| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Ktoś sie podszył pod Doro.... ! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50 |
|
Nie fair jest , jeli ktokolwiek podszywa sie pod kogokolwiek !
W tym przypadku chodzi o mojš osobę...czyli Doro.... Ja nie mam nic do ukrycia , więc dlaczego anonimowy pseudo Doro....nie podpiszesz sie pod swoim tekstem ????
|
|
|
TEN TEKST NIE JEST MÓJ !!!!!! Nie jest istotne czy się z nim zgadzam , czy nie - autor sie tego nie dowie . Autorze tego tekstu....jeli masz odwage to ujawnij sie - ale sšdzę , że jej nie masz !!!!!!!!!
Autor: Doro.... (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-2005 15:10
Aga !
Tolerancja - to zdolnoć akceptacji (bšd też nie) zaistniałej sytuacji przez nasz umysł.
Warto tu podkrelić, że człowiek bardzo inteligentny nie jest bynajmniej bardziej lub mniej tolerancyjny od, nazwijmy to, człowieka przeciętnego. Chodzi tu po prostu tylko o jakoć zjawiska czy zdarzenia, które trzeba zaakceptować lub nie. A ponieważ w skład inteligencji i tolerancji wchodzš te same, po częci wymienione wczeniej, cechy charakteru i predyspozycje dlatego człowiek ten nie ma na ogół problemu z ocenš i toleruje tylko te rzeczy, które sš wg niego; moralne, etyczne, sprawiedliwe, humanitarne, wartociowe z punktu widzenia interesów ludzkoci i zgodne z kodeksem karnym i cywilnym.
Co bardziej obrazowo można przedstawić tak: Osoba inteligentna i tolerancyjna akceptuje wszystko to, co służy człowiekowi i przyczynia się do jego rozwoju duchowego a nie toleruje rzeczy niezgodnych z ww. wartociami, przy czym rozpoznaje je bardzo szybko.
Dlatego nigdy nie jest tak, że człowiek inteligentny jest nietolerancyjny dla ww. wartoci, które pokrywajš się z chrzecijańskimi lub jest tolerancyjny dla wartoci niechrzecijańskich.
Człowiek inteligentny jest co najwyżej wyrozumiały dla reprezentantów innych wartoci, jeżeli widzi u nich starania w dšżeniu do poznania prawdy a z którš się rozmijajš, tylko z powodu braku wiedzy.
Bóg obdarował nas inteligencjš i tolerancjš nie bez przyczyny.
Pozornie wydaje się, że równie dobrze można egzystować bez tych cech. Jednak wszystkie wrodzone cechy charakteru majš szczególnš rolę. Na przykład patriotyzm - to zakodowany w człowieku wzorcowy obraz ojczyzny, jej umiłowanie i chęć powięcenia się dla niej. Szlachetnoć - to wzorzec postępowania wobec innego człowieka. Dlatego o inteligencji możemy powiedzieć, że jest to nic innego jak; poprzez dużš dozę wyobrani, zakodowany wzorzec oceny zjawisk, jakie nas otaczajš (stšd zdolnoć dostosowania się inteligentnego umysłu do każdego z nich i jego właciwej oceny) a tolerancja, to z kolei wzorzec reakcji na nie w postaci ich aprobaty bšd dezaprobaty.
Takie jest też działanie ludzi obdarzonych wysokš inteligencjš, danš nielicznym, którym Stwórca "nakazał" wyznaczanie kierunku i sposobu realizacji właciwych zamierzeń (masz dar, to musisz z niego korzystać). Tenże sam Stwórca jednak jest bardzo wspaniałomylny i tym, którzy cechy tej, jako wrodzonej nie posiadajš, umożliwił jej nabycie poprzez zdobywanie wiedzy i dowiadczenia po to, aby wiat nie zamknšł się w jeden wielki dogmat.
Jak wiadomo, dogmaty tworzone sš po to, aby nie zajmowali się nimi ludzie do tego nie przygotowani, tzn. tacy, których inteligencja lub wiedza i mšdroć nie sš wystarczajšce, aby zajšć się dogłębnš analizš zagadnienia.
Jak mówiš porzekadła reformatorów:
Pozdrawiam :))
|
|
|
ale jaja
doro I, doro II, doro III itd ;) jeszcze może zrobimy pare klonow kóólmana
|
|
|
To wcale nie jest mieszne. Ciekawe czy chciałbys aby kto podpisał się pod tekstem , który nie jest Twojego autorstwa.
Ostatecznie Doro...- Promyk....może znaleć sobie inne forum !!!!!!
|
|
|
pewnie ze bym chcial;) nie ma jak to miec swojego klona :) tylko, ze ja mam cos charakterystycznego :)
|
|
|
Jasna ! Zrozumiałe, aż nadto.....sšdzšc innych " po sobie" można kogo zranić !!!! Ale Spoko....było...nie było.... NIE MA Doro... NIE MA Promyka !!!!!!!
Miło było.....lubię pożartowac gdy jest ku temu okazja.....tu jej nie widze !!!!!
|
|
|
Moja natura
Skšd wiem że naturš
mojš wieczna błogoć
i podróże?
Skšd mi nieskończonoć przywieca
jak gwiazdy nocš?
Słyszałam huk lawin
i zgrzyt cierpień
lecz zrozumiałam
że najmšdrzejsza
jest miłoć
piękno
prawda
i wiedza
Skšd ja to wiem?
Udaję się włanie tam..
|
|
|
Pójdziesz drogš jedynš
by nie zagubić złotej wstšżki
by przezwyciężyć głuche milczenie
Zamylony umyle!
Za wiele mylisz
a za mało masz ciepła w oczach
Wahasz się wród dróg wyboru
Nie wiesz co wybrać z tych pejzaży
Chcesz się nie rozminšć
ze swoim szczęciem
Wštpisz że kiedy tam dojdziesz
Wróć na swe podstawy
rozpoznaj na nowo
doznanie jedyne...
Niech ci serce będzie drogowskazem
dobra myl przewodnikiem
Odzyskasz swoje barwy
znów usta poezjš zabłysnš
i o tej samej porze
spiętrzš się
wały mšdroci...
Twarz twoja zajanieje
Jak piękna latorol - obrodzisz obficie
Wygładzisz drogę
jak było zawsze
|
|
|
Jasne ,że się PORYCZAŁEM :)))))))
Trochę tš " saharę" na tym forum zrosiŁEM :)))
|
|
|
:):):):):):):)
Fajnie jest !!!!
Teraz kombinatorze.....nie rozbijesz !!!! Będziesz próbował? POWODZENIA !!!!
|
|
|
Na mnie ten wiersz Promyku miał ogromny wpływ...
Nawet się nie spodziewasz jak bardzo :)
Pozdrawiam ;)
|
|
|
aga
Promyk....jest , a jakby go nie było !!!
W tym miejscu była Doro....jest Dora. Tak wyszło....nie prosiłam sie o to , ale to nic !
Nie raz i nie dwa zmuszano mnie do czego , co nie było mojš wolš . I tym razem znalazłam rozwišzanie :)))))
Wiem ,że masz wrażliwš duszę .....i to jest piękne :))))
Pozdrawiam !
|
|
|
Teraz to ja mam młyn :)))
Pozdrawiam wszystkie Dora, Dory i Promyki :)
|
|
|
aga
hahahaha...sory za to zamieszanie !
Doro...."skasował" substytut.....Promyk jest dla nielicznych......( dlatego tu jest epizodem) ....ale pozostała Dora ! I tak już zostanie .....na tyle długo , na ile odwiedzać bede to forum :))))
:))
|
|
|
no, no, ale zeczy, normalnie jak tu każdy się wpisuje za trzech to to forum jest chyba dialogiem 5 ludzi :D
|
|
|
Tak, WITAJCIE :)
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów :)
Pa, pa
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |