| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Ideał kobiety | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51 |
|
Kobieta jest ucielenieniem boskoci, dlatego też jest tajemnicš i niewyobrażalnym cudem. Reprezentuje sobš boski aspekt ciepła, przyjemnoci, opieki i oddania. Jest królowš każdego domu, jego blaskiem. Kobieta, wcielenie boskiej energii. Jakże wspaniała jest jej natura! Ileż ma w sobie wyrozumiałoci, cierpliwoci i miłoci i ciepła! Rzadko który mężczyzna potrafi jej dorównać.
Wnosi radoć i szczęcie do swego domu. Kobieta kochajšca swego jest kwiatem rozsiewajšcym niepowtarzalny zapach, klejnotem, którego blask owietla całš rodzinę.
Kobieta o takich cechach to bez wštpienia bezcenny skarb. Jest ostojš domu i stylu. To ona utrzymuje dom przy życiu. Kobieta winna dšżyć do poznania siebie i w każdej chwili być wiadoma swej jednoci z Wszechwiatem. Powinna zawsze przejawiać pragnienie połšczenia się z boskš wiadomociš.
Jej mowa jest łagodna, kojšca i słodka. Wyraża się w miłoci . Dla niej jest to bowiem najlepszy sposób realizacji siebie.
|
|
|
Szkoda tylko ze taka kobieta nie istnieje
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
Doro... czy jest to jaki ogólnie uznany ideał kobiety? ;))))
Szkoda, że nie zostało to sformuowane w formie pytania...
By było prawdopodobnie tyle opcji "idealnej kobiety" co wypowiadajšcych się... :))))))
|
|
|
aga Kobieta w swej naturze ma możliwoci by własnie takš być. Ma wszelkie predyspozycje ku temu....jednak czy je wykorzysta , czy tez nie zalezy od wielu czynników.
To włanie kobieta była i jest "wennš" twórczš artystów.
Szkoda tylko ,że tak często mężczyni widzš w niej jedynie oprawę , a nie dostrzegajš częstokroć jej głębi duszy. Ba ! nawet nie próbujš zgłębić jej tajników , które pozwalajš na jej rozwój w wietle miłoci . Tylko poprzez te uczucia mogš " sprawić" ,że ten opisowy ideał stanie się rzeczywistociš . Dla kogo? dla mężczyzny.
Czyż nie ?:)))))))))))))
|
|
|
Zapomniała Doro dodać, że kobieta popychała mężczyzn do największych
zbrodni.
Ten ideał ma dwa oblicza.
|
|
|
Dzi usłyszałam wietne zadnie, które jednej ze swoich bochaterek włożyła w usta Agata Christie... brzmiało to mniej więcej tak...
"Z mojego dowiadczenia wynika, że mężczyni nie lubiš kobiet, które ich dobrze traktujš..."
Przypomina mi to trochę "grę" na zasadzie "krok do przodu... krok do tyłu..." :)))))
Znacie tš "grę"? Sšdzę, że niektórzy z Was tak...
Albo innš grę... w gonienie króliczka... :)
Całe życie w co się gra, bawi się w manipulacje, żongluje iluzjš...
A życie płynie... i w pewnym momencie okazuje się, że co stracilimy. Życie to nie gra...
Czyż ks. J.T. nie miał racji piszšc "pieszcie się kochać ludzi... tak szybko odchodzš..."
Tak Doro, sšdzę, że kobiety majš predyspozycje by być takimi... ale nie jest to chyba jednak ten ideał, który na dłuzszš metę mógłby mieć "popyt". Dobrze wiemy, że to się nie zmieni, więc zgodnie z prawami... hmm... rynku... jest taka "podaż" jaki jest "popyt"... a potem powstajš różne "dziwne" tematy na tym forum o łatwych dziewczynach itp. wiadczšce włanie o... uprzedmiotowieniu.
Pozdrawiam
|
|
|
Ufita
Ideał ma zawsze jedno oblicze . Samo słowo " ideał" mówi o doskonałoci , najwyższym celu dšżeń , pragnień , wzór.
Ideał kobiety , o którym jest mowa popycha mężczyzn do wniosłych celów.
Tak jak aga trafnie zauważyła jaka " podaż" taki " popyt".
Gdy kobieta ze swej natury przejawia własnie cechy bliskie ideałom , następuje jej " okaleczanie " na wszelakim poziomie.
Taki ideał nie ma popytu , może kiedy się to zmieni ale zmiana musi dotyczyć obu płci !
|
|
|
Doro:)))))))
Jaki cudowny opis!!!!!!!
Kojarzy mi sie to z "odpoczynkiem wojownika w domowych pieleszach"......
Było tak cudnie...... Dopóki nie pojawiła sie niejaka Pandora:)))))))))))))))))
Pozdrawiam ;)
|
|
|
:) Ale ze jest wyobrazeniem boskoci, to sie zgadzam bardzo!:)))))))))
|
|
|
Hmmmm....jakie skojarzenia , gra słów sie kręci :)
Gdyby wojownik dbał bardziej i podsycał ogień , a nie korzystał tylko z " odpoczynku w domowych pieleszach" wszystko możliwe , że dzisiaj nie wzdychałby do ideału .
Pod popiołem żar się tli , więc nic jeszcze straconego :)))))))))))))))))))))
Pozdrawiam :)
|
|
|
Dajcie mi Smoka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niestety, wszedzie proza zycia i poprawnoć polityczna:)))))))))))
|
|
|
No tak , zaraz trudnoci się piętrzš , Smoka aż trzeba :))))
Ale za to nikt sie nie wychyla, no może nieliczni ! Musiałby to być kosmita !!!! :)
|
|
|
No tak , zaraz trudnoci się piętrzš , Smoka aż trzeba :))))
Ale za to nikt sie nie wychyla, no może nieliczni ! Musiałby to być kosmita !!!! :)
|
|
|
Aż tak podwójnie !!!! Jakie czary - mary ?????
OK! nie zaszkodzi !!!!:))))))))))))))))))))
|
|
|
No, a jak wojownik ma sie wykazać? By nie wyjc w dodatku na prymitywnego mięniaka?
Smok, Smoka mi trzeba..... :))))))
Jak pokonałbym Kosmite, miałbym na głowie ONZ, i cała resztę......
I bad tu człowieku Wojownikiem.....
Nawet mamutów juz nie ma.....:((((((((((
|
|
|
:))))))) Smok, smokowi nierówny - byle owieczkš sie nie posłużył :)
Wojownik bardziej obawia się skutków " zwycięstwa" jak sšdze , mogłyby go przerosnšć , a tej porazki nie zdzierży.
Wojownik , kontra Kosmita - to byłoby "widowisko" !!!!!!
To właciwie czego sie bardziej Wojownik obawia, Kosmity czy ONZ i całej reszty ?
Człowieku bšd Wojownikiem - " góry przeniesiesz" w końcu chodzi o IDEAŁ !
Grunt to mieć siłę i moc mamuta w dšżeniach :))))))))
|
|
|
Acha!:))))))))
A wiesz, ze organ nie uzywany zanika? Jak nie bedzie smoka, to moc i siła zamieni sie w kałdun po piwsku i odcisk na kciuku od pilota TV......:)))))))))))))))
|
|
|
" Gra na organach " jest konieczna , bez tej " muzyki" nie wykrzesisz nawet z popiołów iskry - smoka ! Kto ma zadbać o moc i siłę smoka ? Jeli przytwierdzi się swój zad do foteliska nici będš z siły mamuciska ! A smoczysko pełne kiedy werwy i wigoru , skurczy sie pod wpływem telewizyjnego horroru.
Co to za Wojownik co organu swego nie " ćwiczy" a potem z pilotem TV skowyczy , że smok nie daje znaku i zanika , a moc i siła w piwne brzuszysko umyka :)))))))))
|
|
|
No! Tyle to ja wiem..... Dlatego nie mam w domu TV :))))))))
Ale pytam! Skšd wytrzasnšc smoka!?
Tak widzę ze calkiem zgrabnie wyjdzie nam pytanie..."gdzie te cudne kobiety?"
i "gdzie ci szlachetni mężczyni?" :)))))))))
Co mozna skwitowac odpowiedzia..... "Kiedys, to były czasy......" :)))))))))))))
PS..... Piwa tez nie pije, ale to nie jest reklama......:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |