Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Przepraszam!!!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26

Forum to ma za zadanie poznawanie róznych aspektów rzeczywistoœci, nawet takich, z którymi sie nie zgadzamy, wymianie mysli i poglšdów oraz - jak w moim wypadku - pamaga w nauce empatii:) Dlatego tez, idšc wyboista drogš do Canossy, pragne przeprosić wszystkich, którzy poczuli sie urazeni moimi wypowiedziami ( chodzi raczej o forme, niz o treœć), teraz i w przyszłoœci:)))))) Nie jest i nie bedzie mojš intencjš atakowanie ludzi, tylko treœci przez Nich głoszone.... Jest to moja subiektywna ocena, niemniej urazonych i obrazonych z góry przepraszam......

Czas na samokrytykę. Zupełnie jak w partii -wiadomo jakiej:)))))

Kazdej!:)))))))) Przeciez dzisiaj było expose premiera.... Moze kapnie jakies stanowisko?;)))))

Ja również jak Remigius dołšczam sie do przeproœin !!!

Miło być wœród ludzi :))))) To i ja " wcisnę " się w to towarzystwo.....z przeprosinami :))))

ale jesteœcie zryci, za co przepraszacie, za własne słowa. To trzeba było ich lepiej nie pisać, a nie teraz przepraszać.

szuineg :) Czy ja napisałam , że przepraszam za słowa ? bynajmniej ! Dołšczyłm sie chętnie do Remigiusa i Cudaka z jednej przyczyny .....swojš postawš dali wyraz ,że pomimo różnicy zdań .....dobrze jest zachować styl , takt oraz klasę :)) Cogito ergo sum !! :)

Zgadza się Remigiusie - mamy prawo do tego by mieć inne zdanie i by go bronić. Jednoczeœnie nie powinniœmy stosować uogólnień by kogos nie krzywdzić, ale także nie atakować swoich rozmówców. Problemem jest temat nie oponent. Sposób rozmowy jest odzwierciedleniem szacunku do rozmówcy i jego nawet innych poglšdów. Szuineg, Ty też masz równoczeœnie rację - jesteœmy odpowiedzialni za swoje słowa, ponieważ wyrażajš one myœli, a myœli postawę. Nie mówmy rzeczy, których tak naprawdę nie chcemy powiedzieć. Zastanówmy się co chcemy powiedzieć i jaka ma być forma by była ona pełna szacunku dla rozmówcy. Niby dwa różne poglšdy... a jednak zbieżne. Wystarczy się chwilę zastanowić. Pozdrawiam

Geniuszu, masz oczywiœcie racje.....:) Nie było by tego postu, gdyby nie okazało sie, ze jednak kogoœ uraziłem, bez takiej intencji..... Tak bywa:( Jako człowiek z natury złosliwy, staram sie tę złoœliwoœc dawkować precyzyjnie, a w pewnym momencie tej precyzji mi zabrakło.......:) Zastosuję sie do Twojej mšdrej rady i faktycznie najpierw pomyslę..... Choć to czasem jest bolesne.....:)))))))))))))) Choć z drugiej strony, na wiele bym nie liczył.....;););) Pozdrawiam:)

dobre kiedys sobie powiedzialem ze nie powinno sie przepraszac poniewaz co bylo nie pisze sie wrejestr ale przemyslalem to i ztwierdzam ze warto przeprosic tak warto dostrzec prawde nawet jesli kole w oczy nie warto jedynie zalowac tego co sie zrobilo a wiec przepraszam wszystkich ktozy poczuli sie urazeni po moich czynACH napewno jest kilku takich ale karzdy ma prawo do bledu poniewaz przypadek jest tym co nas uskrzydla pozdrowienia " nie wazne sa slowa lecz czyny" dys ort:)

Jasne, że każdy ma prawo do błędu. Zresztš ja sama uważam (nie każdy musi się zgodzić), że błšd pojawia się wtedy gdy sami uznamy, że jest błędem... wszystko inne to "nasze przemyœlane wybory". I w tym przypadku nie ma potrzeby cofania się. Ale jeżeli już coœ sami mamy za błšd, mamy możliwoœć go naprawić i chcemy tego - to dlaczego nie? Jesteœmy ludzmi i mamy prawo do "ludzkich błędów"..., a błšd, który się naprawi staje się tylko wyjaœnionym nieporozumieniem. Ja zresztš też przepraszam wszystkich, których kiedykolwiek nieumyœlnie uraziłam. Nie planuję błędów na przyszłoœć, ale jakby się zdarzyły to będę próbować je naprawić i kolejny raz przeproszę... :) Pozdrawiam :)

jakoœ ci nie wierze wklejone Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie, hipokryzja) - zachowanie, lub sposób myœlenia i działania charakteryzujšcy się niespójnoœciš stosowanych zasad moralnych. Hipokryzja może się przejawiać na następujšce sposoby: oficjalne głoszenie przestrzegania okreœlonych zasad moralnych i jednoczesne ich "ciche" łamanie, gdy nikt ważny tego nie widzi (np. głoszenie przez polityka, że walczy z korupcjš i jednoczesne branie przez tego polityka po cichu łapówek), stosowanie różnych, sprzecznych wzajemnie zasad moralnych przy różnych sytuacjach (np. wymaganie od dzieci, żeby nie piły alkoholu i jednoczesne upijanie się samemu), wymyœlanie rozmaitych teorii, które w pokrętny sposób tłumaczš stosowanie różnych norm moralnych przy różnych sytuacjach (np. głoszenie, że zabijanie dzieci wroga w czasie wojny jest dobre dlatego, że wróg ten popełnił wczeœniej zbrodnię mordujšc nasze dzieci), tworzenie obszarów tabu - czyli spraw, o których się nigdy nie rozmawia publicznie; zazwyczaj sš to sprawy, które w œwiadomoœci wielu ludzi sš niemoralne, ale sš lub były jednoczeœnie masowo praktykowane. Hipokryzja jest stałš cechš ludzkich społeczeństw. Wynika ona z jednej strony z konfliktu między indywidualnym interesem poszczególnych osób i normami moralnymi panujšcymi w danym społeczeństwie, a z drugiej strony z konfliktu między normami obyczajowymi i moralnymi

Autor: aga (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 10-11-2005 16:30 MIMIE, nic o Tobie nie wiemy (bo i po co), ale sšdzšc po twoim klikaniu... oderwij się w końcu od komputera i poszukaj sobie jakiejœ pszczółki do "bzykania" bo na nic innego Cię nie stać. dulszczyzna: sposób bycia charakterystyczny dla tytułowej bohaterki komedii Gabrieli Zapolskiej Moralnoœć pani Dulskiej, czyli obłuda drobnomieszczańska, zakłamana moralnoœć, kołtuneria.

Mimie, jeœli ktoœ na mnie wycišgnie miecz zrobię to samo. Co innego gdy ktoœ zrobi coœ przypadkowo, a co innego... Jeœli poczułeœ się urażony, że zbluzgałeœ innych i ktoœ miał odwagę się bronić, to jest to swego rodzaju odmiana dulszczyzny... Skończmy w tym miejscu Mimie atak na ludzi... zamiast na poglšdy... Pozdrawiam Ciebie

http://www.theartofposter.com/RED/102.jpg

Zgoda Mimie :) http://www.e-kwiaty.pl/photo/bukiet%2015.jpg

http://www.e-kwiaty.pl/photo/18_d.jpg

Ale sliczne te roze !!!

Faktycznie. Piękne czerwone róże :))) Hmm... ten czerwony kolor daje mi do myœlenia... ;) Pozdrawiam Mimie :)

Przeciez MIM powiedział, ze kocha Goœkę!:) Stšd kolor!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.