Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Ktoś sie podszył pod Doro.... !
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50

Nie fair jest , jeœli ktokolwiek podszywa sie pod kogokolwiek ! W tym przypadku chodzi o mojš osobę...czyli Doro.... Ja nie mam nic do ukrycia , więc dlaczego anonimowy pseudo Doro....nie podpiszesz sie pod swoim tekstem ????

TEN TEKST NIE JEST MÓJ !!!!!! Nie jest istotne czy się z nim zgadzam , czy nie - autor sie tego nie dowie . Autorze tego tekstu....jeœli masz odwage to ujawnij sie - ale sšdzę , że jej nie masz !!!!!!!!! Autor: Doro.... (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 12-11-2005 15:10 Aga ! Tolerancja - to zdolnoœć akceptacji (bšdŸ też nie) zaistniałej sytuacji przez nasz umysł. Warto tu podkreœlić, że człowiek bardzo inteligentny nie jest bynajmniej bardziej lub mniej tolerancyjny od, nazwijmy to, człowieka przeciętnego. Chodzi tu po prostu tylko o jakoœć zjawiska czy zdarzenia, które trzeba zaakceptować lub nie. A ponieważ w skład inteligencji i tolerancji wchodzš te same, po częœci wymienione wczeœniej, cechy charakteru i predyspozycje dlatego człowiek ten nie ma na ogół problemu z ocenš i toleruje tylko te rzeczy, które sš wg niego; moralne, etyczne, sprawiedliwe, humanitarne, wartoœciowe z punktu widzenia interesów ludzkoœci i zgodne z kodeksem karnym i cywilnym. Co bardziej obrazowo można przedstawić tak: Osoba inteligentna i tolerancyjna akceptuje wszystko to, co służy człowiekowi i przyczynia się do jego rozwoju duchowego a nie toleruje rzeczy niezgodnych z ww. wartoœciami, przy czym rozpoznaje je bardzo szybko. Dlatego nigdy nie jest tak, że człowiek inteligentny jest nietolerancyjny dla ww. wartoœci, które pokrywajš się z chrzeœcijańskimi lub jest tolerancyjny dla wartoœci niechrzeœcijańskich. Człowiek inteligentny jest co najwyżej wyrozumiały dla reprezentantów innych wartoœci, jeżeli widzi u nich starania w dšżeniu do poznania prawdy a z którš się rozmijajš, tylko z powodu braku wiedzy. Bóg obdarował nas inteligencjš i tolerancjš nie bez przyczyny. Pozornie wydaje się, że równie dobrze można egzystować bez tych cech. Jednak wszystkie wrodzone cechy charakteru majš szczególnš rolę. Na przykład patriotyzm - to zakodowany w człowieku wzorcowy obraz ojczyzny, jej umiłowanie i chęć poœwięcenia się dla niej. Szlachetnoœć - to wzorzec postępowania wobec innego człowieka. Dlatego o inteligencji możemy powiedzieć, że jest to nic innego jak; poprzez dużš dozę wyobraŸni, zakodowany wzorzec oceny zjawisk, jakie nas otaczajš (stšd zdolnoœć dostosowania się inteligentnego umysłu do każdego z nich i jego właœciwej oceny) a tolerancja, to z kolei wzorzec reakcji na nie w postaci ich aprobaty bšdŸ dezaprobaty. Takie jest też działanie ludzi obdarzonych wysokš inteligencjš, danš nielicznym, którym Stwórca "nakazał" wyznaczanie kierunku i sposobu realizacji właœciwych zamierzeń (masz dar, to musisz z niego korzystać). Tenże sam Stwórca jednak jest bardzo wspaniałomyœlny i tym, którzy cechy tej, jako wrodzonej nie posiadajš, umożliwił jej nabycie poprzez zdobywanie wiedzy i doœwiadczenia po to, aby œwiat nie zamknšł się w jeden wielki dogmat. Jak wiadomo, dogmaty tworzone sš po to, aby nie zajmowali się nimi ludzie do tego nie przygotowani, tzn. tacy, których inteligencja lub wiedza i mšdroœć nie sš wystarczajšce, aby zajšć się dogłębnš analizš zagadnienia. Jak mówiš porzekadła reformatorów: Pozdrawiam :))

ale jaja doro I, doro II, doro III itd ;) jeszcze może zrobimy pare klonow kóólmana

To wcale nie jest œmieszne. Ciekawe czy chciałbys aby ktoœ podpisał się pod tekstem , który nie jest Twojego autorstwa. Ostatecznie Doro...- Promyk....może znaleŸć sobie inne forum !!!!!!

pewnie ze bym chcial;) nie ma jak to miec swojego klona :) tylko, ze ja mam cos charakterystycznego :)

Jest taka różnorodnoœć nazw... po co się klonować? :)

Jasna ! Zrozumiałe, aż nadto.....sšdzšc innych " po sobie" można kogoœ zranić !!!! Ale Spoko....było...nie było.... NIE MA Doro... NIE MA Promyka !!!!!!! Miło było.....lubię pożartowac gdy jest ku temu okazja.....tu jej nie widze !!!!!

Moja natura Skšd wiem że naturš mojš wieczna błogoœć i podróże? Skšd mi nieskończonoœć przyœwieca jak gwiazdy nocš? Słyszałam huk lawin i zgrzyt cierpień lecz zrozumiałam że najmšdrzejsza jest miłoœć piękno prawda i wiedza Skšd ja to wiem? Udaję się właœnie tam..

Pójdziesz drogš jedynš by nie zagubić złotej wstšżki by przezwyciężyć głuche milczenie Zamyœlony umyœle! Za wiele myœlisz a za mało masz ciepła w oczach Wahasz się wœród dróg wyboru Nie wiesz co wybrać z tych pejzaży Chcesz się nie rozminšć ze swoim szczęœciem Wštpisz że kiedyœ tam dojdziesz Wróć na swe podstawy rozpoznaj na nowo doznanie jedyne... Niech ci serce będzie drogowskazem dobra myœl przewodnikiem Odzyskasz swoje barwy znów usta poezjš zabłysnš i o tej samej porze spiętrzš się wały mšdroœci... Twarz twoja zajaœnieje Jak piękna latoroœl - obrodzisz obficie Wygładzisz drogę jak było zawsze

oj Promyk chyba sie nie poryczales co???

Jasne ,że się PORYCZAŁEM :))))))) Trochę tš " saharę" na tym forum zrosiŁEM :)))

:):):):):):):) Fajnie jest !!!! Teraz kombinatorze.....nie rozbijesz !!!! Będziesz próbował? POWODZENIA !!!!

Na mnie ten wiersz Promyku miał ogromny wpływ... Nawet się nie spodziewasz jak bardzo :) Pozdrawiam ;)

aga Promyk....jest , a jakby go nie było !!! W tym miejscu była Doro....jest Dora. Tak wyszło....nie prosiłam sie o to , ale to nic ! Nie raz i nie dwa zmuszano mnie do czegoœ , co nie było mojš wolš . I tym razem znalazłam rozwišzanie :))))) Wiem ,że masz wrażliwš duszę .....i to jest piękne :)))) Pozdrawiam !

Teraz to ja mam młyn :))) Pozdrawiam wszystkie Dora, Dory i Promyki :)

aga hahahaha...sory za to zamieszanie ! Doro...."skasował" substytut.....Promyk jest dla nielicznych......( dlatego tu jest epizodem) ....ale pozostała Dora ! I tak już zostanie .....na tyle długo , na ile odwiedzać bede to forum :)))) :))

No to czeœć DORA!:))))))))))))))))))

WITAJ !!! :)))))))))))))))

no, no, ale zeczy, normalnie jak tu każdy się wpisuje za trzech to to forum jest chyba dialogiem 5 ludzi :D

Tak, WITAJCIE :) Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów :) Pa, pa
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.