Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Fale duchowe w materii
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48

Dostalam taki ciekawy wywod : Niedługo nowoczesna nauka będzie miała zaszczyt odkryć istnienie fal duchowych w całoœci czšstek materialnych. To właœnie zburzy wszystkie koncepcje religijne. Te naukowe odkrycia zachwiejš również wszystkimi koncepcjami materialnymi zrodzonymi głównie z rozwoju fizyki w dwóch ostatnich wiekach. Niegdyœ bano się sił natury uważajšc, że uzewnętrzniajš się one, by wyrazić gniew Boga. Współczesna fizyka przywróciła we wszystkim porzšdek, ale poszła za daleko, ponieważ zapomniała po częœci o miłoœci jako celu wszystkich poszukiwań. Nauka i mistyka zostanie zespolona i dojdzie razem do jeszcze innych koncepcji i do wyjaœnienia natury Boga. Nowatorska fizyka, przez nieskończenie drobiazgowe badania, osišgnie największe rezultaty - odkrycie czšsteczek duchowych zawartych w czšsteczkach materialnych, które sš również siłš grawitacji. Na ogół ludzie utożsamiajš grawitację z przycišganiem ziemskim. Nic bardziej mylnego. Przycišganie ziemskie jest jednym z efektów istnienia grawitacji. Tak, jak pršd elektryczny jest przejawem istnienia pól elektromagnetycznych, tak przycišganie ziemskie jest najbardziej powszechnym i odczuwalnym efektem działania grawitacji. Koœciół nie powinien przeciwstawiać się badaczom pragnšcym zgłębić tajemnice, do których tak się przywišzał, a których wytłumaczenie wniesie do Niego ożywienie i nada mu większe znaczenie. Ludzkoœć nie jest w stanie dobrze wypełnić zadania powierzonego jej przez Boga, jeżeli oddali się od wiary. By działać, konieczna jest motywacja. By dobrze poprowadzić swe życie na Ziemi, musimy wiedzieć, że na końcu naszej drogi jest Bóg. Wszystko staje się wyraŸniejsze i łatwiejsze do zniesienia, gdy zrozumiemy, że nasze istnienia, szczęœliwe czy nieszczęœliwe, majš jeden cel: doprowadzić nas do komunii z Bogiem Zdšżamy wszyscy do zjednoczenia filozofii, nauki i religii. Zdšżamy do takiego poziomu życia, który będzie wszystkim dostępny, do eliminacji nędzy i głodu istniejšcych w różnych częœciach naszego œwiata. Zdšżamy do zjednoczenia ludzkoœci, które dokona się mimo wielu problemów. Ci, którzy majš, jakie takie pojęcie o fizyce, wiedzš, że energia nie przepada, ale się przeistacza. Bóg jest energiš, a jest to olbrzymia i bardzo niezwykła siła energetyczna. Siła ta utworzona jest z bardzo szczególnych, nieznanych ziemi fal. Posiadajš one niezwykłš zdolnoœć inteligentnego myœlenia: rozumujš, tworzš i stworzyły materię. Nie wiemy, skšd te fale pochodzš, ani w jaki sposób się tworzš. Wiemy tylko, że Bóg jest ich Ÿródłem. One sš infrastrukturš Wszechœwiata i będš istnieć bez końca. Wiele zamieszkałych œwiatów zniknie. Galaktyki będš powstawać i gasnšć, ale siła twórcza pozostanie. Istnieje więc niewštpliwie myœlšca wola, która rzšdzi Wszechœwiatem, wola, bez której nie bylibyœmy absolutnie bezpieczni, ponieważ ten cudowny porzšdek stworzony wyłšcznie przez naturę mógłby się załamać w każdej chwili. Ta myœlšca wola, która przyczyniła się do stworzenia Wszechœwiata i która go utrzymuje, jest tš uniwersalnš siłš falowš i kwantowš, która pozwala nam żyć na obracajšcym się bez przerwy globie, w uporzšdkowanym systemie galaktyk, w cišgłym ruchu. Siły grawitacyjne, elektromagnetyczne i nuklearne, które wydajš się rzšdzić razem tym wszystkim od mikrokosmosu do makrokosmosu sš tylko manifestacjami czy też wyobrażeniami tej siły duchowej, która służy zarazem jako podstawa i kierowca, podpora i generator wszystkich znanych fal wypełniajšcych Kosmos. Gdyby siła ta zniknęła, wszystko by runęło. To ona stworzyła materię i przeobraziła jš w życie organiczne. Ważne jest, by religia odnawiała się ponieważ ma ona ogromnš rolę do odegrania w przybliżeniu ludzkoœci do Boga. Nie trzeba, by duchowni wstydzili się błędów. Ich obowišzkiem jest widzieć wyraŸniej i walczyć z bezwładnoœciš przeciwstawiajšcš się każdej ewolucji. Powinniœmy iœć w kierunku otwartej Miłoœci jakš pokazał nam Jezus. Nie zakrywajšc twarzy. Nauka i religia w gruncie rzeczy jest tš samš dziedzinš i ma te same cele. Wystarczy, aby naukowcy i duchowni chcieli to zrozumieć i by podjęli wspólnš pracę na rzecz poznania Wszechœwiata, Duszy i Boga. Sš obecnie dokonywane prace naukowe, prowadzšce w końcu do odkrycia struktur kwantowych energii duchowej występujšcej wszędzie, w materii ożywionej i w materii wydajšcej się biernš. Wszystko jest ruchem, wszystko się porusza, z większš lub mniejszš energiš, niezależnie od tego, czy chodzi o elementy stałe, płynne czy gazowe. Ten niekończšcy się ruch jest dyrygowany przez ducha. Ruch ten jest, więc jednoczeœnie dozowany i osišga swojš największš złożonoœć i największš efektywnoœć w kompozycji duszy ludzkiej. Jakaż zadziwiajšca jest organizacja tej duchowej siły, która wszystkiego strzeże. Cybernetyka materialna przyczyni się do odkrycia nadzwyczajnej cybernetyki fal niebiańskich. Wszystko się wyjaœni, wszystko stanie się zrozumiałe, wszystkie tajemnice stworzenia życia i œmierci zostanš wytłumaczone. Zostanie to objawione przez naukę i mistyków. Przyjdzie taki dzień, że nikt nie będzie przeczył istnieniu ducha, to znaczy Boga! Życzmy sobie, abyœmy to zrozumieli, zanim nauka nam wszystko wyjaœni. Życie ziemskie bez perspektywy innego życia w "niebie" nie ma bowiem sensu. Nasze ciała sš wypełnione tym niewidzialnym œwiatłem duchowym. Nie tylko sš wypełnione, ale także ukształtowane przez wielkš iloœć kwantów, które w sobie zawierajš. Wszystkie te kwanty duchowe ożywiajš kwanty materialne ciała fizycznego i oddzielajš się w chwili œmierci, by uformować ciało duchowe (szczególnie wszystkie te, tworzšce geny chromosomów naszych komórek). Pozostajš one połšczone z Siłš Matkš, przez te fale szczególnej energii, odpowiadajšce Duchowi Œwiętemu, który je ożywia zasilajšc ich wibracje. Fale główne Siły Matki (Boga) sš falami myœlšcymi, mogšcymi się organizować i sš one poczštkiem całego Wszechœwiata i także naszych dusz. Niezaprzeczalnym jest, że cała materia została stworzona przez tę Siłę Duchowš, która była obecna w "chwili zerowej" œwiatów. Od kwanta ducha przyłšczonego do fal duchowych powstały poczštkowo wolne neutrony, potem protony i elektrony, grawitacja, itd. Aż do powstania galaktyk i wszystkich systemów Słonecznych i zamieszkanych ziem. Jaka będzie reakcja Koœcioła, gdy fizycy odkryjš ciało duchowe, gdy zrozumiejš, kto jest Bogiem? Jakich argumentów Koœciół użyje, by podważyć wyjaœnione w sposób naukowy tajemnice, na które Biblia nie daje odpowiedzi? Naukowcy ci będš zmuszeni do obrony swych odkryć w pierwszej kolejnoœci przed sobie równymi. Będzie to ich pierwszy egzamin. Wiara będzie ich wspomagać tak, jak wspomagała pierwszych męczenników w czasie powstania Koœcioła Chrzeœcijańskiego, a œwiadomoœć, iż dokonali wspaniałego odkrycia, da im pewnoœć siebie. Racjonalne myœlenie nie powinno dopuœcić do błędów doktrynalnych. Nie musimy zgadzać się ze wszystkim, o czym mówiš teologie, ale też nie znaczy to, że musimy wszystko negować. Zmierzamy ku całkowitej przemianie nauki i religii. Dlatego też konieczne jest, byœmy umieli zaaprobować nowe koncepcje naukowe i religijne. Nauka i religia pozostanš ze sobš w œcisłym zwišzku; nauka stanie się religijna, a religia naukowa. Wszyscy powinniœmy skoncentrować się na przyszłoœci, w której to ma nastšpić powyższe zjednoczenie, a o realizację którego, prosi nas Wszechwładna Siła. Cała ludzkoœć będzie uczestniczyć w tej przemianie. Działanie ducha w materii odkryjš w przyszłoœci wierzšcy fizycy. Katolicy już realizujš tę jednoœć, która dla pozostałych będzie zrozumiała o wiele póŸniej. Kto jest Bogiem? Gdzie On jest? Jak okreœlić Jego siłę? To właœnie nauka da odpowiedzi na te pytania. Fakt, że duch odgrywa ogromnš rolę w życiu czšsteczek, spowoduje, że uczeni dokonajš nowego odkrycia; Bóg jest wszędzie jest to pole szczególnych sił, obdarzonych inteligencjš i twórczš mocš. Pole, które myœli, organizuje i utrzymuje przy życiu całš materię od minerałów do człowieka; pole podtrzymujšce cały Wszechœwiat w sposób zapewniajšcy równowagę wszystkiego, co Go tworzy. Fakt istnienia ciała duchowego zostanie zaakceptowany przez większoœć duchownych, którzy zrozumiejš, że "przejœcie" z Ziemi do Niewidzialnoœci jest błyskawiczne, że życie trwa nadal bez żadnej przerwy, że dusza nie umiera. Zburzy to dawne koncepcje duszy œpišcej i oczekujšcej łaski Sšdu Ostatecznego. Często zdarza się, iż księża wygłaszajšcy homilie w czasie pogrzebu, przypominajš słowa œw. Tomasza z Akwinu, który głosił, że po œmierci ciała materialnego następuje szczęœliwe, promieniste życie. Chrystus po trzech dniach ukazywał się uczniom w duchowym ciele. To samo dzieje się z duszami zaraz po œmierci ciała fizycznego. Cóż może być większym pocieszeniem dla najbliższych, pogršżonych w smutku, jak nie fakt, że zmarły, którego opłakujš, będzie żył wiecznie. Tak dzieje się naprawdę; jego dusza, która opuœciła ciało materialne, przechodzi do niebiańskiej egzystencji, o ile zmarły dobrze prowadził swoje życie na Ziemi. Z nadziejš czekajmy na naukowe badania, które stwierdzš istnienie podwójnoœci ciała fizycznego. To ciało duchowe jest motorem, ono podtrzymuje ciało fizyczne, istniało przed nim i będzie żyć wiecznie. Dzięki rozwojowi nauki i religii rozpowszechni się na Ziemi klimat miłoœci, który króluje w Cywilizacji Niebiańskiej. Jednoczeœnie, w końcu zjednoczona nauka i religia poprowadzš ludzkoœć do jej przeznaczenia, czyli do ery pokoju przewidzianego przez Wszechwładnš Siłę - Boga. Gdy religia zaaprobuje odkrycia naukowe, a nauka doktryny religijne, wówczas, nastšpi koniec naszej długiej drogi wiodšcej przez niepokój i przemoc. Będzie to Niebo na Ziemi, całkowita jednoœć Œwiata duchowego i ziemskiego. I spełnia się słowa Jezusa: ”Królestwo Boże jest poœrodku was”. I uwierzš księża oraz naukowcy w słowa œw. Pawła, że: „Bóg będzie wszystkim we wszystkich”. Pewnego dnia okaże się to prawdš, jak mówi dalej Pismo œw.: „Bo w Nim żyjemy, poruszamy się i jesteœmy, jak też powiedzieli niektórzy z waszych poetów: Jesteœmy bowiem z Jego rodu. (Dzieje Apost. 17:28, Biblia Tysišclecia) Esencjš wszystkiego jest Boskie œwiatło, tzn. miłoœć skierowana na jakiœ cel. Rdzeniem każdego kamienia, każdego metalu jest œwiatło. Musisz dany metal tylko wyczyœcić albo oszlifować i szlachetne kamienie już zaczynajš iskrzyć. Iskrzš dlatego, że jest w nich œwiatło. Gdyby go nie było połknęłyby œwiatło pochodzšce z zewnštrz i by nie błyszczały. Podstawowš strukturš wszystkiego, absolutnie wszystkiego co widzisz na Ziemi, jest œwiatło. Dlatego tak łatwo œwiętym przychodziło cokolwiek przemienić, albo materializować to, co chcieli. Mieli dosłownie œwiatło w dłoni. Œwiatło stwarzało to, co oni chcieli, nie było innego wyjœcia. Miej to wszystko na uwadze, gdy wchodzisz w œwiadomoœć ciała, lub gdy w niej jesteœ. Jesteœ œwiatłem. Dlatego nie jesteœ ciałem. Ono przemija. Ty nie. Twoje ciało nie przetrwa œmierci. Ty natomiast nie utracisz nic. Szanuj, ochraniaj, pielęgnuj swoje ciało. Ale identyfikuj się z tym, czym faktycznie jesteœ: Nieograniczonym œwiatłem, esencjš wszystkiego co widzisz, i co jeszcze zobaczysz - nie tylko fizycznymi oczami.

www.apokalipsy.fora.pl

"Jakim jest Bóg w swej istocie, tego ani rozum anielski, ani ludzki nie pojmie ... " to po pierwsze. Po drugie wštek o New Age już jest, trzeba tylko poszukać. Pa!

Oto słowo czarne - Bogu niech będš dzięki. Chyba raczej rozum Ufity nie pojmie - nawet się nie stara. Bójmy się New Age, bo wszystko poza słowem czarnym jest tzw. New Agem. Ufita nas obroni. :):):):):):):)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dariusz Wendołowski, może byœ coœ mšdrego powiedział, co ? Choć raz, na tyle pisaniny.

I wice versa. Będę się modlił za Twoje oœwiecenie ;)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Znów kłamiesz, to twoja natura. A może powiesz kilka słów prawdy (o sobie) ?

Nie tyle kłamię, co żartuję. Masz rację - nie będę się za Ciebie modlił, bo nie czuję się na tyle kompetentny i upoważniony, by modlić się za kogokolwiek.

O, to już coœ. Prawda. Czy to takie trudne ? Znasz się na matematyce ? (jaki poziom)

Kiedyœ udzielałem korepetycji (po ukończeniu SGH). Teraz z matematykš i fizykš (tzw. oficjalnš) u mnie raczej słabo.

Nigdy nikt nie będzie znał całej prawdy. Bo jeżeli istoty o takim marnym potencjale intelektualnym jak my, sš w stanie zadać sobie pytanie: "czy to wszystko nie jest iluzjš?" To równie dobrze będšc w stanie po smierci, będšc Bogiem można zadać sobie takie pytanie, czy to ja nie jestem jedynš istotš i to wszystko nie jest moim wyobrażeniem? Nie ma co dyskutować na temat w którym nikt nigdy nie uzyska wystarczajšcych dowodów i pewnoœci, można się domyœlać i wierzyć.

Tu masz trochę podpowiedzi: http://ksiegarnia.nieznany.pl/images/large/categories/Progres_tworzenie_rzeczywistosci_LRG.jpg http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=331

szuineg, ja wyczuwam, ze oni to badaja na podstawie snow. Glosno przeciez sie mowi i pisze od dawna, ze sa w stanie znac ludzkie mysli. Z tego co czytalam, to nasz mozg wytwatrza fale kiedy myslimy. Oni te fale sa w stanie nagrac i odtworzyc jako slowa. To juz sa bardzo stare eksperymenty, zapoczatkowane w 1933 roku przez Niemcow i nie tylko. W Anglii i w USA tez juz w tym czasie nad tym pracowano. Jezeli sa w stanie znac nasze mysli, to wszystko mozliwe ze moga lapac nasze sny. Ja jestem pewna, ze sny przychodza do nas z kosmosu. Wszystko wiec mozliwe, ze dzieki snom beda w stanie zlapac kontakt z kosmosem ? Do czego to moze doprowadzic nauke, to tego nie wiem, ale teraz nauka bardzo sie sklania do przeswiadczenia, ze swiat zostal jednak stworzony. Jezeli stworzony, to moze jednak istniec Bog, ktory w kazdej chwili moze wplywac na zycie na Ziemi. Moze tez wplywac na dusze ludzka po smierci. Z tego artykulu wynika, ze naukowcy zaczynaja do takiej mozliwosci sie przyzwyczajac i moze zaczynaja sie bac o istnienie swojej duszy po smierci ? Wladcom tez sie moze ten strach udzielic !!!!

http://www.sm.fki.pl/ fale i nie tylko !!!!!

Tak Goœka Bush już się dowiedział, że Katrina to sprawka Boga i wysłał agentów CIA do nieba ;) I dobrze im tak, bo kiepsko pracowali :)

Raz nauczone w głowie zostaje, choć w nieuœwiadomionej formie. Skoro uczyłeœ się tych wszystkich mšdroœci, to powinieneœ wiedzieć, że nie byłoby ich bez prawdy( tam też sš aksjomaty - jak w religii). Z mowš i myœleniem jest podobnie. Popatrz z tej perspektywy na wasze wypisy - ile w nich prawdy, faktów, które się rzeczywiœcie zdarzyły. Ile jest bajań i oszczerstw, inwektyw i fałszywych oskarżeń. Aby wykonać krok na œcieżce oœwiecenia(do którego mnie namawiacie, he), po pierwsze należy sobie powiedzieć - doœć kłamstwu. Kłamstwo nie prowadzi do prawdy, a to właœnie PRAWDA jest oœwieceniem. Z kłamstwa wynika tylko kłamstwo i nieszczęœcie. Czy gdyby w matematyce były kłamstwa, to wiedza ta do czegoœ by się nadawała ? Tak samo jest i z innymi dziedzinami życia, które nieustannie cierpiš z powodu niezliczonej iloœci kłamstw. Z jakiego powodu pogardzacie ludŸmi tylko dlatego, że słuchajš jakiegoœ tam radia ? Czy ja wam zabraniam słuchać np. Ipr PR, albo Trójki, czy z-ki, w-wy, rmf-u czy innych rozgłoœni ? W tych "radyjach" różni ludzie głoszš swoje poglšdy i jakoœ nikt ich przez to nie opluwa. Albo to 'beretowanie'. Jakże to jest pogardliwe. A któż był tak podły i złoœliwy, co to wymyœlił jako pierwszy ? Nie trudno się domyœlić. Zdradzę wam pewien sekret: 100% waszej wiedzy tajemnej pochodzi z ksišżek pisanych dla kasy i sprzedawanych w supermarketach oraz z witryn internetowych. W supermarketach nie kupicie jednak ksišżek wartoœciowych(no gdzieżby, to by było œwiętokradztwo). Z wyjštkiem lektur, których ludzie kupujš dużo i mozna na nich zarobić. Ksišżek sš całe półki(wczoraj byłem i widziałem), ale poza słownikami i lekturami nie ma nic dla normalnych czytelników. Za to pełno jest powieœcideł i horrorów(jakby w codziennym życiu nie doœć ich było) np. niejakiego Stephena Kinga, Roberta Ludlama itp, itd. Kto czyta całe to siano ? I co mu potem z tego przyjdzie ? Czy od tego będzie choć o włos mšdrzejszy ? I ważniejsze pytanie: komu zależy, żeby tylko takie siano było czytane ? Była też ksišżka o HAARP-ie (to info dla Goski) za jedyne 7zł. Cena mówi wszystko. Rekordy w iloœci makulatury bije też niejaki Dan Brown, ze swojš powieœciš fantasy "Kod Leonarda ....". Pojawiajš się ksišżki prostujšce te brednie, do nich kolejne sprostowania i tak dalej. Toż to nihilizm w najczystszej formie. A wy, którzy macie się za mšdrych ludzi nic na to nie mówicie, wszystko jest dla was w porzšdku, gdy œwiat spada w otchłań (póŸniej napiszę, czym ona będzie). Drugie tyle można napisać o programach TV (publicznych i prywatnych). Oto ramówka dzisiejsza dla TV Polsat(dla przykładu): 07:30 Ja się zastrzelę Maja postanawia zatrudnić nowš asystentkę. Spoœród szerokiego grona kandydatek wybiera Amy Watson ...więcej » 08:00 Zbuntowany anioł Federico zastawia pułapkę na Rocky'ego. Vicky znajduje go w łóżku z dwiema dziewczynami. Martha ...więcej » 08:55 Gra w ciemno W trakcie programu jego uczestnicy nie znajš wysokoœci wygranych. Gracz nie wie, o ile pieniędzy ...więcej » 09:55 13. posterunek Kasia musi opuœcić swego ukochanego, by udać się z Arnim na patrol. Po powrocie zastaje Czarka w ...więcej » 10:35 Czułoœć i kłamstwa Ola, Jakub i Długosz spotykajš się w pubie. Długosz dziękuje im za pomoc. Ola jest zła na Jakuba. ...więcej » 11:05 Samo życie Teresa dzieli się swoim szczęœciem z całym œwiatem. Narodziny dziecka redaktor naczelnej wywołujš ...więcej » 11:50 TV market 12:05 Zbuntowany anioł Ivo i Milagros doskonale bawiš się na Ibizie. Vicky dšży do rozwodu. Rocky bardzo się stara, ale ...więcej » 13:00 Ja się zastrzelę Finch i Elliott podejmujš morderczš i bezpardonowš rywalizację o względy Amy, która nie pozostaje ...więcej » 13:30 Œwiat według Bundych 14:00 Pierwsza miłoœć Walczak i Piłkarz starajš się przekonać Kubę, aby wrócił do "biznesu". Nagle rozmowę przerywa Kinga ...więcej » 14:45 Rodzina zastępcza plus Życie Zenona Pod dom Alutki ktoœ się zakrada. Jędrula zleca czym prędzej policjantowi ochronę jego rezydencji ...więcej » 15:45 Wydarzenia Nowy program informacyjny tworzony przez doœwiadczonych dziennikarzy: Hannę Smoktunowicz i Tomasza ...więcej » 16:05 Pogoda 16:10 Interwencja Magazyn zajmujšcy się ludzkimi sprawami, nierzadko dramatami i problemami wymagajšcymi interwencji. ...więcej » 16:30 Daleko od noszy Znana twarz Do szpitala przyjeżdża dyrektor koncernu farmaceutycznego, aby na pacjentach przetestować nowy ...więcej » 17:00 Gra w ciemno W trakcie programu jego uczestnicy nie znajš wysokoœci wygranych. Gracz nie wie, o ile pieniędzy ...więcej » 18:00 Pierwsza miłoœć Kuba wyznaje Teresie, że obawia się, że nie podoła obowišzkom i że nie jest w stanie zapewnić ...więcej » 18:45 Wydarzenia Nowy program informacyjny tworzony przez doœwiadczonych dziennikarzy: Hannę Smoktunowicz i Tomasza ...więcej » 19:15 Sport 19:20 Pogoda 19:30 Samo życie Wspólna rozmowa powoli przełamuje pierwsze lody między Mirkiem a Maćkiem. Mirek nie jest jednak ...więcej » 20:15 Pensjonat pod Różš Milionerka Jadwiga Bartkowiak, od lat skazana na bezdomnoœć, dostała od losu szansę na nowe życie. Anonimowy ...więcej » 21:15 Gotowe na wszystko W telefonicznej rozmowie Gabrielle oœwiadcza Johnowi, że nie będzie się z nim spotykać, dopóki mama ...więcej » 21:30 Studio Lotto (w przerwie serialu) 22:20 Co z tš Polskš? Debata prezydencka Autorski program Tomasza Lisa, w którym gospodarz wraz z zaproszonymi goœćmi będzie komentował ...więcej » wyk.Goœcie programu:Lech Kaczyński, Donald Tusk 23:20 Zakręcone reż.Przemysław Angerman 23:50 Biznes Wydarzenia 00:10 Pogoda 00:15 Raport specjalny Tajemnica œmierci ks. Jerzego Tematem programu sš nowe fakty w sprawie œmierci ks. Jerzego Popiełuszki z perspektywy archiwów ...więcej » Czy można nic nie mówić, gdy tak okradajš ludzi z życia(ich wolnego czasu) serwujšc takie g...o ? Cztery programy ciekawe(bo prawdziwe), z czego ostatni o takiej porze, by go ktoœ przypadkiem nie obejrzał. Jakie to programy łatwo się domyœlić: sport, pogoda, co z tš Polskš i ostatni program Raport specjalny ..... I tak jest dzień w dzień, rok za rokiem. I to jest normalne ? A ile jest programów naukowych, popularnonaukowych, oœwiatowych, religijnych, krajoznawczych ? ZERO !!!!!! 'Moherki' jak je pogardliwie nazywacie znajš tš prawdę i chcš się niš z wami podzielić. I co dostajš w zamian ? Nóż w plecki, a jak by się dało, to i siekierkę. A przecież to tylko prawda. Fakt, że bolesna. Nie jest ważne, czy istniejš inne œwiaty, ważny jest ten nasz, jedyny i dla nas prawdziwy. To on jest dla nas prawdš, choćby był Bożym wyobrażeniem. I ostatnie pytanie - kto wobec powyższego jest naprawdę mšdry, wy czy moherki ?

Widzisz facet tylko czarne i białe. I mylisz pojęcia. Byłoby lepiej, żeby berety były bardziej szare. Właœnie z powodu nadmiernej polaryzacji ten œwiat jest taki popieprzony. A tak poza tym sš trzy rodzaje prawdy. Skšd wiesz która jest która? Jeœli przez ileœ tam lat coœ się robiło, to nie znaczy że robiło się dobrze. Nie każdy starzec jest mędrcem. Wszyscy z czasem dochodzš do tego samego - nie w bieżšcym wcieleniu, to w którymœ kolejnym.

Cena ksiazki nigdy nie swiadczy o jej wartosci !!!! Kazda ksiazka dla kazdego ma inna wartosc !!!!!

Pozostawiam wasze odpowiedzi bez komentarza. Niech inni oceniš, po to piszę. Pamiętacie, jak Niesiołowskiego nazywano oszołomem ? Teraz go tak nikt nie nazywa, a to przecież ten sam człowiek. Przykład "nawrócenia" ?

ufita ty tutaj tylko wprowadzasz kłótnie i siejesz ferment, fajnie by było gdybyœ mógł poziomem wypowiedzi chociaż w 1/99 sięgnšć Dariuszowi, narazie tylko się wtršcasz do wszystkiego... to zaczyna być denerwujšce. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.