Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Prośba
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22

Mam ogromnš proœbę do forumowiczów... Piszcie wszystko co wiecie o œmierci (chodzi mi o punkt widzena paranormalny). Wszystko co wiecie, WSZYSTKO !! Z góry wielkie thx.

Wysłałem Tobie maila.:)

Œmierć jest poczštkiem nowego życia. Ale walnołem:-) [%sig%]

Remigius, odpisałam i zprecyzowałam :) Jeżeli nie doszło, to powiedz a napiszę na forum. Pozdrawiam :]

wiele osób może ci tu napisze wiele rzeczy. Lecz nikt z nich nie Wie i każde z nich może nie mieć racji. Bo nikt z żyjšcych nie był nieżywy i nikt z nierzywych nie stał się żywym. A opisy tych wszystkich ludzi któzy byli w stanie bliskim œmierci, lub œmierci klinicznej, można porównać do opisywania paryża przez kogoœ kto w połowie drogi zawrócił, nie dotarł tam, więc nie wie. Mnie się wydaje że po prostu umieramy i jest koniec, nic wielkiego, a cały krzyk powstał z naszego wrodzonego egoizmu. Każdy z nas chce być w centrum, kiedyœ ziemia miała być centrum wszechœwiata, podkreœlamy swojš wyjštkowoœć i odmiennoœć od reszty œwiata zwierzęcego. A tak na prawdę jesteœmy słabymi zwierzštkami i nie dzieje się z nami po œmierci nic więcej niż z psem.

Może i jesteœmy słabi,może często wštpimy,może jestesmy zbyt egoistyczni,ale jesli nie ma nic po œmierci to po co w ogóle istnieje życie? Bo temu że istnieje nie sposób zaprzeczyć.Jeœli nie ma nic po œmierci lub przed narodzinami to po co szanować zycie?Sami widzicie że to pytanie pozbawione sensu.A poza tym skšd wiadomo co po œmierci dzieje się ze zwierzętami?

Doszło.....:)

ŒMIERĆ TO POCZĽTEK !!! chcesz wiedzieć wiecej o smierci poczytaj biblie tam jest wszystko opisane, jakby był net w niebie to bym ci opisała wiecej co to jest œmierć, a tak nikt z nas nie wie i nikt nie bedzie wiedział za zycia

ŒMIERĆ TO POCZĽTEK !!!..............................czego? Innego, lepszego zycia??? U boku Stworcy???

Kazdy czlowiek boi sie smierci.

a ja się boje ze istnieje niebo i do niego pujde. Przecież tam będzie można zgłupieć, wszysko co fajne jest beee, no i jak ma wyglšdać wieczna nirvana?? chore to jest wszystko, lepiej jak nic nie ma.

A ja dopiero dochodze ;)

Œmierć to najprzyjemniejsza rzecz w życiu. I wybawienie od cišgłego HAARP-a.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Smierc to koniec a zarazem poczatek tego nikt nie wie co i jak tam dalej sie potoczy ale napewno cos tam jest wierze ze nasza energia (Ki) jest niezniszczalna jest czescia tego co nazywamy Bogiem i w kolko powraca do swiata materi :) to jedyna logiczna droga w lini prostej ktora posiada wiele zagiec w zblizeniu jak mawiali mnisi z szaulin "jest wiele sciezek na gore lecz karzdy kto osiagnie szczyt zobaczy ten sam ksiezyc"

Dariusz Wendolowski masz racje !!!

skoro w to wierzysz to napewno będziesz tak miał

??

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

czlowiek nie koniecznie boi sie smierci chyba bardziej sie boi rozpaczy bliskich, jezeli po smierci jest cos nadal to bedziemy istniec nadal i nei ma sie czego bac, ale jak nie ma nic to po prostu zasniemy i nie bedziemy swiadomi niczego, swiadomosc wroci nam przy zmartwychwstaniu, po prostu poczujemy jak bysmy sie budzilili ze snu , jak edzie zmartwychwstanie za 5000 lat to za 5000 lat sie obudzimy i nie poczujemy nawet ze minelo to 5000 lat :) A jak wogle nic nie bedzie to i nie bdziemy zlaowac nic bo nie bedzie istniec nasza swiadomosc, tylko ze fizycznie rzecz biorac nie moze nic istniec, istnienei nicosci jest niemozliwe fizycznie, zawsze cos przechodzi w cos.

Filozofia NINa jest prawie prawdziwa. Jak w tej reklamie: kura to prawie orzeł, he he. NIN, to co mówiš mnisi "szaulin" nie jest tym samym, co ty mówisz. Ta droga ma tylko jeden kierunek. Zbytnio przejmujesz się religiami wschodu. Po co nadkładać drogi i kršżyć w kółko, skoro znamy prostš drogę ? W Nim jest cała tajemnica, prawda i odpowiedŸ - Chrystus. Jeœli lubisz medytować, pomedytuj o tym co napisałem. Pozdro

I co takiego Chrystus Ci wyjaœnił? Na co odpowiedział? [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.