Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
TAJNA TECHNOLOGIA
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26

http://praniemozgu.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?93302 Mikroimplanty, kontrola umyslu i cybernetyka ====================================== tekst Rauni-Leena Luukanen-Kilde, doktora medycyny, bylego pracownika medycznego w Finlandii - grudzien 2000 W 1948 roku Norbert Weiner opublikowal ksiazke pod tytulem Cybernetics, ktora definiuje comunikacje neurologiczna oraz teorie kontroli, istniejace w tamtych czasach w uzyciu w malych kregach. Yoneji Masudu, ojciec "Information Society", przedstawil w 1980 roku swoj poglad na temat do jakiego stopnia niszczona jest nasza wolnosc w Orwellowski sposob przez technologie cybernetyczne, o czym wiekszosc ludzi nie ma zielonego pojecia. Owe technologie pozwalaja laczyc przy pomocy wszczepianych implantow mikroczipowych i satelitow, mozgi ludzi z super komputerami. Pierwsze mozgowe implanty zostaly chirurgicznie wszczepione w 1974 roku w stanie Ohio, USA oraz w Sztokcholmie w Szwecji. Zas mozgowe elektrody zostaly zainstalowane w czaszce dziecka juz w 1946 roku bez wiedzy rodzicow. W latach 50-tych i 60-tych elektroniczne implanty wszczepiane byly do mozgow zwierzat i ludzi, zwlaszcza w USA podczas prowadzonych badan nad modyfikacja zachowan oraz funkcionowania mozgu i ciala. Metody Kontroli umyslu (Mind Control - MD) stosowane byly dla uzyskania zmiany ludzkich zachowan i przekonan. Wplywanie na funkcjonowanie mozgu stalo sie waznym celem w dzialaniach militarnych i wywiadowczych. 30 lat temu implanty mozgowe widoczne na zdjeciach rentgenowskich mialy wielkosc 1-go centymetra. Po latach ich rozmiar zmniejszyl sie do wielkosci ziarenka ryzu, wykonywane z silikonu czy innych materialow. Obecnie sa wystarczajaco male aby wszczepic je w jakiekolwiek miejsce naszego ciala podczas zwyklej operacji lub zabiegu, z wiedza lub bez wiedzy pacjenta. W dzisiejszych czasach jest praktycznie niemozliwoscia wykrycie takich implantow. Obecna technologia pozwala na wszczepianie kazdemu noworodkowi takich mikroczipow, ktore pozwalaja identyfikowac dana osobe przez okres calego zycia. Plany takich operacji dyskutowane byly i sa od lat w Stanach bez informowania o tym opinii publicznej. Szwedzki premier Olaf Palme wydal zezwolenie w 1973 roku na wszczepianie implantow wiezniom a byly general Jan Freese z Data Inspection wykryl wykonanie podobnej operacji w 1980 roku wsrod pacjentow domu starcow. Zaimplantowany czlowiek moze byc namierzony gdziekolwiek przebywa. Funkcjonowanie jego mozgu moze byc zdalnie kontrolowane i wyswietlane na monitorach super komputera. Elitarne kregi eksperymentatorow namierzaja tzw. "margines spoleczny" jako piersza linia ich projektow i dzialan. Dzisiejsze mikroczipy dzialaja na zasadach fal radiowych o niskich frekfencjach. Za pomoca satelity, zaimplantowany czlowiek moze byc zlokalizowany w kazdym punkcie naszej ziemi. Techniki te wykorzystywane byly w Iraku. Doktor Carl Senders opracowal Intelligence-manned Interface (IMI), ktory wstrzykiwany jest do ciala czlowieka. Wczesniej, podczas wojny w Wietnamie wstrzykiwano zolnierzom tzw. Rambo Czip odpowiedzialny za wzrost adrealiny we krwi. 20 miliardow bitow na sekunde super komputery w Amerykanskiej (NSA) National Security Agency sa w stanie "widziec i slyszec" kazdego zolnierza na polu walki z wykorzystaniem Remote Monitoring System (RMS). Kiedy 5-cio mikronowy mikroczip, gdzie srednica ludzkiego wlosa wynosi 50 mikronow, zostanie umieszczony w galce ocznej pozwoli to na sciaganie neuroimpulsow mozgowych odpowiedzialnych za wech, dotyk, mowienie, widzenie danej osoby. Raz tylko sciagniete do pamieci komputera poddawane sa przeprogramowaniu i retransmitowane sa do mozgu poprzez ten sam czip. Uzywajc RSM, operator takiego super komputera jest w stanie wyslac elektromagnetyczne instrukcje do dowolnie wybranego zaimplantowanego mozgu. Dla przykladu, zupelnie zdrowy czlowiek moze nagle zaczac slyszec "wewnetrzny" glos w swojej glowie. Kazda mysl, reakcja, sygnal dzwiekowy czy obraz wywoluje specyficzne sygnaly neurologiczne. Elektromagnetyczne zdalne stymulacje sa wstanie zmienic prady mozgowe i spowodowac wykonywanie konkretych, komputerowo zaprogramowanych dzialan czy nawet odczuwac nie dowytrzymania bol zadawany podczas fizycznych tortur. Elektroniczny system NSA jest w stanie na okraglo sledzic miliony ludzi w tym samym czasie. Kazdy z nas posiada unikalne bioelektryczne frekfencje w mozgu dokladnie tak samo jak odciski palcow. Uzywajc Electromagnetic Frequency (EMF) jest mozliwe stymulowac prace mozgu 24 godziny na dobe. W ten sposob sledzone sa mysli i poczynania amerykanskich astronautow. Washington Post pisal w 1995 roku o ksieciu Williamsie z Wielkiej Brytanii. Williams zyje z implantem od 12-go roku zycia. W przypadku porwania czy innej tragedii, ksiaze bedzie namierzony wciagu sekund. Masowe media zupelnie pomijaja fakt naruszania prywatnosci danej osoby do konca jej zycia. Moze byc taka osoba manipulowana w roznoraki sposob. Moze stac sie agresywna lub anemiczna. Nawet aspect seksualny moze byc manipulowany. Sygnaly myslowe moga byc czytane i rejestrowane i to wszystko bez wiedzy delikwenta. Perfekt cyber zolnierz moze byc stworzony. Ta tajna technologia uzywana jest przez NATO od 1980 roku bez cywilnej czy akademickiej swiadomosci. Tylko szczatkowe informacje o tej technologii dostepne sa w elitarnych profesionalnych i akademickich pismach. Kontrola umyslem moze byc uzyta w celach politycznych. Jest bardzo latwo zaprogramowac czlowieka tak aby stal sie zabojca lub nawet samobojca-bomba. Alarmowe przyklady tego fenomenu mozna znalezc w Ameryce. Potem bardzo latwo rozpoczac kampanie przeciwko takim indiwidualistom. Ta "cicha wojna" prowadzona jest przeciwko cywilom i zolnierzom przez wojskowe i wywiadowcze sluzby. Od roku 1980-tego Electroniczne Stymulacje Mozgu (ESB) stosowane sa potajemnie do kontroli ludzi. Z inicjatywy amerykanskiego senatora Johna Glenna w styczniu 1997 roku, rozpoczela sie dyskusja nad grozba radiacji cywilnej populacji. Radiacja emitowana jest przez helikoptery i samoloty w powietrzu, satelity, zaparkowane samochody, mieszkalne domy, telefony komorkowe, telewizory i radioodbiorniki. Rowniez chemiczne i bakteriologiczne metody kontroli umyslu sa uzywane na swiecie. Dzisiejsza super technologia uzywana w Stanach, Izraelu czy innych krajach zagraza ludzkiej rasie. Obecne super komputery sa wstanie sledzic i kontrolowac zycie populacji calej ziemi. Obecnie jest bardzo latwo zasugerowac spoleczenstwu zachodniemu potrzebe zaistnienia implantow jako perfekcyjne narzedzie identyfikujace poszczegolnego czlowieka, zwlaszcza w dobie tzw. "walki z terroryzmem". Czy jestesmy gotowi na robotyzacje ludzkosci wraz z totalna eliminacja prywatnosci, wlaczajac w to wolnosc myslenia? Kto z nas ludzi dobrowolnie zgodzi sie na filtrowanie naszych najskrytszych mysli przez "Wielkiego Brata"? Na swiecie istnieje technologia do stworzenia totalitarnego Nowego Porzadku Swiata. Powstala neurologiczna komunikacja do kontrolowania niezaleznego myslenia oraz socjalnej i politycznej aktywnosci ludzi na rzecz prywatnych i militarnych interesow. Kiedy nasze mozgi zostana globalnie podlaczone do super komputera bedzie za pozno na jakiekolwiek protesty. Teraz jest czas na edukacje spoleczenstwa przez dostepna literature oraz inne srodki wymiany informacji. Nie bez powodu Amerykanskie Stowarzyszenie Psychiatryczne wydalo Diagnostic Statistical Manual IV, przetlumaczone na 18 jezykow. Psychiatrzy pracuja dla amerykanskich sluzb specjalnych. Ta psychiatryczna "biblia" doskonale ukrywa tajne badania i wdrazania w zycie Mind Control technologii. Powszechne sa twierdzenia o paranoi i zchizofrenii a nie o rzeczywistych skutkach stosowania tajnych technik kontroli umyslu. Ofiary takich praktyk rutynowo oceniane sa jako umyslowo chore. Lekarze nie sa szkoleni na uniwersytetach, ze pacjent moze mowic prawde opowiadajac o slyszanych glosach w swej glowie. Czesto taki pacjent uzywany jest jako "swinka doswiadczalna" w psychologicznej wojnie. Czas bezlitosnie ucieka i w koncu moze byc za pozno na zmiane lub zatrzymanie kierunku militarnej medycyny. Taka akcja potrzebna jest kiedy mamy na mysli przyszlosc wolnosci czlowieka. =================================== Artykul ten oryginalnie zostal opublikowany w finsko-jezycznym pismie SPEKULA. Pismo to o nakladzie 6500 egzemplarzy jest przeznaczone dla finskich studentow medycyny oraz lekarzy Uniwersytetu Oulu (Oulun Laaketieteellinen Kilta - OLK) wolne tlumaczenie - Polak maly 01:37, malypolakpm , Akademia "Prania Mozgu" skomentuj » pištek, 14 paŸdziernika 2005

super temat

œwietny artykuł, tym bardziej iż w Utsjoki, na granicy z Norwegiš znajduje się centralna baza niszczenia przez wrażych Aliensów zrównoważonego i"cudownego"w sensie jego zharmonizovania - rozwoju Europy,inna baza "Malicious and Malevolent" kosmitów prz samej granicy polarnej podbiegunovej Finlandii to norweska tajna bazy wrażych złoœliwych Aliensów w prowincji Finnmark(rejon Rastegaisa).W Szwecji złowroga antyludzka i antyczłowiecza w pełni znaczenia tego słowa baza to Norbotten Laen - na zachód od Kiruny w rejonie szczytu szwedzkiego typu tamtejsze Rysy czyli Kebnekaise oraz Rensjoen.Inna piekielnie wraża ,sterujšca naszym gównianym, żałosnym i fatalnym w sensie ekonomicznego i duchovego rozwoju naszego kontynentu cyklem historycznym - jest tajna baza Szaraków w Norbottens Laen - Abisko National Park(Szwecja) i w tym samym Rejonie czyli Norbotten Laen - utajniona baza kosmitów Kvilskjokk - 58 mil od granicy z Norwegiš.Rosja od dłuższego czasu przyglšda się tym złoœliwym bazom skierowanym przede wszystkim przeciwko Niej Samej - Matuszce Ziemi i planuje nagły rozzłoszczonej Matuszki atak Spez-Nazu gwałtovnym znienacka rzutem wojskowym od Archangielska na te kurewskie pier..lone skandynawskie regiony Europy oddane w pacht pieprzonym Gadzinom(Reptoidoidom) i Szarakom i Amerykanom...walczmy ludzie z nimi,z tš zarazš , z kopytem laserovym przy boku i spluwš dwururkš antymateryjnš....

jaka to "tajna baza " skoro ty o niej wiesz ? Jak sobie wyobrazacie wszczepianie tych malutkich mikroczipow na porodowkach w szpitalach ? Macie kogos kto pracuje w szpitalu ? Tam sa ludzie ktorzy sie znaja , spotykaja sie po pracy, sa normalnymi ludzmi jak my . Myslicie ze wsrod nich ukrywa sie "agent" do wszczepiania implantow i nikt o tym nie wie i ma to miejsce w kazdu szpitalu na swiecie ??? No zejdzcie na Ziemie bo wasza teoria spiskowa jest zalosna. A co to za super komputer co obrabia zaledwie 20 gigabitow (nie bajtow) na sek. Toz to wystarczy 10 przeceitnych pecetow i masz . Nabiliscie sobie glowy bzdurami i nie dosc ze w nie wierzycie to jeszcze chcecie zarazic tym innych.

gosia sory ale twoj temat prowadzi ... CZY DZIAŁA WAM GADU GADU ?

OK SPOKO WYWIAD MACIE STRASZNIE DOBRY HEHEHE musialem na miejscu sie dowiedziec - server padl gadulca :) Forum Tajemnic prawdziwe forum tajemnie hehehe

Amerykanie wywołali sztucznš zorzę polarnš ! Rozpalili na niebie pasemka zielonkawego œwiatła za pomocš potężnego nadajnika fal radiowych na Alasce Kilkanaœcie kilometrów na północ od Gekon na Alasce znajduje się oœrodek badawczy, którego powierzchnia dosłownie zasłana jest masztami nadawczymi. Tworzš one łšcznie 960-kilowatowy nadajnik posyłajšcy fale radiowe pionowo w niebo. Oœrodek finansowany jest przez amerykańskie siły powietrzne i marynarkę wojennš. Zanim jeszcze powstał, już zdšżył okryć się złš sławš. Na internetowych stronach konspiracyjnych ustępuje miejsca tylko tzw. obszarowi 51 w Newadzie, gdzie podobno sš przetrzymywani kosmici i testowane technologie rodem z science fiction. "Dobrze poinformowani" twierdzš, że amerykańska armia używa potężnego nadajnika, by kontrolować pogodę na całym œwiecie łšcznie z wywoływaniem tajfunów i trzęsień ziemi, a także, by sterować ludzkimi umysłami. A jaka jest prawda?

Tajemnica broni HAARP polega na tym, ze ona moze dzialac bez zadnych czipow i inplantow. W podanym przeze mnie artykule jest wyraznie napisane, ze kazdy mozg dziala na innych falach. Roznia sie te fale tak jak nasze linie papilarne czy DNA. Wlasnie dlatego, ze fale mozgowe sa inne dla kazdej istoty zyjacej, to HAARP moze trafiac do wybranej osoby bez przeszkod i pomylek i nie przeszkadza w kontrolowaniu innej osoby. To jest wlasnie najwieksza tajemnica tej broni. To jest najwiekszym sekretem, ze moga dotknac kazda istote zyjaca kiedy chca i moga wywolac chorobe jaka chca lub usmiercic. Dzieki temy, ze glosno mowi sie o czipach i inplantach, to ludzie mysla, ze jak takowego nie maja, to ta bron nie ma do nich dostepu. Jest to absolutne klamstwo !!! Dzieki opowiesciom i czipach i inplantach utrzymuje sie tajemnice dalej, bo czlowiek jak nie ma czegos namacalnego, to nie wierzy. Taka bron jak HAARP dziala w oparciu o bioprady istot zywych !!!!!

Czyli " wybrańcami" na pierwszy rzut mogš być np. politycy?

Dora, ja sobie tak mysle, ze problem jest dosyc zlozony. Na pewno politycy od bardzo dawna sa pod scisla kontrola tej tajnej technologii. Jezeli nawet niektorzy z nich zdaja sobie z tego sprawe, ze sa obserwowani i podsluchiwani, to nie musza sobie zdawac sprawy z tego, do czego jest zdolna tak naprawde ta technologia. Dwoch lekarzy, z ktrorymi mialam kontakt i wiedzieli o broni HAARP, to bardzo skrupulatnie mnie wypytywali, co ta bron potrafi. Mysle, ze dzieki tej broni zbudowano na swiecie przemysl medyczny. Bron ta wywoluje choroby bardzo rozne u bardzo roznych ludzi, ktorzy sie zaczynaja leczyc, co bardzo napedza gospodarki krajowe. Z tego, co ostatnio czytalam, to w ten sposob jest objetych 130 krajow na wszystkich kontynentach. Podali tez, ze w HAARP-ie pracuje 90 tys. osob tylko w samej Ameryce. Do tego dochodza przeciez wszystkie bazy wojskowe USA i UK, ktore tez sie zajmuja kontrola ludzi i sa rozmieszczone w roznych miejscach na calej Ziemi. Najwieksza taka baza USA w Australii jest w Pine Gap. Sa tez inne mniejsze : amerykanskie i brytyjskie. Pelnego zakresu mozliwosci HAARP-a chyba nikt z zewnatrz nie zna. Nie znaja tez politycy i nawet nie przeczuwaja, co od HAARP-a moze ich spotkac. Wiadomosci o broni HAARP sa celowo blokowane i "rozmazywane". Nikt nie wie nic pewnego i nie wie, w co ma wierzyc. To wszystko jest bardzo sprytnie urzadzone, bo prawde najczesciej wiedza ludzie, ktorzy powszechnie sa uwazani za wariatow. Mnie przez osiem lat pokazali mase mozliwosci, ale przeciez nie przypuszczali, ze kiedys bede pisac o tym ludziom. Od kiedy zaczelam o tym pisac, to dokuczaja mi bardzo. Jedyna ich pociecha, to ta, ze nikt mi nie wierzy. Pozdrawiam Cie Dora.

Goska Ciekawe, czy ci którzy w HAARP-ie pracujš sš œwiadomi - co to właœciwie jest ? Przemysł medyczny faktycznie robi fortune, przeœcigajš się w coraz to nowszych lekach, a choroby jak były, tak sš. Zastanawia mnie jedno? Jak oni Ciebie " namierzyli" z chwilš gdy zaczęłas o tym pisać . Skšd wiedzieli , że ty to TY! Czyżby znaleŸli Ciebie w sieci? Bo innej możliwoœci nie widzę. Przecież sama się nie " wystawiłaœ" ! Co do wiedzy na temat HAARP , to coraz częœciej jest o tym mowa. Pozdrawiam :)

Jestem pewna, ze ci co w HAARP-ie pracuja, zdaja sobie ze wszystkiego sprawe. Jestem tez pewna, ze sa pod scisla kontrola, ktora moze grozic ich zdrowiu i zyciu dlatego zadne wiadomosci nie przedostaja sie na zewnatrz. Nie wiem, jak dlugo HAARP sie mna zajmuje. W styczniu 1998 roku dali mi znac o sobie tak, zebym wiedziala, ze ktos ingeruje w moje cialo. Pozniej pozwolili mi sobie uzmyslowic, ze mnie widza i slysza. Nie wiem oczywiscie, jak dlugo mnie obserwowali. Przeciez moga obserwowac kazdego kogo chca i kiedy chca. Moga wybierac sobie kogos z masy ludzi. Zaznacze jeszcze, ze od 1983 roku mialam komputer. Od czerwca 1997 roku zaczelam pisac na forum "Super Expressu". Nikt sam sie nie wystawia. Wystarczy, ze zyje !!!

Znalazłem interesujšcego e-booka. http://nrfiles.net/ tytuł Pentagon Aliens autor Lyne William nie dawałem do linka całego, bo to 10 mega ma, a tam masa innych ksišżek.

Simonus No nie wchodzi mi ten link !!! Nie ma pomyłki ?

Co za pech, server padł chyba, dobrze że poœcišgałem sobie wszystko wczoroj :). Trzeba spróbować póŸniej.

Link wszedl, ale kaza mi medytowac i nic wiecej tam nie ma !!!

internet był i mimo protestów 100 państw , kilkanaœcie dni temu ... nadal kontrolowany jest przez mała firme ''niedaleko''strefy 51 , a firma należy pod ministerstwo handlu usa ..teraz już wiesz ? jak cię znaleŸli jeœli już pa

Widocznie dalej jest coœ z serwerem. Nic trudno .

Najpierw do Gosi: Jak zwykle brawa ! Brawa za dobroc, brawa za wytrwalosc i brawa za ostrzezenie. Tak trzymaj, Gosiu, tak trzymaj ! I informuj nas stale o tych rzeczach. a teraz do wszystkich innych. Wiecie cos o broni PSI ? http://republika.pl/blog_ij_900915/1792048/tr/bicoms1_b.jpg to nie ma nic wspolnego z HAARP'em, choc moze nasuwac sie pewne podobienstwo. http://republika.pl/blog_ij_900915/1792048/tr/0907845487.jpg http://republika.pl/blog_ij_900915/1792048/tr/pres6.jpg [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

skoro usa sš w posiadaniu tak potężnej broni jak haarp to dlaczego sie nie obroniły przed katrinš???????????????????????dlaczego nie zlikwidowali tego huraganu????
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.