Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Hitler- Karty na stół
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 10 | 11 | Następna strona

Czy uważacie , że system rządów ( nie konretne rządy ), jaki był w III Rzeszy jest najskuteczniejszy w zarządzaniu współczesnymi państwami ? Autorytarne rządy i szybkie podejmowanie decyzji odróżnia go od powolnych (decyzyjnie) i ospałych ( organizacyjcnie ) demokracji , a szybkie wyjście z kryzysu dzięki tym decyzjom świadczy na korzyść takiej formy rządów. Co sądzicie na temat powiązań Hitlera z okultyzmem ? Czy pomogły mu w tylu sukcesach ? Jak jest według was ?

Ludzie...Hitler był okrutny i to także wobec ludzi ze swojego narodu. Poczytajcie sobie źródła. Hitler jako władca miał dobrze, ale ciekawe co byście powiedzieli jakby teraz rządził naszym państwem.

Winter, mów pełnym zdaniem, a nie mamłaj bez sensu. :) To ja mówiłem, że Niemcy rządzone przez partię NSDAP (dla niewtajemniczonych: partię SKRAJNIE socjalistyczną) dawały sobie świetnie radę, gdy kanclerzem mianował się Hitler i rządził twardą ręką wojskowego. Mówiłem też, że powierzenie rządów huncie wojskowej ma sens, ale też ma parę (i to dość istotnych !) braków. Co do wypowiedzi Anki: Najprościej byłoby powiedzieć, że każda forma rządów jest w mniejszym lub większym stopniu represyjna wobec WŁASNEGO społeczeństwa. Nie chcę nawet przypominać o "ius primae nochi" (czy jak to się tam pisze), łagrach dla dysydentów, czy pętaniu swobód obywatelskich. Hitler rządził twardą ręką, ale Niemcy, jako naród, miały się bardzo dobrze pod jego rządami. Niestety, padł ofiarą sowieckiego "niedźwiedzia", jak i likanaście innych krajów - jednakże on, jako jedyny, potrafił uderzyć, podczas gdy inne kraje z rezygnacją kładły głowę pod sowiecki, katowski topór...

Hitler okazal sie najwlasciwszym kandydatem THULE(to nie tylko oznaczenie hiberborejskiej cywilizacjiw sanskrycie zodiaku waga=thule)asendansem astrologicznym Hitlera byla waga. Pod znakiem wagi znajduje sie kraj Hitlera oraz TybetWadze odpowiada Wenus lucyferyczna Lucyfer(niosacy swiatlo)Ekspedycje SS ruszyly wiec na wschod zeby dostarczyc informacj o rytuale KALACZAKRY. Tantra Kalaczakry (pozwala wojownikowi w boju z silami zla zmartwywstac w krainie SHAMBALI)jest to jedyna inicjacja ktorej obiektem moze byc nie tylko buddysta ZAKonczenie Hitlera nie pociagala filozofia wschodu lecz doskonalenie zabijania .Na wojnie gieli tez niemcy wiec niebyl on dla zwyklych szarych niemcow tak dobry jak wy to sugerujecie Napoleon to by bylo do dyskusij eva

Dla niewtajemniczonych Leto... Nie skrajnie socjalistyczną tylko skrajnie nacjonalistyczną... a co do Hitlera... no cóż Winter skoro uważasz chorych na egocentryzm, manię przesladowczą, syfilizm i nie wiadomo co jeszcze ludzi za idealnych własdców to gratuluję podejścia do życia. Ja mam Hitlera za idiotycznego debila. zreszta dla niewtajemniczonych. Właściwie to nie Hitler żądził, ale pewna grupa osób ściśle powiązana z Hitlerem. A Hitler też był bardzo ważny, ale szczerze nicby nie osiągnął gdyby nie Ci ludzie... Zresztą Hitler był dobrym władfcą bo popierał rozwój wielkich przedsiębiorstw za bardzo wielkie w zamian pieniądze... Ale to jest obecnie nieosiągalne... Pozdrawiam :) trzymajcie się cieplutko :)

Tak Bracie bo to "siedemdziesieciu dwoch ktorz rzadza swiatem" to zdanie wypowieduial umierajacy Rathenau i zdanie stalo sie obiektem spekulacji np 72 wtajemniczonych co patronowali loze masonskim,72 przyjaciul boga Seta ktorzy przygotowali bratobojczy mord itp....

Wlther padl ofiara zamachowca ze skrajnej prawicy .

:O :D :D :D :D :D :O :O :O :O :O No to mamy nową historię... Ale nie ważne jak umarł Hitler. Tych 72 to było majaczenie starca na łożu śmierci... wg mnie... Pozdrawiam :) trzymajcie się cieplutko :)

Walther Rathenau zginol z reki nacjonalistow a to nie nowa historia to historia stara jak 2 wojna Niestety historia byla wykozystywana przez polityke i jak ktos niezaglebial wiedzy to teraz pojecia niema Przykro mi ze masz komunistyczna wiedze i koscielny strach przed prawda

Wiadomosci mozesz znales w ksiazce "Ezoteryczne zrodla naziuzmu" polecam i nieboj sie to ksiazka antywojenna POZ eva

No to skoro ten gośc umarł z rąk amachowców to skąd niby wzięły się jego słowa??? A ja wole poczytać Historię powszechną, ewentualnie beletrystykę niż jakikolwiek ezoteryczne źródła... Pozdrawiam :) trzymajcie siec cieplutko :)

Albo "Szatan i swastyka". Ufff , trochę mi ulżyło. Okazuje się, żę nie tylko Ja uważam Hitlera za wspaniałego przywódcę dyktatury wojskowej. Dzięki Leto ! Anka : "Ludzie...Hitler był okrutny i to także wobec ludzi ze swojego narodu." No i dobrze. Ludzie są za głupi by się sami rządzić. Potrzbują władcy absolutnego - wodza. A trzeba ich trzymać krótko. "Hitler jako władca miał dobrze, ale ciekawe co byście powiedzieli jakby teraz rządził naszym państwem." Myslę , że można by dzisiaj było zostawić najleszy rower w centrum miasta i by został NIEKNIĘTY , żadna rzecz by nie została nietknięta. Rząd by nie okradał ludzi , budowałby autostrady , bylibysmy 7 razy bogatsi. NIe byłoby komunistycznej przeszłości , która zniszczyła państwo i mentalność ludzi. Nie zabijaliby ludzi w pociągach. Uczniowie nie napierdalaliby nauczyciela w ciasnym kącie w technikum budowlanym na lekcji. Mógłbym spokojnie wyjść na ulicę. NIe płaciłbym podatków od groma na NIC. Poruszałbym się metrem po Warszawie ( całej ) itd. Jednym słowem : żyłbym w bogatym państwie prawa. A w jakim bym mówił języku ? Przy takiej perspektywie to wszystko jedno ! Leto: "Winter, mów pełnym zdaniem, a nie mamłaj bez sensu. :) " Teraz już mogę ; ) "To ja mówiłem, że Niemcy rządzone przez partię NSDAP (dla niewtajemniczonych: partię SKRAJNIE socjalistyczną) dawały sobie świetnie radę, gdy kanclerzem mianował się Hitler i rządził twardą ręką wojskowego" Otóż to , te wydarzenia pokazały , jaki system rządzenia jest najlepszy. "Mówiłem też, że powierzenie rządów huncie wojskowej ma sens, ale też ma parę (i to dość istotnych !) braków" Leto ! Jeżeli nawet braki są (wskaż je) to jest ich 1000 razy mniej niż w systemie demokracji żydowskiej. O czym my mówimy !?! "Co do wypowiedzi Anki: Najprościej byłoby powiedzieć, że każda forma rządów jest w mniejszym lub większym stopniu represyjna wobec WŁASNEGO społeczeństwa" A już na pewno taka , która miesza go z innymi rasami i chamuje jego rozwój, okradając go. "Nie chcę inawet przypominać o "ius primae nochi" (czy jak to się tam pisze), łagrach dla dysydentów, czy pętaniu swobód obywatelskich" Dzisjiaj mamy to samo ! " Hitler rządził twardą ręką, ale Niemcy, jako naród, miały się bardzo dobrze pod jego rządami. Niestety, padł ofiarą sowieckiego "niedźwiedzia", jak i likanaście innych krajów - jednakże on, jako jedyny, potrafił uderzyć, podczas gdy inne kraje z rezygnacją kładły głowę pod sowiecki, katowski topór..." Ale niewiele brakowało ! "a co do Hitlera... no cóż Winter skoro uważasz chorych na egocentryzm, manię przesladowczą, syfilizm i nie wiadomo co jeszcze ludzi za idealnych własdców to gratuluję podejścia do życia" Dzięki ! Nie powiedziałem jeszcze , że to idealny władca ,ale że sposób ( system ) - dyktatura wojskowa jest najlepszy. "Ja mam Hitlera za idiotycznego debila" Słyszał ktoś , żeby idiotyczny debil był tak zręcznym politykiem ? Chyba , ż powiesz , że był szaleńcem. To co innego. Szaleniec i geniusz - płynne. "Właściwie to nie Hitler żądził, ale pewna grupa osób ściśle powiązana z Hitlerem" A świstak nic nie zawija , bo sreberka były kradzione. Hilter , kiedy chciał, sam przejmował totalni ster włądzy np. dowodzenie armią. Był to despotyzm starożytny. "A Hitler też był bardzo ważny, ale szczerze nicby nie osiągnął gdyby nie Ci ludzie... " Gdyby nie ci ludzie np. glupi Goering , to by wygrał wojnę. "Zresztą Hitler był dobrym władfcą bo popierał rozwój wielkich przedsiębiorstw za bardzo wielkie w zamian pieniądze... Ale to jest obecnie nieosiągalne..." Mówisz chyba o kampanii wyborczej. A potem popierał bo chciał, bo to było dobre.

Nazwisko Rathenau znajdziesz w histori powszechnej byl to bardzo znany polityk niemiecki (to sa fakty!) pozdrawiam eva

Dobra napiszę raz bo to dla mnie jest temat króry buży równowagę mojego ciała astralnego... Hitler - interesował się okóltyzmem, księgami starożytnymi (m. innnymi UFO made in Germany), naukami joginów i kto wie czym jeszcze... Ta wiedza powinna go prowadzić ale on ją wykorzystywał do własnych celów, narószył odwieczną równowagę, był fanatykiem który za wszelką cenę dążył do SWEGO celu, do eksterminacji tych którzy się mu nie spodobali... szukał w księgach nie drogi ale środków których potrzebował a to bardzo zła droga... Był tchórzem, gdy stracił wiarę w zwycięctwo rozkazał bombardować własne miasta, niszczyć resztki tego co stworzył, i mordować ludzi którzy mó wcześniej zaufali... Czy o taką drogę mnie pytałeś Wynter, czy to chciałeś usłyszeć...

.Jest bardzo dobra strona OKULTYZM I POLITYKA . Ciekawostka dla Brata Rosenberg w Norymberdze zaczol zeznanie od slow:Thule!wszystko wyszlo stamtad Ja calkowicie popieram zdanie Sewa poz eva

Winter, ciekawe czy byś tak popierał Hitlera, gdyby teraz rządził i byłbyś Żydem. Traktowano ich gorzej niż śmieci. Nawet gdybyś był Niemcem to popierałbyś takie zachowanie? Jeśli tak, to okazałbyś się nieczułym egoistą. Niemcy uważali się za panów świata (rasa aryjska) i sądzili, że powinni rządzić wszystkim. Czy to nie chore? Propaganda sięgała granic i mydliła ludziom oczy. Przedstawiała Hitlera jako największego męża stanu, najwybitniejszego wodza, znawcę sztuki, miłośnika przyrody, opiekuna dzieci. W każdym domu musiał się zanleźć egzemplarz "Mein Kampf" i potret Hitlera na ścianie! Wymagano, aby wszyscy Niemcy pozdrawiali SIEBIE NAWZAJEM "Heil Hitler!" (chwała Hitlerowi) a nawet tak podpisywali swoje listy. Wszystko musieli to robić pod groźbą więzienia. Należało mieć nawet zgodę na wyświetlanie filmu w kinie, wystawianie spektaklu czy drukowanie. Z instytucji kulturalnych i naukowych usuwano osoby pochodzenia żydowskiego oraz tych, którzy zdaniem władz nie reprezentowali "słusznych" (tj.nazistowskich) poglądów. Z bibliotek usuwano dzieła autorów pochodzenia żydowskiego, słowiańskiego, oraz te które odpowiadały nazistowskiemu światopoglądowi, m.in.głoszące ideały wolności, równości i braterstwa. SPOŁECZEŃSTWO PODDANO CAŁKOWITEJ KONTROLI. Do obozów koncentracyjnych, gdzie panowały warunki nie godne szczura trafiały osoby niczemu winne takie jak żydzi, cyganie, ale także prawdziwi i DOMNIEMANI przeciwnicy polityczni. Ciekawe co byś powiedział, gdyby ktoś puścił ploty o twojej rodzinie, że popieracie demokracje i poszlibyście za to do obozów. Ja sobie tego nie wyssałam z palca. Choćbym nie płaciła podatków, żyła jak hrabina i królowa dzięki Hitlerowi NIGDY BYM GO NIE POPARŁA, ponieważ nie akceptuję osób, którzy INNYCH LUDZI TRAKTUJĄ JAK ŚMIECIE.

Cóż za topic... Skoro administrator tutejszego Forum nie wyrzuca bzdurnych postów, które gloryfikują hitleryzm, opuszczam te Forum, a ten post jest tu moim ostatnim. Mój dziadek pół wieku temu, gdy był w moim wieku, czyli 23 lata, został 'zaproszony' do obozu koncentracyjnego. Był w nim dwa lata. Kilkakrotnie grożono mu śmiercią. Wielokrotnie widział jak nowo poznani koledzy byli zabijani. "Grantuluję" co niektórym światopoglądu.

Niepopieram Wintera ale nienawidze cenzury i to zadnej ! Gdyby tu cenzurowano wtedy bym odeszla . Kaganiec dla takich niezalatwi sprawy. poz eva

PTRqwerty Skąd ta decyzja ? A może warto by było porozmawiać o tm dłużej. Nie podejmuj pochopnych decyzji. Twój dziadek byl żydem ? Ja nie powiedziałem, że popieram Hitleryzm PTR , zastanawiam się JEDYNIE nad systemem rządów , plusami i wadami itd. Czy nie lepjej abyś został i spokojnie byśmy sobie wszystko wyjaśnili ? Wiem , że czujsesz się urażony , ale nie powinieneś. Tu się nikogo nie gloryfikuje. KURWA !!! Czy ja powiedziałem - Hitler dobry ? NIE - mówiłem bezosobowo o systemie rządów. A polityka względem żydów to co innego, tego tematu nie dotykam. Pozdrawiam.

Sew Mówienie , iż Hitler był tchórzem to pomyłka.Podchodzą do tematu bez emocji , jedynie opierając się na faktach historycznych : Wyazał wiele odwagi zarówno podczas I wojny światowej , jak i potem , odsiadując wyrok w więzieniu. Gdyby był tchórzem nie zaczynałby tak ryzykownej wojny. Z wykorzystaniem wiedzy tajemnej to inna sorawa. Spełniał tu stereotyp typowego czarnego maga. Robił - jak mówisz. A bombardownanie miast było zemstą na narodzie niemieckim, że nie spełnił jego oczekiwań. Anka "Winter, ciekawe czy byś tak popierał Hitlera, gdyby teraz rządził i byłbyś Żydem" Aniu , jak już powiedziałem , nie wypowiadam się na temat polityki Hitlera względem Żydów. To było ludobójstwo , fakt. Mające swoje podłoże w sytuacji politycznej. "gdybyś był Niemcem to popierałbyś takie zachowanie?" Zdaje się , że nie miałbym nic do gadania. Podobnie jak dzisiaj nie mam nic do gadania.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 10 | 11 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.