| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| No to Mamy Prezencik | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
|
Goršca informacja :
ostatnia aktualizacja: sobota, 12 listopada 2005 godz. 20:51
Antyrakietowa tarcza powstanie w Polsce
Stany Zjednoczonymi i Polska rozmawiajš na temat umieszczenia w naszym kraju amerykańskiej bazy pocisków antyrakietowych. Ma to być element tworzonej przez USA tak zwanej tarczy antyrakietowej – donosi prasa. Nowy rzšd RP po raz pierwszy otwarcie deklaruje, że Polska chce być częciš amerykańskiej tarczy antyrakietowej – napisała w sobotę „Gazeta Wyborcza”.
Według informatorów „Gazety Wyborczej” w Waszyngtonie od ubiegłego roku toczš się tajne negocjacje w sprawie umieszczenia w Polsce jednej z trzech baz z silosami na pociski antyrakietowe
Dziennik przypomina, że Polska już kilka lat temu otrzymała zaproszenie od rzšdu USA do uczestniczenia w budowie tarczy. Długo jednak wydawało się, że w naszym kraju stanš co najwyżej instalacje radarowe.
Według informatorów „Gazety Wyborczej” w Waszyngtonie od ubiegłego roku toczš się jednak tajne negocjacje w sprawie umieszczenia w Polsce jednej z trzech baz z silosami na pociski antyrakietowe. Byłaby to jedyna taka baza poza terytorium USA, dwie bazy już znajdujš się na Alasce i w Kalifornii. W każdej jest dziesięć podziemnych silosów.
O budowę bazy w Polsce zabiegały już poprzednie rzšdy RP, ale zawsze nieoficjalnie. Teraz po raz pierwszy polski rzšd publicznie ogłosił, że wejcie do programu jest jednym z jego celów. W programie „Solidarne państwo” rzšd informuje: „zależy nam na objęciu Polski tzw. trzecim członem [tarczy], zwišzanym z namierzeniem radarowym i niszczeniem rakiet przeciwnika”. Mówi się też o pracy zespołu koordynacyjnego złożonego z przedstawicieli MSZ i MON.
Według informacji gazety Amerykanie rozważajš dwie potencjalne lokalizacje bazy w południowej i wschodniej Polsce. „Taka baza powinna leżeć na płaskim terenie, wyizolowana od otoczenia, z dala od wielkich miast, łatwa do obrony” – mówi amerykański ekspert od obrony antyrakietowej Wade Boese.
Generał Henry Obering, dowódca Agencji Obrony Rakietowej, ujawnił niedawno, że ma rodki budżetowe na rozpoczęcie budowy trzeciej bazy w Europie już w 2006 r. Według informacji „Gazety” rzšd USA podejmie decyzję w tej sprawie w cišgu najbliższego pół roku.
O zbudowanie systemu Polska rywalizuje m.in. z Czechami i Węgrami. Baza zostałaby wybudowana przez koncern Boeinga, który wiosnš otworzył w Polsce swoje przedstawicielstwo. Koszt budowy bazy – kilkaset milionów dolarów – zostałby w całoci pokryty przez rzšd USA. Wiosnš, podczas wizyty w Polsce ówczesny prezes Boeinga Harry Stonecipher mówił, że baza taka zatrudnia do tysišca żołnierzy i cywilów.
|
|
|
super!!!!
bedziemy walic w rakiety Chin, Rosji itp nawet z Marsa postaramy sie ustrzelic
|
|
|
jedyne co moge Wam napisac, moi bracia i siostry, to tylko to czym sie zazwyczaj podpisuje....
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Ja mysle, ze USA obstawily juz cala Ziemie. Sa pewni swojego panowania wszedzie i dlatego np. z Niemiec wycofuja czesc swoich baz. Skoro to robia, to znaczy, ze Europa jest dobrze przez nich obstawiona. Naiwny rzad polski daje sie lapac na piekne slowka i mylne podszepty. To sa stare anglosaskie chwyty, ktore maja na celu pokazanie ich wielkosci i znaczenia. Reszta merda ogonkami zeby sie podlizac. Dzieki temu Anglosasi sa pewni siebie i zawsze maja zaplecze, bo jak im Niemcy podskocza, to szybko znajda inne miejsce w Europie. Niemcy, ktorzy co jakis czas buntuja sie przeciwko bazom amerykanskim na swoim terenie, to wszystko widza i slysza.
|
|
|
Ale "dalismy ciała".......
Nie zdajemy sobie sprawy, ze mamy za miedzš MOCARSTWO!
Juz dzi zakłady mięsne eksportujšce do Rosji wstrzymały skup zywca.....
Jezu! czy my musimy być tak tępi?
|
|
|
Rosja do Moldawi wstrzymala dostawy gazu i pradu, bo Moldawia nie chce placic za te dostawy swiatowych cen. Rosja Moldawi powiedziala wprost, ze skoro Moldawia jest teraz pro- zachodnia, to nich taniej kupuje gaz i prad na Zachodzie. Moze jej sprzedadza ?
Polsce Rosja nie mowi nic wprost, ale to wcale nie znaczy, ze tak nie mysli. Niech Polska szuka sobie rynkow zbytu na swoja zywnosc na Zachodzie. Rosja w kazdej chwili moze byc krajem samowystarczalnym i nie musi nic kupowac od Polski, ktora do siebie wpuscila kapital zachodni, ktory na wielka, przemyslowa skale zajal sie produkcja jedzenia wlasnie z mysla o rynku zbytu w Rosji. Dzieki rozwinieciu produkcji przemyslowej, polskie jedzenie stracilo na wartosci. Rosja takiego nie chce. Rosja z Polski brala zywnosc naturalna. Innej nie chce i dlatego przestala przyjmowac mieso oraz zielenizne.
Rzady w Polsce sa bardzo glupie.
|
|
|
Fakt, że jedzenie w Polsce się pogorszyło.
Goka gada z sensem i nic o HAARP-ie.
Koniec wiata.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Nie Ciebie, tylko bzdur o HAARP-ie.
Nie mylić z nie bzdurami o HAARP-ie.
Włanie dlatego, że Cię lubię, to chcę Ci pomóc w walce z HAARP-em w Twojej głowie.
Ale skoro niedawno napisała, że nigdy nie zastanawiała się nad sobš i nie zamierzasz tego robić w przyszłoci, to chyba nie mam szans.
Rozumiem, że HAARP zapewnia Ci idealne rozgrzeszenie, bo przecież nie panujesz nad sobš.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Mim
Wstrętne jest angielskie menu.....Te wszystkie gotowe produkty w porównaniu z naszym krajowym jedzonkiem.....nadajš się na paszę :)))
Co niedziele mój mšż pyta się co gotuję na obiad.....żal mi go tak wzdycha do słuchawki :)))
|
|
|
Dariusz Wendolowski nigdy nie nazywaj bzdurami tego czego nie znasz i akurat sam nie doswiadczyles. Usypiasz tym siebie i innych, a to juz jest niewybaczalne.
Pozdrawiam
|
|
|
Goska
A skšd Ty wiesz czego dowiadczyła, a czego nie?
Wymazujš Ci pamięć. Robiš to bardzo wybiórczo?
Może to było tylko w twojej głowie?
Nigdy nie zastanawiasz się nad sobš - to jest niewybaczalne.
W ten sposób do niczego nie dojdziesz.
Spróbuj może jako zweryfikować swoje przypadki.
Fakt, że na schizofrenii słabo się znam i nie dowiadczyłem tego.
Tylko, że Ty nie chcesz się wyleczyć, bo zabraknie Ci wtedy HAARP-a i co Ci zostanie?
Za dużo on dla Ciebie znaczy.
|
|
|
Warto żyć z pasjš i dla czego sensownego. Jeli to jest drugi człowiek - dobrze, ale na niego za bardzo nie liczyłabym - ale jeli pasjš jest idea, pozytywna walka- to już jest co!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |