Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
No to Mamy Prezencik
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27

Goršca informacja : ostatnia aktualizacja: sobota, 12 listopada 2005 godz. 20:51 Antyrakietowa tarcza powstanie w Polsce Stany Zjednoczonymi i Polska rozmawiajš na temat umieszczenia w naszym kraju amerykańskiej bazy pocisków antyrakietowych. Ma to być element tworzonej przez USA tak zwanej tarczy antyrakietowej – donosi prasa. Nowy rzšd RP po raz pierwszy otwarcie deklaruje, że Polska chce być częœciš amerykańskiej tarczy antyrakietowej – napisała w sobotę „Gazeta Wyborcza”. Według informatorów „Gazety Wyborczej” w Waszyngtonie od ubiegłego roku toczš się tajne negocjacje w sprawie umieszczenia w Polsce jednej z trzech baz z silosami na pociski antyrakietowe Dziennik przypomina, że Polska już kilka lat temu otrzymała zaproszenie od rzšdu USA do uczestniczenia w budowie tarczy. Długo jednak wydawało się, że w naszym kraju stanš co najwyżej instalacje radarowe. Według informatorów „Gazety Wyborczej” w Waszyngtonie od ubiegłego roku toczš się jednak tajne negocjacje w sprawie umieszczenia w Polsce jednej z trzech baz z silosami na pociski antyrakietowe. Byłaby to jedyna taka baza poza terytorium USA, dwie bazy już znajdujš się na Alasce i w Kalifornii. W każdej jest dziesięć podziemnych silosów. O budowę bazy w Polsce zabiegały już poprzednie rzšdy RP, ale zawsze nieoficjalnie. Teraz po raz pierwszy polski rzšd publicznie ogłosił, że wejœcie do programu jest jednym z jego celów. W programie „Solidarne państwo” rzšd informuje: „zależy nam na objęciu Polski tzw. trzecim członem [tarczy], zwišzanym z namierzeniem radarowym i niszczeniem rakiet przeciwnika”. Mówi się też o pracy zespołu koordynacyjnego złożonego z przedstawicieli MSZ i MON. Według informacji gazety Amerykanie rozważajš dwie potencjalne lokalizacje bazy w południowej i wschodniej Polsce. „Taka baza powinna leżeć na płaskim terenie, wyizolowana od otoczenia, z dala od wielkich miast, łatwa do obrony” – mówi amerykański ekspert od obrony antyrakietowej Wade Boese. Generał Henry Obering, dowódca Agencji Obrony Rakietowej, ujawnił niedawno, że ma œrodki budżetowe na rozpoczęcie budowy trzeciej bazy w Europie już w 2006 r. Według informacji „Gazety” rzšd USA podejmie decyzję w tej sprawie w cišgu najbliższego pół roku. O zbudowanie systemu Polska rywalizuje m.in. z Czechami i Węgrami. Baza zostałaby wybudowana przez koncern Boeinga, który wiosnš otworzył w Polsce swoje przedstawicielstwo. Koszt budowy bazy – kilkaset milionów dolarów – zostałby w całoœci pokryty przez rzšd USA. Wiosnš, podczas wizyty w Polsce ówczesny prezes Boeinga Harry Stonecipher mówił, że baza taka zatrudnia do tysišca żołnierzy i cywilów. *****************************************************

Tak, rzad wiedzial od czego zaczac urzedowanie.

super!!!! bedziemy walic w rakiety Chin, Rosji itp nawet z Marsa postaramy sie ustrzelic

totalny bezsens... moze nam przyniesc tylko klopoty

jedyne co moge Wam napisac, moi bracia i siostry, to tylko to czym sie zazwyczaj podpisuje.... [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

~~~~~~~\o/~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~ Oby nie popłynšć na tym projekcie antyrakietowym cytaty: Zamiary rzšdu wywołały zaniepokojenie opozycji. Jan Rokita (PO) mówił w Radiu Zet, że do tej pory to USA zabiegały o nasz udział w programie, nagle okazało się, że to my zabiegamy. Były szef MON Jerzy Szmajdziński powiedział "Gazecie", że to kardynalny błšd: - Nasza nadgorliwoœć może zosta㠟le odebrana przez sojuszników z NATO i Rosję. Zdumiony jest były szef MSZ Adam Rotfeld: - To jakaœ amatorszczyzna. Prowadzimy w tej sprawie delikatny dialog ze Stanami Zjednoczonymi, proszono nas o dyskrecję, bo USA chcš rozpraszać obawy Rosji, a tymczasem takie coœ znajduje się w dokumencie rzšdowym. Rzecznik rzšdu Konrad Ciesiołkiewicz dodał, że negocjacje o udziale Polski w tarczy antyrakietowej sš "faktem medialnym". Tymczasem Polska od trzech lat prowadzi dwustronne rozmowy z Amerykanami o tarczy. Do tej pory odbyło się około dziesięciu spotkań polskich i amerykańskich ekspertów i polityków. W 2003 roku w USA został nawet w obecnoœci ministra Michała Kleibera podpisany list intencyjny między koncernem Boeing a Przemysłowym Instytutem Telekomunikacji w sprawie udziału w projekcie. http://juju.pl/images/news/44.jpg Program jak dobrze pamiętam wywodzi się od prezydentury Ronalda Reagana i nosił nazwę Wojen Gwiezdnych http://www.e53.org/archives/regan2.jpg myœlę ,ze Gosia mogła by przybliżyć nam temat

ja zamawiam pierwsze 20 strzalow!!!! :)

Ja mysle, ze USA obstawily juz cala Ziemie. Sa pewni swojego panowania wszedzie i dlatego np. z Niemiec wycofuja czesc swoich baz. Skoro to robia, to znaczy, ze Europa jest dobrze przez nich obstawiona. Naiwny rzad polski daje sie lapac na piekne slowka i mylne podszepty. To sa stare anglosaskie chwyty, ktore maja na celu pokazanie ich wielkosci i znaczenia. Reszta merda ogonkami zeby sie podlizac. Dzieki temu Anglosasi sa pewni siebie i zawsze maja zaplecze, bo jak im Niemcy podskocza, to szybko znajda inne miejsce w Europie. Niemcy, ktorzy co jakis czas buntuja sie przeciwko bazom amerykanskim na swoim terenie, to wszystko widza i slysza.

Ale "dalismy ciała"....... Nie zdajemy sobie sprawy, ze mamy za miedzš MOCARSTWO! Juz dziœ zakłady mięsne eksportujšce do Rosji wstrzymały skup zywca..... Jezu! czy my musimy być tak tępi?

Rosja do Moldawi wstrzymala dostawy gazu i pradu, bo Moldawia nie chce placic za te dostawy swiatowych cen. Rosja Moldawi powiedziala wprost, ze skoro Moldawia jest teraz pro- zachodnia, to nich taniej kupuje gaz i prad na Zachodzie. Moze jej sprzedadza ? Polsce Rosja nie mowi nic wprost, ale to wcale nie znaczy, ze tak nie mysli. Niech Polska szuka sobie rynkow zbytu na swoja zywnosc na Zachodzie. Rosja w kazdej chwili moze byc krajem samowystarczalnym i nie musi nic kupowac od Polski, ktora do siebie wpuscila kapital zachodni, ktory na wielka, przemyslowa skale zajal sie produkcja jedzenia wlasnie z mysla o rynku zbytu w Rosji. Dzieki rozwinieciu produkcji przemyslowej, polskie jedzenie stracilo na wartosci. Rosja takiego nie chce. Rosja z Polski brala zywnosc naturalna. Innej nie chce i dlatego przestala przyjmowac mieso oraz zielenizne. Rzady w Polsce sa bardzo glupie.

Fakt, że jedzenie w Polsce się pogorszyło. Goœka gada z sensem i nic o HAARP-ie. Koniec œwiata.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dariusz Wendolowski - Dlaczego Ty mnie tak nie lubisz ?

Nie Ciebie, tylko bzdur o HAARP-ie. Nie mylić z nie bzdurami o HAARP-ie. Właœnie dlatego, że Cię lubię, to chcę Ci pomóc w walce z HAARP-em w Twojej głowie. Ale skoro niedawno napisałaœ, że nigdy nie zastanawiałaœ się nad sobš i nie zamierzasz tego robić w przyszłoœci, to chyba nie mam szans. Rozumiem, że HAARP zapewnia Ci idealne rozgrzeszenie, bo przecież nie panujesz nad sobš.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

A czy Goska lubi koty?

Darek a propo jedzenia Mamy najlepsze jedzenie pod słońcem ( w Polsce) Ja już nie mogę się doczekać Kaszanki , pasztetowej , salsesonu , kiełbasy itp itp Naszego chleba i œmietany Może to pompatyczne ale spędziłem trochę czasu tu i ówdzie , nie dziwny mi jest Marriott czy Ritz A w chwili obecnej przeżywam coœ w rodzaju "Szoku Trawiennego" będšc na angielskim wikcie http://lipinski.pl/fot_tow/56.jpg mniam mniam ( już nie długo ) http://www.philosophyinc.com/pip/pipwalk/photos/subaccomadante_brekfast.jpg błeeeeee błeeeeeeeeeeee

Mim Wstrętne jest angielskie menu.....Te wszystkie gotowe produkty w porównaniu z naszym krajowym jedzonkiem.....nadajš się na paszę :))) Co niedziele mój mšż pyta się co gotuję na obiad.....żal mi go tak wzdycha do słuchawki :)))

Dariusz Wendolowski nigdy nie nazywaj bzdurami tego czego nie znasz i akurat sam nie doswiadczyles. Usypiasz tym siebie i innych, a to juz jest niewybaczalne. Pozdrawiam

Goska A skšd Ty wiesz czego doœwiadczyłaœ, a czego nie? Wymazujš Ci pamięć. Robiš to bardzo wybiórczo? Może to było tylko w twojej głowie? Nigdy nie zastanawiasz się nad sobš - to jest niewybaczalne. W ten sposób do niczego nie dojdziesz. Spróbuj może jakoœ zweryfikować swoje przypadki. Fakt, że na schizofrenii słabo się znam i nie doœwiadczyłem tego. Tylko, że Ty nie chcesz się wyleczyć, bo zabraknie Ci wtedy HAARP-a i co Ci zostanie? Za dużo on dla Ciebie znaczy.

Dariusz Wendolowski jestes zdrajca ludzkosci !!!!!

Warto żyć z pasjš i dla czegoœ sensownego. Jeœli to jest drugi człowiek - dobrze, ale na niego za bardzo nie liczyłabym - ale jeœli pasjš jest idea, pozytywna walka- to już jest coœ!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.