Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Biblia?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42

Wklejone z Joe Monster: Hmm... ujmę to tak : nie wierzę, że tego nie było. Poœwięciłem chwilę na szukaja (niestety, nie jestem mistrzem w jego używaniu, albowiem jest to debiut mój). Jako, że kawałek zacny w moim uznaniu, to zaryzykuje, a nuż ktoœ zapomniał o tym tekœcie, nie czytał go, lub też nie pojawił on sie na łamach forum (taa, jaasne). Ryzyk fizyk... ********************************************************************* Drogi Panie Poœle. Ostatnio słyszałem w którymœ z Pana licznych wywiadów, że dla Pana, praktykujšcego katolika, homoseksualizm jest odrazš, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominšć. Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchajšc Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tš wiedzš z jak największš liczbš ludzi. Gdy ktoœ usiłuje bronić homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22 mówi jasno, że jest to obrzydliwoœć. Koniec rozmowy. Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnoœnie kilku specyficznych praw, by móc je wdrażać w czyn: 1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sšsiadami. Mówiš, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować? 2. Chciałbym sprzedać swojš córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena? 3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietš podczas jej nieczystoœci miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem. 4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem jš, gdyż odkryłem w niej odrażajšcš cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę jš odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiœcie, czy przez policję? 5. Mam jednego sšsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na œmierć. Czy moralnie jestem zobowišzany, by go zabić sam? 6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwoœciš (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osšdzić? 7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować? 8. Większoœć moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kółka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni majš umrzeć? 9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożnš, jeżeli będę nosił rękawice? 10. Mój wujek ma jednš żonę. Nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne roœliny na tym samym polu. Jego żona zresztš również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyœmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliœmy dla tych, którzy sypiajš z ich rodzinš? (3 Ks. Moj. 20:14). Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże sš wieczne niezmienne. Z poważaniem, Septhiroth

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Alez to jest wspaniale !!!!

jest super ! Brawo ! [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

stare to jak œwiat, ale dobrze, że ktoœ to "wykopał" na wierzch

To jest znane ???? Kto tak uderzy człowieka, że ten umrze ; poniesie œmierć 2Ks.Moj.21;12 Jeżeli kto pobije kijem swojego niewolnika albo niewolnicę tak , że umrš pod jego rękš , winien być surowo ukarany. 2Moj.21;20-21 Jeżeli jednak przeżyje dzień lub dwa , to nie będzie podlegał karze, gdyż sš jego własnoœciš . A jeżeli ktoœ wybije zšb swojego niewolnika albo zšb swojej niewolnicy; wypuœci ich na wolnoœć za ten zšb . 2Moj.21;27 Bez aluzji....sama się nasuwa.

Tak to ju jest, kiedy ludzie posiadajš pewnš niezwykle szczštkowš wiedzę i coœ ich zdaniem mšdrego tak sobie kombinujš. Owszem, cytowane teksty sš biblijne i wcale nie sš ani nie były idiotyczne czy œmiechu warte. Pomijamy najważniejsze rzeczy w ocenie tego tekstu, ale... nie jesteœcie kochani winni, że Koœciół Katolicki robił i nadal robi was w konia. Już wyjaœniam. Otóż KRK opublikował zmienione przez siebie przykazania, jako przykazania, których katolicy powinni przestrzegać. Sš w tej kwesti trzy poważne problemy. 1. Przykazania te były przeznaczone dla Izraelitów. Nie było intencjš Boga rozpowszechnianie tych przykazań. Izrael był w tym czasie narodem wybranym przez Boga i stosowanie sie do tych przykazań mogło spowodować zapanowanie Izraela nad całym œwiatem. Przy pomocy Boga! Niestety Izraelici odwrócili się do Boga, oddali się bałwochwalstwu, wielbieniem demonicznych bóstw, składaniem ofiar z własnych dzieci a w końcu zamordowali Syna Bożego, Jezusa Chrystusa. 2. Przykazania te sš poważnie zmienione przez KRK, który je sobie tak po prostu zaadoptował. Poniżej tekst oryginalny. ------------------------------------------------------------------------------------------- Wyjœcia 20:1 Wtedy mówił Bóg wszystkie te słowa: 2 «Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 3 Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! 4 Nie będziesz czynił żadnej rzeŸby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemiš! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzš. 6 Okazuję zaœ łaskę aż do tysišcznego pokolenia tym, którzy Mnie miłujš i przestrzegajš moich przykazań. 7 Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy. 8 Pamiętaj o dniu szabatu, aby go uœwięcić. 9 Szeœć dni będziesz pracować i wykonywać wszystkie twe zajęcia. 10 Dzień zaœ siódmy jest szabatem ku czci Pana, Boga twego. Nie możesz przeto w dniu tym wykonywać żadnej pracy ani ty sam, ani syn twój, ani twoja córka, ani twój niewolnik, ani twoja niewolnica, ani twoje bydło, ani cudzoziemiec, który mieszka poœród twych bram. 11 W szeœciu dniach bowiem uczynił Pan niebo, ziemię, morze oraz wszystko, co jest w nich, w siódmym zaœ dniu odpoczšł. Dlatego pobłogosławił Pan dzień szabatu i uznał go za œwięty. 12 Czcij ojca twego i matkę twojš, abyœ długo żył na ziemi, którš Pan, Bóg twój, da tobie. 13 Nie będziesz zabijał. 14 Nie będziesz cudzołożył. 15 Nie będziesz kradł. 16 Nie będziesz mówił przeciw bliŸniemu twemu kłamstwa jako œwiadek. 17 Nie będziesz pożšdał domu bliŸniego twego. Nie będziesz pożšdał żony bliŸniego twego, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do bliŸniego twego». -------------------------------------------------------------------------------------- Owe zmiany to: usunięcie częœci dotyczšcej sporzšdzania figur i obrazów, czyli bałwochwalstwa Usunięcie wzmianek o szabacie czyli soboty. Ostanie przykazanie rozzdwojono na dwie częœci ale w Biblii występuje jako jedno przykazanie. Numeracja w powyższym tekœcie jest numeracjš wersetów a nie liczbami przykazań. Z tego widać, że KRK zniekształcił w bardzo poważny sposób Słowo Boże. 3. Trzeci i najważniejszy problem. Owe przykazania oraz wszystkie przepisy dotyczšce zostały zniesione przez Jezusa i nas wogóle nie zobowišzujš. Majš one jedynie znaczenie historyczne oraz służš jako wzbogacone informacje doprowadzajšce nas do Jezusa Chrystusa, który dał nam dwa przykazania zamiast dziesięciu. 1. Będziesz miłował Pana Boga swego. 2. Będziesz miłował bliŸniego swego jak siebie samego. Ewangelia Jezusa opiera się na najważniejszym uczuciu ludzkim, na miłoœci. Jeżeli przeanalizujemy teksty Starego Testamentu zgodnie z duchem czasów, w jakich były spisane oraz warunków życia, okaże się, że były one najlepszym prawem na ziemi w tamtym okresie czasu oraz wbrew pozorom były one najsprawiedliwsze. Wszelkie inne kodeksy, jak kodeks Hammurabiego nie sš wogóle porównywalne z przepisami, jakie podał Bóg Narodowi Wybranemu. Odniosę się do ostatnich wersetów, które wydajš się niektórym wesołe. Kto tak uderzy człowieka, że ten umrze ; poniesie œmierć 2Ks.Moj.21;12 To jest chyba sprawiedliwe? Jeżeli kto pobije kijem swojego niewolnika albo niewolnicę tak , że umrš pod jego rękš , winien być surowo ukarany. 2Moj.21;20-21 Jeżeli jednak przeżyje dzień lub dwa , to nie będzie podlegał karze, gdyż sš jego własnoœciš . Kim byli niewolnicy? Niewolnikami byli ludzie, których Bóg nakazał oszczędzić podczas swoich wyroków oczyszczania ziemi z zniezwykle paskudnych narodów, które nie tylko uprawiały nierzady sakralne na ołtarzach demonów i wielbiły penisy, ale mordowali własne dzieci i składali je na ofiary demonom. W pewnych przypadkach zepsucie rodzju ludzkiego było tak kompletne, że Bóg rękš Izraela kazał wyniszczyć całkowicie pewne plemiona, podobnie jak postšpił Bóg z Sodomš i Gomorš. Róznica była taka, że w Sodomie Bóg zniszczył wszystko ogniem a w drugim przypadku posłużył się wojskiem Izraela. Rezultat był taki sam. Kompletne zniszczenie. Ci, którym Bog pozwolił na przeżycie, byli niewolnikami Izraelitów i ci korzystali z ich pracy a jedynš zapłatš dla niewolników było miejsce do spania oraz codzienny posiłek. Dużo lepszy los niż smierć od miecza. Bóg nie pozwalał na znęcanie się nad niewolnikami i uregulował traktowanie ich prawem, które cytujecie. Oczywiœcie nie wolno było bić niewolnika, zabijać czy nieludzko traktować. Owe prawa były stosowane w przypadkach, w których niewolicy wypowiadali posłuszeństwo czy wręcz buntowali się lub nawet atakowali swoich właœcicieli. Nie bedšc narodem wybranym nie mieli identycznych praw, jakimi chlubili się Izraelici i kary za ich PRZYPADKOWE złe potraktowanie nie były tak surowe, jak w przypadki Izraelitów A jeżeli ktoœ wybije zšb swojego niewolnika albo zšb swojej niewolnicy; wypuœci ich na wolnoœć za ten zšb . 2Moj.21;27 Powyższe prawo jest wyrazem miłosierdzia Boga nad niewolnikami. Jeżeli nieposłuszny niewolnik coœ zbroił, poczynił pewne straty materialne a Izraelita w nerwach przyłożył mu kijem i wybił zęba, ów niewolnik stawał się człowiekiem wolnym! Oczywiœcie nie oznacza to, że wszyscy Izraelici bili i maltretowali wszystkich niewolników i niewolnice. Były przypadki, że ładne czy pracowite niewolnice stawały się żonami Izraelitów i w ten sposób odzystkiwali w sumie wolnoœć, zyjšc pomiędzy Izraelitami jako tzw. prozelici. Bycie niewolnikiem w Izraelu nie powodowało wiekszych problemów. Dzisiaj jesteœmy wszystcy niewolnikami banków. Spróbujcie się im przeciwstawić a przekonacie się, że prawo dzisiejsze jest o wiele bardziej niesprawiedliwe niż te, dane Izraelitom. A tak przy okazji. Czy wiecie, że Biblia zabrania pożyczania pieniędzy na procent? Można to pytanie zadać księżom i zapytać na jakich zasadach funkcjonujš banki watykańskie. ;-)))))

Watcher,skad o tym wiesz? Tak z ciekawosci pytam:)))

watcher...ja na pewno wielu rzeczy nie wiem a pewnie wiecej nie wiem niz wiem ale piszesz o biblii jakbys byl jej adwokatem,mnie ciekawi to:czy ty jestes wierzacy a dokladniej w co?bo moim zdaniem postac boga w stary i nowym test. to 2 rozne "osoby",co to za bog siwata calego jak nie chce innych wyznawcow oprocz zydow,wywyzsza ich sposrod innych swych dzieci,a gdzie sprawiedliwosc?i tam gdzie piszesz ze"Nie bedšc narodem wybranym nie mieli identycznych praw, jakimi chlubili się Izraelici i kary za ich PRZYPADKOWE złe potraktowanie nie były tak surowe, jak w przypadki Izraelitów A jeżeli ktoœ wybije zšb swojego niewolnika albo zšb swojej niewolnicy; wypuœci ich na wolnoœć za ten zšb . 2Moj.21;27 Powyższe prawo jest wyrazem miłosierdzia Boga nad niewolnikami. Jeżeli nieposłuszny niewolnik coœ zbroił, poczynił pewne straty materialne a Izraelita w nerwach przyłożył mu kijem i wybił zęba, ów niewolnik stawał się człowiekiem wolnym!" gdyby bog byl taki milosierny jak dowiezsc probujesz to by zabronil miec niewolnikow wogole!przeciez jest wszechmogacy! etyka "boga" ulegala zmianom,jak to mozliwe?!najpierw bylo oko za oko zab za zab a potem nadstaw drugi policzek?to nie ma sensu i brak temu jakiejkolwiek konsekwencji.

aha i naprawde ineresuja mnie twoje kontrargumenty na tem niescislosci biblii wiec jesli gdzies juz o tym pisales to powiedz gdzie a jesli nie to czekam z niecierpliwoscia pozdrawiam

taka jedna Ależ Bóg zabronił mieć niewolników ! Jer. 33;25 Jeżeli nie istnieje moje przymierze z dniem i nocš, jeœli nie ustaliłem praw nieba i ziemi, wtedy rzeczywiœcie odrzucę potomstwo Jakuba i Dawida, mojego sługi, tak że nie wezmę z jego rodu panujšcych nad potomkami Abrahama, Izaaka i Jakuba. Odmienię bowiem ich los i zlituję się nad nimi. Oko za oko , zšb za zšb ....albo nadstaw drugi policzek. Jedno z pierwszego przymierza, drugie z zastępczego przymierza. Surowe karanie za przestępstwa bardziej odstraszyłyby potencjalnych bandytów niż głaskanie zła. Nadstaw drugi policzek czy nie jest zgodš na zło czynione, mówione itp.???? Bóg nie odrzucił potomstwa Jakuba i Dawida jak próbje się zastšpić jedno przymierze drugim- nie ma czegoœ takiego ! W sprawie niewolnictwa. Jer.34;9 Każdy miał obdarzyć wolnoœciš swego niewolnika Hebrajczyka i niewolnicę Hebrajkę. Nikomu nie wolno było trzymać u siebie brata swego Judejczyka jako niewolnika. Jer.34;11-18 Potem jednak zmienili zdanie i sprowadzili niewolników i niewolnice, których obdarzyli wolnoœciš, zmuszajšc, by się stali znów niewolnikami i niewolnicami. Z waszymi przodkami, gdy wyprowadziłem ich z ziemi egipskiej, z domu niewoli, zawarłem przymierze, które mówiło: Po upływie siedmiu lat wypuœcicie na wolnoœć każdy brata swego, Hebrajczyka, który zaprzedał się tobie w niewolę i służył przez szeœć lat; wypuœcisz go od siebie jako człowieka wolnego! Wy zaœ nawróciliœcie się dzisiaj i uczyniliœcie to, co jest słuszne wobec Mnie, ogłaszajšc powszechne uwolnienie. Zawarliœcie umowę wobec Mnie w domu, nad którym wzywano mojego Imienia. Zmieniliœcie jednak zdanie i znieważyliœcie moje Imię. Sprowadziliœcie każdy swego niewolnika i swojš niewolnicę, których obdarzyliœcie wolnoœciš według ich uznania, następnie zaœ zmusiliœcie ich, by byli u was niewolnikami i niewolnicami. Dlatego to mówi Pan: Nie usłuchaliœcie Mnie, by ogłosić wolnoœć każdy bratu i współziomkowi swemu; oto puszczam was wolno - na miecz, zarazę i głód. Uczynię z was nadto przedmiot budzšcy przerażenie u wszystkich królestw ziemi.

Panie Wendałowski ! Nie zależnie, czy pan wie otym czy nie, ale zapewniam pana,że jest pan błaznem. Pańska kultura umysłowa- grana czy wrodzona...nawet nie jest œmieszna ale prostacka.List adresuje pan do autorytetu Religijnego itp. Powiem panu dobrš radę. Pan jest na stanowisku klawisza- strażnika , ma pan zniegoerzš robótke i pensyjkę a œwieuje pan coraz bardziej. Sš panskie wynurzenia o czynnej lub duchowej przynaleznoœci, do niekonwencjonalnej grupu w rodzaku " Androvisa " gdzie planowany jest czynny współudział w rzekomo nadchodzšcym dniu Apocalipsy i globalnej "zadymy "na naszej planecie itp- bzdury. Pański stan, nie pozwala zachowac biernoœci obserwatora, który może zgromadzone materiały o stanie pańskiego umysłu dostarczyć Prokuraturze, która ma podstawy wnieœć wniosek o gruntownym badaniu psychiatrycznym, co może dla pana skończyć się rentš dla psychola, albo zatrudnieniemna innym stanowisku. Pan nie jest ewidentnym poszukiwaczem " wiatru wpolu" lecz maniakalnym ryzykownym charakterem. Jeżeli da pan radę, to radze to przemyœleć. Na pański " elaboracik" nie godzi się wdawać w dyskusję , by nie upodobnić sie do pytajšcego. Z.

" Jer.34;9 Każdy miał obdarzyć wolnoœciš swego niewolnika Hebrajczyka i niewolnicę Hebrajkę. Nikomu nie wolno było trzymać u siebie brata swego Judejczyka jako niewolnika. Jer.34;11-18 Potem jednak zmienili zdanie i sprowadzili niewolników i niewolnice, których obdarzyli wolnoœciš, zmuszajšc, by się stali znów niewolnikami i niewolnicami." Izraelici mieli możliwoœć zaprzedania się w niewolę. Jeżeli nie było ich stać na oddanie jakiegoœ długu nie oprocentowanego, w takim przypadku musieli sie stawać 'niewolnikami' czy też 'podwładnymi' tego, kto im te pienišdze pożyczył i dług po prostu odpracować. Ale Żydki jak Żydki - gesheft zawsze był najważniejszy i nie zawsze taki człowiek był uwalniany od długu, a zwłaszcza wtedy, kiedy zaczęto stosować lichwę, która dzisiaj zbiera olbrzymie żniwo. Co ciekawe, Bóg wprowadził także inne prawo, tzw. pięćdziesięciolecia. Co 50 lat każdy dłużnik stawał się wolnym od długu bez względu na jego wielkoœć. Rok ten nazywano rokiem Jubileuszowym. Niestety żydowskie geshefty także nie respektowały tego prawa i w rezultacie Izrael za te i inne grzechy dostał się w roku 537 p.n.e. w niewolę babilońskš, a po zamordowaniu Jezusa, Jerozolima została zrównanna z ziemiš w roku 70 n.e. jako kara za ten haniebny mord a Żydzi czyli Judejczycy zostali rozproszeni po całej ziemi. Historia Żydów to historia... ich grzechów, które do dzisiaj popełniajš z identycznym zapałem, jak tysišce lat temu. Podobnie hołdujš w wielbieniu Lucypera czy innych demonów, stosujš magię kabalistycznš, lichwa jest ich podstawš życia a nienawiœć do Chrystusa nie uległa najmniejszej zmianie od niemal 2000 lat. Sš oczywiœcie wyjštki potwierdzajšce te reguły.

Panie Jeremiaszu Niepotrzebnie się pan tak rozpisał, w pana wieku takie unoszenie się może być szkodliwe dla zdrowia. A wystarczyło przeczytać uważnie, aby dostrzec: "Wklejone z Joe Monster". Polecam zapoznanie się z tš zacnš stronš: http://www.joemonster.org A co, może prawa boskie nie sš niezmienne? :) [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

:) za watcher'em: "Ewangelia Jezusa opiera się na najważniejszym uczuciu ludzkim, na miłoœci." poza tym no comment a wszystkich pozdrawiam

lichwa od zawsze była najwiekszym przestępstwem zaraz po morderstwie , a dlaczego tak było widzimy po dzisiejszym œwiecie , który przypomina dziwke która morduje włkasne dziecko by móc sie dalej ..dorabiać amoN

Oprocentowanie kredytu wymusza zysk na wyższym poziomie i cišgły wyœcig... donikšd :( Doszło do tego, że wszystko jest zadłużone: firmy, miasta, państwa, a ludzkoœć zamiast się rozwijać, to walczy o przetrwanie - chore to wszystko. System bankowy stał się hamulcem rozwoju. Wszystko przelicza się na pienišdze, robi się tylko to, co jest opłacalne. W drugiej połowie XX w. mówiono o podboju kosmosu, dziœ okazuje się że impreza jest zbyt droga. W niektórych stanach USA wprowadzono już lokalny pienišdz majšcy pokrycie w złocie. W globalnej œwiatowej gospodarce kršży wirtualny pienišdz, niech coœ huknie, a œwiatowy system się nie pozbiera, to system naczyń połšczonych. Wszystko to stoi na coraz bardziej niepewnych nóżkach. Skończyłem Finanse i Bankowoœć na SGH, pracowałem rok w banku (w kredytach), teraz na myœl o tym wszystkim robi mi się niedobrze. Dla mnie ten cały system to jedno wielkie oszustwo szkodliwe dla człowieka. [%sig%]

Pienišżki wymyœlili fenicjanie, wiedzieli że lichwa jest zabroniona dlatego ożenili z niš żydów bo oni i tak mieli przesrane. A żydzi doszli w lichwie do perfekcji, trochę ich to wczeœniej kosztowało bo jak któryœ ksišże czy król zbyt mocno się u nich zadłużył i nie był w stanie oddać to spuszczał im wpierdol i na jakis czas był spokój. Teraz to co innego bo nie doœć że majš kase to czołgi i rakiety też i kawłek własnego placu. Rozumiem ciebie Darku, pracowałem 4 lata w niemieckim leasingu tfu...koszmar. Teraz jestem po drugiej stronie, aż miło popatrzeć jak się czasem lichwiarze pocš.

"Dla mnie ten cały system to jedno wielkie oszustwo szkodliwe dla człowieka." Ty rzeczywiœcie pieprzysz od rzeczy i jeżeli czasami napisze prawdę, to wydaje się, że coœ kombinujesz bo u zwykłego klawisza jest rzeczš nie możliwš uzywać szarych komórek! Przecież zła nie ma więc jakżesz lichwa może być zła? Tak do tej pory pisałeœ. Nie podejrzewam cię, że znasz angielski iże myœlisz ale tutaj mam linka po angielsku nz bardzo logicznym wyjasnieniem dlaczego wkrótce USrael oraz dollar upadnie. Enjoy it dude! http://www.shoutwire.com/viewstory/16516/Why_the_Dollar_Bubble_is_about_to_Burst

Watcher i do tego wywyższasz się !

niestety nie mam dzis czasu na dluzsze wywody ale cos mi sie rzucilo w oczy: Doro piszesz"Oko za oko , zšb za zšb ....albo nadstaw drugi policzek. Jedno z pierwszego przymierza, drugie z zastępczego przymierza. Surowe karanie za przestępstwa bardziej odstraszyłyby potencjalnych bandytów niż głaskanie zła. Nadstaw drugi policzek czy nie jest zgodš na zło czynione, mówione itp.???? " ale w innym temacie jest cos takiego twojego autorstwa: "a gdzie jest " uderzš cię w policzek, nadstaw drugi " ....zło dobrem zwyciężaj !" no wiec w koncu jak????
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.