiarowości.Ja też się tam z tego powodu nie udzielam. To forum dziczeje , bo przychodzą osoby , które lubią się kłócić. Leto , nie możesz odejść. Jesteś jednm z najlepszch dyskutantów na forum do których zaliczają się : Sew , Moskit , szlachcic ,Chaos Theory - o ci starożytni , którzy są z nami od początku. Jeden z nich odszedł od nas. Drugi udziela się naprawdę rzadko a trzeci prawie wcale. Może to z powodu zdziczenia forum. Ach, po twoim przyjściu przypomniały mi się czasy kiedy w najlepsze dyskutowałemz z Sewem i szlachcicem. To były czasy. Teraz jesteś jednym z fundamentów. Jeżeli odedziesz ty - to będzie koniec dotychczasowego forum.

Podzielam wasze opinie. Chociaż nie posiadam interesujących informacji z zakresu silnika grawitacyjnego, czy innych podobnych tematów,a samo forum odwiedzam od niedawna, to zawsze mam nadzieje na to, iż moja wiedza zostanie pogłębiona o różne, ciekawe dziedziny nauki niepoznane do końca przez konwencjonalne metody zdobywania wiedzy. Jeżeli jakiś obecny post jest( a może będzie) żenujący, mało ineteresujący, nieoryginalny, itp. to po prostu powiedzcie. Bedę wam na prawdę wdzięczny.

Marcinie , przepraszam jeszcze raz za moje wyśmianie "kodu bibli" - to miało nie być wyśmianie , ale żart. Cholera, głupio mi bo wyszło na szyderstwo. No , nieważne. Marcin , jak dotąd żaden twój post nie był żenujący. Chociaż są tu osoby , których posty to żenada. Nie będę leciał po ksywach , sam zobaczysz , jak pobędziesz. Mam nadzieję ,że będziesz jednym z lepszych dyskutantów. Pozdrawiam

Niechce byc na forum nieproszonym gosciem wiec prosze napisac wprost czy mam sie wyniesc Dziekuje poz eva

Leto, to fakt, podpisuje sie wszystkimi palcami i klawiszami klawiatury... ale zauważam, ze Winter akurat nie powinien sie wypowiadac bo robi dokładnie to, czemu Leto sie sprzeciwia. Winter, Leto nie mówi o innych, mówi też o tobie, czy Ty tego nie widzisz? To ty zchamiasz wątki i ty pierwszy obrażasz. Podkrecasz skandale i swietnie sie tym bawisz. Uzywasz niecenzuralnych zwrotów, przeklinasz...pokazujesz swoją wyższość, wyszydzasz światopoglądy.,,nikt tam nie używa sensownych argumentów po drugiej stronie baryady" A po twojej są sensowne i fair? A teraz sie podlizujesz fajnemu facetowi, żeby wypaść jak człowiek. Więc prosze Cie Winter, nie filozofuj, piszesz jak pierwszy kulturalny a nie jesteś. Biedny mały zuczek którego szykanuja, niewdzieczni. Moze to własnie Ty zakłócasz ten ład, a Leta bym nie odżałowała. Zawitałam na to forum i uważałam, że jest jednym z lepszych, poważniejszych i ciekawych, ze wzgledu na ludzi. Dotąd sama czytałam i myslałam o tych wszystkich rzeczach o których tutaj wszyscy dyskutuja i myśla. cieszyłam sie , ze tu jestem, że nie jestem juz sama i moge sie czegos dowiedziec, podzielic tym co we mnie siedzi. Poczułam sie wśród swoich. A teraz winter pisze do mnie Alfons, wysmiewa sie ze mnie na forum, jakies nieswierze plotki rozpowszechnia. co to ma byc? Knajpa? Teraz uwazam, ze Ci nowi, o których pisze Winter, to równiez ja, i ze nie jestem tu potrzebna, odebrałam to osobiście. Jesli ktos potwierdzi słowa wintera, bo z jego zdaniem tutaj sie nie licze, to nic tu po mnie, szkoda... bedzie to forum faworytów, tych najlepszych. To przykre. zaczynam miec wrażenie, że tu sie selekcjonuje ludzi, Winter to robi, są lepsi i gorsi dyskutanci... w zalezności od poparcia starych forumowiczów. Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło, bo mam dzis okropny nastrój... ech...

A zresztą, może wystarczy zrobic wątek ,,knajpa" i tam, żeby nie obciażac innych wątków, mozna bedzie lac sie po łbach. Poza tym, mozna napisac prywtnie na maile swoje żale do kogos, ale nie wszyscy je mają. Czy to zły pomysł? [%sig%]

Mawia się, że polityka czasem każe nam zawierać dziwne sojusze... No więc skoro i ja mam być politycznie poprawny, to zawrę kilka sojuszy, róznych na różnych frontach. Winter, posłużysz mi za królika doświadczalnego. :)) Ogłaszam wszem i wobec, że w temacie np. idealnego państwa, moje poglądy są SPÓJNE z poglądami Wintera. W temacie "Hitler..." zgadzam się z nim (z Winterem) w kwestii państwa rządzonego wg ideologii socjalistycznej - a może także nieco nacjonalistycznej. Nie pochwalam natomiast jego nienawiści do rasy semickiej, bo osobiście jestem tzw. "żydofilem". Jak ktoś sobie życzy wiedzieć, dlaczego, to zapraszam. Jest to temat, na który moge rozmawiać długo. Ale do rzeczy. W temacie "miłość..." prawie zupełnie się z nim (znów - z Winterem) NIE zgadzam, gdyż mimi iż jestem MSŚ (męska szowinistyczna świnia), to mam wielki szacunek dla kobiet, dla ich umysłów, osobowości, etc. A to, że wyznaję nierówność płci pod względem predyspozycji intelektualnych, to osobna sprawa. Idąc dalej tym tropem, czy jest coś, w czym całkowicie potępiam Cię, Winter ? Tak, jest coś takiego. To Twoja arogancja i zamiłowanie do atakowania tych, którzy myślą inaczej niż Ty. W ten sposób dowiedzieliście się, dlaczego ja nie dzielę świata (forum) na "NAS" i "NICH". Taki podział na czarne / białe jest idiotyzmem. Jak również idiotyzmem jest, wybacz evo, twierdzenie, że kogoś chcę stąd usunąć. :) Nie opowiadam się po żadnej stronie konfliktu, nie życzyłbym sobie, by ktokolwiek znalazł się pod ostracyzmem, jak też nie chciałbym kreować tu nikogo na guru. Nawołuję jedynie do umiarkowania ! Ludu mój, ludu ! Te osobiste napaści są naprawdę niepotrzebne. Zresztą - tak naprawdę to nas tu nie ma. Są tylko nasze słowa, które być może ujawniają nasze myśli... To pole do konfrontacji (nie: walki !) naszych idei, a nie naszych charakterów. Chyba nie żądam za wiele ?

Wiem, ze Ty Leto nie dzielisz forum. To było do ludzi,którzy tu zajrza byc moze. Widzisz Leto, dlatego chciałam sie spotkac, zebysmy nie byli tylko literkami na monitorze, moze wtedy wiedziałbys, że jestem alfa a nie evą, moze wtedy inni nie skreślaliby niepotrzebnie ,,ludzi" a nie liter, moze anonimowosc powoduje te wybuchy. Dzis to ja juz nic nie wiem. Życie jest pochrzanione.... [%sig%]

Droga alfo, pisząc akapit do evy on MIAŁ być do evy. :)) Jeszcze nie jestem taki śpiący. ;) Chodziło mi o jej supozycję z 21:29... A co do spotkania, to pomysł jest przedni także - a może przede wszystkim - dlatego, iż moglibyśmy sie przekonać, kto w konfrontacji bezpośredniej nadal zachowałby swoje poglądy, swoje nastawienie, charakter i sposób narracji... i czy niektórzy nadal pozostaliby twardogłowymi dogmatykami....

zwracam honor... :) wybacz, ale nie pojawił sie u mnie tem post, kiedy odświeżałam... [%sig%]

Zaraz - ja obrażam ? Ja prowokuje ? Jak dotychczas to do przezemnie stworzonego wątku o Hitlerze przyszli ludzie , którzy poczęli mnie obrażać a ja do końca wyciągałem dowody. A na miłości mówiłem , co myślę i żadnej osoby osobowo : ) nie atakowalem. "A teraz winter pisze do mnie Alfons" Cholera , to była nagonka na mnie , a ja się broniłem. Tak nie można, robię to , co robiłem od dawna. Jednak na niektórych wątek wdałem się w kłótnie , to fakt. NO poprawie się ale poglądów nie zmienie.

I o to właśnie chodzi !! Nie zmieniaj poglądów, ale nie wdawaj się w pyskówki.

Ja mysle ze to jest komfortowa sytulacja na forum byc ananimowym.Napewno jestesmy ruzni wiekowo i to wspaniala i nieswiadoma przerwania bariera ruznicy generacji.To luksus w dyskusji ze nikt nikomu nie powie :" co ty tym wiesz gow...."..albotypu "ty nasz juz stare poglady::" itp itd Takie anonimowe forum jest OK Ale mozemy sie na czacie z kamera spotkac POZ EVA

A ja jestem niesamowicie sexowny , wiec nie miałybyscie odwagi sensownie dyskutować , bo dech by wam zaparło. Młody i piękny i mądry , o tak.

Ale nieprodukujesz nasienia....wiez mogla bym jezykiem mielic pozatym kobiety nie sa wzrokowcami a milosci przynajmniej ja unikam jak ognia poz eva

Nie chcę się chwalić, ale nie tylko jestem przystojny , ale takżę odważny , no , jak zdążyliście zauważyć - mądry , inteligentny. Ale to nie wszystko...

Ludzie...nie wiem czy mam się śmiać czy płakać...

Odwiedzam tą stronke dość często bo przynajmniej 2 razy w tygodniu nie którzy powiedzą "aż tyle", a nie którzy "tylko tyle?" Niestey, ale mam obowiązków (szkoła, dom,babcia, pies, nauka itd.) te forum powoli spada na psy... już nie którzy posunom się do tego pisać o swoich debetach w bankach, ulubionych filmach, jak to do kogoś babcia przyjechała(...) No ludzie nie piszcie głupot!!! Mnie nie interesuje kogoś zycie prywatne tylko okultyzm!!! Odwiedzam tę stronke by przyczytać o czymś ciekawym, a nie "braku szacunku dla kobiet"... Pozdrawiam :)

A ja powiem tak: Kultura obowiązuje wszędzie - czy tu czy u babci czyjejkolwiek. Kultura jest i powinna być przestrzegana. jeśli ktoś nie zachowuje kultury powinien byc przez ogół potępiony i napiętnowany. To własnie czynimy. A spadanie na psy tego forum to jest prawda. Bo na psy spada kultura na tym forum. Poza tym to forum nie jest do końca poważne. Przynajmniej ja tak to odbieram... ale żadne forumy tego typu całkowicie poważne nie są... Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :D :D :D
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.