| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Fale duchowe w materii | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
|
Dostalam taki ciekawy wywod :
Niedługo nowoczesna nauka będzie miała zaszczyt odkryć istnienie fal duchowych w całoci czšstek materialnych. To włanie zburzy wszystkie koncepcje religijne. Te naukowe odkrycia zachwiejš również wszystkimi koncepcjami materialnymi zrodzonymi głównie z rozwoju fizyki w dwóch ostatnich wiekach. Niegdy bano się sił natury uważajšc, że uzewnętrzniajš się one, by wyrazić gniew Boga. Współczesna fizyka przywróciła we wszystkim porzšdek, ale poszła za daleko, ponieważ zapomniała po częci o miłoci jako celu wszystkich poszukiwań.
Nauka i mistyka zostanie zespolona i dojdzie razem do jeszcze innych koncepcji i do wyjanienia natury Boga. Nowatorska fizyka, przez nieskończenie drobiazgowe badania, osišgnie największe rezultaty - odkrycie czšsteczek duchowych zawartych w czšsteczkach materialnych, które sš również siłš grawitacji. Na ogół ludzie utożsamiajš grawitację z przycišganiem ziemskim. Nic bardziej mylnego. Przycišganie ziemskie jest jednym z efektów istnienia grawitacji. Tak, jak pršd elektryczny jest przejawem istnienia pól elektromagnetycznych, tak przycišganie ziemskie jest najbardziej powszechnym i odczuwalnym efektem działania grawitacji.
Kociół nie powinien przeciwstawiać się badaczom pragnšcym zgłębić tajemnice, do których tak się przywišzał, a których wytłumaczenie wniesie do Niego ożywienie i nada mu większe znaczenie. Ludzkoć nie jest w stanie dobrze wypełnić zadania powierzonego jej przez Boga, jeżeli oddali się od wiary. By działać, konieczna jest motywacja. By dobrze poprowadzić swe życie na Ziemi, musimy wiedzieć, że na końcu naszej drogi jest Bóg.
Wszystko staje się wyraniejsze i łatwiejsze do zniesienia, gdy zrozumiemy, że nasze istnienia, szczęliwe czy nieszczęliwe, majš jeden cel: doprowadzić nas do komunii z Bogiem
Zdšżamy wszyscy do zjednoczenia filozofii, nauki i religii. Zdšżamy do takiego poziomu życia, który będzie wszystkim dostępny, do eliminacji nędzy i głodu istniejšcych w różnych częciach naszego wiata. Zdšżamy do zjednoczenia ludzkoci, które dokona się mimo wielu problemów.
Ci, którzy majš, jakie takie pojęcie o fizyce, wiedzš, że energia nie przepada, ale się przeistacza. Bóg jest energiš, a jest to olbrzymia i bardzo niezwykła siła energetyczna. Siła ta utworzona jest z bardzo szczególnych, nieznanych ziemi fal. Posiadajš one niezwykłš zdolnoć inteligentnego mylenia: rozumujš, tworzš i stworzyły materię. Nie wiemy, skšd te fale pochodzš, ani w jaki sposób się tworzš. Wiemy tylko, że Bóg jest ich ródłem. One sš infrastrukturš Wszechwiata i będš istnieć bez końca. Wiele zamieszkałych wiatów zniknie. Galaktyki będš powstawać i gasnšć, ale siła twórcza pozostanie.
Istnieje więc niewštpliwie mylšca wola, która rzšdzi Wszechwiatem, wola, bez której nie bylibymy absolutnie bezpieczni, ponieważ ten cudowny porzšdek stworzony wyłšcznie przez naturę mógłby się załamać w każdej chwili. Ta mylšca wola, która przyczyniła się do stworzenia Wszechwiata i która go utrzymuje, jest tš uniwersalnš siłš falowš i kwantowš, która pozwala nam żyć na obracajšcym się bez przerwy globie, w uporzšdkowanym systemie galaktyk, w cišgłym ruchu. Siły grawitacyjne, elektromagnetyczne i nuklearne, które wydajš się rzšdzić razem tym wszystkim od mikrokosmosu do makrokosmosu sš tylko manifestacjami czy też wyobrażeniami tej siły duchowej, która służy zarazem jako podstawa i kierowca, podpora i generator wszystkich znanych fal wypełniajšcych Kosmos. Gdyby siła ta zniknęła, wszystko by runęło. To ona stworzyła materię i przeobraziła jš w życie organiczne.
Ważne jest, by religia odnawiała się ponieważ ma ona ogromnš rolę do odegrania w przybliżeniu ludzkoci do Boga. Nie trzeba, by duchowni wstydzili się błędów. Ich obowišzkiem jest widzieć wyraniej i walczyć z bezwładnociš przeciwstawiajšcš się każdej ewolucji. Powinnimy ić w kierunku otwartej Miłoci jakš pokazał nam Jezus. Nie zakrywajšc twarzy. Nauka i religia w gruncie rzeczy jest tš samš dziedzinš i ma te same cele. Wystarczy, aby naukowcy i duchowni chcieli to zrozumieć i by podjęli wspólnš pracę na rzecz poznania Wszechwiata, Duszy i Boga.
Sš obecnie dokonywane prace naukowe, prowadzšce w końcu do odkrycia struktur kwantowych energii duchowej występujšcej wszędzie, w materii ożywionej i w materii wydajšcej się biernš. Wszystko jest ruchem, wszystko się porusza, z większš lub mniejszš energiš, niezależnie od tego, czy chodzi o elementy stałe, płynne czy gazowe. Ten niekończšcy się ruch jest dyrygowany przez ducha. Ruch ten jest, więc jednoczenie dozowany i osišga swojš największš złożonoć i największš efektywnoć w kompozycji duszy ludzkiej. Jakaż zadziwiajšca jest organizacja tej duchowej siły, która wszystkiego strzeże. Cybernetyka materialna przyczyni się do odkrycia nadzwyczajnej cybernetyki fal niebiańskich. Wszystko się wyjani, wszystko stanie się zrozumiałe, wszystkie tajemnice stworzenia życia i mierci zostanš wytłumaczone. Zostanie to objawione przez naukę i mistyków. Przyjdzie taki dzień, że nikt nie będzie przeczył istnieniu ducha, to znaczy Boga!
Życzmy sobie, abymy to zrozumieli, zanim nauka nam wszystko wyjani. Życie ziemskie bez perspektywy innego życia w "niebie" nie ma bowiem sensu.
Nasze ciała sš wypełnione tym niewidzialnym wiatłem duchowym. Nie tylko sš wypełnione, ale także ukształtowane przez wielkš iloć kwantów, które w sobie zawierajš. Wszystkie te kwanty duchowe ożywiajš kwanty materialne ciała fizycznego i oddzielajš się w chwili mierci, by uformować ciało duchowe (szczególnie wszystkie te, tworzšce geny chromosomów naszych komórek). Pozostajš one połšczone z Siłš Matkš, przez te fale szczególnej energii, odpowiadajšce Duchowi więtemu, który je ożywia zasilajšc ich wibracje.
Fale główne Siły Matki (Boga) sš falami mylšcymi, mogšcymi się organizować i sš one poczštkiem całego Wszechwiata i także naszych dusz. Niezaprzeczalnym jest, że cała materia została stworzona przez tę Siłę Duchowš, która była obecna w "chwili zerowej" wiatów. Od kwanta ducha przyłšczonego do fal duchowych powstały poczštkowo wolne neutrony, potem protony i elektrony, grawitacja, itd. Aż do powstania galaktyk i wszystkich systemów Słonecznych i zamieszkanych ziem.
Jaka będzie reakcja Kocioła, gdy fizycy odkryjš ciało duchowe, gdy zrozumiejš, kto jest Bogiem? Jakich argumentów Kociół użyje, by podważyć wyjanione w sposób naukowy tajemnice, na które Biblia nie daje odpowiedzi? Naukowcy ci będš zmuszeni do obrony swych odkryć w pierwszej kolejnoci przed sobie równymi. Będzie to ich pierwszy egzamin. Wiara będzie ich wspomagać tak, jak wspomagała pierwszych męczenników w czasie powstania Kocioła Chrzecijańskiego, a wiadomoć, iż dokonali wspaniałego odkrycia, da im pewnoć siebie.
Racjonalne mylenie nie powinno dopucić do błędów doktrynalnych. Nie musimy zgadzać się ze wszystkim, o czym mówiš teologie, ale też nie znaczy to, że musimy wszystko negować. Zmierzamy ku całkowitej przemianie nauki i religii. Dlatego też konieczne jest, bymy umieli zaaprobować nowe koncepcje naukowe i religijne. Nauka i religia pozostanš ze sobš w cisłym zwišzku; nauka stanie się religijna, a religia naukowa. Wszyscy powinnimy skoncentrować się na przyszłoci, w której to ma nastšpić powyższe zjednoczenie, a o realizację którego, prosi nas Wszechwładna Siła. Cała ludzkoć będzie uczestniczyć w tej przemianie. Działanie ducha w materii odkryjš w przyszłoci wierzšcy fizycy. Katolicy już realizujš tę jednoć, która dla pozostałych będzie zrozumiała o wiele póniej.
Kto jest Bogiem? Gdzie On jest? Jak okrelić Jego siłę? To włanie nauka da odpowiedzi na te pytania. Fakt, że duch odgrywa ogromnš rolę w życiu czšsteczek, spowoduje, że uczeni dokonajš nowego odkrycia; Bóg jest wszędzie jest to pole szczególnych sił, obdarzonych inteligencjš i twórczš mocš. Pole, które myli, organizuje i utrzymuje przy życiu całš materię od minerałów do człowieka; pole podtrzymujšce cały Wszechwiat w sposób zapewniajšcy równowagę wszystkiego, co Go tworzy.
Fakt istnienia ciała duchowego zostanie zaakceptowany przez większoć duchownych, którzy zrozumiejš, że "przejcie" z Ziemi do Niewidzialnoci jest błyskawiczne, że życie trwa nadal bez żadnej przerwy, że dusza nie umiera. Zburzy to dawne koncepcje duszy pišcej i oczekujšcej łaski Sšdu Ostatecznego. Często zdarza się, iż księża wygłaszajšcy homilie w czasie pogrzebu, przypominajš słowa w. Tomasza z Akwinu, który głosił, że po mierci ciała materialnego następuje szczęliwe, promieniste życie. Chrystus po trzech dniach ukazywał się uczniom w duchowym ciele. To samo dzieje się z duszami zaraz po mierci ciała fizycznego. Cóż może być większym pocieszeniem dla najbliższych, pogršżonych w smutku, jak nie fakt, że zmarły, którego opłakujš, będzie żył wiecznie. Tak dzieje się naprawdę; jego dusza, która opuciła ciało materialne, przechodzi do niebiańskiej egzystencji, o ile zmarły dobrze prowadził swoje życie na Ziemi. Z nadziejš czekajmy na naukowe badania, które stwierdzš istnienie podwójnoci ciała fizycznego. To ciało duchowe jest motorem, ono podtrzymuje ciało fizyczne, istniało przed nim i będzie żyć wiecznie.
Dzięki rozwojowi nauki i religii rozpowszechni się na Ziemi klimat miłoci, który króluje w Cywilizacji Niebiańskiej. Jednoczenie, w końcu zjednoczona nauka i religia poprowadzš ludzkoć do jej przeznaczenia, czyli do ery pokoju przewidzianego przez Wszechwładnš Siłę - Boga. Gdy religia zaaprobuje odkrycia naukowe, a nauka doktryny religijne, wówczas, nastšpi koniec naszej długiej drogi wiodšcej przez niepokój i przemoc. Będzie to Niebo na Ziemi, całkowita jednoć wiata duchowego i ziemskiego. I spełnia się słowa Jezusa: ”Królestwo Boże jest porodku was”. I uwierzš księża oraz naukowcy w słowa w. Pawła, że: „Bóg będzie wszystkim we wszystkich”. Pewnego dnia okaże się to prawdš, jak mówi dalej Pismo w.: „Bo w Nim żyjemy, poruszamy się i jestemy, jak też powiedzieli niektórzy z waszych poetów: Jestemy bowiem z Jego rodu. (Dzieje Apost. 17:28, Biblia Tysišclecia)
Esencjš wszystkiego jest Boskie wiatło, tzn. miłoć skierowana na jaki cel. Rdzeniem każdego kamienia, każdego metalu jest wiatło. Musisz dany metal tylko wyczycić albo oszlifować i szlachetne kamienie już zaczynajš iskrzyć. Iskrzš dlatego, że jest w nich wiatło. Gdyby go nie było połknęłyby wiatło pochodzšce z zewnštrz i by nie błyszczały. Podstawowš strukturš wszystkiego, absolutnie wszystkiego co widzisz na Ziemi, jest wiatło. Dlatego tak łatwo więtym przychodziło cokolwiek przemienić, albo materializować to, co chcieli.
Mieli dosłownie wiatło w dłoni. wiatło stwarzało to, co oni chcieli, nie było innego wyjcia. Miej to wszystko na uwadze, gdy wchodzisz w wiadomoć ciała, lub gdy w niej jeste. Jeste wiatłem. Dlatego nie jeste ciałem. Ono przemija. Ty nie. Twoje ciało nie przetrwa mierci. Ty natomiast nie utracisz nic. Szanuj, ochraniaj, pielęgnuj swoje ciało. Ale identyfikuj się z tym, czym faktycznie jeste: Nieograniczonym wiatłem, esencjš wszystkiego co widzisz, i co jeszcze zobaczysz - nie tylko fizycznymi oczami.
|
|
|
|
|
|
"Jakim jest Bóg w swej istocie, tego ani rozum anielski, ani ludzki nie pojmie ... "
to po pierwsze.
Po drugie wštek o New Age już jest, trzeba tylko poszukać.
Pa!
|
|
|
Oto słowo czarne - Bogu niech będš dzięki.
Chyba raczej rozum Ufity nie pojmie - nawet się nie stara.
Bójmy się New Age, bo wszystko poza słowem czarnym jest tzw. New Agem.
Ufita nas obroni.
:):):):):):):)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dariusz Wendołowski,
może by co mšdrego powiedział, co ?
Choć raz, na tyle pisaniny.
|
|
|
I wice versa.
Będę się modlił za Twoje owiecenie ;)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Znów kłamiesz, to twoja natura.
A może powiesz kilka słów prawdy (o sobie) ?
|
|
|
Nie tyle kłamię, co żartuję.
Masz rację - nie będę się za Ciebie modlił, bo nie czuję się na tyle kompetentny i upoważniony, by modlić się za kogokolwiek.
|
|
|
O, to już co. Prawda. Czy to takie trudne ?
Znasz się na matematyce ? (jaki poziom)
|
|
|
Kiedy udzielałem korepetycji (po ukończeniu SGH).
Teraz z matematykš i fizykš (tzw. oficjalnš) u mnie raczej słabo.
|
|
|
Nigdy nikt nie będzie znał całej prawdy. Bo jeżeli istoty o takim marnym potencjale intelektualnym jak my, sš w stanie zadać sobie pytanie: "czy to wszystko nie jest iluzjš?" To równie dobrze będšc w stanie po smierci, będšc Bogiem można zadać sobie takie pytanie, czy to ja nie jestem jedynš istotš i to wszystko nie jest moim wyobrażeniem?
Nie ma co dyskutować na temat w którym nikt nigdy nie uzyska wystarczajšcych dowodów i pewnoci, można się domylać i wierzyć.
|
|
|
Tu masz trochę podpowiedzi:
http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=331 |
|
|
szuineg, ja wyczuwam, ze oni to badaja na podstawie snow.
Glosno przeciez sie mowi i pisze od dawna, ze sa w stanie znac ludzkie mysli. Z tego co czytalam, to nasz mozg wytwatrza fale kiedy myslimy. Oni te fale sa w stanie nagrac i odtworzyc jako slowa. To juz sa bardzo stare eksperymenty, zapoczatkowane w 1933 roku przez Niemcow i nie tylko. W Anglii i w USA tez juz w tym czasie nad tym pracowano. Jezeli sa w stanie znac nasze mysli, to wszystko mozliwe ze moga lapac nasze sny. Ja jestem pewna, ze sny przychodza do nas z kosmosu. Wszystko wiec mozliwe, ze dzieki snom beda w stanie zlapac kontakt z kosmosem ? Do czego to moze doprowadzic nauke, to tego nie wiem, ale teraz nauka bardzo sie sklania do przeswiadczenia, ze swiat zostal jednak stworzony. Jezeli stworzony, to moze jednak istniec Bog, ktory w kazdej chwili moze wplywac na zycie na Ziemi. Moze tez wplywac na dusze ludzka po smierci. Z tego artykulu wynika, ze naukowcy zaczynaja do takiej mozliwosci sie przyzwyczajac i moze zaczynaja sie bac o istnienie swojej duszy po smierci ? Wladcom tez sie moze ten strach udzielic !!!!
|
|
|
http://www.sm.fki.pl/
fale i nie tylko !!!!!
|
|
|
Tak Goka
Bush już się dowiedział, że Katrina to sprawka Boga i wysłał agentów CIA do nieba ;)
I dobrze im tak, bo kiepsko pracowali :)
|
|
|
Raz nauczone w głowie zostaje, choć w nieuwiadomionej formie.
Skoro uczyłe się tych wszystkich mšdroci, to powiniene wiedzieć,
że nie byłoby ich bez prawdy( tam też sš aksjomaty - jak w religii).
Z mowš i myleniem jest podobnie.
Popatrz z tej perspektywy na wasze wypisy - ile w nich prawdy,
faktów, które się rzeczywicie zdarzyły.
Ile jest bajań i oszczerstw, inwektyw i fałszywych oskarżeń.
Aby wykonać krok na cieżce owiecenia(do którego mnie namawiacie, he),
po pierwsze należy sobie powiedzieć - doć kłamstwu.
Kłamstwo nie prowadzi do prawdy, a to włanie PRAWDA jest owieceniem.
Z kłamstwa wynika tylko kłamstwo i nieszczęcie.
Czy gdyby w matematyce były kłamstwa, to wiedza ta do czego by się nadawała ?
Tak samo jest i z innymi dziedzinami życia, które nieustannie cierpiš z powodu
niezliczonej iloci kłamstw.
Z jakiego powodu pogardzacie ludmi tylko dlatego, że słuchajš jakiego tam radia ?
Czy ja wam zabraniam słuchać np. Ipr PR, albo Trójki, czy z-ki, w-wy, rmf-u czy
innych rozgłoni ?
W tych "radyjach" różni ludzie głoszš swoje poglšdy i jako nikt ich przez to nie opluwa.
Albo to 'beretowanie'. Jakże to jest pogardliwe. A któż był tak podły i złoliwy,
co to wymylił jako pierwszy ? Nie trudno się domylić.
Zdradzę wam pewien sekret:
100% waszej wiedzy tajemnej pochodzi z ksišżek pisanych dla kasy i
sprzedawanych w supermarketach oraz z witryn internetowych.
W supermarketach nie kupicie jednak ksišżek wartociowych(no gdzieżby,
to by było więtokradztwo). Z wyjštkiem lektur, których ludzie kupujš dużo i
mozna na nich zarobić.
Ksišżek sš całe półki(wczoraj byłem i widziałem), ale poza słownikami i lekturami nie ma
nic dla normalnych czytelników.
Za to pełno jest powiecideł i horrorów(jakby w codziennym życiu nie doć ich było) np.
niejakiego Stephena Kinga, Roberta Ludlama itp, itd.
Kto czyta całe to siano ? I co mu potem z tego przyjdzie ? Czy od tego będzie choć o
włos mšdrzejszy ?
I ważniejsze pytanie: komu zależy, żeby tylko takie siano było czytane ?
Była też ksišżka o HAARP-ie (to info dla Goski) za jedyne 7zł.
Cena mówi wszystko.
Rekordy w iloci makulatury bije też niejaki Dan Brown, ze swojš powieciš fantasy
"Kod Leonarda ....".
Pojawiajš się ksišżki prostujšce te brednie, do nich kolejne sprostowania i tak dalej.
Toż to nihilizm w najczystszej formie.
A wy, którzy macie się za mšdrych ludzi nic na to nie mówicie, wszystko jest dla
was w porzšdku, gdy wiat spada w otchłań (póniej napiszę, czym ona będzie).
Drugie tyle można napisać o programach TV (publicznych i prywatnych).
Oto ramówka dzisiejsza dla TV Polsat(dla przykładu):
07:30 Ja się zastrzelę
Maja postanawia zatrudnić nowš asystentkę. Sporód szerokiego grona kandydatek wybiera Amy Watson ...więcej »
08:00 Zbuntowany anioł
Federico zastawia pułapkę na Rocky'ego. Vicky znajduje go w łóżku z dwiema dziewczynami. Martha ...więcej »
08:55 Gra w ciemno
W trakcie programu jego uczestnicy nie znajš wysokoci wygranych. Gracz nie wie, o ile pieniędzy ...więcej »
09:55 13. posterunek
Kasia musi opucić swego ukochanego, by udać się z Arnim na patrol. Po powrocie zastaje Czarka w ...więcej »
10:35 Czułoć i kłamstwa
Ola, Jakub i Długosz spotykajš się w pubie. Długosz dziękuje im za pomoc. Ola jest zła na Jakuba. ...więcej »
11:05 Samo życie
Teresa dzieli się swoim szczęciem z całym wiatem. Narodziny dziecka redaktor naczelnej wywołujš ...więcej »
11:50 TV market
12:05 Zbuntowany anioł
Ivo i Milagros doskonale bawiš się na Ibizie. Vicky dšży do rozwodu. Rocky bardzo się stara, ale ...więcej »
13:00 Ja się zastrzelę
Finch i Elliott podejmujš morderczš i bezpardonowš rywalizację o względy Amy, która nie pozostaje ...więcej »
13:30 wiat według Bundych
14:00 Pierwsza miłoć
Walczak i Piłkarz starajš się przekonać Kubę, aby wrócił do "biznesu". Nagle rozmowę przerywa Kinga ...więcej »
14:45 Rodzina zastępcza plus Życie Zenona
Pod dom Alutki kto się zakrada. Jędrula zleca czym prędzej policjantowi ochronę jego rezydencji ...więcej »
15:45 Wydarzenia
Nowy program informacyjny tworzony przez dowiadczonych dziennikarzy: Hannę Smoktunowicz i Tomasza ...więcej »
16:05 Pogoda
16:10 Interwencja
Magazyn zajmujšcy się ludzkimi sprawami, nierzadko dramatami i problemami wymagajšcymi interwencji. ...więcej »
16:30 Daleko od noszy Znana twarz
Do szpitala przyjeżdża dyrektor koncernu farmaceutycznego, aby na pacjentach przetestować nowy ...więcej »
17:00 Gra w ciemno
W trakcie programu jego uczestnicy nie znajš wysokoci wygranych. Gracz nie wie, o ile pieniędzy ...więcej »
18:00 Pierwsza miłoć
Kuba wyznaje Teresie, że obawia się, że nie podoła obowišzkom i że nie jest w stanie zapewnić ...więcej »
18:45 Wydarzenia
Nowy program informacyjny tworzony przez dowiadczonych dziennikarzy: Hannę Smoktunowicz i Tomasza ...więcej »
19:15 Sport
19:20 Pogoda
19:30 Samo życie
Wspólna rozmowa powoli przełamuje pierwsze lody między Mirkiem a Maćkiem. Mirek nie jest jednak ...więcej »
20:15 Pensjonat pod Różš Milionerka
Jadwiga Bartkowiak, od lat skazana na bezdomnoć, dostała od losu szansę na nowe życie. Anonimowy ...więcej »
21:15 Gotowe na wszystko
W telefonicznej rozmowie Gabrielle owiadcza Johnowi, że nie będzie się z nim spotykać, dopóki mama ...więcej »
21:30 Studio Lotto (w przerwie serialu)
22:20 Co z tš Polskš? Debata prezydencka
Autorski program Tomasza Lisa, w którym gospodarz wraz z zaproszonymi goćmi będzie komentował ...więcej »
wyk.Gocie programu:Lech Kaczyński, Donald Tusk
23:20 Zakręcone
reż.Przemysław Angerman
23:50 Biznes Wydarzenia
00:10 Pogoda
00:15 Raport specjalny Tajemnica mierci ks. Jerzego
Tematem programu sš nowe fakty w sprawie mierci ks. Jerzego Popiełuszki z perspektywy archiwów ...więcej »
Czy można nic nie mówić, gdy tak okradajš ludzi z życia(ich wolnego czasu)
serwujšc takie g...o ?
Cztery programy ciekawe(bo prawdziwe), z czego ostatni o takiej porze, by go
kto przypadkiem nie obejrzał.
Jakie to programy łatwo się domylić: sport, pogoda, co z tš Polskš i ostatni
program Raport specjalny .....
I tak jest dzień w dzień, rok za rokiem. I to jest normalne ?
A ile jest programów naukowych, popularnonaukowych, owiatowych,
religijnych, krajoznawczych ? ZERO !!!!!!
'Moherki' jak je pogardliwie nazywacie znajš tš prawdę i chcš się niš z wami podzielić.
I co dostajš w zamian ?
Nóż w plecki, a jak by się dało, to i siekierkę.
A przecież to tylko prawda. Fakt, że bolesna.
Nie jest ważne, czy istniejš inne wiaty, ważny jest ten nasz, jedyny i dla nas
prawdziwy. To on jest dla nas prawdš, choćby był Bożym wyobrażeniem.
I ostatnie pytanie - kto wobec powyższego jest naprawdę mšdry,
wy czy moherki ?
|
|
|
Widzisz facet tylko czarne i białe. I mylisz pojęcia.
Byłoby lepiej, żeby berety były bardziej szare.
Włanie z powodu nadmiernej polaryzacji ten wiat jest taki popieprzony.
A tak poza tym sš trzy rodzaje prawdy.
Skšd wiesz która jest która?
Jeli przez ile tam lat co się robiło, to nie znaczy że robiło się dobrze.
Nie każdy starzec jest mędrcem.
Wszyscy z czasem dochodzš do tego samego - nie w bieżšcym wcieleniu, to w którym kolejnym.
|
|
|
Cena ksiazki nigdy nie swiadczy o jej wartosci !!!!
Kazda ksiazka dla kazdego ma inna wartosc !!!!!
|
|
|
Pozostawiam wasze odpowiedzi bez komentarza.
Niech inni oceniš, po to piszę.
Pamiętacie, jak Niesiołowskiego nazywano oszołomem ?
Teraz go tak nikt nie nazywa, a to przecież ten sam człowiek.
Przykład "nawrócenia" ?
|
|
|
ufita ty tutaj tylko wprowadzasz kłótnie i siejesz ferment, fajnie by było gdyby mógł poziomem wypowiedzi chociaż w 1/99 sięgnšć Dariuszowi, narazie tylko się wtršcasz do wszystkiego... to zaczyna być denerwujšce.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |