Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
"Pytanie o poczatki" - film j. polski
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21

Film niwelujacy terie Darwina. Wszystkim go bardzo polecam. Znajdziecie go przy koncu strony do ktorej link podaje nizej - 135 MB: http://www.alberto.pl/darmo.php

Kiedy obejrzę, wypowiem się na ten temat. Choć twój entuzjazm jest nieco podejrzany. Nie wszystko w nauce jest nieprawdziwe, czasami błędne sš wnioski końcowe(nie przeczy to autentycznoœci faktów). To jak w tym kawale o ruskich uczonych i pchle. Pewnie znacie, więc nie będę się produkować.

a jaki jest tytul tego filmu

Gostek, to PYTANIE O POCZĽTKI ("A Question Of Origin"). Nie zapuszczaj się w inne tematy na tej stronie, gdyż wbrew pozorom jest ona ANTYkatolicka. Jutro napiszę o swoich odczuciach na jego temat. Pzdr

Ufita, czlowiek musi poznac wszystko, zeby wiedzial, czego chce. To, ze strona jest antykatolicka, to jeszcze nie znaczy zeby jej nie poznac. Na katolicyzmie swiat sie nie konczy !!!!

Tak, bo jest wolny, ale tylko może, nie musi. Tylko żeby się nie zgubił w poszukiwaniach. Cena jest zbyt wysoka. Największa tragedia jest wtedy, gdy prawdę masz na wycišgnięcie ręki, a szukasz jej poœród gwiazd. To najbardziej boli i to nie tego zagubionego, tylko tych, którzy stojš obok i nie mogš pomóc, choć bardzo tego pragnš. Jezus rzekł: «Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije mojš Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew mojš pije, trwa we Mnie, a Ja w nim» (J 6, 53-56) I coœ dla wrogów Koœcioła: Liczni sš ateiœci i masoni, którzy po nawróceniu gorliwie popierali stygmatyka. Przyjšwszy zakład pewien adwokat, znany mason, udał się pewnego dnia do San Giovanni Rotondo. Ojciec Pio rozmawiał z kilkoma osobami. Widzšc go, zostawił rozmówców i podszedł do niego mówišc: „Jak to? Pan tutaj? Przecież pan jest masonem!" Kiedy mężczyzna to potwierdził, O. Pio zapytał: „A jakie zadanie ma masoneria?" – „Zwalczać Koœciół" – padła odpowiedŸ. I nagle adwokat odczuł w sobie miłoœć Boga do oddalonych od Niego. Wyspowiadał się i rozpoczšł nowe życie. Filmik się œcišgnšł, tylko nie wiem czy obejrzę, bo to jakieœ wmv. Pzdr

A moze tenze Mason poczuł MIŁOSC Boga? Nie Koœcioła? Wiesz o co mi chodzi? Gdyby poczuł to przy Buddyœcie, czy przedstawicielu innej wiary, tez by sie nawrócił...... Z tego co wiem, to co robił Ojciec Pio nie zawsze było akceptowane przez hierarchię Koœcioła..... Jestes głeboko wierzšcy i jestem pełen szacunku dla Twojej wiary, tylko spróbuj zrozumieć, ze jesli miłoœc Boga jest WSZEDZIE ( a jest), to szukanie jej ( tej miłoœci poza Koœciolem Rzymskim), nie jest kacerstwem, tyko własnie szukaniem swojej drogi. Kazdy ma wolna wolę......Jesli Ty jesteœ za nurtem w Koœciele prezentowanym przez obecnego papieza ( a to wynika z Twoich postów), to ja jestem np zwolennikiem Hansa Kungha ( mogłem pomylić pisownie nazwiska). To tez czlowiek Koœciola (chyba nawet biskup), tylko odsunięty przez JPII od mozliwoœci nauczania teologii. Nie jestem zwolennikiem cytatów, ale...... wieksza jest radoœc z jednego nawróconego, niz ze 100 sprwiedliwych.... Pozdrawiam....:)

To ciekawe, że kato-licy WIERZĽ w TEORIĘ Darwina.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Remigius, znajdziesz wszystko, aby pasowało do twojej teorii. Milczeniem pomijasz ten cytat: Jezus rzekł: «Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije mojš Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew mojš pije, trwa we Mnie, a Ja w nim» (J 6, 53-56) Jest on wyraŸny i JEDNOZNACZNY. Widzę, że jesteœ jednym z tych, którzy starajš się samodzielnie kombinujšc wyjšć z religii chrzeœcijańskiej to, co ci pasuje, a wyrzucić resztę, bo jest trudna. Z pewnoœciš odrzucasz Najœwiętszy Sakrament, bo jest poprzedzony sakramentem pokuty(SpowiedŸ). Znam takich filozofów. Mówiš: "mnie to nie odpowiada, żeby jakiœ inny człowiek wysłuchiwał o moich grzechach. Wolał bym, żeby spowiedŸ odbywała się np. w formie cichej modlitwy,....." Efektem takiego myœlenia jest nieprzystępowanie do Eucharystii, a więc niewypełnienie woli Jezusa. Dalej jest już z górki. Wystarczy uznać jego osobę za zwykłego człowieka, no może za proroka i po kłopocie. Sekret tkwi tylko w jednym pytaniu Jezusa : "a wy za kogo mnie uważacie ?" Pa!

Cos Ci sie chyba pomieszalo Dariuszu ? Przeciez ten film jest wlasnie zaprzeczeniem Darwinizmu !!! Nie wiem czy wiesz, ale w USA Darwinizmu ucza juz od szkoly podstawowej.

Zgadza się, ale większoœć tam w to nie wierzy. Bo to TEORIA oparta na WIERZE - dowodów na powstawanie nowych gatunków brak. Polecam http://ksiegarnia.nieznany.pl/images/large/categories/Amber_slady_sprzed_LRG.jpg http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=183 Nie pomieszało mi się. Kto jest największym kato-likiem na tym forum i w co WIERZY?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

no niestety wiekszosc ludzi nie ma na tyle silnej wolnej woli aby samemu badac i poznawac, podazaja wowczas za autorytetami.. niestety nie zawsze autorytety te sa godne nasladowania. film obejrzalem. bardzo interesujacy i mysle ze zajmie nam jeszcze sporo czasu zrozumienie swiata, o ile jest to mozliwe ;) Utwierdził on mnie jeszcze bardziej w wierze (taka jego rola ;P ) ale temat nie został do konca zamkniety i pojawia sie pole do popisow dla wyznawcow teorii a'la Daniken, channelingowcow itp.

Sekret tkwi tylko w jednym pytaniu Jezusa : "a wy za kogo mnie uważacie ?" Tu jest odpowiedŸ: http://ksiegarnia.nieznany.pl/images/large/categories/Euroaura_ewangelia_tomasza_LRG.jpg http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=231

Zapraszam wszystkich forumowiczów na nowe forum! http://apokalipsy.fora.pl/ Przepraszam za tę reklame ale nie wiem jak inaczej wylansować forum :( Forum jest bez spamu, głupich tematów itp. jest poœwięcone zjawiskom paranormalnym i roku 2012, obowišzuje wolnoœć słowa, admin poprostu będzie andzorowšł takie rzeczy jak przekleństwa itp. Jeœli kogoœ tym postem zdenerwowałem to bardzo przepraszam i proszę o przemilczenie... :) Jeszcze raz serdecznie zapraszam na NOWE FORUM WWW.APOKALIPSY.FORA.PL

Tam jest herezja ! Otóż wskazujšc na ten właœnie okres, kiedy Ewangelia była już głoszona, ale nie była jeszcze zapisana, œw. Ireneusz mocno podkreœla, że nie był to bynajmniej okres modyfikowania czy korygowania Ewangelii, bo od samego poczštku -- choć jeszcze nie zapisana -- była ona nieomylnym słowem Bożym. Apostołowie -- pisze w swoim głównym dziele pt. Adversus haereses -- "najpierw głosili Ewangelię, następnie zaœ z woli Bożej przekazali jš nam w Pismach, by była filarem i utwierdzeniem naszej wiary. Nie wolno bowiem tak mówić, że głosili jš, zanim posiedli doskonale poznanie. Tak oœmielali się twierdzić ci, co chełpliwie podawali się za poprawiaczy Apostołów. Po zmartwychwstaniu Chrystusa Apostołowie zostali obleczeni mocš z wysoka przez przyjœcie Ducha Œwiętego i napełnieni wszystkimi darami i mieli doskonałe poznanie. Wyszli więc na krańce ziemi, zwiastujšc Dobrš Nowinę o dobrach od Boga i obwieszczajšc ludziom pokój z nieba. Albowiem i wszyscy razem, i każdy z osobna miał Ewangelię Bożš" (III,l,1). Bezpoœrednio po tych słowach œw. Ireneusz mówi o napisaniu czterech Ewangelii: "Tak więc Mateusz wœród Hebrajczyków w ich ojczystym języku napisał i wydał Ewangelię, gdy Piotr i Paweł głosili w Rzymie Ewangelię i zakładali Koœciół. Po ich œmierci Marek, uczeń i tłumacz Piotra, przekazał nam na piœmie to, co Piotr głosił. Łukasz zaœ, towarzysz Pawła, złożył w księdze Ewangelię przez niego głoszonš. Następnie Jan, uczeń Pana, który spoczywał na piersi Jego, także wydał Ewangelię za swego pobytu w Efezie". Kilka rozdziałów dalej, w tej samej trzeciej księdze, œw. Ireneusz podaje interesujšcy argument kosmiczny, dlaczego Ewangelie sš ani mniej, ani więcej, tylko właœnie cztery: "Jest jasne, że nie ma więcej ani mniej, tylko te cztery Ewangelie. Ponieważ istniejš cztery strony œwiata, w którym żyjemy, i cztery główne wiatry, a Koœciół jest rozsiany po całym œwiecie. A dalej, filarem i utwierdzeniem Koœcioła jest Ewangelia i Duch życia, wobec tego Koœciół ma cztery filary, które ze wszystkich stron tchnš nieskazitelnoœciš i ludzi darzš życiem" (III,11,8). Nie traćmy z pamięci faktu, że słowa te napisał człowiek, który z ust bezpoœrednich œwiadków mógł słyszeć o czasach, kiedy Ewangelie nie były jeszcze spisane. Otóż już ten człowiek ma jasnš i ugruntowanš œwiadomoœć, że Ewangelie apostolskie sš cztery i tylko cztery. Czy nie było jeszcze wtedy apokryficznych ewangelii? Owszem, już były. "Wyzuci z wszelkiego wstydu zwolennicy Walentyna -- pisze Ireneusz -- przychodzš ze swoimi piœmidłami, chełpliwie podajšc, że majš więcej Ewangelii, niż jest w rzeczywistoœci. Posunęli się bowiem do tego stopnia zuchwalstwa, iż niedawno skleconš przez siebie księgę nazwali Ewangeliš Prawdy, choć w niczym się ona nie zgadza z Ewangeliami apostołów, co więcej, nawet u nich samych nie może bez bluŸnierstwa uchodzić za Ewangelię. Jeœli zatem napisana przez nich ewangelia jest ewangeliš prawdy, a w niczym nie jest podobna do Ewangelii zostawionych przez apostołów, to każdy nieuprzedzony człowiek może na podstawie tekstów stwierdzić, że to już nie jest Ewangelia prawdy przekazana nam przez apostołów" (III,11,9). "Wprowadzili ponadto [gnostycy] -- skarży się na innym miejscu tenże œw. Ireneusz -- niezliczonš liczbę apokryfów i pism przewrotnych, które sami sporzšdzili, ażeby zadziwić ludzi nierozumnych i nie znajšcych Pism prawdziwych" (I,20,1). Bezpoœrednio po tym stwierdzeniu podany jest konkretny przykład takiej opowieœci, obliczonej na zadziwienie czytelników, mianowicie autor przedstawia apokryficznš scenę o zachowaniu się małego Jezusa w szkole. Dla nas informacja ta jest interesujšca dodatkowo z tego powodu, że scena ta znajduje się w zachowanej do dziœ tzw. Ewangelii Tomasza. Kto ma czyste serce i szuka prawdy, znajdzie jš !

Dariuszu, teoria darwina oparta na wierze?? To raczej na jakieœ samoistne powstanie nie ma dowodów a na ewolucję jest mnóstwo i pojawiajš się cały czas. Całkowitego przeobrażenia gatunku w coœ innego nie jesteœmy w stanie zaobserwować bo żyjemy za krótko. Lecz na przykład dziœ na œwiecie długoœć kłów słoni drastycznie się zmniejszyła, bo osobniki o dużych ładnych kłach padały ofiarami kłusowników, więc gatunek się zmienił - w tym przypadku to dzięki nam ludziom, ale częst jest tak ze względu na nowe warunki bytowe. Najłatwiej to widać na przykładzie owadów, które majš krótki czas pokoleniowy więc za naszego życia możemy obserwować zmiany jakie zachodzš u owadów. Jestem w stanie uwierzyć że tej ewolucji ktoœ pomógł, aby mogł powstać człowiek, ale tak jak my możemy zmieniać inne zwierzęta, tak ktoœ naszego pokroju w zamierzchłej przeszłoœci mógł stworzyć nas (na bazie jakiegoœ małpoluda). PS.Ufito, co do sakramentu komunii, zerknij do "najdłuższego..."

Szuineg - geniuSz, oto obraz pychy. Nie dziwne, że ci się nie wiedzie. Com napisał, tom napisał. Tam jest wszystko. Nie potrzeba nigdzie zaglšdać. Zaglšdaj sam, jeœli zagubiony jesteœ. Teraz przerwa, gdyż nawet Ufita potrzebuje czasu na naukę. Dzieło przede mnš pokaŸne (1600 str), więc trochę się zejdzie. Żegnam ps. jak ktoœ ma coœ pilnego, to email jest już czynny

szuineg moze cos Ci sie pomylilo, bo rozne gatunki sloni maja rozne dlugosci klow. Mniej sluchaj naukowcow, a wiecej obserwuj sam. W tym filmie jest wyraznie powiedziane o owadach. Moze jednak zobacz ten film !!!!

(tak ufito jestem strasznie pyszny, tak pyszny że każdy chciałby mnie zjeœć) fakt filmu nie oglšdałem. Nic mi sie nie pomyliło, sam obserwowałem filmy przyrodnicze z poczštków i końca stulecia. Kiedyœ to słonie miały kły, a teraz to jakieœ chaczyki ledwo.

Ufito! Uprzedzałem, ze nie jestem zwolennikiem cytatów, a widzę, ze dla Ciebie jest to jedyny autorytet.... Brak mi w Twoich postach TWOICH przemysleń..... Szkoda....Kazdy kto tu pisze, mówi cos OD SIEBIE, madrze lub mniej mšdrze, ale od siebie...... Pozdrawiam.... miłej lektury....:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.