| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| konopiane szaleństwo -czyli jeden z największych spisków przeciwko ludzkości | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 44 |
|
..bardzo ciekawa sprawa , majšca swój poczštek w USA (znowu ten obsrany kraj )
w 1937 roku ...wiecie o co chodzi?
pozdro
p.s.
niedługo masa detali historycznych
|
|
|
jak nie wiadoo o co chodzi, to chodzi o kase :]
i wbrew pozorom nie o zdrowie tylko o przemysl..
|
|
|
heh...nie ma mowy ze ktos sie zatroszczyl o zdrowie ludzi zakazujac tego...... wiecie kto jest najwiekszym fundatorem kampanii anty-konopijnych...Philipp Morris...he nie chca konkurencji....to samo tyczy sie koncernow farmaceutycznych...marihuana jest najlepszym i praktycznie jednym (+najtanszym) lekiem na jaskre i stwardnienie rozsiane....czemu zostal zatajony raport WHO ktory zrownywal w szkodliwosci marihuane z fajkami i alkoholem...zaden spisek zwykla ekonomia.... :(
ciekawi mnie tylko dlaczego UE jest prokonopijna... w przeciwienstwie do USA....moze wlasnie z powodu antagonizmu geopolitycznego...
jednak to co sie dzieje na tym polu w poslce to jest faszyzm i pseudokatolickie rzšdy....zamykajace niewinnych...
ja poza tym wierze jeszcze cos innego... ze jest oprocz stanow tej swiadomosci ktora odczuwamy na codzien cos jeszcze ....glebsza jań... Marihuana jest namiastka jednego z nich.....
dziekuje za uwage...
|
|
|
ooo tak, dokladnie :) musze przyznac ze tytoniem gardze. alkohol pije sporadycznie, za to dobrych konopii nigdy nie odmawiam.. i powiem szczerze ze one naprawde otwieraja umysl. pozwalaja laczyc czasem odlegle i z pozoru niezwiazane fakty w calosc.. logiczna calosc.
owszem, jak to Oscar Wilde mawial, ze dopatrywanie sie we wszystkim symboli stwarza zycie uporczywym ;) mimo wszystko przy odrobinie samokontroli, racjonalnego myslenia oraz konspiry (tak tak, ta takze jest potrzebna ;D ) mozna uczynic konopie naprawde pozytecznym ziolem, czego nie mozna powiedziec bynajmniej o tytoniu, ktory tak naprawde jest tysiackroc wieksza zaraza.. sam jestem swiadkiem tego, co dzieje sie z om ojcem.. niedotlenienie organizmu spowodowane wieloletnim nalogiem palenia tytoniu sprawilo, ze jest on dzis tak naprawde wrakiem czlowieka.. smutne, aczkolwiek prawdziwe.
pozdrawiam
|
|
|
marihuana od rana do samego wieczora, marihuana to jest bardzo dobra pora, na to żeby wstać na to żeby rymować, sadzić, palić i ZALEGALIZOWAĆ.
i wszystko jasne.
|
|
|
blebleble vel scoop,
nie wciskaj ludziom ciemnoty. Narkotyk to narkotyk, a jako taki
nie powinien być nadużywany.Do czego zmierzasz, do legalizacji ?
Nic z tego. Jak chcesz kogo zabić, to ogranicz straty do własnej
osoby, innych zostaw w spokoju.
Pzdr
|
|
|
jakiej ciemnoty Ufito? nikogo nie namawiam.. jezeli mowisz o legalizacji, to jestem jak najbardziej za.. natomiast jezeli jest to niemozliwe to jestem za zdelegalizowaniem tytoniu i alkoholu.. jakbys sie czul, jakby Cie patrol policji zgarnal gdy Ty idziesz z polowka na imieninki i tu zonk.. 3 lata w zawiasach za posiadanie ;D
wiec albo rybki albo akwarium, ne zgadzam sie aby panstwo/system decydowaly za mnie co jest dla mnie zdrowe a co nie.. to jedna wielka bzdura.
ale to moje wlasne zdanie ;)
|
|
|
Czasem musi(państwo/system), jeli obywatele sš tak dojrzali, jak ty.
Bo jeli sobie zadajesz cierpienie, to cierpiš z tobš i inni.
Nie jeste sam.
Wyjed na Madagaskar lub do Indii, a tam będziesz mógł jarać do woli.
I nikogo nie skrzywdzisz prócz siebie i Boga.
Nie mów, że to twoja prywatna sprawa, bo to nigdy nie jest prywatna sprawa.
Pa!
|
|
|
mimo wszystko mysle ze znalezlismy plaszczyzne porozumienia
cyt.:" Narkotyk to narkotyk, a jako taki
nie powinien być nadużywany."
i tu sie z Toba zgadzam.. nie powinno sie go naduzywac..tak jak i alkoholu, fast foodow, telewizji, jazdy na rowerze i wsluchiwania sie w szumy SETI ;)
grunt to zloty srodek, czyli umiar..
peace
|
|
|
nie dla idiotów!!!
słowo narkotyk pochodzi jak wiemy od łac., a znaczy nie wiele wiecej od upienia -narkoza
srodki takie to kokaina -przy wiekszych dawkach i wszelkie morfiny , heroiny , opiaty , mocny alkohol .
narkotykami nie sš LSD , amfetamina , gdyz nie powoduja ''narkozy ''
Konopie to najwiekszy dar od ziemii dla nas
i przez tysiace lat tak było
spisek stworzyło usa na potrzeby przemysłu przetwórstwa ropy naftowej
...
Ministerstwo Rolnictwa USA juz w latach 30 stych pracowało nad nowoczesnš technologia przetwórstwa konopii , tak aby był perfekcyjnym paliwem i olejem silnikowym zarazem.
kiedy lampki paliły się dzięki olejowi z konopii !!!!
historia zmolestowania ''marii konopnickiej '' to przykład jak daleko moze posunšć się gówniany rozwój molocha rzygów jakim jest obecny rozwój technologiczny kontynuowany od II wojny ...
p.s.
a ty matole ( ufita )
rzadko tak się zwracam do inwalidów ...
nie pij lepiej piwa bo skończysz na denaturacie :)))))
|
|
|
a wiecie na czym napisana jest Deklaracja Niepodległoci Stanów Zjednoczonych ?
z czego zrobione były Biblie osadników czy koce wojsk dorda waszyngtonsa :)))
|
|
|
aha i do Ciebie Ufita heh.... powiedz prosze...kogo krzywdze jarajšc...pomijam siebie bo to moja prywatna sprawa ....Ciebie na pewno tym nie skrzywdze....cywiizacji nie zniszcze....jeszcze jeden argument: ile osob jest agresywnych po alkoholu....??? odpowiedz sam na to pytanie...bo po "trawce" tylko ok 7 %
dziekuje za uwaga...
ps. jesli tego nie rozumiesz to nie rozumiesz pojecia wolnosci...
|
|
|
aha jeszcze jedno to ze mamy ten sam host to nie znaczy ze jestemy tš samš osobš....
pamietaj jest nas wielu.....
|
|
|
Kolejny schizofrenik(może to już psychopatia). To od tych konopii tak się robi ......
Dariuss, od razu widać, kim jeste i skšd jeste.
Wolny jestem od wszelkich używek - to jest dopiero prawdziwa wolnoć !
Pzdr (wszystkich psycholi też)
|
|
|
ufito, tak bardzo chciałe ratować sytuację materialnš polski, no to pomyl że na marichuanie zarabiajš przestępcy, a mogłoby państwo, na prostytucji zarabiajš przestępcy a mogłoby państwo. Wszystko dla ludzi, legalizacja!!
|
|
|
Wtedy państwo byłoby największym przestępcš. Skoro tak, to zalegalizujmy
płatne morderstwa, bo też kto na tym zarabia, a mogłoby państwo.
Tak, to nie ironia tylko konsekwentne rozwinięcie toku twojego rozumowania.
Idšc dalej tym tropem wyłšczyłbym palaczy z ogólnego ubezpieczenia zdrowotnego-
dla nich stawka powinna być sporo wyższa, bo prawdopodobieństwo ich chorób i
kosztów leczenia jest dużo wyższe, a robiš to (palš) wyłšcznie dla własnej przy-
jemnoci(bez korzyci dla społeczeństwa).
c.d.n.
Pzdr
|
|
|
Nie popadajmy w skrajnosci Ufito, nie o to chodzi.
Rzecz w tym, ze konopie sa zdelegalizowane z innego powodu niz sie nam go oficjalnie przedstawia, w tym rzecz.. i zaprzeczyc nie mozesz, bo fakty jakie sa, kazdy widzi...
jakby zalegalizowano je nie oznaczaloby to wcale wzrostu narkomanii, akcyzy na konopie jako uzywki mogly by byc jak i na tyton, chodzi o to ze z konopii mozesz wyciagnac duuuzo dobrego.. ich wlokna sa naprawde trwale, posiadaja spory potencjal energetyczny.. a to ze zawieraja srodki psychoaktywne, to jest pikus i pretekst..
powiedz mi czemu (pomimo iz oba artykuly sa legalne) nie mozna sobie samemu hodowac tytoniu i produkowac alkoholu? KA$A KA$A i jeszcze raz KA$A .. a to ze sie martwia o nasze zdrowia i dlatego jej zabraniaja, to bujda na resorach rownie mocna jak dobrodziejstwo z GMO czy Domestos, ktory zabija Miliony bakterii na smierc czy plyny do mycia naczyn usuwajace tluszcz z naszych brudnych naczyn(nie twierdze ze to nie dziala, jednakze tluszcz z naczyn mozemy znakomicie usunac za pomoca szmatki i goracej wody ) podobnie z tabletkami "meteo" i innymi srodkami przeciwbolowymi, ktorych uzywani prowadzi do chronicznych boli glowy co nakreca spirale zapotrzebowania na te srodki, podobnie z ptasia grypa...
zdrowy i swiadomy rozum wie gdzie jest umiar, wie ze nie potrzebuje przyprawki "czosnek w kostce" bo ma zwykly czosnek i inne ziola, ktore moze dozowac do woli i w proporcjach jakie chce i co najwazniejsze jest pewien tego, co sypie do posilku.. wiec otworz oczy, zamiast gadac glupoty o zalegalizowaniu platnych morderstw.
co do legalizacji prostytucji, to moze nie zupelnie.. ale panstwo powinno miec kontrole nad tym i srodki(poddatki) przeznaczac na pomoc dla kobiet zajmujacych sie tym fachem (znalezienie pracy chociazby oraz sciganiem strewczycieli i handlarzy kobietami).. bo prostytucji sie nie uniknie, to najstarszy zawod swiata jak mawiaja i nic z Tym nie zrobisz wiecej..
do blebleble...
owszem.. naduzywajac czegokolwiek od konopii, przez inne srodki psychoaktywne, alkohol, tyton etc. szkodzisz sobie i nie tylko sobie( nie mowie o cywilizacji).. szkodzisz natomiast swoim bliskim, ktorych powinienes obdarzyc miloscia.. a dzieci majace w domu rodzicow alkoholikow cierpia, bite zony tychze cierpia.. i to znacznie, dzieci oraz osoby niepalace tytoniu cierpia i traca zdrowie wdychajac dym osob palacych, czesto nieswiadomych swoich czynow rodzicow.. natomiast rodziny osob uzaleznionych od narkotykow lub innych srodkow psychoaktywnych rowniez cierpia... i tu Ufita ma racje, ze naduzywajac ich szkodzisz nie tylko sobie.. ale mowa tu takze o alkoholu, tytoniu i innych gownach.. i skala tego problemu jest nieporownywalnie wieksza do problemu ze szkalowanymi wciaz konopiami.
peace
|
|
|
ufita to nie temat dla ciebie
nie morzesz mowic o czyms cZego nie znaszs
to wlasnie media cie nastawily na twoj chory tor materializmu, religi i braku postrzegania czegos wiecej
dla mnie konopie to ziolo prawdy
po urzyciu widzisz cala prawde i nawet najbardziej skomplikowane klamstwo jest zdemaskowane
nap[ewno jest zdrowsze od alkocholu i tytoniu
a propo przestalem placic za ziolo
bo to jedyna zguba
poppatrzcie na liscie czy nie przypominaja wam dloni
a wiec mamy w sobie i kawalek tego swietego
martwi mnie jedynie wzbogacanie jej przez chemiczne skurwysynstwo
w bilbli napisane jest
"a liscie ziola beda uzdrawiac narody"
znac i myslec znaczy otwierac swoj umysl
pozdrowienia
|
|
|
Zioło palę już od pięciu lat
Zaczełem jak maiłem 12 latek i tak to już się cišgnie a dla ciekawskich to zaczynałem od amfetaminy i uzalężniłem się od niej ale zioło mi pomogło :)
pozdro dla wtajemniczonych >!<
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 44 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |